Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Manual montaj carlig remorcare Octavia 4x4  (Citit de 33094 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3174
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
Re: Manual montaj carlig remorcare Octavia 4x4
« Răspuns #13 : Mai 14, 2015, 09:58:00 a.m. »
Nu o fortezi mult.O sa.ti consume 2 caldari in plus de benzina..
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline manzotti6

• Doar inscris
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 1
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #12 : Mai 14, 2015, 08:42:02 a.m. »
Ce Spune-ți de montare Cârlig pe Skoda Octavia 1.6 MPI pentru a trage o rulota de 800kg. Face fata aceasta motorizare sau o forțez prea rau?

Offline ansil2004

• Doar inscris
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 2
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda Octavia 2 1.9
« Răspuns #11 : Septembrie 11, 2013, 05:51:34 p.m. »
Ma ocup de ceva vreme cu carlige de remorcare si pot da o mana de ajutorPentru Skoda Octavia 2 eu recomanda carligul acesta: http://www. carligremorcare.com/tractareauto~carlig-auto-de-remorcare-skoda-octavia-2-dupa-2004-marca-autohak~244 care se vinde la pretul de 368 ron cu tva. Carligul este nou, este fabricat in Polonia de firma Autohak si are omologare europeana.Este absolut necesar sa montati un modul electronic pentru acest carlig de remorcare pe care il gasiti la pretul de 200 ron cu tva iar schema de montaj o gasiti aici: http://www.carligremorcare. com/tractareauto~modul-electronic-7-pini-wh-1~1490Un montaj la un service autorizat corect este 250 ron cu tva. In ceea ce priveste Skoda Octavia 2 avem de-a face cu un singur carlig indiferent de motorizare caroserie sau tipul de tractiune.Procedura am vazut ca a descris-o cineva mai jos destul de bine (nu e mare lucru; scoateti capitonajul, scoateti bara si triplele spate, scoateti armatura si o aruncati iar la urma infigeti carligul in locasurile din lonjeroane ATENTIE gaurile de prindere de multe ori sunt mascate cu niste abtibilduri).Pentru o mai buna intelegere atasez mai jos cateva imagini care insotesc carligul. Recomandari:- nu cumparati carlige direct de la dealeri. Skoda NU face carlige, credeti-ma stiu ce spun, aceste sunt construite dupa specificatiilor lor de diferiti producatori: Wesfalia, Autohak, Galia, Bosal, etc. Diferentele de pret sunt date de tratamentul metalului si de tipul de prindere a nucii. Dealerii cumpara de la comercianti carligul cu 70 de euro si modulul cu 50 si apoi il vand la client cu adaosuri de 500%. Daca nu credeti cereti la un dealer o oferta de carlig intrebati ce marca este dupa care cautati carligul respectiv pe net si o sa vedeti diferentele;- nu cumparati decat produse cu omologare Europeana ca cele recomandate mai sus;- nu montati carligele decat in serviceuri autorizate (nu trebuie sa fie neaparat reprezentante)- nu montati carligele "la negru" in caz de accident este foarte util sa aveti dovada ca acest accesoriu a fost montat de un profesionist. O sa revin si cu informatii despre Octavia 1 cand o sa am timp. Cele bune. 
« Ultima Modificare: Septembrie 12, 2013, 09:57:21 a.m. de M i c u t z u »

Offline ARM77

• Expert
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 693
« Răspuns #10 : Iulie 23, 2013, 06:38:59 p.m. »
Scuze,

Acum am vazut ca este vorba despre Octavia I.In mare procedura seamana,doar ca nu trebuie pachetul electric cu centrala.
Sa inteleg ca ai gasit instructiunile si nu mai vrei.Atasamentul depaseste 512 KB si nu-l pot pune aici.

Bafta!
Foste:Felicia 1.9D/2xFabia Sedan 1.9SDI/Fabia Combi 1.9TDI

Offline ARM77

• Expert
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 693
« Răspuns #9 : Iulie 22, 2013, 10:37:16 p.m. »
Scoti capitonajul din portbagaj,demontezi stopurile si bara spate,slabesti toba de esapament. Ramforsarea bara spate se desface di suruburi,se arunca,sau nu. Odata data jos ramforsarea iti vor fi dezvaluite 2 gauri,lonjeroane. Pe lonjeroane intra carligul care se prinde in 4 suruburi. Trebuie efectuata si o decupatura in bara spate,nu e vizibila de sus,de marimea unui pachet de tigari. Se monteaza in sens invers:espament,bara,stopuri capitonaj. La partea electrica neaparat trebuie sa fie cineva care are putin habar de electrica. Un pachet electric trebuie sa contina centrala,fire,mufe care se inteapa pe firele masinii de la stopuri si o siguranta de 10A. Daca tu crezi ca nu te descurci un PM cu o adresa de mail sa-ti trimit instructiunile.
Bafta!
Foste:Felicia 1.9D/2xFabia Sedan 1.9SDI/Fabia Combi 1.9TDI

Offline mihaitaus

• Doar inscris
  • Locaţia: craiova
  • Mesaje postate: 2
  • Auto: SOT COMBI 1,9 ALH
« Răspuns #8 : Iulie 22, 2013, 09:04:46 p.m. »
VA rog daca mai are cindeva manualul acesta pe undeva sa puna un link nou ca la cel vechi nu mai e.

