Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 204618 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #1442 : Ianuarie 24, 2018, 10:59:04 p.m. »
Nici superbul nu e o mașină cu 5 locuri autentice ci 4.5 locuri, datorita tunelului central.
Cu doua scaune de copil un adult o sa stea incomod între ele în 99% dintre mașini, de la fabia la E-klasse. Daca vrei la modul serios sa ai doua scaune de copil și un adult în spate trebuie sa cauți una cu podeaua plata. Aka sa te uiți după un monovolum, pentru ca la berline slabe șanse sa găsești asa ceva.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #1441 : Ianuarie 24, 2018, 08:28:16 p.m. »
La nevoile tale singura optiune o vad ca fiind Superbul..Stiu,e scump..dar spatiul e maaaree.
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1440 : Ianuarie 24, 2018, 08:23:25 p.m. »
Unde ai gasit masinile acelea de vanzare? Ciudat, la km acestia, sunt masini de flota probabil, de la o firma in faliment, ceva.

Cu doua scaune de copil in spate, sau inaltatoare, a treia persoana nu sta ok in masinile date de tine. Daca e mai corpolenta nu sta bine nici in octavia.
Anunțurile cu fordurile de care vorbesc sunt pe Autovit și Olx. Mașinile sunt vândute de Tiriac Auto Rulate in București și alte zone din țară.

Trimis de pe al meu ALE-L21 folosind Tapatalk

„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline alexxb

• Gold member
  • Mesaje postate: 966
  • Auto: Octavia TDI
« Răspuns #1439 : Ianuarie 24, 2018, 07:10:24 p.m. »
Hai sa nu mai facem comparatii cu mercedes, masina de 50000 de euro ajunsa la 12000 de euro.
Vorbim de octavia care de la 18000 poate ajungebla 12-14000 euro in 2-3 ani si sa aiba si istoric cunoscut

Offline _R_A_D_U

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 165
  • Incepator
« Răspuns #1438 : Ianuarie 24, 2018, 06:46:17 p.m. »
Mai zi-mi despre cum e cu masina noua alegand intre un logan sl prestige plus nou-nout la 12170 euro cu motorul 1,5 dci de 90 cai sau un mercedes e200 din 2013 cu 140k km si acelasi pret... Am folosit mercedes tocmai pentru a sublinia diferenta de calitate, optiuni, dotari, tot ce vrei, dar sunt alte marci la fel de ofertante. Si garantez ca acel mercedes, daca a fost servisat corect, va tine muuult mai mult decat loganul, care si el e cunoscut a fi fiabil.
Dar asta cu discutia auto nou vs vechi e una care nu se va solutiona vreodata cu rezultat unic, fiecare cu preferintele lui.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Eh, vezi, chiar tu ai zis: ”DACA”... Acum eu te intreb: dar ”daca” nu a fost servisata corect, are probleme ascunse + kilometraj la greu dat inapoi, ce faci? Sau, atunci vii pe forumuri si zici ca Mercedes nu-i buna, ca la nici 150 k ti-au picat x, y, z.
Am vazut la tv, era o prezentare auto... masini de toate modele/marcile. Tiriac, trecind pe acolo, a fost intrebat de o reporterita: ”care-i cea mai buna masina”? Raspunsul mustaciosului a fost halucinant: ”Aia noua!”.
Personal prefer masinile noi. Ca altii au alte pareri, ok, in fond sunt banii lor, fac ce vor cu ei. Sunt insa unii oameni care incearca sa arate celor din jur ce ”potenta financiara” au ei. Neavind banii pentru una noua, prefera un premium sehas (iti vor zice ca ”tine mai mult”), ei neavind ”putere” nici sa-i faca intretinerea corecta (nu schimaba consumabilele ca ”mai tin, sunt aproape noi”). Astia sunt usor de recunoscut, au ulei sub unghii si, daca-i cauti in buzunar, dai de injector... Pe mine ma ia râsul când vad masini ”recent aduse”, diesel, de 2-3 ani cu 30 000-40 000 km la bord. Stiu, proprietarii lor, doresc sa faca acte de caritate, au aflat ca la noi mai sunt persoane care nu-si permit masini noi si le dau pe-ale lor la juma de pret ca ”s-au plictisit de ele”. Verisorul meu a muscat una d-asta, la vreo 20k euro. Când a venit sa-mi prezinte bolidul, eu l-am intrebat daca stie macar cât e una noua. N-a stiut! A aflat dupa 2 luni când a dus-o la reprezentanta pe platforma... Tot atunci a aflat si istoricul: cind a fost rasturnata (dauna totala), cum a fost reparata iar ”mosul” de-o detinuse-n germania nu era deloc in vârsta. A, ca uitasem: un Logan are mai multe airbaguri ca aia, insa, deh, nu e premium...
« Ultima Modificare: Ianuarie 24, 2018, 06:49:56 p.m. de M i c u t z u »

