Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Modificare Cod Rutier - 2010  (Citit de 19472 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline papetz

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 482
    • ... and i'm a carrier!
  • Auto: 1.9 tdi 105 cp
Re: Modificare Cod Rutier - 2010
« Răspuns #26 : Iunie 10, 2010, 11:49:48 a.m. »
m-ati terminat cu analogiile astea intre infrastructura rutiera si literatura. daca zice cineva ceva de densusianu imi sterg contul si ma mut pe logan club.
Nestle Boycott

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
« Răspuns #25 : Iunie 10, 2010, 11:43:54 a.m. »
Nu cred că le-am inversat. Noi nu avem fondul (infrastructura) care să ne permită să respectăm cu desăvârșire formele (legile) deja existente, deci e clar că noile forme vor fi într-o disonanță și mai mare cu fondul deja existent. E ca și cum ai încerca să muți un munte format prin încrețirea scoarței undeva în deșert, pentru că lui Mohamed i-a fost lene să de deplaseze până la forma de relief cu pricina. Nu va merge treaba, dintr-un motiv simplu: maximul pe care-l poate da deșertul în materie de forme de relief sunt dunele. Analogia mea nu e prea strălucită, probabil că nu e nici corectă pe de-a întregul din pdv științific, însă exprimă bine cauzalitatea fond--->formă. Cel puțin asta e perspectiva lui Titu Maiorescu în această chestiune.

(Raționamentul tău e similar cu cel dezvoltat de Eugen Lovinescu, în ”Teoria sincronismului” -sper să nu greșesc-, unde afirma printre altele că există un ”spirit al veacului” la care trebuie să ne raliem și noi, ca popor. În cazul culturii a funcționat însă în cazul societății, nu sunt așa de sigur, cu toate că în jurul nostru există țări profund civilizate, deci ”spiritul veacului” poate fi încă importat. Nu zic nu, să-l importăm, dar în timp ce facem asta, să construim naibii și un fond care să-l susțină  :78: )
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #24 : Iunie 10, 2010, 11:20:45 a.m. »
Foarte buna paralela cu teoria lui Maiorescu numai ca, sa-mi fie cu iertare, cred ca ai inversat cele doua notiuni. Fondul problemei este tupeul si nesimtirea celor care cred ca pot circula dupa bunul plac pe motiv ca amenzile sunt nesemnificative raportate la veniturile lor. Forma este infrastructura. "Forma fara fond nu numai ca nu aduce nici un folos, dar este de-a dreptul stricacioasa (..)". Stricacioasa va fi infrastructura ce vine pe un fond putred.
Nu trebuie sa ne limitam doar la problema vitezei (pentru ca de fapt aici bate discutia despre infrastructura) amenzile se refera si la alte contraventii.

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
« Răspuns #23 : Iunie 10, 2010, 11:06:40 a.m. »

pai nu e democratic nici ca uni pensionari au gratuitati, altii nu ca au peste 1000 lei pensie

uni platesc impozit si asigurari de sanatate  tot ca au pensia mai mare

mi s-ar parea normal sa fie un procent fix din venit altfel o sa invete sa circule legal doar cei care nu isi permit sa plateasca amenzile .... dupa cum bine se stie unii sparg mai multi bani intro seara in club decat e amenda sa zicem pt depasirea vitezei cu 30km /H

Subscriu fără nicio rezervă la primele două afirmații, însă în cazul amenzilor, nu sunt de acord. Faptul că alții aplică aceast metodă de penalizare în funcție de veniturile contravenientului, nu mi se pare un argument solid. Titu Maiorescu elabora la începutul secolului trecut ”Teoria formelor fără fond” care, deși vizează doar spectrul cultural, cred că se poate aplica în cazul întregii societăți românești. Nu doresc să deschid o nouă polemică pe seama lipsei infrastructurii, dar -repet- nu mi se pare cel puțin (să lăsăm de-o parte aspectul legal) moral să dăm mai mulți bani unui stat care nu-ți oferă condițiile elementare desfășurării unui trafic rutier civilizat. Finlanda și Elveția sunt țări cu infrastructură, pe când noi... Într-o societate normală ar trebui să existe un echilibru al balanței drepturi / obligații cetățenești. La noi, balanța e de mult dezechilibrată și, să nu uit, nu avem nevoie (ca popor) să fim civilizați de către cineva, ci avem nevoie de  un cadru social care să ne permită să fim civilizați, sub toate aspectele și toate formele.
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline RazvanDuta

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 851
  • Auto: 2.5TDI 140kW
« Răspuns #22 : Iunie 10, 2010, 10:11:12 a.m. »
Iti dai seama ca 90% din masinile de lux din Romania ar fi inmatriculate ilegal ? =))

Offline nicu

• Gold member
  • Mesaje postate: 520
« Răspuns #21 : Iunie 10, 2010, 09:52:39 a.m. »
legile sunt facute de jmecheri pentru jmecheri !
Daca imi aduc eu bine aminte in Grecia la cumpararea unei masini trebuie sa prezinti adeverinta de venituri legale : ai x euro venituri cumperi masina cu x centimetri cubi !
Toate masinile vazute in Grecia aveau 1.2, 1.4 cmc. Cine are acolo 2.0 T si peste  inseamna ca sigur are un venit frumusel !
BMW 530xD 240CP
Vectra C GTS 150CP

