Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Radiere autoturism vandut  (Citit de 38418 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline CristiTM

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 370
Raspuns: Radiere autoturism vandut
« Răspuns #3 : Aprilie 13, 2007, 09:16:13 p.m. »
Dies am sa raspund in curand dar fiind extrem de ocupat cu botezul de Duminica al lui Rares (fiu'-meu) abia am vreme sa respir (ca asa las eu lucrurile pe ultima suta).
Skoda Octavia I, 1.9 TDI

Offline A K U

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Chisinau. Bd. Chisinau.
  • Mesaje postate: 415
  • Shape-shifting Master of Darkness
Raspuns: Radiere autoturism vandut
« Răspuns #2 : Aprilie 13, 2007, 01:59:44 p.m. »
Asta mi s-a intamplat mie cu Dacia tatalui meu. Am vandut-o in Bucuresti (el locuind in provincie) si l-am pasuit pe cumparator cu actele "ca stiti, ca n-am bani acum, ca una, ca alta". Am facut o hartie de mana cu el, i-am luat banii, nr. de telefon (mobil si fix-la ambele raspunde nevasta-sa care cica s-au despartit si nu mai stie pe unde e individul). Deci ar trebui ca taica-meu sa mearga la primarie si sa spuna acolo care-i treaba, ca sa fie radiata de la fisc.
OTS 1.8T
God Judges All!

Offline CristiTM

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 370
Radiere autoturism vandut
« Răspuns #1 : Aprilie 11, 2007, 10:39:05 p.m. »
O situatie des intalnita si dinpacate perpetuata de neseriozitatea unora dintre noi precum si reglemetarea legslativa permisiva si lacunara (ca sa nu spun prost gandita) este accea in care ulterior vanzarii unui autoturism, vechiul proprietar constata dupa  un timp ca:
1.ii vin acasa procese-verbale e contraventie(radar , etc)
2.i se cere impozitul pentru autoturism la Primarie
, practic doua din semnele ca "cumparatorul" nu a radiat autoturismul de pe numele vechiului proprietar.
La asta se  adauga situatiile in care cumparatorul este un samsar si a revandut masina aceasta aflandu-se la a 10 mana.
In atare situatie se promoveaza o actiune in justitie in urma careia instanta constata vanzarea intervenita intre parti , iar in urma cu cativa ani dispunea si radierea de pe numele acestuia a vehicolului atat din evidentele fiscale cat si din cele ale Politiei in baza hotararii date.
Din pacate in prezent este obligatorie la radiere si predarea placutelor de inmatriculare si a talonului, astfel incat este extrem de dificil de efectuat radierea chiar si in conditiile pronuntarii hotararii judecatoresti, deoarece aceasta doar constata vanzarea dar nu dispune si radierea.
Cu hotararea respectiva urmeaza ca persoana sa se adreseze Primariei pentru a solicita radierea din evidentele fiscale(acolo unde doare, la buget) astfel incat sa nu mai fie nevoita sa plateasca impozit pe nesimtirea cumparatorului.
In masura in care Primaria refuza radierea din evidentele fiscale se intrezareste un nou proces(de contencios administrativ) pentru obligarea acesteia la efectuarea radierii (ceea ce nu-si imagineaza nimeni la data vanzarii si nici nu-si doreste).
Aceeasi hotarare de constatare a vanzarii se foloseste si la anularea proceselor verbale de contraventie, cu mentiunea ca inmasura in care acestea nu sint contestate in termen legal, capata un caracter "definitiv", obligatoriu si amenda trebuie platita mai devreme sau mai tarziu.
Referitor la radierea din evidentele Politiei (de fapt a actualelor Servicii publice comunitare regim permise e conducerea si inmatriculare a vehiculelor) problemele apar din cauza imposibilitatii predarii numerelor si a certificatului de inmatriculare, sau in cazul transcrierii din cauza ca operatiunea nu este ceruta de cumparator asa ca ne putem alege cu un nou proces si cu aceasta institutie.
Concluzionand este preferabil ca la vanzarea masinii sa ne deplasam cu persoana cumparatorului la o firma specializata in inmatriculari sau direct la serviciul abilitat pentru a fi siguri ca evitam o situatie de genul celei descrise mai sus,din care evident doar avocatii ar avea ceva de castigat.
Skoda Octavia I, 1.9 TDI

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()