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3201
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #1437 : Ianuarie 24, 2018, 06:07:22 p.m. »
Unde ai gasit masinile acelea de vanzare? Ciudat, la km acestia, sunt masini de flota probabil, de la o firma in faliment, ceva.

Cu doua scaune de copil in spate, sau inaltatoare, a treia persoana nu sta ok in masinile date de tine. Daca e mai corpolenta nu sta bine nici in octavia.

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1436 : Ianuarie 24, 2018, 05:49:02 p.m. »
Am și eu o întrebare având în vedere ce mă preocupă pe mine foarte mult. Credeți că într-o mașină ca Toledo sau Rapid care au 171 cm lățime poți monta pe bancheta spate doua scaune de copil (sau un înălțător și un scaun de copil) iar un adult la nevoie sa poate sta intre ele pe o distanta ceva mai mare? Credeți că cei 10 cm lățime diferența între rapid/fabia/toledo și focus/octavia/elantra se regăsesc integral la nivelul banchetei? Dacă rămânem la second hand oricând as cumpăra un ford focus sedan in detrimentul unei mașini că rapid/toledo care se găsesc la preturi similare dacă nu ar conta în mod hotărâtor deschiderea portbagajului.
În acest moment am văzut că există la vânzare multe mașini Ford focus combi albe din 2017, în garanție, bine dotate, km undeva la 20.000, cutie automata, motor 1.6 aspirat 125 cp la 12.500 euro. Ce părere aveți de preț raportat la mașină, km, dotări? Încă sunt în garanție.

« Ultima Modificare: Ianuarie 24, 2018, 05:50:44 p.m. de cirsteammm »
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline alexxb

• Gold member
  • Mesaje postate: 966
  • Auto: Octavia TDI
« Răspuns #1435 : Ianuarie 24, 2018, 05:47:02 p.m. »
Intre o skoda octavia noua si audi a4 second, as alege cu ochii inchisi skoda, dar asta pentru ca skoda imi ofera aproape tot ce vreau(ce imi ofera audi in plus nu imi merita riscul la second). Dar intre logan nou si octavia seconda nu mai sunt asa sigur, e totusi diferenta mare intre dacia si skoda

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3201
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #1434 : Ianuarie 24, 2018, 05:31:05 p.m. »
Mai zi-mi despre cum e cu masina noua alegand intre un logan sl prestige plus nou-nout la 12170 euro cu motorul 1,5 dci de 90 cai sau un mercedes e200 din 2013 cu 140k km si acelasi pret...
Pai hai sa vedem. Daca sunt singurii tai 12000 de E, in perioada de trei ani-patru ani(cat are Dacia garantie) nu vei cheltui nimic pentru piese pana in 100000 de km. Adica sa zicem ca trei-patru revizii, sa zicem 600 E pe intretinere. Poate vrei sa faci un casco, la logan e acceptabil, la Mercedes e devalorizarea din catalog(nu cat ai data pe el), plus alti coeficienti, s-ar putea sa fie casco mult mai mare.
La Mercedes, Dumnezeu cu mila. Km reali? Oare? Masina de 50000 E vanduta la doar 140000 de km la un sfert de valoare? Daca esti un om potent financiar, ia Mercedes. Daca sunt singurii tai 12000 E, ia logan, rapid, fabia combi, toledo, etc, dar noi. Tu hotarasti.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #1433 : Ianuarie 24, 2018, 05:21:04 p.m. »
Si eu unul tot masina noua as alege-o. SH doar daca e inca in garantia data de constructor (ceea ce oarecum garanteaza si ca a fost intretinuta normal).
Nu ofera poate prestanta unui cazan de lux insa ofera linistea sufleteasca ca nu te lasa fix cand iti naste nevasta sau te suna amanta.....
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline iuliancro

