Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 204560 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline CyborgSky11

• Gold member
  • Locaţia: Mures
  • Mesaje postate: 613
  • Auto: Audi, Skoda, VW, BMW
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #1487 : Februarie 02, 2018, 03:52:03 p.m. »
Wrong! Eu nu le schim, le detin pe toate, eu și Tiriac. Le conduc cum am chef, toate au asigurari, ITP, la zi. Altă intrebare?! :D

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #1486 : Februarie 02, 2018, 03:48:56 p.m. »
De atunci , maniac fiind, am mai luat înca 3 pe care le am pe toate, marci diferite, dar second, verificate personal si service. Concluzia , veci nu aș mai da căruța de banii pe una nouă, plăcerea că e nouă și atăt.

este un punct de vedere pertinent, daca iti place sa schimbi masinile des. Stiu si eu pe cineva care schimba masina la un an, un an si jumatate (le aduce la mana a doua din Germania,  cateodata le tine cam pana la revizie, apoi le da si aduce alta).
Insa, pentru cine vrea sa tina masina 7-10 ani, e mai bine sa fie noua. ;)  Personal cunosc si oameni care s-au jurat ca nu isi mai cumpara masina second-hand in viata lor.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #1485 : Februarie 02, 2018, 02:58:05 p.m. »
Intrebarea e daca le poti conduce pe toate odata :D
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline CyborgSky11

• Gold member
« Răspuns #1484 : Februarie 02, 2018, 02:16:14 p.m. »
Acum 8 ani am luat și eu Skoda de nouă, vreo 19-20,000 euro, mai puneam ceva si luat o casa, si traiam din chirie, ma maăncat asta e. De atunci , maniac fiind, am mai luat înca 3 pe care le am pe toate, marci diferite, dar second, verificate personal si service. Concluzia , veci nu aș mai da căruța de banii pe una nouă, plăcerea că e nouă și atăt.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1483 : Februarie 02, 2018, 02:07:56 p.m. »
Garantia e data de ala care a vandut-o sau vorbiti de o masina cumparata de la un dealer care ar trebui sa aiba inca garantia data de constructor?
Vorbesc de o masina  vanduta la mana a doua de un dealer (WeltAuto), masina care inca are garantia constructorului (Volkswagen).
La Porsche au refuzat repararea oglinzilor pe motiv ca nu erau cele originale: si aici aveau dreptate, se pare ca fostul proprietar accidentase masina si schimbase oglinzile, dar cu unele aftermarket, fara sa mentionzeze insa acest lucru cand a dat masina la WeltAuto.
Marea magarie a fost la cumpararea masinii de la WeltAuto, cand s-a garantat ca masina era nelovita, neavariata.

PS: masina este un passat B7, 2.0 tdi 140 CP,  si pretul de achizitie de la Weltauto a fost de aprox 17 500 euro

Offline _R_A_D_U

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 165
  • Incepator
« Răspuns #1482 : Februarie 02, 2018, 01:31:10 p.m. »
In cazul masinii de care vorbesc situatia este in felul urmator: masina a fost in leasing, utilizata in cadrul companiei in care lucrez de o persoana din cadrul companiei iar la finalul leasing-ului s-a intors la PBN. Masinile sunt oferite angajatilor la un pret preferential (zic ei) si daca nu se vand sunt scoase pe piata libera la vanzare. In prima faza masina a fost oferita utilizatorului care nu a dorit sa o cumpere. Dar nu stiu cine a utilizat masina, sau nu m-am chinuit sa aflu. Lucrez intr-o companie destul de mare.
Pai in acesata situatie, ia legatura cu cel ce a condus-o si afli muuult mai multe. Omul respectiv nu are niciun interes sa te minta. Ar fi pacat sa ratezi  sansa, apoi, vezi ce faci.

Offline _R_A_D_U

• Membru de baza
  • **
  • Incepator
« Răspuns #1481 : Februarie 02, 2018, 01:28:50 p.m. »
@james,  exact asa: colegul de forum ne zice ca prietenul sau a luat un sehas de la daswelt care i-a dat garantie iar acum se da de cur inapoi ca masina a fost lovita si reparata, blabla. Cum ar veni, nu mai recunosc garantia. Asta e de judecata, judecata pe care ei o vor pierde + daune.

