Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 204089 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #1457 : Ianuarie 29, 2018, 12:19:00 a.m. »
Nu neaparat puterea ci cuplul care lipseste la MPI la ture joase.

Problema e cand esti in oras cu treapta a 2a pe la 2000RPM si vrei sa accelerezi sau mai rau, a 3a la 2000RPM si nu prea ai cu ce.

Ford Focus 1.6tdci 85CP parea mult mai agil ca Mazda 2 90CP aspirat (care e si mai usoara).

Daca vrei sa ai ceva acceleratie decenta la aspirat, 4000RPM+ unde incepe sa aiba ceva putere si cuplu.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #1456 : Ianuarie 28, 2018, 10:36:14 p.m. »
Eu sunt gica contra cu puterea :D Pe autostrada n-ai nevoie de peste 100CP. Orice masina de 100CP e capabila sa mearga fara probleme de la un capat la celalalt al Europei pe autostrada cu viteze la care poti sa ramai usor fara carnet. Pe autostrada n-ai nevoie nici de cutie de viteze, o singura dreapta (ultima) e suficienta.
Insa pe drumurile din Romania si pentru slalomurile printre TIR-uri orice CP e binevenit, chiar daca nu depasesti niciodata 130-140km/h.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #1455 : Ianuarie 28, 2018, 09:49:38 p.m. »
TSI si automata ;) Pentru ca in oras, de multe ori tre sa pleci rapid de pe loc si sa te strecori printre masini, de pe o banda pe alta. Sau poate nu. Dar, in caz ca, e bine sa ai cu ce. Pe mine MPI-urile ma deprima. Pot cel mult sa le privesc cu nostalgie.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #1454 : Ianuarie 28, 2018, 09:32:25 p.m. »
ALte sfaturi colegilor ?
1.6 MPI cu automata. ;)
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline Sorinn

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 129
  • Doar Inscris
  • Auto: O3FL 1.8 TSI 4x4 DSG6
« Răspuns #1453 : Ianuarie 28, 2018, 08:50:51 p.m. »
Salut. Dau si eu cu parerea (strict din experienta personala) .... in caz ca ti-e de folos cu ceva. Am  O2FL 1.6 MPI din iunie 2009 (luata de noua). Benzina, lichid de parbiz ... revizii anuale (toate la repezentanta) .... si atat. Zero problems. Am vreo 87000 km cu ea.
Din rulajul asta .... cam 80-85% oras si restul extraurban.

Offline CyborgSky11

• Gold member
  • Locaţia: Mures
  • Mesaje postate: 613
  • Auto: Audi, Skoda, VW, BMW
« Răspuns #1452 : Ianuarie 28, 2018, 12:21:04 p.m. »
Merci Bogdan! ALte sfaturi colegilor ?
Nu vreau caii de pe lume, căci în orașele și cam toate șoselele patriei oricare ar fi ele (fără 100 km de autostradă), tot bara-n bară mergi, semafoare, pietoni ce se aruncă pe trecere ca în bazin (apoi așteaptă cel puțin 500 euro, dacă l-ai atins pe trecere :68:), radare, sat lângă sat, limitare de viteză. Ce să faci cu caii, îi ții în frâu de pomană, apoi mai și mor de oftică :))
FSI-urile sunt motoare moderne,interesante insa nu-s ok pentru spalatura vanduta la noi ca benzina, îi pretențioase rău.
« Ultima Modificare: Ianuarie 28, 2018, 12:27:42 p.m. de CyborgSky11 »

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3201
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #1451 : Ianuarie 28, 2018, 12:03:18 p.m. »
Pai ptr oras, motor fiabil fara probleme, 1,4 80 cp sau 1,6 102 cp, normal aspirate.
Celelalte cu problemele lor, distributii, turbine, egr-uri.

