Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: PERIPETIE la ACHIZITIE Octavia 1 4x4 + INTREBARE  (Citit de 26325 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline diasomie

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 200
  • Auto: O1 1.8T 4x4 sedan
Re: PERIPETIE la ACHIZITIE Octavia 1 4x4 + INTREBARE
« Răspuns #26 : Iulie 22, 2010, 09:45:15 p.m. »
Multumesc , chiar o sa incerc un telefon....

Audi A4 poate o fi urmatoarea masina. Clar ar trebui sa fi emai scumpa..iar eu sunt la limita de a cumpara ceva decent in segmentul Skoda. Banui ca Audi ar creste riscul sa fie ceva mai rablagit..
In plus are intretinerea mai scumpa, si Torsenul de pe el trebuie sa dea un consum ceva mai mare..
« Ultima Modificare: Iulie 22, 2010, 09:48:25 p.m. de M i c u t z u »

Offline dan71

• Junior
  • *
  • Locaţia: NEAMT
  • Mesaje postate: 29
  • Auto: 1.9TDI-ALH-66KW
« Răspuns #25 : Iulie 22, 2010, 06:12:15 p.m. »
Salut, daca  te intereseaza un Combi  TDI 4X4 an 2006,in jur de 200mii pe bord, nu cunosc pretul. Intamplarea a facut sa  parcheze langa masina mea si vazand ca e 4x4 am intrebat daca e de vanzare. De vanzare, a terminat leasingul de curand si o vinde. E Octavia 2 si proprietarul e din Iasi. Se numeste Gabi,nr.de telefon-0726218201,poti face o incercare ca nu costa mult un telefon si un bilet de tramvai.
 Bafta, :082:
-Skoda Octavia Kombi(in certificat),Tur(pe saitul fabricii)si Sport (pe facturile emise de reprezentanta)-

Offline serbanra

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 20
  • Auto: Octi 2 140 CP DSG
« Răspuns #24 : Iulie 22, 2010, 10:33:10 a.m. »
De ce nu te intersezi si de un Audi A4 1.8t an 2001-2005, este posibil sa gasesti la preturi bune in Germania.

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #23 : Iulie 21, 2010, 05:39:10 p.m. »
Uite si aici ceva interesant pentru tine: http://www.skoda-club.ro/index.php?topic=2051.0
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline Admin

• Life is tough. Great!
  • Administrator
  • Locaţia: 47°47'24''N 22°53'24''E
  • Mesaje postate: 2603
  • Waste Allocation Load Lifter - Earth Class
« Răspuns #22 : Iulie 21, 2010, 09:43:26 a.m. »
...Vitara...

Offline diasomie

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #21 : Iulie 21, 2010, 09:38:19 a.m. »
a fost o ocazie RARA foresterul acela, Nu zic ca nu mai sunt dar trebuie sa iti fie dat sa  asa ceva..Pretul lor e lejer peste 10000 euro.Sunt si hurducanite ca doar nu au fost luate pentru plimbare pe peluza.
 Studiez piata 4x4 (de buget) de aproape 1 an , chiar daca nu voiam sa cumpar pe atunci. Cel mai ieftin auto 4x4 cu un consum "decent" in oras, si evident fara veleitati de off road, facut pentru  drum ( chiar si mai prost, ca in romania), cu portbagaj MARE, intretinere mica, inaltata si scut la nevoie, cu "vana" in ea pe autostrada,  este Octavia 1.
Si am trecut prin studiul multor marci si preturi....lada niva, fiat panda, golf 4 motion, SX4, audi quattro....

PENTRU ADMIN...am inceput topicul cu o experienta de "cumparare"  dar topicul a fost creat pentru a-mi fi impartasite se catre altii metode generale de a cumpara o masina SH, din tara /germania. De aceea nu am considerat corect sa o postez la sectionea 4x4. Nu conteaza modelul masinii aici, (poate ma reprofilez pe alt model de masina) Vreau doar sa stiu cum au procedat alte persoane la achizitie. Deplasarile in tara sunt costisitoare, relatia cu samsarii e dificila, deplasarea in germania  e cu risc, treburi de acestea..care nu sunt legate de un model de masina anume)
Prin urmare si posesorii de alte modele de skoda de la alte sectiuni ar avea un cuvant de spus aici, atat timp cat si-au achizitionat o masina SH.  ( mai corect ar fi schimbarea titlului topicului - probabil in "sfaturi generale de cumparare masina SH,  din tara sau din afara")
« Ultima Modificare: Iulie 21, 2010, 10:05:33 a.m. de diasomie »

Offline Harlequin

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 1460
  • Auto: SKODA Tour
« Răspuns #20 : Iulie 20, 2010, 11:46:03 p.m. »
De ce neaparat 4x4 1.8? La banii pe care ii dai (masina, comision, taxa de inmatriculare, etc) chiar poti sa iei ceva de la primul proprietar, rulat in Romania. La 6500E, colegul meu de birou a luat un Forester de 4 ani, 95.000 km, 2 l, benzina, 4x4, de la primul proprietar. Foarte incantat de achizitie dupa 4 luni de mers.

