Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Radiere autoturism vandut  (Citit de 38650 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline F L O R I N

• Gold member
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 3747
  • Octavia 2 , 2.0 TDI 140CP cu DSG
Re: Radiere autoturism vandut
« Răspuns #18 : Martie 26, 2009, 12:31:58 p.m. »
Tie nu ti a ramas certificatul de radiere,care este parte a contractului de vanzare cumparare ?Daca nu ti a ramas roaga l pe cumparator sa ti trimita o copie dupa cartea masinii,daca se poate si legalizata in care sa apare numele lui ca ultim proprietar pt ca in ea se vede clar serie de sasiu si de motor. ;)

Offline ladislau

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 672
  • Auto: Dacia Duster Journey 1.33 tCE
« Răspuns #17 : Martie 26, 2009, 12:16:33 p.m. »
Celui care i-am vandut masina,nu e samsar...si masina deja este inmatriculata in alt judet.Am scris pe talon mentiunea "instrainat catre"..doar ca nu am pastrat o copie.
Daca duc o copie a talonului,cu datele masinii,doar cu numele noului proprietar,e ok ??????
Alta solutie nu vad...banuiesc ca vechiul meu talon a ramas la politia orasului unde s-a inmatriculat masina de catre noul proprietar...
Se pastreaza aceste taloane( arhiva ) ???
Pot obtine o copie ?????
Ex :Skoda Fabia 1.9 SDI
Ex : Dacia Sandero Stepway 0.9 tCE

Offline F L O R I N

• Gold member
« Răspuns #16 : Martie 26, 2009, 10:24:05 a.m. »
Acum cand vinzi o masina proprietate personala este OBLIGATORIU ca pe talon sa scrii la rubrica "Instrainat catre..." numele cumparatorului si data,pt ca acel talon va mai fi valabil 30 de zile,dupa care isi pierde valabilitatea si,bineinteles nu va mai putea incheia o asigurare obligatorie.La incheierea actului de vanzare cumparare trebuie predata,din pacate si cartea masinii in original pt ca sa mearga clientul sa si faca identificarea.Daca nu ai facut aceste lucruri si cel care ti a luat masina e samsar atunci cu parere de rau,dar vei avea de alergat ca sa ti radiezi masina.Nu iti va primi nimeni la financiar actul de vanzare cumparare ca si dovada a vanzarii pt ca poti incheia n acte de genul asta.La financiar trebuie sa te duci numai cu certificatul de radiere vizat de politie.

Offline ladislau

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 672
  • Auto: Dacia Duster Journey 1.33 tCE
« Răspuns #15 : Martie 26, 2009, 10:14:30 a.m. »
Sa va spun si eu o patanie...Am vandut de curand Loganu...si am intrat in familia Skoda...cu o masina Skoda..
Dupa vanzare,nu am pastrat o copie a talonului ,aceea cu mentiunea "instrainat catre"...am doar o copie dupa carte si dupa contractul de vanzare cumparare.
Cei de la fisc nu vor acum sa-mi scoata Loganul din evidente...ptr ca nu am copie dupa talon...
De unde sa mai aduc eu acuma copie ????
Masina e vanduta....nu e limpede ca lumina zilei,din moment ce am contract de vanzare-cumparare????
Sper ca exista o modalitate sa radiez masina....ca doar nu o sa platesc impozit pe o masina pe care nu o mai am....
Poate stie cineva dintre voi cum sa procedez in continuare ptr rezolvarea acestei probleme.
Multumesc.
Ex :Skoda Fabia 1.9 SDI
Ex : Dacia Sandero Stepway 0.9 tCE

Offline radioman

• Expert
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 966
  • Unii se nasc ca un 'original' si mor ca o "copie"
    • Radio Romania Constanta
  • Auto: Octavia 3 /2.0 TDI/150 CP
« Răspuns #14 : Ianuarie 08, 2009, 10:22:05 a.m. »
Nu cred ca trebuie sa iti faci griji , diferenta nu este prea mare ptr 1,9 , si trebuie sa crezi in baza lor de date (ca operatori de date personale) la care chiar si Politia apeleaza cateodata , daca ar fi ceva in neregula te-ar instiinta ei in timp util.. ;) Au invatat sa se miste bine in ultima vreme cand e vorba de luat bani.. :D
Skoda Octavia 3 Style /2.0 TDI /2017; VW Polo 2019

