Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 205414 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #437 : Octombrie 11, 2013, 04:09:23 p.m. »
Vinde-i Kia ta :)
Probabil masinile din grupul VAG sunt cele mai samasarite masini de pe piata romaneasca...
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline DragosM

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 764
  • B-41-TSN
  • Auto: Octavia Tour II 1.4
« Răspuns #436 : Octombrie 11, 2013, 04:07:30 p.m. »
Hello,

MA intereseaza sa cumpar pentru prietena mea o masina dar nu stiu nimic despre ele. Cine ma ajuta cu ceva info despre ele:

http://www.au  tovit. ro/volkswagen-golf-C27460189.html
http://www.au  tovit. ro/skoda-fabia-C30899656.html
http://www.au  tovit. ro/skoda-fabia-C29580756.html

Multumesc anticipat :)
« Ultima Modificare: Octombrie 11, 2013, 05:51:35 p.m. de ff_2004_06 »
Skoda Octavia Tour II 1.4MPI 80cp
Kia Rio 1.5crdi 110cp 235Nm

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #435 : Septembrie 27, 2013, 10:10:34 p.m. »
Superb Greenline nu este pe forum din cate stiu.
Stiu pe cineva care are Octavia 2 FL Greenline (1.6 TDI) sedan si se lauda cu niste consumuri foarte bune, cam ca si cele declarate de constructor. Deci cred ca poti sa te orientezi dupa ce da constructorul, dar ca sa scoti consumurile respective trebuie sa mergi prin zone nu foarte aglomerate si cu un stil de condus eco.
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline youtubusername@2008

• Doar inscris
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3
  • Doar Inscris
  • Auto: Aveo 1.4
« Răspuns #434 : Septembrie 27, 2013, 01:34:50 p.m. »
In primul rand, multumesc incaodata pentru sfaturi...:
......In al doilea rand  Vreau sa intreb daca sunt printre membrii forumului posesori de model Skoda Superb GREENLINE(am vazut ca sunt si cu 5 viteze si cu 6 viteze)sa ii rog sa ne impartaseasca cateva impresii descpre masina lor si anume cum se comporata motorul in rapoprt cu masa masinii si cat de GREEN e masina , referindu-ma la consum, cum se comporta cand o incarci sa pleci intr-un concediu (2 aduliti si 2 copii mici).
sau oricine care a avut de a face cu acest tip de motor sau cunoscatorii in cauza, si sfaturile lor sunt bine venite oricand.
...A si inca un lucru....SEDAN  vs. COMBI

...Iar in al treilea rand sa imi cer scuze ca am deivat de la topic si rog adminu sa mute postul unde crede de cuvinta dar nu am gasit niciun topic legat de modelul GREENLINE,sau posibil sa fie si nu am vazut eu.

O zi buna si weekend,placut ca tot se incheie sapatamana!
« Ultima Modificare: Septembrie 27, 2013, 02:03:29 p.m. de youtubusername@2008 »

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #433 : Septembrie 26, 2013, 10:22:14 p.m. »
Felicitari pentru potentiala alegere si pentru intentia in ceea ce priveste cutia. :)
Eu iti recomand DSG6 in detrimentul lui DSG7 care pare ca mai are nevoie de cativa ani pentru a deveni de incredere.

DPF-ul poate deveni deranjant, dar daca masina este condusa cum trebuie (si cu DSG este extrem de simplu sa faci asta), nici nu il vei simti. Eu conduc preponderent in oras si nu am simtit ca am DPF pana acum in peste 2 ani si vreo 40 000 de km. Dar nici nu ma pot lauda cu , consumuri mici.  :D

Fa un test drive cu 2.0 TDI de 140 CP si, daca nu te multumeste ca si putere, mergi pe 170 CP.

