Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Anvelope de iarna  (Citit de 587926 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristiflt

• Junior
  • *
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 22
  • Drive, Laugh, Love
  • Auto: Octavia I, 1.9 TDI
Re: Anvelope de iarna
« Răspuns #1776 : Noiembrie 02, 2011, 06:07:37 p.m. »

Asa sunt preturile acolo..ca am fost si eu zilele trecute..dar era o aglomeratie  :68:
« Ultima Modificare: Noiembrie 02, 2011, 07:16:07 p.m. de M i c u t z u »

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #1775 : Octombrie 30, 2011, 06:17:26 p.m. »
@ionutblv: la vulcanizarea de la baza pasarelei Bucium e 5-6 RON / roata.
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #1774 : Octombrie 30, 2011, 05:57:09 p.m. »
Sincer, nu stiu. Le-am pus pe jante acum ceva timp, iar orice verificare ulterioara este gratuita life-time. Din cat tin minte ....8 lei/roata.
Land Rover Discovery 3

Offline ionutblv

• Junior
  • *
  • Locaţia: iasi
  • Mesaje postate: 87
  • BLV
  • Auto: Seat Leon 1m
« Răspuns #1773 : Octombrie 30, 2011, 05:50:34 p.m. »
Cat e de roata azotul? :-?
California Scents Odorizante

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #1772 : Octombrie 30, 2011, 05:24:55 p.m. »
Astazi mi-am montat si eu gumele de iarna, aspectul masinii devenind...... :-& , datorita jantelor de tabla + capace. Am dat fuga la o vulcanizare care are azot, pentru a le verifica presiunea, unde am fost nevoit sa efectuez operatiunea cu manutele mele, datorita aglomeratiei. :))
Land Rover Discovery 3

Offline Limit

• Gold member
  • Locaţia: Slatina
  • Mesaje postate: 959
  • I like to drive
  • Auto: O2FL, 2.0TDI 175cp
« Răspuns #1771 : Octombrie 30, 2011, 09:49:46 a.m. »
Daca ar fi sa ne luam dupa datele tehnice ar trebui sa schimb presiunea din 2 in 2 zile ca merg cateodata incarcat, cateodata mediu cateodata gol. Daca ar fi sa ne luam dupa temperaturi ar trebui sa opresc la iesire din Brasov sa schimb presiunea fiindca urc la munte si la coborare iar sa schimb.
Asa ca eu fac un compromis.

Pe usa de la rezervor sunt trecute valori de 3 pasageri cu bagaje si masina full, asa ca eu am facut o medie si am mai adaugat 0,1 bari pe fata si inca 0,2 pe spate fata de media facuta.
Cand temperaturile nu vor mai depasi 2-3 grade o sa mai adaug inca 0,2 bari dar doar atunci.
Restul e cancan
Dimsport soft 175 cp

Offline satlantis

• Gold member
  • Locaţia: constanta
  • Mesaje postate: 1033
  • Auto: yeti 1.4 tsi
« Răspuns #1770 : Octombrie 30, 2011, 08:55:56 a.m. »
Ia uitati aici:
Winter Air Pressure...You Can't Just Set It...And Then Forget ItTires don't really carry the weight of your vehicle...the air pressure inside them does. And maintaining the correct air pressure is a requirement for good handling, traction and durability. The tire pressure recommended in your vehicle's owner's manual or on the tire information placard is a "cold" pressure, so it should be checked in the morning before you drive more than a few miles.
The fall and early winter months are the most critical times to check your tire's inflation pressures because air is a gas which contracts as the days get shorter and the temperatures get colder.
For every 10 degree Fahrenheit change in outside temperature, your tire's inflation pressure will change by about 1 psi (up with higher and down with lower temperatures)
In most parts of the country the typical difference between average summer and winter temperatures is about -50 degree F. That difference results in a loss of about 5 psi, which will sacrifice tire performance and treadwear!
If you are fortunate enough to park in an attached or heated garage you will also "lose" pressure when you leave its warmth and venture into the real world outside. So add 1 psi of "cold" tire pressure to compensate for each 10 degree temperature difference.
And finally, don't forget to keep your valve caps on. If left off, moisture can freeze in the valve and allow the air to escape.

In multe partii ale tarii, probabil UK, dar sa zicem RO, diferenta de temperatura ar fi de 50 gr.F. Asta inseamna (exemplu) in anotimpul rece de la 10 gr.C la -17.7 gr.C, aprox. + sau - cateva grade. Si mai spune ca, la fiecare 10 grade F pierdem 1 psi presiune, deci la o diferenta de 50 grade F pierdem 5 psi. Asta inseamna 0.34 bar.
Prin urmare, ar trebui la 10 gr.C afara sa bagam in roti 2.5 bar pentru ca la -17.7 gr.C o sa avem 2.2 bar. Probabil pe asta se bazeaza teoria cu 0.2 bar in plus pe anvelopele de iarna. Si de aici tot felul de discutii pot sa ia nastere: bag in plus, la 10 grade afara, presiunea asta mai mare sau  nu? pentru ca eu am constatat pe pielea mea ca suspensia este mai dura. sau merg pe 2.2-2.3 bar si sa zicem o mai verific daca temperaturile mai scad simtitor? cred ca e o varianta mai buna... Ei spun sa bagi in plus 0.2 bar sa aiba de unde scadea daca si temperaturile scad? Cred ca da...

