Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Anvelope de iarna  (Citit de 577739 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
Re: Anvelope de iarna
« Răspuns #1971 : Octombrie 26, 2012, 02:19:12 p.m. »
Una dintre masinile de serviciu a fost echipata cu Matador, pe care le-am considerat absolut penibile la franare. Daca ai putin timp sa studiezi si top-urile de specialitate, afirmatia mea se confirma.
Pana la urma e tot o chestie subiectiva, pe principiul si parizerul are fanii lui. :71:
« Ultima Modificare: Octombrie 26, 2012, 02:24:00 p.m. de roberto »
Land Rover Discovery 3

Offline camilus

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 225
  • Auto: Skoda Octavia
« Răspuns #1970 : Octombrie 26, 2012, 02:12:34 p.m. »
@ cristi 71  spui ca anvelopele Matador sunt proaste...de ce spui asta?  eu am dat o caruta de bani pe masina si a venit echipata din fabrica cu Matador  :039: am peste 60k km cu aceste anvelope si inca mai rezista minim 15k km la cum arata, am mers pe tot felul de drumuri cu ele si pot, intr-adevar, sa afirm ca sunt niste anvelope exceptionale privind raportul pret calitate; nu m-am simtit niciodata in nesiguranta cu aceste anvelope; intrebarea este daca mi-as mai lua aceasta marca de anvelope si raspunsul este DA; am condus masini ca a mea echipate cu anvelope "de top" (aceeasi dimensiune 195 65 r 15) si nu am observat sau simtit nici o diferenta, si nu am dat o tura cu ele ci am facut cateva mii de km;  tu pe ce te bazezi cand spui ca sunt junghiuri?
Skoda Octavia 1.9 TDI, BXE 2008

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #1969 : Octombrie 26, 2012, 12:21:30 p.m. »
True.
Insa totusi accidentele absolut inevitabile sunt foarte putine, atat de putine incat nu cred ca le putem retine ca "benchmark". Daca un betiv o ia brusc de pe trotuar pe strada in fata masinii, sau sare un caine din fata unei dube parcate, poti ca data viitoare sa iti pui pneuri mai bune, insa poti sa treci mai departe de dubele parcate incat sa vezi mai devreme in fata lor, poti incetini cand vezi unul clatinandu-se pe trotuar, etc. Multi deja fac asta, pe baza "intuitiei", insa in realitate e exista o evaluare rationala in spatele intuitiei de care ajungem poate nici sa nu mai fim constienti.
« Ultima Modificare: Octombrie 26, 2012, 12:24:47 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Cont sters
« Răspuns #1968 : Octombrie 26, 2012, 12:09:36 p.m. »
Hardware-ul nu te poate impiedica sa fii tampit iar echiparea masinii cu pneuri bune nu te scuteste sa fii atent si cu capul pe umeri.
Sunt de acord cu tine.
Ceea ce am vrut eu sa subliniez, este importanta unor anvelope de calitate si care sa fie folosite corespunzator anotimpului, indiferent de cat de tampit sau cat de prudent este soferul, pentru ca si unui sofer extrem de prudent i se poate intampla sa-i sara in fata un pieton neatent sau un animal iar atunci anvelopele pot face diferenta.

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #1967 : Octombrie 26, 2012, 11:52:28 a.m. »
Consecintele pot fi insa diferite... daca tampitul cu junghiul pierde controlul la 40km/h si ajunge in pom, poate scapa cu table indoite si cu vanatai. Daca insa tampitul cu masina masina buna o "scapa" 120, consecintele pot fi mult mai dramatice...  Insa indiferent de asta, cauza ramane doar tampitul, nu junghiul.

