Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: discuri si placute de frana performante o2  (Citit de 18803 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dodobird

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 481
Raspuns: discuri si placute de frana performante o2
« Răspuns #24 : Aprilie 29, 2008, 05:02:51 p.m. »
pentru zafycom:

Daca pe spate ai tambur franarea e mult diferita de cazul in care ai discuri. Desi in mod normal franarea , la viteze mici se face cam 60-70 % pe fata , deja la franari putenice spatele are un aport mai mare. E interesant de schimbat tamburii cu discuri. Daca totusi ai discuri pe spate , mergi repede la service ca ceva este in neregula !
Dacia 1310 1,6 8V + Octavia Tour 1,8 20V-T

Offline MRP

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 1815
« Răspuns #23 : Aprilie 29, 2008, 09:11:12 a.m. »
incearca si tamburii spate care au un sistem de autoreglaj cam idiot.merge cand vrea el,nu cand vrei tu si atunci,frana nu este eficienta.!

Offline zafycom

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 188
    • www.refil.ro
« Răspuns #22 : Aprilie 28, 2008, 10:35:16 p.m. »
Poti schimba doar placutele de frana, sau chair discurile sau lichidul frana, depinde unde vrei sa te opreti cu investitia.
Niste placute bune de obicei fac diferenta...

Tx
Octavia Tour 1,6MPI 102CP cu adaptor antena cu amplificare.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #21 : Aprilie 28, 2008, 10:27:39 p.m. »
Poti schimba doar placutele de frana, sau chair discurile sau lichidul frana, depinde unde vrei sa te opreti cu investitia.
Niste placute bune de obicei fac diferenta...
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline zafycom

• Membru de baza
  • **
    • www.refil.ro
« Răspuns #20 : Aprilie 28, 2008, 05:23:15 p.m. »
Eu vorbesc de octaavia tour, la octavia doi intradevar este diferenta mare, functioneaza foarte foarte bine frana.
Sincer am avut un logan inaite de octavia asta si acela chiar frana chiar si asa fara abs si alte super sisteme, calcam frana si zburam prin parbriz, la octavia tour sa dus senzatia asta pur si simplu este sanie, apas pe frana si ea se tot duce, nu mai zic de faptul ca uneori apas pedala si nu franeaza aproape deloc, nu sunt singurul cu octavia tour care a depistat aspectul asta, chiar am mai vorbit cu 3 posesori de octavia tour si au impartasit aceleasi probleme. Masina asa s-a comportat de la bun inceput, in primii km am crezut ca trebuie sa se mai uzeze placutele dar degeaba frana a ramas la fel de proasta.
Nu ma pricep la sistemul de franare prea mult.Ce ar trebui sa redimensionez pe acolo discurile placutele? sau doar trebuie sa schimb cu unele facute mai cu simt de raspundere? Sunt patit cu accidente din cauza franelor asa ca nu imi mai doresc inca unul.
« Ultima Modificare: Aprilie 28, 2008, 10:35:00 p.m. de zafycom »

Offline Remi

• Expert
  • Mesaje postate: 326
  • Auto: Octavia II, 1,6 MPI
« Răspuns #19 : Aprilie 28, 2008, 03:05:58 p.m. »
Conduc Octavia II de 3 luni. In timpul asta nu am facut mai mult de 2000 km insa la capitolul frane nu am ce sa reproshez acestei mici fabricutze ... Ianinte de Octavia II am condus Dacia, Oltcit si Opel; La capitoul frane nici vorba sa le pot compara cu Octavia II. Cursa pedalei este extrem de scurta, frana raspunde extrem de repede iar stabilitatea directiei in timpul franarii este impecabila - chiar si la viteze de peste 120 km/h !. ABS - ul reactioneaza foarte previzibil si precis. Chiar si pe ploaie comportamentul franelor de la Octavia II a fost superb.
Chiar sunt surprins de aprecierile negative relative la franele de pe Octavia II.
Skoda Octavia II Elegance 1.6 MPI, 2008

