Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Anvelope de iarna  (Citit de 587946 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline marco

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 2
  • Doar Inscris
  • Auto: O 2 fl 1.4 tsi
Re: Anvelope de iarna
« Răspuns #1716 : Octombrie 17, 2011, 01:43:11 p.m. »
Am aflat, cred ca au indice mai mare de  viteza: H sau mai mare

Offline marco

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 2
  • Doar Inscris
  • Auto: O 2 fl 1.4 tsi
« Răspuns #1715 : Octombrie 17, 2011, 12:39:48 p.m. »
Care este diferenta intre conti830 si conti 830 P?Am citit la ei pe site si pare a fi  pt. masini mai performante sau e pt van-uri.?

Offline diasomie

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 200
  • Auto: O1 1.8T 4x4 sedan
« Răspuns #1714 : Octombrie 17, 2011, 12:18:35 p.m. »
In iasi deja pana la 10 dimineata si de la 6 seara sunt intre 2 si 6 grade. Noaptea sunt 0 grade. Ziua mai urca aproape de 10*C.
Am montat de 2 zile 4 bucati Conti 830 pe jante de tabla.  Insa am si avut nevoie de ele. Ieri am prins seara burnita, fulgi, gheata.
In plus simt masina cu suspensia mai elastica si nu mai derapeaza aproape de loc pe sinele de tramvai.

O sa urmeze cateva zile cu temperaturi peste 15 , dar nu  e o tragedie pentru anvelopele deja montate.

M-a costat afacerea destul de mult: app 1150 anvelopele, + 450 jantele de tabla SH, originale, + 50 lei capacele de roti. Dar merita.  Avem in Iasi iarna cam 5 luni pe an, cu felurite tipuri de carosabil. In general, zapada multa , necuratata, ghiata, mazga. Imi pare rau ca nu am cauciucuri la care sa le aplic tinte. Asta iarna am luat-o la vale o data pe strada, cu masina oprita, pe polei ca sticla. Sunt tinte care ies maxim 1-2 mm din cauciuc si greu pot fi vazute de "autoritati". Alea te scapa de probleme pe ghetus.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #1713 : Octombrie 17, 2011, 09:51:32 a.m. »
Evident ca nu mai intervine uzura acum, eu insa am ales sa le schimb peste minim 2 saptamani.
Evident daca alte circumstante nu o impun mai devreme / tarziu.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Shymano

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.6 FSI, 115 CP
« Răspuns #1712 : Octombrie 16, 2011, 08:24:50 p.m. »
da, da, da, si dupa aia ne miram de ce ni se intampla ce se intampla ... "vai, dom'ne, mi s-a intamplat chiar acum sa derapez (...) nu mi-a tinut frana, ce sa fac (...) si am circulat prudent, sa stiti, ca am vazut ca tocmai acum a scazut temperatura ...". Puerile chestiile astea cu prudenta; se presupune ca circulam prudent de fiecare data cand ne suim la volan, nu-i asa ??? Aici n-ar fi neaparat vorba ca e frig o zi si dupa aia vin 10 zile de caldura ... depinde si de prognoza meteo sau mai mult de vremea cu care ne confruntam zilnic, in caz ca si astia o dau in bara cu aprecierile lor despre evolutia vremii. Daca vedem ca dimineata si seara incep sa scada drastic temperaturile, adica in perioada plecarii/venirii la/de la serviciu, deja trebuie sa ne gandim la schimbarea anvelopelor, ca doar nu plecam la serviciu la 12 si ne intoarcem la 16. Ca or fi si oameni care au un asa program, ferice de ei ... deocamdata vorbim de un program normal; oricum, la ce temperaturi anunta astia la TV, intre 5 si 17-18 grade, deja nu mai putem sa spunem ca stricam anvelopele aiurea, daca ne hotaram sa le schimbam acum.
Skoda Octavia II -2008, 1.6 FSI, 115 CP, BLF, Elegance+, xenon pe lupe Morimoto mini.
Croitorie la comanda - calitate la preturi rezonabile. Rochii pt mirese sau de ocazie.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #1711 : Octombrie 16, 2011, 07:34:14 p.m. »
Exista varianta sa circuli mult mai prudent in oerioadele in care dimineata sunt temperaturi sub +7C iar peste zi, peste aceasta valoare. Cu anvelope de vara...evident.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Shymano

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.6 FSI, 115 CP
« Răspuns #1710 : Octombrie 16, 2011, 07:26:30 p.m. »
oricit de mica ar fi temperatura ?!
aici te inseli ... cat ar fi asfaltul de uscat, daca afara sunt sub 7 grade, anvelopa de vara se intareste, daca nu chiar ingheata (daca sunt temperaturile necesare acestui lucru), caz in care aderenta ei la asfalt scade drastic; roata incepe sa topaie la fiecare groapa sau denivelare, iar eficienta franarii scade foarte mult, pana la minim chiar (daca anvelopa a inghetat).
Skoda Octavia II -2008, 1.6 FSI, 115 CP, BLF, Elegance+, xenon pe lupe Morimoto mini.
Croitorie la comanda - calitate la preturi rezonabile. Rochii pt mirese sau de ocazie.

