Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Skoda Octavia I 1.8T 4x4  (Citit de 16312 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bebeko

• Gold member
  • Locaţia: Bistrita/Cluj
  • Mesaje postate: 1633
  • Auto: Fabia one
Re: Skoda Octavia I 1.8T 4x4
« Răspuns #24 : August 01, 2010, 11:34:01 a.m. »
Pentru mai multe detalii legate de condus, baga un ochi aici : http://www.motorstory.ro/2009/11/tehnici-de-condus-sportiv/

P.S. frumoasa masinuta, dar mai ales motorul  ;)
« Ultima Modificare: August 01, 2010, 11:36:49 a.m. de bebeko »
Skoda Fabia Elite by TCM Turbo
Peugeot 207 SportPack by Dimsport

Offline diasomie

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 200
  • Auto: O1 1.8T 4x4 sedan
« Răspuns #23 : August 01, 2010, 10:55:54 a.m. »
Nu nu se oprea motorul Era si in deplasare..Cum sa se opreasca la..sa zicem 100 km/h
Poate nu se duce chiar la 0, poate ceva sub 1000, se duce in jos bine, schimb treptele, creste brusc, pana pe la 2000 ( mai rar si cu o zmuncitura ff usoara) si poi creste lin.
cand fac schimbare din treapta superioara in inferioara , nu am nici o problema. atunci e pierdere ff mica de turatie
Fenomenul asta il aveam si la fosta masina , deci  tine de stilul de condus.
Insa repet, nu se intampla totdeauna. Parca doar la viteze mari si cam 50 % dintre schimbari.   
Suspectez ca accelerez prea putin cand ridic piciorul de pe ambreaj sau intru cu pedala de accleratie prea tarziu, probabil dupa cuplarea discurilor de ambreaj...
@Bebe, se poate sa am si un "delay" la pozitionarea schimbtorului, ceea ce duce la scaderea in ture a motorului. Insa cat de repede sa scada? ca maneta este mestecata dupa apasarea ambreajului repede...( dar nu instant)

Nu prea am timp sa ma studiez in deplasare...pana acum nu imi puneam probleme decat la zmuncituri. Oricum zmuncituri nu am, dar am ridicat problema avand in vedere ca vreau sa o exploatez cat mai corect , fara sa ii omor ambreajul. De ..masina asta e a mea , nu a firmei..

Mai am o intrebare, poate raspunde cineva care are modelul acesta 1.8 t:
Unde este sub capota FURTUNUL care aduce benzina la motor?
« Ultima Modificare: August 01, 2010, 11:10:38 a.m. de diasomie »

Offline B e b e

• Gold member
  • Locaţia: B-sti
  • Mesaje postate: 1268
  • Auto: O2 My2008 1.6FSI
« Răspuns #22 : August 01, 2010, 10:21:07 a.m. »
....
Am cam 15 ani de sofat, si sincer folosesc mult ambreajul, insa cu atentie, adica il calc repede, si eliberez incet tare, aproape in 3-4 secunde ..
Asa m-am invatat..e bine sau e rau.? Nu as vrea sa chinui actuala masina 1.8t..macar sa invat, daca nu stiu .

Am o problema legat de schimbarea vtezelor in trepte superioare, la turatii mai mari( 3000-4000 poate si 5000). Nu le stiu regimul. schimbam cam dupa ureche. Si oricat de finut merg cu ambreajul, acul turometrului cade brusc apoi urca brusc de la 1000 la 2000 ture ( cateodata cu o usoara zmuncitura) si apoi urca lin..

Nu stiu la cat e de recomandat sa schimb treptele la modelul asta..
Ceva sfaturi de la profesionisti?

...

Incearca sa schimbi ceva mai repede. Cred ca tine mai mult de cum simti masina. "Fenomenul" asta l-am observat la nevasta ..care cand schimba face o chestie ciudata, parca verifica existenta punctului mort si apoi baga in viteza. Mai e si varianta cealalta, o tureaza prea mult cand ridica ambreiajul prea lent ... oricum imi scoate peri albi si replici de genul "ce sti tu" :)).

Eu, ca sa ma laud :D ..cand schimb ma singronizez cu masina si pana ii scade turatia eu deja sunt in viteza urmatoare si apas acceleratia simultan cu cuplarea ambreiajului ... sau cel putin asa imi place sa cred.

