Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 204168 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #1292 : Ianuarie 05, 2017, 10:26:28 a.m. »
Omul zice ca e primul proprietar, deci "factura initiala" ar trebui sa fie cu pretul masinii noi din Jermania, pe numele lui. 
Daca insa nu e real, si de fapt el e proprietar doar de 5 saptamani si o revinde atunci e samsar si intr-adevar pretul din Germania a fost mult mai mic. Si probabil si km sau problemele ascunse mult mai multe.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline Givacom

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 892
  • VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
  • Auto: Passat B8 1.6 TDI
« Răspuns #1291 : Ianuarie 05, 2017, 09:37:31 a.m. »
Buna Andrei,

Masina arata foarte bine si foarte bine dotata.
Totusi intrebarile pe care ti le pui sunt normale si doar tu impreuna cu un mecanic/ tester de masini iti poti raspunde.

...si ca sa iti deschid putin mai mult perspectiva ce ai spune daca masina asta a costat 4500 EUR in Germania la cumparare?! ...oricum o sa vezi pe CVC/Factura initiala.

Just FYI referitor la intretinere sau ce ar trebui efectuat:
- la 180.000 - curea distributie (3000 RON cred)
- la 60.000 - ulei DSG (1000 RON)
- de testat EGR-ul/ Volanta/ DPF - fiecare din ele cu costuri cuprinse intre 2500-4000 RON
- placute de frana ( 400 RON)
- flanse/ pivoti/ etcetc

Eu personal sunt sceptic, si sunt de parere ca o masina care a costat +23000 EUR, dupa 4-5 ani sa coste 5000 EUR, inseamna ca masina a fost la "produs":
- fie km la greu +500k km
- fie dauna totala si reparata
- fie probleme majore (EGR/ DPF/ volanta/ DSG/ etc)

Exista si varianta optimista in care a fost cumparata la a 2-3-a licitatie de la o firma de leasing si masina poate fi ok :) .
Kilometrii pe mine nu ma sperie (vezi Loganurile din Bucuresti care au 300-400k km si merg foarte bine), ci doar ca trebuie sa fii constient de problemele ce pot aparea la o masina de 500.000 km

Succes
« Ultima Modificare: Ianuarie 05, 2017, 09:41:16 a.m. de Givacom »
VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
ex - SKODA Octavia2 FL 1.6 TDI CR (2011)

Offline Andrei.Florin

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 2
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda Octavia 1.6 glx
« Răspuns #1290 : Ianuarie 04, 2017, 06:27:12 p.m. »
Buna seara ! sunt nou asa ca imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie..sunt sofer de Skoda de 6 ani , detin o octavia 1 , 1.6 din '99 si am decis ca a venit timpul pentru alta masina. Bineinteles , m-am orientat tot dupa o Skoda :D si am gasit-o pe aceasta https://www.olx.ro/oferta/skoda-octavia-dsg-padele-volan-scaune-recaro-volan-sport-ID7CcAa.html

Acum...intrebarea mea este (defapt intrebarile ) este o masina buna ? aici ma refer la intretinere , la ce ar trebuii sa ma astept la km astia , vi se pare un pret ok pentru aceasta masina ? E posibil sa fie o masina "smenuita " cum am tot auzit ? mie mi se pare un raport bun calitate- pret dar sunt putin in dubii tocmai din cauza asta.Va sunt recunoscator pentru fiecare detaliu si raspuns oferit  .
« Ultima Modificare: Ianuarie 04, 2017, 06:56:29 p.m. de M i c u t z u »

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #1289 : Noiembrie 10, 2016, 11:27:09 a.m. »
Daca omul stie personal si primul proprietar e altceva, doar am spus asta de la inceput.  Insa in targ asta se intampla destul de rar, mai ales la chilipiruri. Sau la alea aduse de prin Jermanica.