Revenind la DSG, daca ramai pe varianta asta, trebuie sa stii ca:
1. Trebuie sa o testezi temeinic (aici iti pot da niste sfaturi cum iti poti da seama daca are probleme sau nu)
2. Vei avea costuri suplimentare, la momentul asta de aproximativ 1000 - 1200 RON / 60 000 km (schimb ulei si filtru). Confortul costa.  ;)
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #432 : Septembrie 26, 2013, 06:20:49 p.m. »
Daca vei opta pt un motor pe benzina, alege unul mai nou de 2011 indiferent daca e 1.4 sau 1.8 TSI.
Eu nu as alege un motor diesel cu DPF din start, chiar daca faci mult traseu extraurban. Nu e de incredere DPF-ul, asta doresc sa spun :)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Memphis CZC

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 284
  • Doar Inscris de ceva timp
  • Auto: Octavia RS 2.0 TFSI
« Răspuns #431 : Septembrie 26, 2013, 03:13:55 p.m. »
a mea masina merge cu a 6-a de la 70 km/h pana la 2xx+km/h...nici prin gand nu mi-ar trece sa dau banii pe DSG:)
nici nu cred ca ar mai trebui sa bagi 1l in plus pentru RS-ul meu. Daca ai fi mers cu TDI-ul de 170CP cum am mers eu sigur iti lua peste 8...diferenta la consum dintre RS-ul meu si unul Diesel (acelasi motor de 170CP) se vede in oras. In Bucuresti cred ca e undeva la 2-3l :)
« Ultima Modificare: Septembrie 26, 2013, 03:17:34 p.m. de Memphis CZC »

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #430 : Septembrie 26, 2013, 03:06:52 p.m. »
Pentru autostrada n-ai nevoie de DSG, merge sa ai o singura treapta, ca la pegas :) DSG-ul e mai degraba util la frecus in oras.
Daca mergi pe ideea unui SH nu te agata de cutie, caut-o pe aia care iti inspira cel mai multa incredere, nu iti limita alegerea din start.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #429 : Septembrie 26, 2013, 03:05:01 p.m. »
140 CP NU e cu DSG7!!
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #428 : Septembrie 26, 2013, 03:04:16 p.m. »
nu sunt expert in cutii automate, dar din ce am citit pe acest forum, un DSG7 te tine 100 000km. Dupa aceea, depinde de noroc. :042:
Eu sincer nu as da un motor mai mare, pe o cutie automata (adica as lua 170 CP cu cutie manuala si nu as lua 140 CP cu DSG7).
La un motor mare, schimbi mai rar vitezele decat la un motor mic (ex 1.2 TSI) si deranjul nu mi se pare asa mare.
Dar daca esti fan cutie automata, asta iti iei.
Mergi totusi pe motorul de 170 CP, se simte diferenta.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline daniel7472

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 141
  • viata e frumoasa
  • Auto: Passat 2.0 TDI PD
« Răspuns #427 : Septembrie 26, 2013, 03:03:41 p.m. »
Eu as merge pe 170cp indiferent de cutie. Am avut si motorul de 140cp dar asta de 170 e parca mai placut la utilizare, mai rafinat. Singurul stres e dpf-ul dar daca mergi mult exterior atunci nu e o problema. Sigur se poate face si o resoftare, daca vrei, dar totusi eu tot pe 170 as merge.

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #426 : Septembrie 26, 2013, 02:37:17 p.m. »
@ Memphis CZC ...da as mai da 1 Litru in plus pentru RS
@ Avatar....Multumesc de informatie ...daca ar fi sa faci un compromis si anume sa mergi pe o cuteie manuala, varianta ECOLINE ....ca stau si ma gandes ca pana la urma pe autostrada pui masina pe automat si ii dai inainte....putina diferenta  intre cea automata si cea manuala pe autostrada, cel putin asa vad eu.
Desi si eu sunt cam porint pe modelu de 140Cp Automata.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #425 : Septembrie 26, 2013, 02:13:29 p.m. »
Bun venit !