Offline Dr. Feng Shui

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 46
« Răspuns #13 : Ianuarie 08, 2009, 10:20:33 a.m. »
Prima masina nu a fost scoasa din evidenta probabil din cauza profesionalismului cu care se lucreaza in administratiile financiare sau a faptului ca nu ai dus tu hartiile necesare. Se intampla si omisiuni in care poti vinde un autoturism fara a achita unele taxe. Se intampla mai rar, dar se intampla.
Daca pentru vechea masina ai platit pe intregul an si au ramas cele 3 luni in ,,gol'', au luat acel rest de bani si l-au adaugat la noua masina.
Anul trecut taxa a fost 1.320.000 lei
Octavia Tour 1.9 Tdi 2006

Offline Mishou

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti - Dr. Taberei
  • Mesaje postate: 29
  • Auto: 1.9 TDI PD BXE - 110
« Răspuns #12 : Ianuarie 08, 2009, 09:49:45 a.m. »
Salutare, sper sa nu fiu offtopic, dar am gasit ceva de taxe/impozite aici si m-am gandit ca ma poate rezolva cineva cu un raspuns rapid: Anul trecut in septembrie mi-am vandut masina veche si in octombrie am luat-o pe cea noua. Problema se pune in felul urmator: anul trecut am platit pt. 1.4 benzina 58 RON, anul acesta imi aparea pt 1.9TDI 70 RON cu reducere am platit 65 RON - 1. diferenta de plata prea mica pt o motorizare mai mare?; 2. de ce nu mi-au cerut banii pe cele 3 luni din anul trecut la impozit pe masina cea noua?

Acuma care din voi mai aveti aceeasi motorizare si ati platit v-as fii recunoscator sa-mi spune-ti si mie cat ati cotizat la stat pe acest an sau pe anul trecut si in plus daca stie cineva ce sa fac cu cele 3 luni de anul trecut (frica mea ce mare peste care incerc sa trec este ca nu mi-au scos din evidente masina veche, cu toate ca altfel nu puteam sa o vand) ? :-/ :039:
SO2 1.9 TDI Elegance 2008 - stage 2 - 110 kW;black mat; pdg; maxi dot; DRL, cornering, 2x lampi ceata, pachet dynamic - restul se stie :D

Florian

• Vizitator
R?spuns: Radiere autoturism vandut
« Răspuns #11 : Noiembrie 16, 2007, 08:58:07 a.m. »
Pe viitor pentru a evita asemenea situatii cu placutele de inmatriculare pe care doriti sa le pastrati, cel mai indicat este ca in momentul in care ati vandut masina sa ii luati (cu multa diplomatie) numerele pe care le-ati retinut in prealabil la politie. Evitati astfel durerile de cap inutile.

Offline CristiTM

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 370
Raspuns: Radiere autoturism vandut
« Răspuns #10 : Octombrie 21, 2007, 07:56:55 p.m. »
Din pacate in doua saptamani nu vei putea face nimic. Practic cumparatorul nu si-a respectat obligatia de a proceda la inmatriculare in 30 zile.Abia dupa ce isi inmatriculeaza masina cei de la Prahova vor "elibera numerele". In mod corect ar trebui ca dupa trecerea celor 30 de zile numerele tale sa fie libere si nu are decat sa circule cumparatorul cu numere lipsite de valabilitate(flse ar fi mult spus). Cred ca mai degraba va trebui sa sesizezi politia din Prahova , poate o amenda il sensibilizeaza pe cumparator.
Nu am sa te indrum spre instanta ca nu rezolvi nimic in justitie pene cand iti vine maasina cea noua.
Skoda Octavia I, 1.9 TDI

