Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Anvelope de iarna  (Citit de 577721 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline FDR

• Moderator General
  • Locaţia: Blaj, Alba
  • Mesaje postate: 959
  • Auto: O2 Facelift, 1.6MPI
Re: Anvelope de iarna
« Răspuns #2016 : Noiembrie 09, 2012, 06:14:06 p.m. »
@Bada Bing : Uite o opinie recenta ,zic eu a unora destul de consacrati in astfel de teste,(chiar daca la alte dimensiuni) aici  :

Atentie ca T830 nu sunt totuna cu T830P.
http://www.conti-online.com/generator/www/uk/en/continental/automobile/themes/car-tyres/winter-tyres/contiwintercontact-ts-830-p/contiwintercontact-ts-830-p.html

Eu am T830, n-am simtit pierderea aderentei niciodata in conditii de iarna. Bineinteles incerc sa evit acest lucru adoptand o stil de condus preventiv. Asta nu inseamna ca nu i-am dat talpa cand a fost cazul.
"Have no fear of perfection, you’ll never reach it" - Salvador Dali.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #2015 : Noiembrie 08, 2012, 10:34:44 a.m. »
Eu n-am carte de identitate. Am un certificat european de omologare (foarte asemanator ca cel al scuterului) care e probabil acelasi lucru. Insa nu cred sa fie trecute dimensiunile pneurilor nici acolo... o sa verific.  Acolo de exemplu e trecuta puterea, insa realitatea e diferita... cu vreo 10%, ceea ce nu e deloc neglijabil.

Mie mi se pare putin aiurea chestia cu refuzul despagubirii, fara sa demonstreze ca pneurile necorespunzatoare au fost cauza. Eu inteleg ca rotile/pneurile sunt determinante in siguranta activa a masinii si ca asiguratorii n-au interes sa te despagubeasca daca mergi cu prastii, insa nu DIMENSIUNEA mi se pare caracteristica principala.
Adica un pneu cu 2mm mai mare e un pericol public, desi e facut de o firma serioasa,  in timp ce o janta/pneu facute in mongolia care se descalta la primul viraj mai strans sunt acceptabile, daca au dimensiunea "corecta".

@Stef
La noi e naspa cand se ciocnesc doi in parcare, intrucat asigurarile merg in general pe culpa comuna (chiar daca nu e in realitate) si ambii primesc malus la asigurari... problema cu parcarile e ca nu se aplica codul rutier...  Din motivul asta daca e o ciocnire usoara care se lasa doar cu o zgarietura sau un far spart mai bine nu mai treci prin asigurari si cazi direct la pace, altfel platesti asigurari marite mult mai scumpe decat o reparatie.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline ni311

• Junior
  • *
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 57
  • Doar Inscris
  • Auto: O2 FL 1.4 TSI DSG
« Răspuns #2014 : Noiembrie 08, 2012, 09:27:11 a.m. »
acum am lamurit-o, merci  :082:

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #2013 : Noiembrie 08, 2012, 09:18:00 a.m. »
Una e CI, alta e CIV :D

In CI-urile din 2010 incoace nu mai sunt mentionate multe info prezente in cele dinainte de 2010.

In 2008 daca bine imi aduc aminte am luat o baliza fara semnalizator pe A1 (era in lucru) (deci numa talpa aceea din plastic dur) cu roata dreapta fata la 80km/h (eram 3 pers in masina si am vazut-o tarziu, in loc de frana sau evitare, imposibile pe acel tronson in acel moment, am preferat sa-l iau in roata).
Anvelopa si janta au avut de suferit, una s-a deformat, cealalta s-a spart, insa in rest masina era intacta, inclusiv geometria a indicat asta. M-a salvat janta OEM 16" Skoda model Intra, si apropo de dimeniune in CI era trecut numa 15", dar eu aveam act aditional la Allianz pt roti OEM 16" si am fost despagubit integral.
« Ultima Modificare: Noiembrie 08, 2012, 09:22:30 a.m. de A V A T A R »
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline ni311

• Junior
  • *
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 57
  • Doar Inscris
  • Auto: O2 FL 1.4 TSI DSG
« Răspuns #2012 : Noiembrie 08, 2012, 09:10:28 a.m. »
La mine dimensiunea pneurilor nici nu e in ci....
Voi cand spuneti CI va ganditi la certificatul de inmatriculare sau cartea de identitate? Complicata limba asta :P Dimensiunea pneurilor e trecuta in cartea de identitate a masinii.