Intr-adevar Aveo 1.4 consuma mult :(

Cateva recomandari:
- alege DSG6 nu 7 ! Se deduce de aici ca te poti orienta spre 2.0TDI in oricare din cele doua variante de putere
- daca tii musai la DSG, atunci cauta o masina cu CEL MULT 60-70.000km si daca ii are deja, verifica faptul ca primul schimb ulei la DSG este deja bifat
- daca tii musai la Superb2, verifica intai dupa VIN masina in retea dupa istoric si abia apoi extaziaza-te vizionand-o LIVE.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Memphis CZC

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 284
  • Doar Inscris de ceva timp
  • Auto: Octavia RS 2.0 TFSI
« Răspuns #424 : Septembrie 26, 2013, 01:53:48 p.m. »
1.6l mi se pare mult prea mic pentru o masina precum superb, mai ales daca mergi mult pe autostrada. La 140+ km/h nu cred ca 1.6 scoate un consum mai bun fata de 2.0. Eu unul as opta clar pentru 2.0 125kw.

Vad ca esti "chitit" pe motoare diesel dar totusi o sa-ti spun si de benzinara mea:) Tocmai m-am intors din Grecia dupa un drum de cam 2500km cam 30% autostrada restul drumuri europene. Cu 4 persoane si bagaje full, la vit medie de 93km/h, pe autostrada 160+km/h, cu clima pe 21 g C si faruri on non stop, am reusit un consum de 8.4 l/100km.
« Ultima Modificare: Septembrie 26, 2013, 02:02:59 p.m. de Memphis CZC »

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #423 : Septembrie 26, 2013, 01:47:03 p.m. »
Salutare , fani ai SKODA.
M-am inregistrat pe acest forum in speranta ca voi afla cateva raspunsuri la intrebarile mele. De ceva vreme am inceput sa citesc si sa ma ducumentez despre Skoda Superb II. Intentionez sa achizitionez un model second hand dar cand vine vorba de tipul de motorizare aicea sunt foarte indecis.
Vreau sa fie NEAPARAT automata, ca de manuala m-am plictisit. Am luat in calcul 3 tipuri de motorizari, si anume :
1. 1.6 TDI CR DPF/77 kW Automată 7 trepte DSG.
2. 2.0 TDI CR DPF/103 kW Automată 6 trepte DSG.
3. 2.0 TDI CR DPF/125 kW Automată 6 trepte DSG.
Imi doresc o masina de autostrada mai mult pentru ca fac foarte des Sibiu-Constanta. Iar din cauza ca masina pe care o am Aveo 1.4 benzina e cam sugativa sau asa mi-se pare mie ma simt oarecum limitat la nr. de km pe care as vrea sa ii fac , in sensul ca as mai iesi si la o excursie pe autostrazile din europa. Sa va faceti o idee cam cant imi consuma mie masina ......un 9-10% in oras fara clima, pe national cam 6.2- 6.5%(daca merg linistit adica sa nu depasesc 80km/h in afara  si in localitati cu 50km/h scoate 5.5% da ma depasesc cei cu dacile 1300:D), iar pe autostrada la 140-140km/h 7.5(fara climna doar cu portbagajul full).
Asadar as prefera sa am chiar si consumul acesta la o Skoda Superb 2 tinand cont de confort, sigurata...etc.Dar daca s-ar putea si un consum mai mai mic la viteze de autostrada cu o cutie automata...dece nu.? La ce am vazut pe internet referitor la motoru de 1.6 zice ca ar fi oarecum ok.Dar ma gandesc ca daca mai si incarci portbagajul cu bagaje si mai sunt in 4 persoane si mai folosesti AC-ul.....acolo moare . :D .....
Va multumesc pentru timpul acordat citiirii acestui post si sper sa imi gasesc si eu motoru adecvat , ca masina am gasito SKODA SUPERB 2.
« Ultima Modificare: Septembrie 26, 2013, 02:29:31 p.m. de youtubusername@2008 »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()