Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Zgomot, trepidatii si EGR din care curge ulei  (Citit de 23551 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline costy1

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 14
  • Auto: SOT 2008 motor AXR 1.9TDI
Re: Zgomot, trepidatii si EGR din care curge ulei
« Răspuns #12 : Martie 19, 2011, 10:37:47 p.m. »
Aceeiasi problema ca a lui Radu am si eu.
Pe calculator apare ERG eroare, iar vizual tija nu functioneaza la oprirea motorului.
EGR l-am curatat cat s-a putut cu spray si carpa curata. Din pacate corpul nu l-am putut desface din cauza unui surub prost pozitionat.
Furtune opturate sau rupte nu am vazut. Ce sa mai verific?
[mergedate]1289208704[/mergedate]
Aceeiasi problema ca a lui Radu am si eu.
Pe calculator apare ERG eroare, iar vizual tija nu functioneaza la oprirea motorului.
EGR l-am curatat cat s-a putut cu spray si carpa curata. Din pacate corpul nu l-am putut desface din cauza unui surub prost pozitionat.
Furtune opturate sau rupte nu am vazut. Ce sa mai verific?

Readuc in actualitate acest topic prin a spuna ca am rezolvat problema. Cu ajutorul unor baieti am mers pe circuitul de vacum si am gasit o mica valva(avand carcasa de plastic) care era infundata. Am desfundat-o , am sters eroarea din bord si acum merge bine. Aparea eroare pe calculator la EGR pt ca acesta nu functiona, dar pot fi cautate erorile si in alta parte cum a fost cazul meu. Nu-mi dadea mana sa schimb EGR care costa o caruta de bani !
Octavia1   2008  1.9TDI motor AXR

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #11 : Aprilie 16, 2010, 06:41:37 p.m. »
Principala caracteristica a subturarii e mersul sub 2000rpm...
Asteptam sa cureti EGR si sa revii, inainte de programare la Brady ;)
nu stiu daca am mai spus, eu am 125 000 si EGR e luna... l-am curatat de vreo 3 ori cu servetelul, cam atat :) desi nu era cazul... e adevarat ca merg mult si la 3000-3500 rpm in vit2 in oras...
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline Cheeta

• Gold member
  • Mesaje postate: 659
  • Auto: Ex: 1,9 TDI ALH 90CP 2006
« Răspuns #10 : Aprilie 16, 2010, 01:28:06 p.m. »
Subturat nu inseamna numai a merge sub 2000 rpm ( diesel ) . Regimul de mersul subturat are si alti factori .
Ce factori? Ce ar mai fi specific mersului subturat?
Multam pentru detalii, Liviu.
Ex: Skoda Octavia Tour 1,9 TDI ALH 66KW/90CP MY 2006

Offline Radu

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 77
« Răspuns #9 : Aprilie 15, 2010, 03:20:26 p.m. »
Va multumesc pentru raspunsuri. In weekend, daca e frumos, desfac EGR-ul si revin cu impresii. Daca nu reusesc, luni sun la Brady si ma programez pentru o diagnosticare si eventual remediere a problemei.
Skoda Octavia Elegance 110CP

Offline Sorin83

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti, militari
  • Mesaje postate: 1339
  • Auto: O2 2.0 TDI BMN
« Răspuns #8 : Aprilie 15, 2010, 02:35:32 p.m. »
Si eu am EGR-ul plin de mizerie si am numai 46.000 km.
Am evitat mereu sa merg subturat dar se pare ca nu a contat :)
Caracteristicile acestor păsări sunt culoarea cenușie și cântecul lor prin care masculul marchează teritoriul și care se poate asemăna cu denumirea dată păsării. Coada este lungă și pestriță.

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #7 : Aprilie 15, 2010, 12:09:59 p.m. »
Subturat nu inseamna numai a merge sub 2000 rpm ( diesel ) . Regimul de mersul subturat are si alti factori .
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline RRS

• Gold member
  • Fotograf Youtubar
« Răspuns #6 : Aprilie 15, 2010, 08:36:03 a.m. »
Radu, e pe aici pe forum pe undeva un DIY - tutorial, e destul de simplu, macar sa vezi daca e murdar in interior, desi... sunt convins ca ai mizerie acolo pana in gat :)
intr-adevar, putin ulei pe EGR nu e o problema (eu nu am deloc la 125000km), insa un EGR infundat arata si mersul subturat... sub 2000rpm, multa vreme si poate dauna urat de tot.
Daca dupa curatare tija nu se misca, e posibil sa fie sparta membrana si atunci, da, trebuie schimbat - din cauza EGR ai trepidatii; zgomotul poate fi asociat si cu turbina, dar sa nu ajungem pana acolo.