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 28
  • Doar Inscris
« Răspuns #1432 : Ianuarie 24, 2018, 04:48:11 p.m. »
... masina noua, e masina noua!
... Si are masina noua!

Mai zi-mi despre cum e cu masina noua alegand intre un logan sl prestige plus nou-nout la 12170 euro cu motorul 1,5 dci de 90 cai sau un mercedes e200 din 2013 cu 140k km si acelasi pret... Am folosit mercedes tocmai pentru a sublinia diferenta de calitate, optiuni, dotari, tot ce vrei, dar sunt alte marci la fel de ofertante. Si garantez ca acel mercedes, daca a fost servisat corect, va tine muuult mai mult decat loganul, care si el e cunoscut a fi fiabil.
Dar asta cu discutia auto nou vs vechi e una care nu se va solutiona vreodata cu rezultat unic, fiecare cu preferintele lui.

« Ultima Modificare: Ianuarie 24, 2018, 04:50:54 p.m. de iuliancro »

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1431 : Ianuarie 23, 2018, 10:21:48 p.m. »
Așa este Vizitator este o motorizare foarte buna având atașată și o cutie în 6 trepte. Însă în echiparea highway (cu clima) este mai scumpă, undeva spre 16.000 euro. Însă este o mașină foarte frumoasa. Păcat că în România nu vine cu un display mai mare de 5". Și acela nu permite conectarea telefonului decât prin bluetooth.

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1430 : Ianuarie 23, 2018, 10:14:09 p.m. »
Am căutat pe olx si autovit și nu am găsit nici măcar o singură Skoda Octavia de 1.4 tsi in buget de 12.000 euro. Am selectat anul de fabricație începând cu 2014 și numărul de kilometri sub 125.000. De 1.8 tsi nici nu poate fi vorba. Am găsit ceva pe la 13.000 euro. Majoritatea skodelor octavia găsite sunt 1.2 tsi (chiar în varianta de 86 cp) și 1.6 tdi. Motoarele bune de 2.0 tdi 150 cp sau 1.4 tsi 150 cp sunt rare și scumpe la second hand.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #1429 : Ianuarie 23, 2018, 10:09:55 p.m. »
La un buget de 12 000-14 000 euro iti iei Hyundai Elantra nou, motorizare 1.6 mpi. Si este o motorizare buna, sa stiti.

Trimis de pe al meu SM-J510FN folosind Tapatalk

In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1428 : Ianuarie 23, 2018, 06:59:52 p.m. »
De acord cu AlexTM. Cu 12.000 euro poți cumpăra o mașină second-hand foarte dotată de la un dealer autorizat care îți oferă 12 luni garanție. Însă de obicei o mașină bine dotată are și km peste 100.000. Ba chiar mai aproape de 150.000. Și ar fi oportun să mai ai inca 1.000-1.500 euro pentru schimb distribuție, consumabile, cauciucuri, diferite componente pe la trenul de rulare. Și atunci te gândești că ajungi undeva spre 14.000 euro. Dar o mașină noua în acești bani este ori din clasa mică ori din cea compacta cu dotări medii. Și atunci ce poate intra aici: rapid/toledo nu îmi plac, oricum par a fi doar un Logan asamblat mai bine. Sincer din punct de vedere estetic îmi place mai mult Loganul. Apoi Astra k combi/focus combi/i30 combi toate într-o versiune de echipare superioară trec de 17.000 euro. Adăugând și o motorizare decenta. Deci diferența între nou și second-hand este de minim 5.000-6.000 euro. Și este normal să fie așa.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()