Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 204073 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #1502 : Februarie 04, 2018, 10:07:52 a.m. »
Eu îmi amintesc ca  vw a bagat esp de serie la g4 prin 2003-2004 si erau foarte mândri de asta. Motivul real fiind faptul ca masina era groaznica și le era teama ca le ajung clienți in sant ...
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline CyborgSky11

• Gold member
  • Locaţia: Mures
  • Mesaje postate: 613
  • Auto: Audi, Skoda, VW, BMW
« Răspuns #1501 : Februarie 04, 2018, 09:12:41 a.m. »
Are ESP in dotare, fiind skodac din 2008, si posibilitate de dezactivare- buton in bord.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3201
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #1500 : Februarie 04, 2018, 12:15:52 a.m. »
skoda octavia 2 inclusiv FL nu avea esp in standard la nici o motorizare, Esp-ul era optional si costa parca vreo 350 de E. Nu mai tin minte.
Eu am comandat separat esp, airbag cortina, etc. Nu erau standard la nici o varianta.
Si farurile de ceata erau optionale la unele variante.
Skoda si cred ca si vw a introdus esp si airbag cortina in standard de prin 2013 parca, cand au cel putin esp a devenit obligatoriu.
« Ultima Modificare: Februarie 04, 2018, 12:20:54 a.m. de bogdanpiatra »

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #1499 : Februarie 03, 2018, 11:20:31 p.m. »
Cum bre sa nu aibă esp in 2012?  :-o
Pana si citronelul mei de 68cp are si e 2011, model 2005...
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #1498 : Februarie 03, 2018, 09:55:17 p.m. »
vezi ca are clima, maestre.

La pret, 1,6 mpi in 2010 era cat 1,2 tsi, numai ca era E4 si plateai taxa de 750 E. Eu am vrut sa iau dar din cauza taxei am mers pe bijuteria de 1,2 tsi, ca era E5, motor pe lant(pe viata) si revolutie in domeniu(consum de diesel)
« Ultima Modificare: Februarie 03, 2018, 09:59:14 p.m. de bogdanpiatra »

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #1497 : Februarie 03, 2018, 09:47:13 p.m. »
E f mult 9000 euro ptr această mașină. Este modelul intermediar (Ambition)  drept ptr care nu are jante de aliaj si nici climatronic, proiectoare ceata,  geamuri electrice pe spate, plase in portbagaj. Nu are comenzi pe volan, piele pe volan, scaune incalzite, pilot automat si nici ESP. Nici 8000 nu as da.
9000 euro nu iau eu pe a mea, care le are pe toate de mai sus si are km mai putini. Pretul de catalog al masinii a fost max 14 000 euro, dar daca scadem programul rabla (2500 euro) si reducerea dealerului, doamna a dat pevea cam 11000 euro. Mare tupeu sa ceara pe ea 9000 euro.
Daca te intereseaza motorizarea, da, ea se preteaza perfect la instalatia GPL. Skoda a facut si din fabrica motorizari 1.6 mpi pe gaz, dar nu au prea fost vandute prin Romania.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline _R_A_D_U

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 165
  • Incepator
« Răspuns #1496 : Februarie 03, 2018, 05:27:49 p.m. »
Asa e bogdan, si eu tot ca tine am zis, e cheala insa masina are niste atuuri: luata din Romania, verificabila in retea, kilometrj mic, unic proprietar + condusa de o doamna. Daca s-au facut reviziile ca la carte, ceea ce zici tu de bucse&co n-ar fi cazul, sigur sunt schimbate insa, am mai zis, colegul nostru de forum trebuie sa verifice.
Masina, la caracteristicile de le are face 8500, insa probabil ca si doamna respectiva stie treaba asta si din acest motiv a pus pretul ala mare, poate mai scade. Pe mine insa m-a blocat faza cu: "Pretul este foarte putin negociabil" si stim ca in astfel de cazuri se mai lasa doar 200-250.
Uite-o si-n linkul de mai jos + altele tot cam in aceeasi categorie de pret: https://www.vezicatface.ro/oferte-auto/Skoda/Octavia?year=2012&mileage=78000&distance=100&generation_id=536&fuel=gas&engine=1o6Lx100cp

Offline CyborgSky11

• Gold member
« Răspuns #1495 : Februarie 03, 2018, 02:55:55 p.m. »
Mihai ceva sfaturi si comentarii ai primit, acum mai fă și tu comparații cu altele asemanatoare de pe siteurile de vanzare auto, si vezi cum decizi. Parca e scumputa totusi !!