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1480 : Februarie 02, 2018, 01:28:43 p.m. »
In cazul masinii de care vorbesc situatia este in felul urmator: masina a fost in leasing, utilizata in cadrul companiei in care lucrez de o persoana din cadrul companiei iar la finalul leasing-ului s-a intors la PBN. Masinile sunt oferite angajatilor la un pret preferential (zic ei) si daca nu se vand sunt scoase pe piata libera la vanzare. In prima faza masina a fost oferita utilizatorului care nu a dorit sa o cumpere. Dar nu stiu cine a utilizat masina, sau nu m-am chinuit sa aflu. Lucrez intr-o companie destul de mare.
Am oferit 9.650 euro. Pe 08.02 voi fi anuntat daca oferta a fost sau nu acceptata. Oricum o pot refuza si dupa ce o vad fizic, pana acum am vazut numai poze.
« Ultima Modificare: Februarie 02, 2018, 01:30:20 p.m. de cirsteammm »
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #1479 : Februarie 02, 2018, 01:13:00 p.m. »
Garantia e data de ala care a vandut-o sau vorbiti de o masina cumparata de la un dealer care ar trebui sa aiba inca garantia data de constructor?
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline _R_A_D_U

• Membru de baza
  • **
  • Incepator
« Răspuns #1478 : Februarie 02, 2018, 01:00:32 p.m. »
Aia puteau sa-i vinda masina fara garantie, ca pe orice sehas. Atunci nu mai era numic de facut. Eu, sa fiu in locul prietenului tau, nu m-as lasa.
Inca ceva: ca sa evit astfel de intimplari neplacute prefer masinile noi. De cit ai bani (ca masina noua), de aia iti iei. Exclud din start cumpararea unui premium sehas la pret de masina clasa inferioara noua. Am mai zis-o si aici pe forum si peste tot insa sunt unii gigicontra...Uite aici: « Răspuns #1326 : Ianuarie 23, 2018, 06:24:51 p.m. »
« Ultima Modificare: Februarie 02, 2018, 01:06:01 p.m. de _R_A_D_U »

Offline _R_A_D_U

• Membru de baza
  • **
  • Incepator
« Răspuns #1477 : Februarie 02, 2018, 12:56:59 p.m. »
Pai si atunci unde e garantia? Nu, nu, trebuie sa mearga acolo "sa rupa pisica-n 2". Daca au dat garantie, e treaba lor, nu a celui ce a cumparat. Iar afirmatia aia, ca nu au stiut... nu tine in instanta. Necunosterea legii, te absolva de vina?

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1476 : Februarie 02, 2018, 12:50:11 p.m. »
I-au dat un raspuns care pe mine m-a buicmacit: ,,nu pot controla masinile reparate in afara retelei de service-uri Volkswagen''.
Pai atunci de ce l-au asigurat ca masina nu are probleme? ,,Pentru ca nu s-a vazut la expertiza'', au spus ei.
Partea proasta este ca, masina nefiind reparata in service Vag, a pierdut garantia  la multe piese (ex oglinzile nu se mai incazlesc, dar nu le-au schimbat pe garantie ptr ca dupa precedentul accident fostul proprietar le-a schimbat la un service din afara retelei vag).

In schimb ce mandru e prietenul de noua masina!! Ce o mai tine cu mandrie in fata scarii, ca e nemtoaica in garantie, nu?

Offline _R_A_D_U

• Membru de baza
  • **
  • Incepator
« Răspuns #1475 : Februarie 02, 2018, 12:44:07 p.m. »
Wow, daca PBN a facut asta, de ce nu s-a dus peste ei? Asta e chestie destul de nasoala, e de judecata, se lasa cu daune...
Pai o masina revopsita se cunoaste. Stratul de vopsea e mai gros, imposibil aparatele lor sa nu descoperit asta. De chit nici nu mai vorbesc. Un banal card magnetic trecut peste toata caroseria e suficient pentru asta.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1474 : Februarie 02, 2018, 12:34:08 p.m. »
un prieten si-a luat un Passat 2.0 tdi de la Welt auto, vechi de numai 2 ani, tot asa ,,verificat si rasverificat'' de PBN. Dupa cateva luni au inceput sa apara si bubele (si-a dat seama ca masina fusese lovita si reparata pe toate partile...si reparatiile nu fusesera la reprezentanta).
Ce sa iti zic....daca iti place, fa o oferta cu max 700 euro mai jos decat cer ei, insa sa nu te bazezi pe verificarile Porsche ptr ca induc in eroare (cu sau fara buna stiinta).

Offline CyborgSky11

• Gold member
« Răspuns #1473 : Februarie 02, 2018, 10:32:12 a.m. »
Ok Radu, așa m-am găndit, initial.
Mergi pe 9700 daca chiar o vrei.
Dar culoarea nici mie nu-mi place, o sa ai de spalat la ea tot la 3 zile, se vede tot,.Daca te agață/zgârâie superficial vreo unul, imediat se vede grundul gri/alb, de sub vopsea.
Baftă în alegeri, spune-ne ulterior ce ai mai facut.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()