Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Plangerea contraventionala/Anulare proces-verbal  (Citit de 173679 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3204
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
Re: Plangerea contraventionala/Anulare proces-verbal
« Răspuns #449 : Ianuarie 25, 2018, 02:51:44 p.m. »
am platit si eu taxa, abonament la digi. Din cate tin minte am primit confirmare de plata, si a doua zi in contul de client digi aveam dovada platii. Tot in august 2017.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4546
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #448 : Ianuarie 25, 2018, 02:37:26 p.m. »
Merci de informatii, sunt utile, dar vor fi folosite pe viitor de alti colegi care vor sa conteste procesul verbal.
In cazul meu, am sunat, m-am interesat si taxa de pod nu  a fost platita: am vrut sa platesc prin SMS dar Vodafone nu mi-a taxat SMS-ul (din cauza unor probleme in sistem, zic eu). Cei de la Compania de administrare a infrastructurii rutiere nu au vina, se pare ca ei chiar nu au primit cei 2.5 euro de la Vodafone.   
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #447 : Ianuarie 25, 2018, 02:36:11 p.m. »
faci o plangere simpla in care le spui sa-si bage taxa in fund.
timbrul acela de 20 de lei.
dovada de plata. Aici e problema ca trebuie de la operatorul de telefonie, care, in caz ca ai pierdut factura, ti-o poate pune la dispozitie in termen de 30 de zile. Ca asa-i legea. E bine sa ceri si copie dupa sms-ul dat.tot la acelasi operator.

Dar pentru ca nu poti astepta 30 de zile, depune doar plangerea, si cu acte doveditoare poti veni si in ziua judecarii.

Offline CyborgSky11

• Gold member
  • Locaţia: Mures
  • Mesaje postate: 613
  • Auto: Audi, Skoda, VW, BMW
« Răspuns #446 : Ianuarie 25, 2018, 02:11:51 p.m. »
Tocmai asta vei face, CONTESTAȚIE la procesul verbal, la instanța de judecată, in termen de 15 zile. Orice proces verbal poate fi contestat în instanţă dacă se consideră că sancţiunea este abuzivă. Principalul act normativ în materia contravenţională îl reprezintă Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificări şi completări, dar există şi contravenţii care se supun prevederilor unor legi speciale.
Plângerea/cererea trebuie însoţită de copia procesului-verbal de contravenţie, de taxa judiciară de timbru de 20 de lei, precum şi de orice alte documente care pot fi considerate probe. În cazul în care contravenientul propune administrarea probei cu martori, în plângere vor fi menţionate numele, prenumele şi domiciliul martorilor.
Dacă documentul este semnat, data respectivă se consideră momentul în care s-a luat la cunoştinţă şi cel din care curg cele 15 zile pentru depunerea contestaţiei. În cazul refuzului semnării procesului verbal, de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, data comunicării este data primirii acestuia prin poştă cu confirmare de primire, curier sau data afişării (pe uşa domiciuliului în cazul persoanelor fizice) şi din acel moment curge termenul de 15 zile. Instanţa competentă este judecătoria în a cărei circumscripţie a fost savârşită contravenţia. Contestaţia suspendă executarea, până la soluţionarea cauzei. Procesul-verbal de contravenţie neatacat în termen, precum şi hotărârea judecatorească irevocabilă prin care s-a soluţionat plângerea, constituie titlu executoriu, fără vreo altă formalitate. 
 În privinţa teminiciei faptelor, se arată în motivarea contestaţiei faptul că între situaţiile consemnate şi situaţia din realitate există diferenţe, că aprecierea faptelor este exagerată sau împrejurările sunt incorect descrise, inclusiv sub raportul cauzalităţii.   Plângerea trebuie redactată în 3 sau 4 exemplare şi prin aceasta se poate solicita instanţei anularea procesului-verbal, schimbarea încadrării , diminuarea amenzii sau, daca a fost achitată, restituirea acesteia. Se poate menţiona şi faptul că se doreşte judecarea în lipsă, caz în care instanţa va soluţiona cauza exclusiv pe actele pe care le depuse la dosar.