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #18 : Aprilie 28, 2008, 09:34:44 a.m. »
Nu-ti impartasesc parerea insa recunosc ca e loc de mai bine. Sistemul de franare se poate schimba cu ceva mai performant, gen Brembo, imbunatatirea franarii fiind garantata.
Land Rover Discovery 3

Offline zafycom

• Membru de baza
  • **
    • www.refil.ro
« Răspuns #17 : Aprilie 28, 2008, 12:40:04 a.m. »
Propo de frane octavia 1 sta cam prost la capitolul acesta, exista vreo varianta de discuri + placute care sa imbunatateasca performantele la franare?Acum nu stiu daca acel minul vine de la discuri + placute sau de la pompa sau mai stiu eu de unde.Oricum e suparator de proasta frana. Nu mai zic de siguranta.

Offline Vyk

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 78
« Răspuns #16 : Aprilie 27, 2008, 10:35:37 p.m. »
Eu ma interesasem de frane Brembo pentru fata la Fabia. Ca idee, discurile costa 250Eur, (fie cu santuri fie cu gaurele), 170Eur fiind placutele (nu mai stiu daca erau si cu etieri sau nu).

In principiu frane mai bune merita, chiar si la motorizari slabe (vezi HTP) deoarece fac parte din siguranta activa. Daca va montati postati feedback!
Skoda Fabia 1.2HTP, Panasonic CQ1300, Audison LRX 2.150, Focal Polyglass V 165 slim, Longmill Jx1100

Offline jeff

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 136
R?spuns: discuri si placute de frana performante o2
« Răspuns #15 : Decembrie 26, 2007, 12:52:22 p.m. »
Schimbarea tamburilor in discuri la Octavia e o afacere nerentabila - din punct de vedere al franarii tamburii Skoda sunt foarte eficienti, iar pt look e cam scump: trebuie schimbata toata puntea, cum spunea Cristi.
La discurile fatza recomand printre altele Zimmermann perforate sau ATE Powerdiscs (cu santuri ovale). Preturile difera intre furnizori, undeva pe la 500 lei. Cand schimbati discurile neaparat schimbati si placutele, chiar daca sunt inca bune, si nu uitati de rodaj - cca. 300 km cu franari line, fara bruscari.
Mitsubishi EVO IX

Offline CristiTM

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 370
« Răspuns #14 : Decembrie 25, 2007, 08:12:49 p.m. »
Se pare ca difera si puntea de spate asa ca s-ar putea sa fie mai complicat decat pare.
Skoda Octavia I, 1.9 TDI

Offline Lrddth

• Gold member
  • Mesaje postate: 619
  • Petrol Power
« Răspuns #13 : Noiembrie 21, 2007, 11:45:45 a.m. »
Tamburii se pot schimba cu discuri. N-ai idee câte Dacii am văzut cu discuri pe spate. :) Şi nu cred că acest lucru ar fi imposibil la oricare altă maşină, dar, cu siguranţă, nu cred că o să coste puţin...

Offline vick

• Gold member
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 716
  • decat o viata cioara, mai bine o zi vultur
« Răspuns #12 : Noiembrie 21, 2007, 10:12:26 a.m. »
dar in cazul nefericit in care avem frane cu tamburi ce putem face?....ca sunt umpic nefericit din cauza asta :047:
Skoda Octavia 2, 2005, 2.0 TDI DSG
EX. Skoda Octavia 1, 2004, 1.9 TDI

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #11 : Noiembrie 21, 2007, 09:51:05 a.m. »
Ne uitam in ETKA si vedem ce model de Octi 2 are discuri mai mari, apoi le comandam si pe acelea. Atentie, etrierii trebuie sa aiba aceeasi marime, altfel etrierul stock nu se potriveste cu noul disc !
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline F L O R I N

• Gold member
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 3747
  • Octavia 2 , 2.0 TDI 140CP cu DSG
« Răspuns #10 : Noiembrie 21, 2007, 12:13:54 a.m. »
La placute stim firma dar la discuri? Ce fel de discuri trebuiesc luate ca sa se potriveasca ? :039:

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()