Hardware-ul nu te poate impiedica sa fii tampit iar echiparea masinii cu pneuri bune nu te scuteste sa fii atent si cu capul pe umeri. Am vazut (pe alte forumuri) multi care sunt mandri ca si-au luat super pneuri de iarna si apoi conduc pe zapada ca si cum ar conduce pe asfalt. Am observat tendinta asta si in alte domenii, daca ai pneuri bune asta te face automat un super sofer, daca iti iei o camera buna devii un super fotograf, etc... incerci sa compensezi cu bani lucruri care de fapt vin cu "educatia" sau cu experienta.

si eu sunt adeptul pneurilor bune, insa asta nu compenseaza prudenta. Si mi se pare periculos mesajul cu "masinile sigure", venit de multe ori din reclame. Genul ala de reclama in care el se uita ca vitelul la ea (sau merge ca inecatul in locuri fara vizibilitate) si apoi brusc vede copacul in mijlocul drumului si franeaza impecabil evitand accidentul la mm... 
« Ultima Modificare: Octombrie 26, 2012, 11:59:20 a.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Cont sters
« Răspuns #1966 : Octombrie 26, 2012, 11:43:36 a.m. »
Accidentele sunt produse de soferi tampiti, nu de masini proaste.
Dar daca se intrunesc ambele conditii, sansele producerii unui accident cresc exponential. Un sofer tampit ce conduce o super-masina care este echipata si cu anvelope corespunzatoare, mai are ceva sanse sa evite un accident datorita sistemelor de siguranta ale masinii. Dar daca acelasi tampit e la volanul unui junghi, la care are si niste jafuri de anvelope, sansele sunt zero.

Strict referitor la anvelope, eu n-am vazut diferente colosale intre diverse modele.
In cazul franarii, chiar si un metru e o diferenta colosala.

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
« Răspuns #1965 : Octombrie 26, 2012, 11:30:01 a.m. »
Cert este că, la temperaturi scăzute, anvelopele de vară se rigidizează excesiv, devenind aproape plastic. Colegii care nu mă cred, sunt rugați să încerce să bage unghia într-un cauciuc de vară, la -5 grade C și, pentru edificare, să repete operațiunea cu un cauciuc de iarnă.

@Vizitator, nu știu cum fac alții, dar eu odată ce am trecut la anvelopele de iarnă, îmi modific și stilul de condus. Iarna am un consum mediu mai mic decât cel înregistrat în timpul verii, fix din cauza asta. Ambele seturi de cauciucuri au fost cumpărate în același an și, cu toate astea, cele de vară prezintă semne de uzură pe exterior, de la curbele abordate mai tare (195/65/15, talon mare, deci unghi de derivă mare), pe când cele de iarnă... nu.
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #1964 : Octombrie 26, 2012, 11:27:53 a.m. »

Aceiasi masina, cu acelasi sofer la volan, se comporta diferit in functie de tipul de anvelope pe care le are....
Poate sa aiba cineva mama ESP-ului, mama ABS-ului, a ASR-ului....etc, etc, daca anvelopele sunt proaste si incepe sa faca 8-uri pe sosea, nu il mai scapa nimeni...

Absolut, eu sunt de acord chiar daca tu nu esti de acord cu mine :D
Daca insa ala incepe sa faca 8-uri, inseamna ca a depasit limitele, nu ca era masina proasta. Putea sa mearga mai incet si sa nu faca 8-uri. Putea chiar sa opreasca daca urma o vale in care nu era sigur ca o poate cobora in siguranta.

La limita daca vrei, o masina chiar si fara frane e perfect sigura, daca n-o scoti din garaj...

O masina mai buna (incluzand aici pneurile care sunt chiar determinante) iti pot aduce un sport de performanta, nu de siguranta. Iti permite sa mergi mai repede in acelasi conditii. Insa ca sa mergi mai sigur, asta tine de sofer, intrucat pentru orice masina oricat de bine echipata exista un "prea repede", iar daca soferul nu e constient de asta, accidentul e garantat.
« Ultima Modificare: Octombrie 26, 2012, 11:30:46 a.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Cont sters
« Răspuns #1963 : Octombrie 26, 2012, 11:26:05 a.m. »
La anvelope nu mai fac economie in viata mea  ;)
Din pacate (mai ales pentru ceilalti participanti la trafic), nu toti gandesc asa...