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #2011 : Noiembrie 08, 2012, 07:35:17 a.m. »
se extinde gratuit in afara Romaniei cu conditia sa faci RCA tot la ei; daca nu, doar contra cost. Si la Astra e la fel..

Dimensiunile anvelopelor nu se mai trec de cativa ani in Certificatele de Inmatriculare (CI). Se trec doar in cartea de identitate a vehicolului (CIV).
Conditiile astea au fost mereu si mi se par firesti. Iar daca cineva vrea de exemplu sa-si repare masina gasita lovita in parcare, nu-l ia nimeni cu verificarea dimensiunilor anvelopelor.
« Ultima Modificare: Noiembrie 08, 2012, 07:40:02 a.m. de Stef13 »

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #2010 : Noiembrie 07, 2012, 10:56:00 p.m. »
La mine dimensiunea pneurilor nici nu e in ci.... plus ca unele chestii minore, precum puterea, sunt date insa .... sunt aproximative : D
Interesante conditiile de la generali. Acopera doar accidentele produse in ro... meserie.
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #2009 : Noiembrie 07, 2012, 10:43:49 p.m. »
O sa apara si ele daca e cazul de despagubiri si nu-s conforme. Acum sincer, mi se pare normal ca asiguratorul sa nu despagubeasca daca nu se respecta ce scrie in CI.
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Cont sters
« Răspuns #2008 : Noiembrie 07, 2012, 10:02:50 p.m. »
La mine, in asigurarea de la domnu' Tiriac, nu zice nimic despre roti.

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #2007 : Noiembrie 07, 2012, 07:17:29 p.m. »
sunt clauze trecute in mai toate politele casco.

De exemplu: http://www.generali.ro/files/materiale_septembrie_2011/Auto/Casco/Conditii_Casco.pdf - pagina 5, punctul 1.3., rubrica "Excluderi", litera i) si eventual litera f)

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #2006 : Noiembrie 07, 2012, 06:02:15 p.m. »
Insa cand au constatat problema cu anvelopele? In momentul accidentului sau o luna dupa? Ca doar nu vine agentul de asigurari la locul faptei... ca a doua zi epava poate a fost "vizitata" de niste grinpisi si rotile sunt deja reciclate prin talcioc, ca sa pastram planeta ...

Plus ca e abuziva figura, in Romania nu era obligatoriu pana acum pneuri in conformitate cu anotimpul. Puteau sa stranbe din nas doar daca era o clauza de contract, altfel erau buni de plata.

Eu cred ca merg la intimidare, poate tine. Ca si bancile care refuza sa respecte legea si te asteapta sa le dai in judecata ca sa o aplice...
« Ultima Modificare: Noiembrie 07, 2012, 06:03:56 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline MiCos

• Junior
  • *
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 99
« Răspuns #2005 : Noiembrie 07, 2012, 05:18:31 p.m. »
Voi stiti cazuri concrete cand s-a refuzat despagubirea pe motiv de dimensiuni de jante, sau e doar o discutie teoretica?
Cand se face constatarea de accident, scrie undeva ce jante erau montate??

dap stiu un caz in care s-a refuzat despagubirea pe casco pentru ca vinovatul accidentului nu avea pneuri de dimensiunea omologata montate pe masina in momentul accidentului.  Cea de-a doua masina implicata a fost despagubita dupa indelungi tratative si amanari  de catre RCA-ul vinovatului (dauna totala si la a doua masina)
Fabia 2, 1.2 HTP, 60 CP

Offline hawkeye

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 370
  • forumist in toata regula
  • Auto: Skoda O2 FL 1.4TSI
« Răspuns #2004 : Noiembrie 07, 2012, 03:53:14 p.m. »
Eu cand am reparat o dauna pe casco primul lucru mi-au pozat anvelopele ( s-a intamplat pe timp de iarna si au vrut sa vada daca corespund dpdv al uzurii si conformitatea cu anotimpul). Deci da, se vor uita si la acest aspect.
mandru si proaspat posesor de Skoda

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #2003 : Noiembrie 07, 2012, 03:19:07 p.m. »
Voi stiti cazuri concrete cand s-a refuzat despagubirea pe motiv de dimensiuni de jante, sau e doar o discutie teoretica?
Cand se face constatarea de accident, scrie undeva ce jante erau montate??
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #2002 : Noiembrie 07, 2012, 03:07:15 p.m. »
RAR-ul face mentiunea in cartea de identitate, iar la inmatriculari se emite un nou Certificat de inmatriculare cu noile dimensiuni. Totul contra cost. La asigurator este normal sa se mentioneze dimensiunile.
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()