Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 204257 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ladislau

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 672
  • Auto: Dacia Duster Journey 1.33 tCE
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #1157 : Iulie 21, 2016, 10:14:16 p.m. »
Daca vrei sa vizi nu stai jumatate de am ca sa mai scoti 200 euro pana gasesti cumparator!
Tine minte orice cal ajunge gloaba!

Daca tinem cont ca e un SDI si ca bordul arata doar 154.000 de km , eu zic ca mai are foarte mult pina ajunge gloaba

Iar pretul de 1500 de euro ptr o masina in starea ei e doar o gluma proasta ; prefer sa raman cu ea
Fara suparare !  :D
Ex :Skoda Fabia 1.9 SDI
Ex : Dacia Sandero Stepway 0.9 tCE

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #1156 : Iulie 21, 2016, 03:11:36 p.m. »
Multe dintre masinile ieftine de pe Autovit si OLX sunt de fapt masini la mana a doua, aduse din Germania, cu kilometrajul puternic dat inapoi. Asa se ajunge la situatii hilare in care o masina adusa din Germania si vanduta pe Autovit costa cu cateva mii de euro mai putin decat similara ei din Germania. De ce? Pentru ca masina a fost luata, sa zicem cu 300 000km si 6000 euro, si vanduta in Romania cu 98000km si 8000 euro.
Asa ca multe preturi de pe Autovit si OLX sunt artificial mai mici (ele ascunzand de fapt masini cu km dati inapoi). Eu zic sa te uiti pe www.mobile.de si vezi la ce pret se vand masinile similare cu a ta (dotari, numar kilometri, an fabricatie). Si ala sa fie pretul cerut. ;)

PS: m-am uitat pe Mobile, cu 7200euro se vand Octaviile 1,6 mpi din 2008 cu cutie automata. Sincer nu cred ca iei in Romania mai mult de 6900-7000 euro.  :68:
« Ultima Modificare: Iulie 21, 2016, 03:18:34 p.m. de vizitator »
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1155 : Iulie 21, 2016, 02:02:02 p.m. »
Daca tot suntem oarecum in jurul acestui subiect va intreb si eu care ar trebui sa fie pretul corect (pe care ar trebui sa-l obtin) pentru masina mea in acest moment: octavia 2, 2008, 1.6 mpi 102 cp, istoricul si dotarile sunt trecute in jurnalul de bord. Va intreb informativ deoarece atunci cand am mai incercat sa o vand au fost doua persoane care au oferit 6.800 si 6.900 de euro insa eu nu am coborat pretul sub 7.150 euro. Pe olx daca sortez dupa marca, zona geografica, combustibil, an fabricatie, km gasesc modele similare cu a mea la preturi cuprinse intre 6.700 euro si 7.600 euro. Deci din punctul vostru de vedere unde ma situez?

Multumesc.
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3201
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #1154 : Iulie 21, 2016, 01:44:12 p.m. »
Eu m-as mai orienta si catre fiabilitate. Degeaba e calul frumos si bine facut, daca te tranteste mai jos cand iti e lumea mai draga.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1153 : Iulie 21, 2016, 01:29:30 p.m. »
@cristeammm: asa zic si eu, ca Focusul hatchback e mai stabil decat Octavia2. Plus ca e mai manevrabil, directie mult mai precisa. Dar nu ai spatiu la locurile din spate, portbagajul e la 318litri, si garda la sol e joasa (nu prea urci cu Focus bordurile pe care le urci cu Octavia). Legat de sportivitate, depinde de motorizare: o Octavia 1,4 TSI 122 CP bate toate benzinarele de la Ford,  (mai putin motorizarile de la 1.5 ecoboost in sus).
Ma rog, eu daca as alege, as alege asa:
-1)Focus III wagon 1.6 tdci 115 CP
-2)Jetta 1.6 tdi
-3)Focus III hatchback
-4)Focus III sedan.