Offline Silviu Mosh

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti - Salajeeaaan
  • Mesaje postate: 328
  • SKODA OCTAVIA II 1,4 MPi Rosu Corrida B 92 PUI
  • Auto: Octavia 2 1,4 MPi
« Răspuns #9 : Octombrie 19, 2007, 09:05:44 a.m. »
Am patit-o si eu. Concret, dupa ce am vandut o DACIA veche (in luna aprilie 2007), am alergat dupa el 5 ani, l-am prins, am facut actul de vanzare-cumparare, am radiat-o de la circa financiara de pe numele meu, i-am predat toate actele si placutele de inmatriculare, urmand ca in 30 de zile el s-o reinmatriculeze (vandut din Bucuresti in Prahova - deci nu se pune problema ca el sa poata pastra numerele cu B). Am platit taxa de pastrare pe numerele acelea si acum, cand vreau sa-mi inmatriculez SKODA cu acele numere, de la politie mi se spune ca inca nu sunt eliberate. Asta inseamna ca eu am platit degeaba taxa de pastrare, daca nu am numerele libere, au ramas "agatate" in baza de date a politiei pe dacia. Ce pot face eu, URGENT, in 2 saptamani, sa eliberez acel numar de inmatriculare la care tin ffff mult?
ASTEPT UN RASPUNS URGENT, eventual pe e-mail: silviu.ghita@rdslink.ro
Lumea e o jungla, / Oamenii e fiare,
Ce e scris ramane / Scapa cine poate    B 92 PUI

Offline A K U

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Chisinau. Bd. Chisinau.
  • Mesaje postate: 415
  • Shape-shifting Master of Darkness
« Răspuns #8 : Mai 10, 2007, 10:38:56 a.m. »
Raketii n-au disparut, stai linistit :057: da' nu cred ca e cazul, probabil te-ar costa mult mai mult decat face masina  :063:
OTS 1.8T
God Judges All!

Offline SAlex

• Junior
  • *
  • Locaţia: Galati
  • Mesaje postate: 59
« Răspuns #7 : Mai 09, 2007, 10:02:53 p.m. »
Eu am vandut vechea masina unui coleg am facut pv vanzare/cumparare la o firma de intermediere si i-am data toate actele (doar este coleg de serviciu) pentru ca vroia sa plece la mare. La intoarcere a motivat ca i-a rupt o roata si nu o inmatriculeaza pe numele lui, apoi a vandut-o (acum 2 ani).
Acum cateva luni i-am trimis o notificare (a semnat primirea) prin care-i solicitam sa o radieze de pe numele meu (nu mai gaseste nesimtitul actul de mana prin care a vandut masina) intentionand sa-l dau in judecata. Vad ca in instanta nu se poate reusii decat ca am vandut-o si atat. Pacat ca au disparut "rachetii" ca-mi venea un gand murdar impotrive celui care foloseste acum masina.
A4

Offline A K U

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Chisinau. Bd. Chisinau.
  • Mesaje postate: 415
  • Shape-shifting Master of Darkness
« Răspuns #6 : Aprilie 16, 2007, 11:32:34 a.m. »
Nu, cartea masinii nu i-am dat-o si cred ca mai am si chitanta (de fapt sunt la taica-meu pentru ca eu n-am timp). Ok, am inteles, o sa-i transmit. Multzam fain de ajutor.  :032:
OTS 1.8T
God Judges All!

Offline GoDoRoJa

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 117
« Răspuns #5 : Aprilie 16, 2007, 11:25:18 a.m. »
asta tre sa faci
BMW seria 3 E90 2008
Fabia 1 BME 2007

Offline F L O R I N

• Gold member
« Răspuns #4 : Aprilie 13, 2007, 11:46:03 p.m. »
Cu chitanta de mana si cu cartea de identitate pe care cred ca nu i ai dat o cumparatorului te duci la judecatorie si depui o plangere iar prin hotararea judecatoreasca masina se radiaza automat dupa numele tatalui tau.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()