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
« Răspuns #19 : Iulie 20, 2010, 01:57:20 p.m. »
NU da banii înainte, că nu-i mai vezi. Orice samsar care se respectă ( :067: ) solicită doar o arvună de maxim 15% din prețul mașinii, urmând ca restul banilor să-i primească doar atunci când viitorul proprietar intră în posesia mașinii. Dacă acesta din urmă se răzgândește, avansul dat oricum acoperă cheltuielile cu drumul, deci samsarul rămâne în continuare în câștig, urmând să valorifice mașina în țară. Cât de rupt în 7 trebuie să fie un samsar care să nu-și permită să ruleze măcar 6000-7000eur și să solicite toți banii în avans? E clar o mare țeapă- fie rămâi fără bani și fără mașină, fie primești o coajă pe care nu-ți rămâne decât să o accepți în contul banilor, pe care oricum nu-i mai vezi înapoi. După cum s-a mai spus, fie mergi tu după mașină, fie cauți un samsar cu vechime în domeniu și cu o reputație nepătată, căruia să-i dai un avans de (să zicem) 700eur, care să-i acopere cheltuielile cu transportul, iar restul banilor DOAR LA PRIMIREA MAȘINII. Există și așa riscul să iei țeapă, dar e incomparabil mai mic comparativ cu varianta prezentată de tine.
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline diasomie

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #18 : Iulie 20, 2010, 01:26:43 a.m. »
Brr, germania ma paste...?
Ar fi greu pentru mine acum
-nu am mai condus de 2 ani, de cand am lasat masina firmei. trebuie sa fie o alta varianta de deplasare. MA incumet la deplasare cu masina in Romaniaca dar parca pe acolo...nu stiu..
-nu stiu chiar pe nimeni care sa ma insoteasca...
-sunt total anti tehnic auto , dar nu prin natura, ci pt ca mi-a reparat firma orice la masinile avute si nici nu le-am deschis capota.
-CUM VERIFIC TEHNIC MASINA ACOLO? au ei service, caut eu, sau doar trebuie eu sa o inspectez?

La una din pozele trimise pe mail de un intermediar, se vedea clar pe spatele masinii pe emblema ca nu e 4x4...si era un email asa de tehnic si de convingator.
s-a mai chinuit sa si trimita peste 20 de poze cu bibiul. Se vedea clar si pe schimbator ..fara pic de X mare si rosu de la 4x4
« Ultima Modificare: Iulie 20, 2010, 11:06:12 a.m. de diasomie »

Offline murillo

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Auto: O2 2.0 TDI
« Răspuns #17 : Iulie 19, 2010, 11:44:41 p.m. »
Un sfat, cum as proceda eu daca as fi in situatia ta. Intai as cauta oferte pe siturile de afara, mobile, autoscout, etc. Astfel pot sa-mi fac o parere corecta despre oferta/pret. Extremele, bineinteles, se exclud. Dupa etapa asta mi-as pregati plecarea: ori cu masina, ori cu avionul. Obligatoriu cu un prieten cunoscator si in ale mecanicii, si in ale formalitatilor de vanzare-cumparare, acte, etc. Ca varianta de drum, cea mai convenabila mi se pare avion low-cost spre zona de V sau NV a Germaniei (Koln, Dortmund) si inchiriat masina acolo pentru mobilitate. Cu cateva zile inainte de plecare, nu mai mult, mi-as face o lista de 6-7 masini si o ordine in care as vrea sa le vad, in ordinea preferintelor (pret, stare fizica, dotari, etc). Evident, nu ma duc sa le vad pe toate, decat in masura in care le tai de pe lista pe cele anterioare.
In felul asta, daca nu te intinzi mai mult de 3-5 zile la cautat si te duci cu lectiile facute de acasa nu ai cum sa sari de 650 euro pentru 2 persoane, cu tot cu drumul inapoi. Si stii ca ti-ai luat ce iti place.

A, si daca mi-as lua masina la mana a doua, niciodata nu mi-as lua prin intermediar, si aproape niciodata nu cred ca as lua una deja rulata si "intretinuta" in Ro. Motivele sunt discutate si ras-discutate. Plus ca oferta de afara e mult mai mare pentru o masina mai deosebita, cum e cea pe care ti-o doresti tu.
Spor la cautari :)
Octavia 2 Combi 2.0 TDI BMM 140 HP DPF DSG Elegance

Offline aronbv

• Gold member
  • Locaţia: Brasov, Romania
  • Mesaje postate: 1134
  • Simply clever... BV-90-CTI
    • Traduceri-Forditasok-Translations
  • Auto: Octavia 2 1.6MPI BSE
« Răspuns #16 : Iulie 19, 2010, 11:13:53 p.m. »
Eu n-aş da banii înainte pe nevăzute!  :68: Cu 650 de euro (poate puţin peste, dar ştii ce iei) te duci tu şi o aduci acasă. Iei un bilet de avion low cost şi vii acasaă cu maşina dacă îţi place.
Eat shit. A billion flies can't be wrong!