Si 3-4 secunde de ridicat ambreiajul mi se pare cam mult.

PS: pentru sfaturi de profesionisti .. nici ca puteai nimeri mai bine forumul =))
Cheap Tunning: DRL, CH, LH, 2 lampi de ceata pe frana. Hard Tunning: plasa protectie radiator AC
VagCom 908

Offline ThunderBlue

• Gold member
  • Mesaje postate: 3246
  • Auto: skoda octavia 2
« Răspuns #21 : August 01, 2010, 09:17:12 a.m. »
Chiar zero nu cred.... si nu se oprea motorul? Si functiona fara nicio turatie?  =))

Offline satlantis

• Gold member
  • Locaţia: constanta
  • Mesaje postate: 1033
  • Auto: yeti 1.4 tsi
« Răspuns #20 : August 01, 2010, 07:12:31 a.m. »
E ceva in neregula...poate turometru nu stiu.. :039: , dar nu trebuie sa cada in zero.
1.4 tsi... de la 1.8T

Offline diasomie

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #19 : Iulie 31, 2010, 11:54:37 p.m. »
Intrebare..la mine cand schimbam vitezele se intampla (parca destul de des) sa cada acul turometrului la 0 si apoi sa creasca brusc la 2000 si apoi incet sa creasca peste 2000. care ar fi cauza, ceva nesincronizari pedale acceleratie cu ambreaj? sau intrare prea tarziu cu acceleratia dupa ambreaj?

Offline ThunderBlue

• Gold member
  • Mesaje postate: 3246
  • Auto: skoda octavia 2
« Răspuns #18 : Iulie 31, 2010, 11:50:34 p.m. »
Pai pana te obisnuiesti cu sunetul motorului ca sa-i inveti turatiile dupa ureche, incearca sa schimbi pe la 3000 ca sa-ti cada undeva pe 2000, pentru a avea putina vlaga la urmatoarea accelerare, asta ca sa nu pierzi prea mult cuplu. Nu stiu unde are 1.8T-ul momentul maxim, sapa si tu pe net dupa date tehnice, apoi schimbi de asa natura incat sa-ti cada turometrul pe acea plaja de turatii, la fel cum am spus mai sus.
Frumoasa masina, sa o stapanesti sanatos si sa te poarte fara niciun incident.
Daca ar fi sa trec inapoi la benzina, asta ar fi motorul pe care l-as alege fara sa ma gandesc de 2 ori. Te invidiez :">

Offline satlantis

• Gold member
« Răspuns #17 : Iulie 31, 2010, 10:13:40 p.m. »
La fel este si culoarea la a mea si jantele..
Eu schimb treptele aproape de 3000 si chiar putin peste... :D , de obicei.
1.4 tsi... de la 1.8T

Offline diasomie

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #16 : Iulie 31, 2010, 09:04:59 p.m. »
Avand in vedere ca de acum or sa apara aici  intrebari si sfaturi referitoare la intretinerea si conducerea acestui tip de masina.., poate ar fi bine ca titlul sa fie Intretinere si exploatare Skoda Octavia I 1.8T ( 4x4).

Mi-am dat cu parerea.

Legat de ambreaj :
Pai  la firma , de unde aveam masina ( cu un mare parc auto - peste 400 masini)
mi s=a spus de cateva ori ca omor ambreajul, asta dupa reviziile facute la masinile lasate angajatilor.

Am cam 15 ani de sofat, si sincer folosesc mult ambreajul, insa cu atentie, adica il calc repede, si eliberez incet tare, aproape in 3-4 secunde ..
Asa m-am invatat..e bine sau e rau.? Nu as vrea sa chinui actuala masina 1.8t..macar sa invat, daca nu stiu .

Am o problema legat de schimbarea vtezelor in trepte superioare, la turatii mai mari( 3000-4000 poate si 5000). Nu le stiu regimul. schimbam cam dupa ureche. Si oricat de finut merg cu ambreajul, acul turometrului cade brusc apoi urca brusc de la 1000 la 2000 ture ( cateodata cu o usoara zmuncitura) si apoi urca lin..

Nu stiu la cat e de recomandat sa schimb treptele la modelul asta..
Ceva sfaturi de la profesionisti?