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #1962 : Octombrie 26, 2012, 11:23:16 a.m. »
Ideea lui James ramane: sa intelegi limitele masinii, oricare ar fi alea.
Strict referitor la anvelope, eu n-am vazut diferente colosale intre diverse modele. Asta inseamna ca la stilul de condus nu m-am situat "intre limite", adica in plaja in care anvelopele fac diferenta :)
bicicleta

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #1961 : Octombrie 26, 2012, 11:13:10 a.m. »
Aici nu sunt de acord cu tine. In alte posturi sunt de acord, dar aici nu.
Aceiasi masina, cu acelasi sofer la volan, se comporta diferit in functie de tipul de anvelope pe care le are. Practic, masina se sprijina de asfalt numai in 4 puncte, fiecare de marimea unei palme de copil, adica de anvelope. Poate sa aiba cineva mama ESP-ului, mama ABS-ului, a ASR-ului....etc, etc, daca anvelopele sunt proaste si incepe sa faca 8-uri pe sosea, nu il mai scapa nimeni.
iti dau exeplu concret: cand aveam Symbol, credeam (gresit) ca masina este ff instabila. Cand mi-am pus anvelope bune, am vazut ca brusc masina s-a schimbat, si e mult mai stabila.
asa ca, indiferent ca ai BMW, sau ca ai junghi de masina, ai nevoie de anvelope bune, atat iarna cat si vara.
La anvelope nu mai fac economie in viata mea  ;)
« Ultima Modificare: Octombrie 26, 2012, 11:14:53 a.m. de vizitator »
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #1960 : Octombrie 26, 2012, 11:04:22 a.m. »
Parerea mea e ca o luati rau prin aratura.

Accidentele sunt produse de soferi tampiti, nu de masini proaste. Nicio masina oricat de proasta nu e periculoasa atata timp cat limitele ei de siguranta, asa reduse cum sunt, nu sunt depasite. Iar depasirea lor e decizia soferului, nu a masinii. Daca masina iti permite sa mergi in siguranta cu 10km/h, atunci n-ai decat sa mergi cu 9km/h. Ca daca mergi cu 20km/h si produci un accident, vina iti apartine in exclusivitate tie, nu masinii.

Problema principala e ca exista catralioane de soferi idioti, care habar n-au nici care sunt limitele lor nici ale masinii,  si pe deasupra mai sunt si spalati pe creier de tot felul de reclame la tot felul de dispozitive electronice (sau chiar la pneuri de iarna) cu care isi inchipuie ca pot incalca legile mecanicii. Si electroncia si pneurile de iarna sunt bune, insa daca vreun tampitel crede ca poate sa mearga iarna ca vara.... atunci n-a inteles nimic din ce-a zis presedintele :D
« Ultima Modificare: Octombrie 26, 2012, 11:07:13 a.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Cont sters
« Răspuns #1959 : Octombrie 26, 2012, 10:41:31 a.m. »
Corect, LNT. Iar cei cu masini scumpe, sunt mai tentati sa cumpere junghiuri de anvelope, pentru ca la masinile alea, un set de anvelope "premium" costa cat un Logan.

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #1958 : Octombrie 26, 2012, 10:24:58 a.m. »
Calicia, nu saracia. Unii dau un sac de bani pe masina si cand vine vorba de dotari care tin de siguranta se zgarcesc la cateva sute de lei.
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #1957 : Octombrie 26, 2012, 10:12:42 a.m. »
Nu avem acces la niste statistici reale. Totusi banuiesc ca un mare procent din totalul accidentelor se produc datorita starii tehnice precare si dotarilor necorespunzatoare. La TV vedem doar BMW, Audi si Merc-uri.
Land Rover Discovery 3

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()