Fa o diagnoza si posteaza log-ul la sectiunea potrivita, si neaparat verifica si curata EGR, ca sa putem sa te ajutam si mai departe...

Offline Radu

• Junior
  • *
« Răspuns #5 : Aprilie 14, 2010, 10:38:14 p.m. »
Nu a fost curatat niciodata; cand am intrebat la un service de curatare mi-au raspuns sec ca daca vreau mi-l schimba. Stii cumva daca la Brady se fac astfel de operatii sau trebuie sa o fac eu?

Offline RRS

• Gold member
  • Fotograf Youtubar
« Răspuns #4 : Aprilie 14, 2010, 10:34:23 p.m. »
dar EGR e curatat?

Offline Radu

• Junior
  • *
« Răspuns #3 : Aprilie 14, 2010, 09:27:42 p.m. »
Pai am intrat pe VWforum, audiforum si reno.ro, iar parerile erau impartite. Unii chiar au desfacut si capacul de la culbutori sa desfunde nu stiu ce supapa. In plus, toti de acolo care si-au curatat EGR-ul nu au rezolvat mare lucru intrucat dupa putin timp scurgerile au reaparut. Mai mult, nu am vazut pe nimeni care sa se planga si de trepidatii si troncanit...
Am vazut ca multi sustin ca problema nu ar fi de la EGR si ca EGR-ul nu este decat o victima a unor probleme cauzate de alte componente, gen N18 sau N239. Unii chiar sustin ca problema uleiului in EGR este cauzata de o functionare defectuoasa a turbinei. Cum parerile pe forumurile mentionate sunt impartite, nu am putut sa imi formez o idee de la ce ar putea proveni problema mea si nici incotro sa apuc.

Offline RRS

• Gold member
  • Fotograf Youtubar
« Răspuns #2 : Aprilie 14, 2010, 08:33:26 p.m. »
in primul rand desfa tubulatura si curata egr... sunt curios pece forumuri nu ai gasit...

Offline Radu

• Junior
  • *
Zgomot, trepidatii si EGR din care curge ulei
« Răspuns #1 : Aprilie 14, 2010, 07:42:13 p.m. »
Am si eu o mica problema pentru care nu am gasit raspuns pe niciun forum. EGR-ul meu pierde ulei si deoarece unii mecanici mi-au zis ca e normal nu i-am acordat prea multa importanta. Totusi, de la o vreme am mai remarcat 2 probleme: motorul are trepidatii cam puternice (chiar si pentru un diesel) care se simt cel mai bine in volan si schimbatorul de viteze, iar zgomotul pe care il produce este cam ciudat; stiu ca e normal sa faca precum un tractoras, dar parca se aude si un fel de troncanit sub capota. Un alt aspect observat este ca atunci cand opresc motorul se mai scutura un pic. Am rugat sotia sa opreasca motorul si am stat cu ochii pe EGR; nu mica mi-a fost surpriza cand am observat ca tija de plastic care ar trebui sa inchida EGR-ul la oprirea motorului nici nu s-a clintit, ceea ce inseamna ca EGR-ul ramane deschis.
In rest, masina merge bine, se infige, nu scoate fum.
Intentionez sa imi fac o programare la Brady pentru ceva investigatii, ca si asa am de facut ITP-ul in curand, dar stau cam prost cu timpul. Imi poate spune cineva daca are idee de la ce ar putea fi, macar sa stiu la ce sa ma astept?
Multumesc si va cer scuze daca subiectul a mai fost tratat pe aici si nu am observat eu.
Mentionez ca masina este Octavia I din 2004, are 122 000 km, motor 1.9TDI ASV 110CP. Cureaua de distributie cu role, pompa de apa si cureaua de accesorii au fost schimbate la 90 000 km, iar actuatorul de la turbina tot cam pe atunci deoarece se blocase.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()