Toate bune.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #445 : Ianuarie 25, 2018, 10:02:18 a.m. »
Intre timp mi-a venit si mie o amenda acasa, pentru neplata taxei de pod de la Fetesti. Amenda e de 130 RON, e din luna augst 2017, pot sa platesc jumatate daca platesc in 24 ore de la primirea instiintarii (am gasit-o in cutia postala acum 2 zile).
Eu am platit taxa de pod prin SMS la 7577, Vodafone mi-a luat banii la factura urmatoare, insa nu am mai primit SMS de confirmare.
Vreau sa ii dau in judecata, nu e problema mea ca imi iau banii si lor nu le merge sistemul informatic, ca sa si confirme acest lucru.
Stie cineva ce trebuie sa contina dosarul pe care trebuie sa il depun la judecatoria sectorului 3?
Multumesc.

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #444 : Ianuarie 07, 2015, 11:08:37 p.m. »
La examen tocim, in rest conducem dupa ureche si din instinct, care/cum se descurca.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #443 : Ianuarie 07, 2015, 10:12:57 a.m. »
Sigur majoritatea l-ar pica.
Eu, la testele colegei, am scos 21 pct din 26 (deci as pica examenul).
Si cand ma gandesc ca, atunci cand am dat examenul pt sala, am luat 26 pct din 26!!

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #442 : Ianuarie 05, 2015, 04:47:26 p.m. »
Nu este acelasi tip de test.Se considera ca deja esti cu experienta. Desi multi dintre noi cred ca l-ar pica acum! :))

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #441 : Ianuarie 05, 2015, 04:43:28 p.m. »
Da poti tu reduce la 30 de zile daca achiti amenda si te prezinti la testarea de cunostinte. Adica sa dai sala trebuie sa faci 13 din 15 intrebari . bafta

o colega si-a dat examenul auto acum 2 sapt si a avut 26 intrebari la sala.
Nu este vorba de acelasi tip de examen?

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #440 : Ianuarie 02, 2015, 10:58:45 p.m. »
Da-i un PM lui Johnny T.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #439 : Ianuarie 02, 2015, 10:52:57 p.m. »
Stie cineva un avocat de incredere in Pascani pentru contestarea unui PV?
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline vladimireugen87

• Junior
  • *
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 58
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia Rs 1.8 T
« Răspuns #438 : Iunie 16, 2014, 10:16:51 a.m. »
Da poti tu reduce la 30 de zile daca achiti amenda si te prezinti la testarea de cunostinte. Adica sa dai sala trebuie sa faci 13 din 15 intrebari . bafta

Offline DragosM

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 764
  • B-41-TSN
  • Auto: Octavia Tour II 1.4
« Răspuns #437 : Mai 26, 2014, 07:27:31 p.m. »
Daca postez gresit rog moderatori sa mute poza!

Noul loc de panda pe DN1 in localiatea Saftica!
Nu se vad can esti pe sensul Ploiesti-Bucuresti

Skoda Octavia Tour II 1.4MPI 80cp
Kia Rio 1.5crdi 110cp 235Nm

Offline valir

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Nürnberg
  • Mesaje postate: 228
  • Auto: Superb 1.4 TSI
« Răspuns #436 : Mai 09, 2014, 04:57:13 p.m. »
Pai da, dar ei au grija sa ii opreasca pe cei care is singuri in masina (si unii sa si mentioneze in PV ca erai singur ca se asigure ca pot castiga o contestatie doar cu PV-ul, de asta spuneam ca ar trebui chemat la proces.. sau poate sa nu vina, dar sa plateasca din salariul lui daca pierde).

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #435 : Mai 09, 2014, 02:25:38 p.m. »

Pentru mine, cred ca voi investi banii intr-o camera video ce o voi monta pe parbriz, in perioada urmatoare.

este o decizie inteleapta. Cele mai bune sunt Vico TF2, dupa parerea mea.
Dar, si mai bine este sa ai martori in masina. Cu 2 martori in auto, ataci PV-ul lui Garcea de nu mai are ce sa zica.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()