Offline landser

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 269
  • Skoda Superb 1,9TDI AWX 131 CP BJ2007
« Răspuns #1152 : Iulie 21, 2016, 01:12:35 p.m. »
Oricum , stiu ce am in ograda ; pretul reflecta calitatea, NU anul de fabricatie  ;)
[/quote]
culmea e ca pretul chiar reflecta anul de fabricatie!Si e normal sa fie asa ca doar nu vb de vinuri vechi!Sunt multi si pe vw forum unde aria de vanzari a devenit muzeu!Toti au preturi prohibite si toti au aceeasi replica ca ei stiu ce vand!Si nu o sa vanda nimic niciodata la preturile alea!Stau masinile luni intregi la vanzare pt ca preturile nu sunt reale!
toata lumea vrea sa scota cat mai multi bani la revanzare dar nu se poate!Si noi avem in casa o fabie din 2006 care probabil nu cred ca am lua mai mult de 1500- maxim 2000 pe ea in conditiile in care masina e ok deaceea nu o sa o vindem!La fel si cu octavia din 2008 care ne gadim sa o maritam ca are deja 140000 km si vrem sa luam cam 4500 eur dar probabil ca pretul va fi mult mai mic!
Daca vrei sa vizi nu stai jumatate de am ca sa mai scoti 200 euro pana gasesti cumparator!
Tine minte orice cal ajunge gloaba!
Skoda Superb 1,9TDI AWX 131CP BJ2007/Skoda Octavia 1,9TDI AXR 101CP BJ2008

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1151 : Iulie 21, 2016, 12:42:04 p.m. »
Eu am detinut 3 ford focus (doua 2008 sedan si hatchback si unul din 10.2009 sedan), un w jetta din 2007 si acum octavia 2 din 2008. Eu unul nu consider focusul sub octavia. Din punctul meu de vedere octavia se adreseaza unei persoane mai echilibrate, ajunsa la maturitate si care pune mai mult accentul pe spatiu si poate confort. Focusul este mai tineresc (comparatie focus 2 facelift cu octavia 2 PFL), clar mai sportiv. Eu simt foarte mult diferenta de stabilitate dintre focus si octavia. Este adevarat faptul ca grupul wag parca acorda o mai mare atentie la detalii in principal cand ne raportam la interiorul celor doua masini. Spre finalul acestui an sau la inceputul anului urmator cred ca voi schimba si eu masina iar alegerea mea va merge catre un audi a4 b8 second (aloc 11.000-12.000 euro) sau ceva mai de buget redus - focus mk3 sedan sau combi (aloc maxim 9.000 euro). Acum stau sa ma gandesc daca la buget de 12.000 de euro poate ar fi o idee buna sa mai strang 3.000 sau sa-i folosesc din overdraft si sa merg spre o mazda 3 noua 2.0 benzina. Oricum pentru moment sunt doar ganduri.

Colegul meu de munca care dorea sa aleaga intre jetta si focus se va orienta catre jetta. Dar astazi merge sa testeze un bmw 320 touring din 2009 adus din Belgia cu 146.000 km la bord. Este modelul cu 177 cp cu navigatie si facelift. Dar ma indoiesc profund ca aceasta masina poate avea acel nr de km in mod real si sa coste 10.600 de euro. Daca nu va fi multumit de bmw va cauta jetta. El a mers la acest tip cu bmw-ul plecand de la o recomandare primita de la cineva care a cumparat o masina de la acel parc auto din Bucuresti si totul a fost ok in 2 ani de folosinta.
« Ultima Modificare: Iulie 21, 2016, 12:52:36 p.m. de cirsteammm »
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1150 : Iulie 21, 2016, 09:37:34 a.m. »
Depinde la care Focus facem referire: cel asamblat in Germania (hatchback)  sau cel asamblat in Spania (sedan). Cel facut in Germania este clar mai bine asamblat decat ,,spaniolul'' si mie mi se pare si mai inchegat in curbe, precum si la drum lung.
Interiorul de la Volkswagen bate Fordul, asa cum am mai spus, dar, legat de[size=78%] [/size][/size]Octavia, ma abtin de la comparatii. Spun doar ca mie mi s-au rupt fantele de la instalatia de clima (fara sa le fac nimic), si tapiteria s-a exfoliat intr-un mod grotesc. O fi fost modelul preface-lift mai bine facut, dar pe a mea nu o consider etalon de comparatie.[size=78%]