Offline br 31 vio

• Junior
  • *
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 45
  • Auto: 1.9 TDI 105 CP
« Răspuns #7 : Aprilie 03, 2009, 08:59:42 a.m. »
Salut nu o sa ma lipsesc de priza pt. ca in felul asta nu o sa am curent pe remorca as vrea sa ma lipsesc doar de calculatorul asta de 940 ron ca m-i se pare cam piperat , deci o sa leg instalatia la lampile spate dar binenteles daca este posibil .
Luni merg la revizie la Ivas Galati ca am programare si o sa cer sfaturi de la electricieni sa vad daca imi pot monta carligul fara acel calculator daca nu nu am ce sa fac o sa mai astept un pic si o sa iau inclusiv calculatorul.
Viorel din Braila
Skoda Octavia 2 Combi an fabr. 2006

Offline Phantom

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Sinaia si Bucuresti
  • Mesaje postate: 198
  • SCOUT FOREVER!!!
« Răspuns #6 : Aprilie 03, 2009, 08:21:25 a.m. »
Mie mi-au montat cei de la Bosal din Ungaria carligul si nu cred ca e normal a fi montat numai carligul fara priza pentru lumini. Carligul vine cu tot cu instalatia necesara pentru lumini, adica priza, cabluri, o mica unitate centrala de lumini, leduri, chei pentru securizarea carligului, etc.Baietii de acolo dupa ce mi-au montat carligul cu bara aferenta, au tras cablurile si mi-au mai montat un led in masina pentru a stii daca functioneaza stopurile de frana si pozitia la remorca in momentul cand o am conectata.Nu cred ca te poti lipsi de acea unitate de lumini (calculator cum ii spuneti voi) deoarece vine la pachet cu carligul. La mine asa a fost.Numai bine.
Skoda Octavia Scout 2l TDI DPF - BMM, 140 cp

Offline br 31 vio

• Junior
  • *
« Răspuns #5 : Aprilie 02, 2009, 11:43:09 a.m. »
Multumesc mult THX exact cum zici tu cu legatul firelor la lampile spate am facut eu la dacie cu multi ani in urma si asa o sa fac si la skoda ca doar nu am nevoie sa-mi arate in bord cand m-i se arde becul la remorca ,bine ca stiu acum care e treba cu calculatorul si ca ma pot lipsi de el.
Multumesc mult inca o data ;) ;)
Viorel din Braila

Offline 72THX

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti (Dr. Taberei)
  • Mesaje postate: 995
« Răspuns #4 : Aprilie 02, 2009, 09:42:09 a.m. »
Cred ca calculatorul respectiv iti va spune ca ai un bec ars la remorca.
La renault-ul am montat un carlig de remorcare Bosal si am tras luminile de la lampile din spate , si nu mi-a trebuit nici un calculator. Adica m-am intepat cu firele de la priza electrica in firele de la lampile spate ( stopuri, pozitii semnal si iluminare numar), camd pune-am frana se aprindeau si cele de la remorca si nu a fost nicio problema. La Skodita am comandat odata cu masina mu as putea sa iti dau un raspuns concret.
Eu unul cred ca este posibil sa functioneze fara probleme.
SKODA OCTAVIA 2 Elegance, 4x4; 1,9 TDI BXE; Xenon, PDG, Tempomat, Maxi-Dot, Hill Hold...
[URL=http:/

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #3 : Aprilie 01, 2009, 11:57:06 p.m. »
Se poate si fara priza electrica, dar nu vei avea lumini.
Cred ca phantom ti-ar putea da un sfat bun...el si-a montat deja unul aftermarket.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline br 31 vio

• Junior
  • *
« Răspuns #2 : Aprilie 01, 2009, 11:22:45 a.m. »
Salutari tuturor v-as ruga daca stie careva dintre voi daca se poate monta carlig de remorcare pe octavia 2 combi fara calculatorul acela de carlig despre care eu nu stiu nimic deoarece am sunat azi la ivas galati sa ma interesez cat costa un carlig si manopera pt montaj si baiatul cu care am vb.  mi-a zis ca fara acel calculator nu o sa am lumini la remorca.
preturile sunt urmatoarele :
300 ron = manopera
550 ron = carligul
940 ron = calculatorul
+ mufe si cabluri
Daca ma poate ajuta cineva cu niste preturi multumesc anticipat.
Viorel din Braila

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
Manual montaj carlig remorcare Octavia 4x4
« Răspuns #1 : Aprilie 12, 2007, 03:23:39 p.m. »
Nu sunt deocamdata decat 3 forumisti care pot considera util acest manual, dar...e suficient sa-i trebuiasca unuia singur  :063:

http://rapidshare.com/files/25593985/Manual_montaj_Carlig_Remorcare_Octavia_4x4.pdf
« Ultima Modificare: Iunie 05, 2013, 09:07:38 p.m. de A V A T A R »
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Azi la 09:58:59 a.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de Iulian M
[Aprilie 06, 2026, 12:50:32 a.m.]

* Mesaje recente

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Azi la 09:58:59 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de james kilowatt
[Aprilie 17, 2026, 05:21:12 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 01:07:59 p.m.]