Si multe altele despre anvelope aici: http://www.tirerack.com/tires/tiretech/techpage.jsp?techid=73

« Ultima Modificare: Octombrie 30, 2011, 08:58:15 a.m. de satlantis »
1.4 tsi... de la 1.8T

Offline Limit

• Gold member
  • Locaţia: Slatina
  • Mesaje postate: 959
  • I like to drive
  • Auto: O2FL, 2.0TDI 175cp
« Răspuns #1769 : Octombrie 29, 2011, 11:36:34 a.m. »
Eu am pneurile de iarna pe jantele de aliaj de 15" venite standard pe masina fiindca am alte jante pe 16" pentru vara.
Am reusit si am schimbat si pneurile venite pe masina cu unele de iarna Michelin Alpin A3 tot pe 15.
Aseara le-am dus la montat si am verificat si echilibrarea.
Cheltuiala pe 5 roti de jantare, echilibrare si montare    75 de lei
Dimsport soft 175 cp

Offline Fleur

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 0
  • Skoda Octavia 2, 1.9 TDI, Toyota Avensis 2.0, D-4D
  • Auto: Skoda Octavia 2, 1.9
« Răspuns #1768 : Octombrie 28, 2011, 09:07:13 p.m. »
Nu ai gasit de vanzare la SH?
Am gasit si 200 lei pentru 4 jante otel SH, cam uzate ce-i drept, dar inca folositoare multi ani.
Ma gandesc ca ieseai mai ieftin. Un pistol de vopsea si erau ca noi.
Cand sunt mort, nu stiu ca sunt mort. Sufera numai cei din jurul tau. La fel e si cu prostii...

Offline dod0

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 101
  • engi
  • Auto: O2 FL 2.0 TDI DSG
« Răspuns #1767 : Octombrie 28, 2011, 06:49:35 p.m. »
Iarna = otel
Superb 1.9 TDI 2003 / Superb Combi 2.0 TDI 2010 / Octavia 2 FL 2.0 TDI DSG 2011

Offline Fan-Skoda

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 368
  • Simply Clever
  • Auto: 1.4 TSI
« Răspuns #1766 : Octombrie 28, 2011, 06:12:31 p.m. »
Din ce sunt jantele?
Skoda O II Facelift 1.4 TSI Business ++

Offline dod0

• Membru de baza
  • **
  • engi
« Răspuns #1765 : Octombrie 28, 2011, 03:01:55 p.m. »
Asta e acum..
Deci pe 4 jante originale Skoda 15" + 4 cauciucuri Michelin Alpin4 am dat 2050 RON.
Daca le luan separat ieseau la 2450 RON.

Offline victor77

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: 47.533313,25.545187
  • Mesaje postate: 160
  • Auto: Superb 2.0 TDI 170HP
« Răspuns #1764 : Octombrie 28, 2011, 09:24:46 a.m. »
@dod0 ... Promotia de la Porsche e valabila in toata reteaua dealerilor Skoda, Audi, VW, Seat ...Practic poti cumpara de oriunde rotile de iarna in functie de masina ce o ai. Mie mi-a convenit faptul ca erau jantele de aliaj originale Skoda si anvelopele Michelin care din punctul meu de vedere nu prea au rivali. Drept ca sunt mai scumpe pe aceeasi categorie de dimeniuni dar cred ca diferenta de pret se justifica.
Skoda Superb 2.0 TDI 125 KW 4x4  Ex: VW Golf IV 1.9 TDI ALH
Intotdeauna exista o prima data

Offline dod0

• Membru de baza
  • **
  • engi
« Răspuns #1763 : Octombrie 27, 2011, 10:24:22 p.m. »
Dar de ce ai luat anvelopele tu nu cumva acum in aceasta perioada se dau si cele de iarna cadou ? eu asa stiu iti mai da un set adica si de vara si de iarna ia sa te interesezi ok

Mi-am comandat maşina la sfârşit de August, nu era niciun fel de promoţie la cauciucuri.
Acum promoţie văd că au cei de la Porsche, eu oricum am luat-o de la Avia.

Offline Fleur

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 0
  • Skoda Octavia 2, 1.9 TDI, Toyota Avensis 2.0, D-4D
  • Auto: Skoda Octavia 2, 1.9
« Răspuns #1762 : Octombrie 27, 2011, 08:47:36 p.m. »
Din puct de vedere al pretului, e recomandat sa cumperi anvelope in contratimp.
In Germania am gasit cauciucuri de iarna la aceleasi preturi cu cele din Romania, diferenta era ca cele de acolo aveau incluse jante de aliaj. Nu mi-a venit sa cred, am intrebat de doua ori.
Vanzatorul mi-a explicat ca e de neconceput pentru ei sa munceasca ore ca sa schimbe cauciucuri diferite pe aceleasi jante, pretul manoperei per ora ajutand sa se amortizeze repede costurile.
Cand sunt mort, nu stiu ca sunt mort. Sufera numai cei din jurul tau. La fel e si cu prostii...

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()