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #1494 : Februarie 03, 2018, 02:15:36 p.m. »
Masina e relativ scumpa, la ce dotari are.
Nu esp.
Airbag-uri laterale or fi cele din scaune? Ca nu specifica daca are cortina, era un optional de vreo 300 si ceva de E la acest model.
In rest dotari obisnuite.
La acest model se preteaza foarte bine gpl.
Un motor fiabil, fara o dinamica deosebita, silentios, un cal de curs lunga.
A se vedea starea bucselor, discurilor de frana, etc, care la skodele mai noi cam la km acestia din Romania  incep sa dea semne de oboseala

Offline _R_A_D_U

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 165
  • Incepator
« Răspuns #1493 : Februarie 03, 2018, 11:31:07 a.m. »
@MIhaiJMB
Masina din linkul tau pare ingrijita corespunzator, are 2 seturi roti insa nu specifica de care si ce DOT.  Asta ar trebui sa intrebi tu. Din pacate, la suma de-o detii tu, s-ar putea sa nu o poti achizitiona. Doamna respectiva specifica destul de clar: "Pretul este foarte putin negociabil." Eu, daca as fi pus acest anunt iti lasam maxim maximorum 400 E (asta daca m-as grabi sa o dau, avind deja alta). De obicei, cind se zice  "Pretul este foarte putin negociabil."  se negociaza 250 E. Sa zicem ca doamna iti lasa masina la 8500, tu, avind doar 8200, nu te incadrezi.
Eu te sfatuiesc sa o suni, incercarea moarte n-are, si sa o pui sa-ti spuna anvelopele cita "carne" mai au si din ce an sunt si cind a avut loc ultima revizie. Daca ambele seturi de anvelope sunt relativ noi, daca sunt din gama premium, asta mai inseamna inca 500 euro pe care i-ai scuti. Daca anvelopele sunt de cind a luat masina (2012), n-au nicio valoare si o poti scoate fara probleme la 8000. Sa nu uitam un lucru: masina e bine intretinuta INSA E CHEALA ca dotari.
Doamna respectiva zice Skoda "Ocravia" are facute intretinerile in reteaua Skoda si detine CS, deci se poate verifica foarte usor masina. Eu as suna-o.
Vad ca esti indecis intre benzina vs diesel. Vei face, din ce inteleg, 13 k pe an iar la rulajul tau se preteaza benzina. Daca pui gaz, vei merge in bucuresti cu maxim 14%, clar mult mai ieftin ca pe benzina. Tu, ai buget destul de bun, sigur  vei gasi masina buna. Toata treaba e sa nu te grabesti.
« Ultima Modificare: Februarie 03, 2018, 11:49:43 a.m. de _R_A_D_U »

Offline CyborgSky11

• Gold member
« Răspuns #1492 : Februarie 03, 2018, 08:33:22 a.m. »
Daca reusesti sa mai scazi din pret, cam la pe la 7500 ia-o, e buna. Cu GPL vei consuma cam 1l-1,5l gaz mai mult ca benzina, din calculul lui cumnatamiu cu instalatie gaz pe un opel. De pret pot sa/ti spun ca mi se pare marisor (da asa e cand vinzi e ieftin si cand cumperi e scump), acum nu stiu la dotari, o skoda O2 din 2008 113k km perfect real(doar din RO, a venit omul cu toate RAR in care erau trecuti km bord, la 2-2 ani) a luat un coleg cu 3600 euro. A, și vezi ca la gaz parca faci si ITP separat. O fi bucalele mai scump. :039:

Offline MihaiJMB

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 12
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda 1.5 TSI 150 CP
« Răspuns #1491 : Februarie 03, 2018, 07:01:30 a.m. »
https://www.olx.ro/oferta/skoda-ocravia-facelift-ID9IK9t.html aceasta este masina

NU cita ultimul mesaj!
« Ultima Modificare: Februarie 03, 2018, 08:34:11 a.m. de M i c u t z u »

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #1490 : Februarie 03, 2018, 03:17:46 a.m. »
Poti da linkul cu masina gasita?
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline MihaiJMB

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 12
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda 1.5 TSI 150 CP
« Răspuns #1489 : Februarie 03, 2018, 12:55:07 a.m. »

Salutare tuturor, aici este un topic pentru a ma sfatui despre achizitia unei Skoda Octavia 2 FL 1.6 MPI 2012 EURO 5.
In primul rand, dispun de suma de 8.200 euro, doresc sa achizitionez o Skoda Octavia cu MPI, bineinteles, la mana a doua, si doresc sa ii adaug instalatie GPL (d'aia si aleg varianta aceasta de masina cu MPI si nu TSI, ca nu merge pus, sau ceva de genul).
Intrebarile mele sunt:
1. Se merita aceasta masina, din acest an 2012, si spre exemplu o masina pe care am gasit-o cu 78.000 km la suma de 8.000 euro? (verificata deja, km reali luata de noua din PBN a unei femei)
2. Ce consum are un 1.6 MPI in oras si cat in afara orasului? (parcurg sa zicem undeva la 1100 km pe luna 80% petrec mai mult timp in oras)
3. Ce consum credeti ca va avea pe GPL?
4. Se merita sa cumpar acest model + sa ii adaug GPL in loc sa imi iau pe motorina?
5. Imi puteti da alte exemple de masini pe care le-ati recomanda pentru consum si sa se poata pune GPL (sau diesel daca credeti ca acel consum este sa zicem cat de cat mai aproape de GPL)?
Va multumesc mult !
« Ultima Modificare: Februarie 03, 2018, 03:07:11 a.m. de M i c u t z u »

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #1488 : Februarie 02, 2018, 04:09:18 p.m. »
Daca depinzi de ea (gen esti obligat sa faci naveta) atunci si eu zic noua. Daca nu, merge chiar si una vintage. :D De exemplu pe mine ma bate un gand, insa inca n-am gasit ce caut...
Mazda CX-30 Rosie 2020

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()