Offline lucian.1950

• Expert
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 548
  • Auto: OCTAVIA 2 - 1.9TDI
« Răspuns #1709 : Octombrie 16, 2011, 07:12:28 p.m. »

MNP,Stii ca pe asfalt uscat se blocheaza roata si se duce tiris mult mai repede cu cauciucurile de iarna, decit cu cele de vara ?! oricit de mica ar fi temperatura ?!
asa ca de ce sa frec cauciucurile de iarna atita timp cit nu ies din Bucuresti si fac zilnic in jur de o suta de km ?! si am numai asfalt uscat sau umezit de ploaie ?! .
De exemplu colegii din Sibiu , care au muntele linga ei si sint mai in nord au avut de ce sa treaca la cauciucurile de iarna, dar eu aici in sud inca nu am motive.... fara suparare!

Offline Toffefe

• Junior
  • *
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 26
  • Doar Inscris
  • Auto: BMW E39 520D
« Răspuns #1708 : Octombrie 16, 2011, 05:23:02 p.m. »
Ieri am pus si eu anvelopele de iarna, iar "mesterul" mi-a schimbat si valva de la o janta. Problema a fost ca a montat-o aiurea si dupa 80 de km am facut pana.  X( . Am rezolvat azi pana la alta vulcanizare prin remontarea valvei.

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #1707 : Octombrie 16, 2011, 04:34:17 p.m. »
Nu au nimic. Siguranta inainte de toate. Autoturismele de serviciu de o saptamana au anvelope de iarna, iar pe masina personala de vineri. Ieri pe unde am umblat a fost nevoie de anvelope de iarna.
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline razraz

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 395
  • Auto: VW GOLF 5 - 2008
« Răspuns #1706 : Octombrie 16, 2011, 04:29:23 p.m. »
Nu iti este frica ca le poti deteriora daca rulezi cu ele la temperaturi chair si de 20-25 grade celsius?

sunt mai mult decat sigur ca vor fi pana la 1-15 noiembrie cel putin cateva zile cu temperaturile de mai sus.

Offline FDR

• Moderator General
  • Locaţia: Blaj, Alba
  • Mesaje postate: 959
  • Auto: O2 Facelift, 1.6MPI
« Răspuns #1705 : Octombrie 16, 2011, 01:37:47 p.m. »
Salut,

de doua zile circul cu anvelopele de iarna. Au deja doua ierni si sunt ca noi. De ce sa le tin in pivnita? Nu intentionez sa le vand peste 10 ani. Prefer siguranta mea si a familiei. Howgh!
"Have no fear of perfection, you’ll never reach it" - Salvador Dali.

Offline mnp

• Gold member
  • Locaţia: sibiu
  • Mesaje postate: 613
  • Octavia fabricata Vineri 13
  • Auto: OII FL 1.6 TDI
« Răspuns #1704 : Octombrie 15, 2011, 09:53:32 p.m. »
@lucian , cauciucurile de iarna nu au treaba numai cu zapada !
este vorba de temperaturi scazute , sub 7 grade ,si mplicit impactul la franare,respectiv distante mai mici !
-->siguranta in trafic.
Nu mai tot vorbiti de lege in sus si in jos...totul se rezuma la responsabilitate si la bani !

spor in toateva doresc !

Offline iskandere

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: IASI
  • Mesaje postate: 165
  • Auto: Skoda Octavia 1.4TSI
« Răspuns #1703 : Octombrie 15, 2011, 08:37:35 p.m. »
numai sa nu inceapa ninsoarea atunci cand te va opri organul... :D
Oricum, astept si eu prima zapada pentru a trece pe anvelopele de iarna.
"Cuvintele unui om beat reprezinta gandurile unui om lucid.."

Offline lucian.1950

• Expert
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 548
  • Auto: OCTAVIA 2 - 1.9TDI
« Răspuns #1702 : Octombrie 15, 2011, 07:57:09 p.m. »
Dragilor , eu am cauciucuri de iarna, dar le voi pune cind consider eu ca e cazul, adica la prima zapada. Pentru politistii care au sa ma intrebe de sanatate dupa 1noiembrie, am printat legea si o port in torpedou. Acolo scrie clar: . conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna .
Nicaieri nu scrie de perioade fixe de timp.
Astfel, comisarul  sef de politie, Lucian Dinita, de la Directia Rutiera a precizat, la solicitarea AvocatNet.ro, ca pentru a fi acceptate ca anvelope de iarna, acestea
trebuie sa fie inscriptionate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fara a include in aceasta categorie anvelopele marcate numai ,,all seasons”.

Literele M si S reprezinta initialele cuvintelor englezesti "mud" and "snow", care inseamna "noroi (namol)" si, respectiv, "zapada".
Concluzie, pina nu dau de zapada nu schimb rotile.

« Ultima Modificare: Octombrie 15, 2011, 07:59:05 p.m. de lucian.1950 »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()