Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 205274 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #557 : Martie 07, 2014, 11:09:20 a.m. »
depinde mult si de cuplu, de cum e etajata cutia de viteze, de existenta lag-ului la acceleratie, si nu in ultimul rand si de dexteritatea soferului.. ;)
La masinile premium, gen BMW X3, iti arata pe computerul de bord cat din puterea masinii se foloseste in momentul respectiv. Ai sa fii uimit sa aflii ca, la mers pe pilot automat, la 80km/h, iti trebuie 60CP va sa mentii viteza constanta (si nu uita ca hadurghia de X3 are 1900 kg).
« Ultima Modificare: Martie 07, 2014, 11:55:28 a.m. de vizitator »
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline viobr

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Gl
  • Mesaje postate: 166
  • Doar Inscris
  • Auto: superb2.0, 170 cp
« Răspuns #556 : Martie 07, 2014, 10:21:54 a.m. »
105 cp nu mi se par suficienti pentru octavia, in depasiri e putin puturoasa dupa parerea mea, 140 cp, am mers cu un turan, era destul de ok, 170 cp nu am testat si asteptam pareri de la utilizatori de octavia sau superb 170 cp.

Offline Limit

• Gold member
  • Locaţia: Slatina
  • Mesaje postate: 959
  • I like to drive
  • Auto: O2FL, 2.0TDI 175cp
« Răspuns #555 : Martie 06, 2014, 07:19:43 p.m. »
Nu am auzit de probleme la CR legate de carburant.
Atata vreme cat nu bagi motorina de la dealerul local la 2 lei litrul vei fi in siguranta.
Ambele motorizari sunt bune! Depinde pe unde vrei sa le folosesti.
Dimsport soft 175 cp

Offline viobr

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Gl
  • Mesaje postate: 166
  • Doar Inscris
  • Auto: superb2.0, 170 cp
« Răspuns #554 : Martie 06, 2014, 02:44:05 p.m. »
Salutare,
posesor de octavia 2 1,9 tdi 105 cp, ma bate gandul sa cumpar un superb 2010, tot tdi, dar am inteles ca common railurile astea sunt destul de pretentioase la motorina din Ro, asa este sau sunt dor vorbe?! cat despre motorizare care este mai potrivita...140 cp sau 170 cp?!

Offline gore 92GGR

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 150
  • B-292-GGR
  • Auto: octavia2 2.0 tdi 16v
« Răspuns #553 : Martie 05, 2014, 12:59:04 a.m. »
Despre acea pata poate sa fie si de la egr, amortizoarele spate poate au fost schimbate fara acel burduf de protectie nu strica o verificare, daca planetara are burdufu crapat de mult timp fi sigur ca este si ea dusa, amotrizorul pe fata daca este dus le schimbi pe aman2, cat despre restu mergi la un service calumea sa verifice cum se prezinta volanta, ambreiaj, cutie, turbo...incearca o verificare dupa seria de caroserie, ai grija ca sunt multe tepe cu masini vandute impecabile si putini km care dupa o verificare afli ca au fost daune si cu dublu de km...
O1 1.9tdi B 92 GGR, O2 1.9tdi B192GGR R.I.P
O2 2.0 tdi 16v BKD B 292 GGR

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #552 : Martie 04, 2014, 11:22:07 p.m. »
Are istoric verificabil? Rulajul e real?  Daca poti raspunde "Da" la ambele intrebari, discutam mai departe...
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #551 : Martie 02, 2014, 02:43:34 p.m. »
Daca se tureaza motorul si masina nu accelereaza progresiv inseamna ca are o problema cu ambreiajul.

Offline kosstelino

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 0
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda Octavia 2 DSG
« Răspuns #550 : Martie 02, 2014, 01:24:42 p.m. »
Salut,sunt nou pe acest forum. Vreau sa-mi achizitionez o Skoda Octavia 2 DSG cu motor de 1.9/2.0 TDI. Am gasit o masina din 2008 cu motor 2.0TDI DPF cod motor BMM, cu 153.000 KM, are cateva probleme : un amortizor fata uzat, curge ulei dine el, amortizarele spate nu mai au acea protectie din cauciuc  se vede tija de metal, cauciucul de la o planetara este crapat, posibil si volanta sa fie pe moarte. In poza atasata se observa ca scapa destul de mult ulei, are o problema cu turbina sau este colierul/garintura uzata, slabita? La plecarea de pe loc se tureaza mult si pleca cu o mica intarziere (ca la o cutie automata clasica), este normal sa faca asa daca turbina este defecta? Astept parerile voastre

Cu respect,

Offline ladislau

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 672
  • Auto: Dacia Duster Journey 1.33 tCE
« Răspuns #549 : Februarie 23, 2014, 09:20:13 p.m. »

Tu Ladislau, ai plati 3000 de euro pe un benzinar care consuma 9-10 la oras....mai sunt si ,,mici probleme" care vor trebui rezolvate, sau achizitionezi un SDI consum mic, fiabilitate, etc.?