Offline B e b e

• Gold member
  • Locaţia: B-sti
  • Mesaje postate: 1268
  • Auto: O2 My2008 1.6FSI
« Răspuns #20 : Iunie 10, 2010, 09:33:16 a.m. »
..partea nasoala e ca traim in romania .. si daca nu se va face un control riguros ... o sa vezi o gramada de masini peste jde mii de E conduse de saraci cu salariu minim pe economie ... nu legile sunt de vina ..ci oamenii ..
Cheap Tunning: DRL, CH, LH, 2 lampi de ceata pe frana. Hard Tunning: plasa protectie radiator AC
VagCom 908

Offline jst_32

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti, Brancoveanu
  • Mesaje postate: 856
  • Auto: Superb 3 FL 2.0 TDI(190 CP)DSG
« Răspuns #19 : Iunie 10, 2010, 09:27:08 a.m. »
In tarile nordice amenda diferentiata, in functie de venituri, este muuuuulta vreme in vogoare...
Dont love and cry, just fuck and smile!

Offline Cristi_YNG

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 344
  • nu conteaza masina, conteaza soferul
  • Auto: 1.2 12V 70CP
« Răspuns #18 : Iunie 10, 2010, 09:23:35 a.m. »
Flori de măr... crescut-au pe craca de care atârnă Băsă, B/(FL)oc și (M)udrea...

Nu am studii de drept, dar mi se pare neconstituțional și nedemocratic ca ameda să fie în funcție de veniturile contravenientului. Se încalcă unul din principiile fundamentale ale democrației, stipulat și în ”Declarația fundamentală a drepturilor omului”: Toti oamenii sint egali in fata legii si au, fara nici o deosebire, dreptul la o egala protectie a legii. Noul cod rutier va putea introduce, cel mult, niște prevederi cu privire la creșterea exponențială a amenzii în funcție de abaterile săvârșite într-un anumit interval temporal.

OFFTOPIC: Oameni buni, până nu-i ghilotinăm (la propriu) pe nenorociții ăștia care ne conduc (a se citi ”subjugă”), vom asista în continuare la limitarea drepturilor și libertăților noastre cetățenești.  ninja4

pai nu e democratic nici ca uni pensionari au gratuitati, altii nu ca au peste 1000 lei pensie

uni platesc impozit si asigurari de sanatate  tot ca au pensia mai mare

mi s-ar parea normal sa fie un procent fix din venit altfel o sa invete sa circule legal doar cei care nu isi permit sa plateasca amenzile .... dupa cum bine se stie unii sparg mai multi bani intro seara in club decat e amenda sa zicem pt depasirea vitezei cu 30km /H

Skoda Fabia Elite 1.2 70 CP

Offline DLX

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 217
  • Auto: Fan Skoda
« Răspuns #17 : Iunie 10, 2010, 07:41:11 a.m. »
E o idee foarte buna... Ar trebui implementata si sub pragul de 50.000 RON...

« Ultima Modificare: Iunie 10, 2010, 07:47:18 a.m. de DLX »
2.0 TDI-PD BKD M6 (FL de imprumut)

Offline Stef13

• Moderator General
« Răspuns #16 : Iunie 10, 2010, 12:10:24 a.m. »
platesti ce platesc toti cei fara niciun venit..

Asteptam sa apara celebra replica cu autostrazile. Eu am ajuns de mult la concluzia ca infrastructura si impertinenta nu sunt intr-o relatie directa cauza-efect. Fiecare are "leacul" ei.

Offline HaTTriK

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 101
« Răspuns #15 : Iunie 10, 2010, 12:08:29 a.m. »
Aici ai mare dreptate dar de... Traim in Romania :047:
A.C.S INFERNO MOTORSPORT CONSTANTA

Offline nicu

• Gold member
  • Mesaje postate: 520
« Răspuns #14 : Iunie 10, 2010, 12:03:07 a.m. »
Daca nu ai venit, nu ai !
Dar daca nu ai autostrazi nu ai sosele nu ai drumuri nu ai nimic esti ca o tara din lumea a treia de ce avem sute de radare super scumpe si amenzi usturatoare ???
Nu era mai normal sa avem pe unde circula si apoi sa te arda daca incalci legea !!!
BMW 530xD 240CP
Vectra C GTS 150CP

Offline HaTTriK

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 101
« Răspuns #13 : Iunie 09, 2010, 11:53:27 p.m. »
Si daca nu ai venit deloc ce platesti?
A.C.S INFERNO MOTORSPORT CONSTANTA

Offline Stef13

• Moderator General
« Răspuns #12 : Iunie 09, 2010, 11:50:22 p.m. »
La noi nu-i inca dictatura, este o perfecta si pura democratie reprezentativa.

Sa (ne) revenim. Cand a venit vorba de siguranta rutiera, au lasat-o naibii de democratie finlandezii, norvegienii si elvetienii. N-o fi democratica o asemenea lege, dar e buna pentru viitorul nostru. Altfel riscam sa ne contaminam cu totii de nesimtire, impertinenta si indolenta.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()