Eu personal am luat ultimile doua masini SH de la colegi de serviciu, care le-au avut de noi (un Hyundai si un Citroen) si pana acum n-am luat plasa, mai ales ca au avut si garantie. Am mai luat doua SH-uri si inainte, una care s-a dovedit fara niciun viciu ascuns (o Ibiza din 1900 toamna insa care a fost deosebit de solida) si inca una (Nubira) cu un istoric dubios, trei proprietari, dintre care primul proprietar s-a dovedit un escroc recunoscut (si incarcerat),  cu care am avut si ceva probleme exotice (gen calorifer spart cateva luni dupa ce o luasem, chestie pe care niciun mecanic si nicio diagnoza nu ti-ar fi putut-o prevedea). Prin urmare daca iei de la necunoscuti masini cu istoric necunoscut iti asumi un risc.

Eu cred ca masina ieftina si buna e oarecum un mit. Poate fi asa, insa nu ai nicio garantie, orice ar spune vanzatorii, expertii samd.
 Si dealtfel, masina care e "o afacere" e tot mit. Afacere e doar daca faci bani cu ea (fie traiesti din trasport, fie dai tepe altuia), altfel ramane o cheltuiala.
« Ultima Modificare: Noiembrie 10, 2016, 11:31:54 a.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline ladislau

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 672
  • Auto: Dacia Duster Journey 1.33 tCE
« Răspuns #1288 : Noiembrie 10, 2016, 11:14:46 a.m. »
@ James  : dacă vorbim de masina colegului cristea,nu e nici o țeapă. MPI-ul a fost tot a unui forumist de-al nostru de noua , iar daca citești topicul masinii iți vei da seama ca noul proprietar  ( cristeammm ) a ingrijit-o si chiar a facut investitii in mașină. Şi o are de mai bine de un an...
Dacă o vinde , o face ptr a lua ceva mai nou,mai bun sau ...alte intenții
Dacă vorbim de cel cu TSI-ul care o vinde după 8 luni ...ai perfectă dreptate.
Ex :Skoda Fabia 1.9 SDI
Ex : Dacia Sandero Stepway 0.9 tCE

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1287 : Noiembrie 10, 2016, 11:13:33 a.m. »
Masina mea a apartinut fostului vostru coleg de forum "Dentistu" (Doctor Tabarcea) care a fost primul proprietar. Iar masina a ajuns la mine in noiembrie 2014, deci este la mine de fix 2 ani. Nu vand o masina dupa 6 luni de la achizitie deoarece mi-am luat teapa.
De cand este la mine masina a primit cateva cadouri: folie autorizata geamuri, volan imbracat in piele, pilot automat, navigatie cu dvd, huse interior de calitate, activare cornering, camera video marsarier, bujii noi, consumabile schimbate intotdeauna sub 10.000 km, masina este tinuta in garaj incalzit. Am circulat cu ea mai mult extraurban, in Bucuresti utilizand mereu a doua masina. Eu cred ca o ingrijesc exemplar, cu siguranta ii ofera mai multa atentie decat ar trebui. Pana la urma este doar un fier insa pasiunea mea pentru auto ma face sa o ingrijesc asa.

Si acum dupa ce m-am "inflamat" putin   :))  vine si partea a doua: parca nu sunt pregatit inca sa ma despart de ea. Imi place Kuga extrem de mult dar parca si diferenta de 5.000 - 6.000 de euro este mai placut sa o stiu in cont. Parca m-am schimbat, totusi nu mai am 25 de ani, oricat de mult imi doresc un lucru si ma gandesc ca viata aceasta este asa scurta si plina de greutati (uneori) si griji (mai ales cand esti parinte), si ca atunci cand ne dorim ceva si putem avea sa o facem totusi latura rationala reuseste sa inhibe dorinta. Sau cel putin inca reuseste.
Reflectez la un singur lucru daca maine as cumpara un Range Rover Evoque second (35.000 euro cash) cu siguranta perceptia celor din jur fata de mine ar fi schimbata, poate as accede la un alt cerc de prieteni, poate as trezi mai mult interes din partea unora pentru care acest aspect conteaza foarte mult dar eu oare as fi cu adevarat mai fericit???
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #1286 : Noiembrie 10, 2016, 10:03:16 a.m. »
Pot sa ma bag si eu ca musca-n lapte? Tu nefiind primul proprietar al masinii, nici macar nu ti-as face o oferta, chiar daca in tine personal n-as avea niciun motiv sa te banuiesc ca ai fi tepar. Hai, treaca de la mine, daca esti poate al doilea si-l cunosti personal si ai incredere si-n primul ar fi acceptabil.