Offline CyborgSky11

• Gold member
  • Locaţia: Mures
  • Mesaje postate: 613
  • Auto: Audi, Skoda, VW, BMW
« Răspuns #1450 : Ianuarie 28, 2018, 11:18:49 a.m. »
Mi sa pus pata pe un Golf VI, din 2011-2015, doar benzina (numai de oras sa fie) un sfat ce motorizari ar fi cele mai ok, pana-n 1,6 inclusiv. Nu ma intereseaza chestiile de consum putin, taxe mici, cost piese. Doar fiabilitate, distributii, durabilitate si probleme generale /dese tehnice ! :080: :040:

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #1449 : Ianuarie 25, 2018, 12:05:50 p.m. »
Exact asta voiam sa spun si eu. Era o replica la mesajul lui Carstea care spunea ca "un sharan ar fi suficient dar este foarte mare"

Am monovolum si imi place :)
bicicleta

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #1448 : Ianuarie 25, 2018, 12:02:25 p.m. »
Valabil și pentru BMW serie 2. Sunt compacte însă f spațioase și au și un sistem hibrid interesant cu awd.
Păcat ca-s urate cu crengi :D
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #1447 : Ianuarie 25, 2018, 11:51:22 a.m. »
Monovolumele nu sunt foarte mari. Ele dau impresia asta, insa ca lungime nu depasesc berlinele (dar le depasesc la pret :) )
Ba sunt foarte mari, si Toyota Verso si Mercedes Bclasse au spatiu neasteptat de mare la interior, fata de cat de mici sunt la exterior. Am mers cu amandoua si pot sa spun ca au spatiu, un Bclasse e posibil sa fie urmatoarea mea masina.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #1446 : Ianuarie 25, 2018, 11:41:51 a.m. »
Monovolumele sunt mai mari pe dinăuntru decât pe dinafara :D și sunt și mai modulare decât berlinele.
Problema e însă de preț și de estetica. La un moment dat erau foarte la moda printre familiști, acum au început sa fie înlocuite cu suv - uri care sunt o idee mult mai proasta, înghesuite, gurmande, etc.
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #1445 : Ianuarie 25, 2018, 10:34:34 a.m. »
Monovolumele nu sunt foarte mari. Ele dau impresia asta, insa ca lungime nu depasesc berlinele (dar le depasesc la pret :) )
Iar Golf plus e un compromis foarte bun din cauza banchetei spate culisabile. Daca vrei portbagaj, mai strangi din genunchi...
bicicleta

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #1444 : Ianuarie 25, 2018, 10:28:14 a.m. »
cristea,

este greu sa iti gasesti o masina care sa permita 2 scaune de copil+un adult pe locurile din spate. Trebuie sa fie si lata, dar sa aiba si podeaua plata, fara tunel median (masinile care nu permit tractiune integrala se incadreaza in aceasta categorie; toate  masinile cu 4x4 sau cu propulsie pe spate au acest tunel median, motiv pentru care pasagerul din mijloc sta prost).
Vezi la Volkswagen Touran, actualul model e destul de dragut, are 3 locuri in spate in loc de clasica bancheta, poate in asta aveti loc. Daca nu, Ford D-max, aici sigur aveti loc, dar e mai scump.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1443 : Ianuarie 25, 2018, 06:58:42 a.m. »
Dintre berline hyundai elantra are podeaua aproape plata iar toyota corola are podeaua perfect plata, fără tunel median. Vorbesc de berline din clasa compacta.
De superb nu poate fi vorba. Este o mașină foarte frumoasa ultimul model dar și foarte scumpă. La second hand prețul nu este mai jos de 18.000 euro. Monovolumele oferă 3 locuri in spate dar în general au portbagajul mai mic decât octavia sau un combi din clasa compacta (vorbesc de monovolume din clasa lui ford c-max, nu de cele din clasă s-max). Adică un w sharan ar fi suficient dar este foarte mare și foarte scump iar un golf 6 plus este ok la interior dar portbagajul are în jur de 400 litri. Opel Zafira este ok că și spatiu in configurația cu 5 locuri însă nu mă atrage în mod deosebit. Sper că în majoritatea timpului copii sa poata sta singurei pe bancheta spate. Însă mai am de tras până ajung in acel stadiu.

Trimis de pe al meu ALE-L21 folosind Tapatalk
« Ultima Modificare: Ianuarie 25, 2018, 07:03:35 a.m. de M i c u t z u »
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()