Am primit doua sfaturi pana acum : unul bazat pe schimbare de treapta la un anumit numar de km ..ceva de genul
I-0-55km/h
  II-55-90km/h
  III-90-150km/h
  IV-150-185-190km/h
  V-190-240km/h si unul bazat pe turatie.
La opelul vechi al meu schimbam dupa cum se auzea sau se simtea turatia motorului.( era aspirat)

pun doua poze cu ea, facute de fostul proprietar:

« Ultima Modificare: Iulie 31, 2010, 09:55:52 p.m. de diasomie »

Offline satlantis

• Gold member
« Răspuns #15 : Iulie 31, 2010, 01:12:49 p.m. »
Deschide un topic pe tema asta la: "cum ne intretinem masina". Sunt tare curios sa aflu care era justificarea lor...

Si referitor la taria pedalei de ambreiaj... a mea este mult mai tare decat mai multe modele de skoda tour, O2 pe care am incercat, roomster, golf 5. Parca nici nu simteai cand apasai pe pedala lor.. :-w
« Ultima Modificare: Iulie 31, 2010, 01:15:17 p.m. de satlantis »
1.4 tsi... de la 1.8T

Offline diasomie

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #14 : Iulie 31, 2010, 09:53:21 a.m. »
ambreajul este moale, dar  mai tare decat acceleratia.
sunt obisnuit cu ea pentru ca fosta masina avea aceleasi "filing" la pedale..lucreaza pe toata cursa lui, fara a simti un punct in mod special in care cupleaza.

Vreau sa deschid un topic referitor la menajatul ambreajului si nu stiu unde.
La fosta firma dupa service-uri mi se spunea ca zapacesc masinile de ambreaj..
« Ultima Modificare: Iulie 31, 2010, 09:57:20 a.m. de diasomie »

Offline satlantis

• Gold member
« Răspuns #13 : Iulie 31, 2010, 08:53:51 a.m. »
Spune-mi si mie te rog, pedala de ambreiaj este moale sau mai tare (forta de apasare asupra ei - la asta ma refer)?
1.4 tsi... de la 1.8T

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #12 : Iulie 31, 2010, 12:59:45 a.m. »
:))

1) era doar un bec de pozitie care ardea, nu faza. La toate din gama VW e asa, daca lasi semnalizarea pe o parte si scoti cheia
2) "nu raspundea la cheie" ai vrut sa spui ca NU SE MISCA cheia. Asta e de cand lumea si pamantul, daca nu chiar mai de dinainte :) inclusiv la Daciile vechi. 
bicicleta

Offline diasomie

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #11 : Iulie 31, 2010, 12:46:03 a.m. »
Anul masinii:
fabricare 2001 cu facelift
punere in circulatie 2002

pt ADMIN: chiar ma gandeam sa deschid niste topicuri diferite de acum.. muta topicul unde e mai corect.

ma intereseaza deacum discutii despre intretinere, revizii, raspuns la problemele pe care le are masina aceasta,si stilul de condus corect...( trebuie sa o invat asta e concluzia)
Evident sunt in faza de a cauta MAI INTAI prin forum..apoi vad la ce nu am raspuns si o sa dechid topicuri noi .

Am patit doua faze de toata jena ( ca sa va dati seama ca nu imi cunosc masina)

1) aseara pela bacau , spre iasi noaptea ies din masina si doar un far, stanga aprins, am trait 10 minute cu impresia ca dreapta nu mergea, apoi mi-am pus mintea la contributie si am dedus ca poate fi doar cand nu am heia in contact..si m-am pus si cu fata la un zid si ....mergeau mbele faruri.
2) azi dupa spalare la spalatorie...surpriza, am inlemnit , bag heia in masina si e...liniste totala , nu reactiona la cheie..m-am uitat la motor, baterie,sigurante,  blocam incinta acum ..numa nu m-am luat de aia de mia-u bagat apa inauntru sa o spele...si primesc o intrebare simplaL nu aveti volanul blocat? Eu: ce e aia? uite ase..era volanul blocat.si masina nu raspundea la cheie..   :042: ce sa fac daca condusesem masini primitive pana atunci.
« Ultima Modificare: Iulie 31, 2010, 12:47:59 a.m. de diasomie »

Offline RazvanDuta

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 851
  • Auto: 2.5TDI 140kW
« Răspuns #10 : Iulie 31, 2010, 12:16:54 a.m. »
Ce an e masina ?

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()