Offline vivaro

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 108
« Răspuns #1149 : Iulie 21, 2016, 07:16:30 a.m. »
Octavia 2 PFL (1.9 TDI 105 CP) vs Focus 2 FL (1.6 TDI 109 CP), amandoua in familie : Octavia este peste Focus din toate punctele de vedere! Exceptie (mica) face doar consumul, Fordul este putin sub Skoda. In rest, Skoda bate Fordul la toate capitolele!
Octavia 2 Elegance 1.9 tdi(BJB)-2005

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #1148 : Iulie 20, 2016, 11:17:06 p.m. »
Eu am avut un Focus 3 inchiriat si comparativ cu Octavia 2 FL  nu am vazut unde ar fi mai putin calitativ. Probabil o fi prin anumite locuri insa eu n-am observat si daca n-am observat atunci nici nu ma deranjeaza.

Oricum la cat de rahat era imbinarea la ornamentul din plastic pe stalpul interior la fosta Octavie, rar am mai intalnit la alte masini. (eu oricum nici aia nu observasem la momentul respectiv pana ce nu mi-a aratat LNT la o intalnire)

Ford se devalorizeaza mai rapid si per total iei o masina mai buna in acelasi buget comparativ cu un Golf asemanator.
« Ultima Modificare: Iulie 20, 2016, 11:19:39 p.m. de Iulian M »

Offline ladislau

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 672
  • Auto: Dacia Duster Journey 1.33 tCE
« Răspuns #1147 : Iulie 20, 2016, 09:10:02 p.m. »
!fara suparare dar 3500 pt o fabia din 2002 e ff mult!

Nu e nici o suparare !
Oricum , stiu ce am in ograda ; pretul reflecta calitatea, NU anul de fabricatie  ;)
Ex :Skoda Fabia 1.9 SDI
Ex : Dacia Sandero Stepway 0.9 tCE

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1146 : Iulie 20, 2016, 04:53:46 p.m. »
Pe de o parte asa este, masinile Volkswagen sunt mai bine asamblate decat Ford, dar in cazul de fata cei 10 CP in plus de la Ford conteaza. Am mers cu ambele motorizari, si 1.6 tdi 105 CP mi se pare puturoasa rau.

Offline landser

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 269
  • Skoda Superb 1,9TDI AWX 131 CP BJ2007
« Răspuns #1145 : Iulie 20, 2016, 03:27:21 p.m. »
referitor la calitatea constructiei ford e mult sub vw si chiar sub opel!de preferat ar fi vw chiar daca e facut in mexic!diferenta de 10 cp nu conteaza!
Iti dau eu fabia mea cu 3500 de euro si iti garantez ca nu bagi nici un ban in ea cel putin doi ani,in afara de consumabile
Si e perfect compatibila cu cerintele enumerate...frecus,usor de condus si f economica !
fara suparare dar 3500 pt o fabia din 2002 e ff mult!
« Ultima Modificare: Iulie 20, 2016, 03:29:24 p.m. de landser »
Skoda Superb 1,9TDI AWX 131CP BJ2007/Skoda Octavia 1,9TDI AXR 101CP BJ2008

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1144 : Iulie 19, 2016, 01:26:15 p.m. »
teoretic da pentru ca e mai spatioasa: dar ce te faci cu motorul 1.6 tdi? E mai lent decat tdci-ul de 115 CP si ar fi bine sa te interesezi si ce bube au fost la el (la colegii care detin motorizarea).

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1143 : Iulie 19, 2016, 12:08:29 p.m. »
ma numesc Vizitator, (nu Vizitatot) ;)
sa stii ca la capacitatea portbagajului gresesti: Jetta are 510l (ceea ce este destul de mult, cat la Logan) iar Ford Focus III hatchback are doar 316l. Ford focus sedan are 475litri (dar fiind facut in Spania mie mi se pare mai prost asamblat decat hatcback-ul).
Daca ar fi dupa mine, as alege dinamica si placerea condusului, mergand pe Focus. Masina asta se conduce incredibil de usor, directia e precisa si e stabila, Insa, Jetta e mai spatioasa in spate (inclusiv portbagaj) si mai de statut (Volkswagen fiind peste Ford in privinta statutului).

Te rog sa ma ierti pentru mica greseala, :046:  am scris in graba. Va multumesc pentru sfaturi. Sa inteleg ca jetta raspunde mai bine cerintelor lui?

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()