Offline F L O R I N

• Gold member
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 3747
  • Octavia 2 , 2.0 TDI 140CP cu DSG
« Răspuns #15 : Iulie 19, 2010, 11:11:51 p.m. »
Eu zic sa stai linistit cu datul banilor inainte,crede ma.In ziua de azi sunt muulte tepe care  se dau. Plus ca,una vezi in poze si alta in realitate,asa ca,eu zic sa mai ai rabdare  si sa mai cauti.Comisionul de 650 de euro mi se pare ENORM de mult. ;)

Offline diasomie

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #14 : Iulie 19, 2010, 11:09:00 p.m. »
Tristete in parcare

la oradea a fost un L^K 4x4 cu 5400 euro , vanduta cu garantie de Toyota. _sa dat in doua zile. A fost un aranjament local. Am pierdut chiar daca am solicitat-o primul, pt ca sunt la multe ore distanta da ea....

cealalta L^K  4x4 de 6000 euro ( tot la Oradea) ...nu raspunde samsarul nici sa il pici cu ceara , i-am dat si email si nimica.

As avea o intrebare si nu stiu unde o postez..in sectiunea aceasta e cam ingropat postul ( pentru admini-- ar trebui sa fie sectiuni mai variate pentru postari..)

deci alt subiect concret referitor la achizitie..

am o oferta la un pret nici mare nici mic, pt o octavia 4x4 1.8t la 168k   din germanica. O aduce cineva care are firma si se ocupa cu asa ceva.   comision 650 euro
  faptele sunt urmatoare: samsarul spune ca are pe cineva acolo care le verifica si   dupa ce platesc (integral, INAINTE ) o aduce la mine in 7 zile.Masina   mi-a fost recomandata de pe  mobile.de, ca fiind pre verificata de ei..(   in doua ore de la cererea mea de oferta nu stiu cum o verificau...)
  Cica se semneaza un contract de comodat. si da garantie 6 luni pt masina
  NU am recomandari pt el, decat multe siteuri pe care s-a postat cu   anunturi de prestari servicii de acest gen.
  Partea de verificare a presupusului "aducator" evident tine de mine.

INTREBARI ( DOUA)
  1) e normala practica aceasta de a cere pretul inainte inteegral? Stiu   ca e pe comanda, dar parca e prea mare riscul....dai banii pe ceva ce nu   ai verificat, nu ai vazut...si sper sa o mai si vezi...:D Se practica   sa ceva?
  1) Ies la acelasi pret cu una de pret mediu din romania.
  as avea sansa sa fie mai bine intretinuta acolo? stiu ca sunt mai   alergate, dar e mai important oare ca poate fi cu serviceul mai bun,   regulat si benzina mai buna pe drumuri mai bune??

Multumesc

Offline tpv

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Oradea
  • Mesaje postate: 167
  • Auto: A 6 2.5 TDI V6
« Răspuns #13 : Iulie 19, 2010, 12:59:10 p.m. »

"4x4 1,8T  Lauren..in oradea, doua bucati. Samsarul , cu atitudine de "nu raspund la sms"  - atat stia : "vii sa o vezi" Pana la Oradea fac 15  ore ! dus si 15 intors. Sa ma duc la ce?  DUpa niste poze facute in fata unui autohaus?"

La Oradea  incerc sa te ajut eu.
Pretul fixat de tine pt un 1.8T 4x4 este cam mic, nimeni care are o masina de acest gen foarte bine intretinuta nu ti-o va da la acest pret.
La Oradea stiu si eu doua masini de vanzare : este vorba de masina lui Master,o masina impecabila din toate punctele de vedere ,functionare ireprosabila, am avut placerea de a o conduce si nu pe un km sau doi, sunt convins ca noul propietar va fi foarte fericit, si mai stiu o masina buna dar nu la pretul pe care il vrei tu.
In final tot va trebui sa vezi orice masina pt ca tu dai banul.
Bafta la cumparare!
Audi A6 2.5tdi  V 6 Automat
Bmw E 90 318i  Automat

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
Peripetie
« Răspuns #12 : Iulie 19, 2010, 12:55:12 p.m. »
Daa acolo sunt cainii cu covrigi in coada.
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 20, 2026, 06:30:58 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

* Mesaje recente