Insa daca masina a avut mai mult de 1 sau maxim doi proprietari, ladislau ia dupa mine teapa oricum.  Masina ta daca are mai multi proprietari sau daca tu ai tinut-o mai putin de 2-3 ani o s-o cumpere la un moment dat cineva care probabil va incerca sa dea o teapa altcuiva, si nu cineva care are de gand s-o tina un numar de ani.

O masina la care proprietarul se schimba la 6 luni - 1 an n-are cum sa aiba istoric curat.

Parerea mea, evident, nu litera Coranului.
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1285 : Noiembrie 10, 2016, 09:23:10 a.m. »
@ cristeammm : zi-mi un pret de nerefuzat ptr Octavia ta ! :))

Un pret de nerefuzat pentru mine este sigur un pret de refuzat pentru tine.........Fiecare comerciant isi evalueaza marfa lui ca fiind cea mai buna  :)) .
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #1284 : Noiembrie 09, 2016, 11:38:42 p.m. »
Ulei papa cam 1l/3000 km. motorul intretinut trece usor de 200.000 km

Ps. Senzatiile sunt de neinlocuit

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #1283 : Noiembrie 09, 2016, 10:57:25 p.m. »
Experienta descrisa de posesorii de motoare Mazda 2x 1.3 Wenkel este ca...papa ulei mult si la rulaj destul de mic necesita refacere motor... Daca asa e...
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #1282 : Noiembrie 09, 2016, 09:58:14 p.m. »
La un motor wankel te-ai gandit?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline ladislau

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 672
  • Auto: Dacia Duster Journey 1.33 tCE
« Răspuns #1281 : Noiembrie 09, 2016, 05:59:01 p.m. »
Am exclus Focus , Fluence , Corolla sau Jetta din motive legate de aspect.
In afara de criteriile de fiabilitate , costuri mici de intretinere si exploatare , parerea mea e ca trebuie sa iti si placa atunci cand te uiti la ea ( din exterior sau interior ) .
Iar mie imi place Octavia 2 ! Desi nu exclud nici un Passat B6 sau Golf 5. Daca gasesc asa ceva pe motorizarea 1.6 MPI , ma declar satisfacut la ambele capitole.Chiar trei ....

Am ajuns azi la Delcar ,dar tot nu am reusit sa vorbesc cu colegul Blitz ( era f ocupat ) . In schimb , am reusit sa ma consult cu un reprezentant service foarte ok,care m-a ascultat cu rabdare .
Referitor la toate motorizarile tsi pe lant a zis : de evitat !

@ cristeammm : zi-mi un pret de nerefuzat ptr Octavia ta ! :))
Ex :Skoda Fabia 1.9 SDI
Ex : Dacia Sandero Stepway 0.9 tCE

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #1280 : Noiembrie 09, 2016, 04:09:09 p.m. »
De ce excluzi focusul eu nu înțeleg. Eu văd focusul printre cele mai bune compacte. Eu as alege oricând focus 3 sedan în detrimentul octaviei 2 cu sau fara facelift.

Si eu exclud Fordul Focus, dar din motive subiective:
-prietena si alti membrii din familie care stau in spate vomita dupa 30 min de mers cu Focus 3 (cred ca din cauza suspensiilor moi)
-nu are spatiu suficient pentru familia mea (la locurile din spate si la portbagaj).
Insa trebuie sa recunosc ca este o masina foarte stabila in viraje.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #1279 : Noiembrie 09, 2016, 11:56:25 a.m. »
Cu Dusterul 1,2 tce 2014 (euro 5) as fi precaut. Se banuieste ca e un lot cu probleme la camasile pistoanelor.
Daca vrei Dacia (nu stiu, unii nu suport umilinta asta :) ), mergi pe 1,2 tce euro 6 (din noiembrie 2015 incoace) sau 1,5 dci din 2014 incoace, un motor excelent.

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #1278 : Noiembrie 09, 2016, 11:27:39 a.m. »
As alege Kuga!
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()