Daca te uiti la masina din semnatura,ai deja un raspuns.  ;)
Ex :Skoda Fabia 1.9 SDI
Ex : Dacia Sandero Stepway 0.9 tCE

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #548 : Februarie 23, 2014, 09:02:42 p.m. »
Decat o benzinara lesinata, mai bine un SDI lesinat dar prietenos cu portofelul.
Land Rover Discovery 3

Offline ladislau

• Gold member
« Răspuns #547 : Februarie 23, 2014, 07:50:32 p.m. »
Nu stiu cat sunt de legale aceste "mici" intelegeri ( contractul de comodat ) ; cred ca nu ar strica sa facem un topic separat despre acest subiect.

Offline T. Carmen

• Expert
  • Mesaje postate: 729
« Răspuns #546 : Februarie 23, 2014, 07:13:25 p.m. »
Un pic de rabdare pana Tetel va vorbi cu un notar.
Tu Ladislau, ai plati 3000 de euro pe un benzinar care consuma 9-10 la oras....mai sunt si ,,mici probleme" care vor trebui rezolvate, sau achizitionezi un SDI consum mic, fiabilitate, etc.? La pret se inteleg ei, sa fie bine pentru ambii.
Se  pot face ,,mici intelegeri"...intre vanzator/cumparator.
Bine, Ionut va decide ce este mai bine pentru el.
« Ultima Modificare: Februarie 23, 2014, 07:56:42 p.m. de T. Carmen »

Offline ladislau

• Gold member
« Răspuns #545 : Februarie 23, 2014, 06:49:39 p.m. »
T.Carmen : masina din link-ul pus de tine e undeva spre 2.000 de euro,dar din cate am inteles eu nu are taxa platita.Si taxa la aceasta motorizare sare bine de ...inca 2.000 !!!

Offline T. Carmen

• Expert
  • Mesaje postate: 729
« Răspuns #544 : Februarie 23, 2014, 06:16:53 p.m. »
Nu merita.
Iti voi raspunde punctual la intrebarile pe care ni le-ai adresat, daca va mai fi necesar....
Te rog sa te uiti aici:
http://www.skoda-club.ro/index.php?topic=11358.msg255794;topicseen#new

Offline ionutvd

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 2
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda Fabia 1.4 16V
« Răspuns #543 : Februarie 23, 2014, 05:36:19 p.m. »
Salut,

Intentionez sa cumpar o fabia din 2002 model confor, motor AUA 1.4 16V 75CP, 140.000 km.
Masina este ok, insa am descoperit cateva probleme, minore zic eu, dar m-ar ajuta cateva sfaturi de la voi, daca v-ati mai lovit de aceste probleme :)

1. Butonul de la geamul electric dreapta-fata merge doar la coborare. La urcarea geamului merge doar cu butonul de la sofer (deci cred ca nu este macaraua). Vanzatorul zice ca trebuie curatat sau inlocuit butonul. Poate fi ceva mai grav?

2. Desi am vazut ca are functie impuls (la un moment dat cand apas face click), aceasta nu merge. Ma gandesc ca se poate invata (la astra pe care il am in prezent, dupa ce schimb bateria, tin mai mult apasat si invata imediat)

3. Are o problema la aerul conditionat climatic (cel cu 16, 18, 20 etc grade), in sensul ca baga aer rece doar cand este pe 16 gr. De la 18 in sus, inclusiv, baga direct aer cald. Am verificat cu un tester presiunea freonului si este 3 bari, am inteles ca normal trebuie sa fie 9. Poate sa fie din cauza asta? Vanzatorul zicea ca ar trebui inlocuita rotita de la aer si completat freonul.

4. Tot pe tester a aparut o eroare la senzorul clapetei de la acceleratie. Masine merge foarte ok, deci tind sa cred ca este intradevar doar senzorul, nu ceva mai grav.

In concluzie, credeti ca merita aprox 3000 euro cu tot cu inscriere si timbru de mediu?
« Ultima Modificare: Februarie 23, 2014, 05:38:07 p.m. de ionutvd »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()