Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 204051 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline TLGTLC

• Expert
  • Locaţia: Tulcea
  • Mesaje postate: 224
  • Niciodata nu am zis NU pâna nu m-am dumirit.
  • Auto: Skoda Roomster 1.6 tdi
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #1547 : Martie 23, 2018, 12:41:06 p.m. »
Eu aș zice că alegerea este simplă. Ai la cine să apelezi pentru a te ajuta să alegi un 1.4 tsi în mințile lui și apoi să ți-l serviseze corect, 1.4 tsi ar fi ideal.
Nu ai pe nimeni, nici cunoștințe în lumea mecanicilor și ca să o spunem drept, nu ai habar despre mașini, atunci ia un 1.6 mpi și caz rezolvat!

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #1546 : Martie 23, 2018, 11:03:34 a.m. »
Ce varsta ai si, mai ales, cum te-ai descrie ca temperament, Petru?...
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #1545 : Martie 23, 2018, 10:26:38 a.m. »
1.4 tsi 122 CP este o masina care te incanta la condus, motorul trage bine si are cuplu cam de la 2000 turati; eu si acum regret ca am luat masina din semnatura in loc sa iau 1.4 TSI...
1.6 mpi este un motor mai fiabil decat 1.4 tsi, si cam atat (consum si zgomot mai mari, putere si cuplu mai mici).
Personal as merge pe 1.4 tsi, insa as face o diagnoza f atenta la motor inainte de a cumpara masina: e posibil sa fie nevoie sa schimbi toata distributia, plus alte lucruri.
cat despre turbina, daca a fost corect folosita, nu ar trebui sa aiba probleme.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline petru.teaca

• Doar inscris
  • Locaţia: Vaslui
  • Mesaje postate: 0
  • Doar Inscris
  • Auto: golg 4 1.6 16v
« Răspuns #1544 : Martie 23, 2018, 08:24:31 a.m. »
Buna! Doresc să vă cer un sfat în alegerea unei mașini sh. Octavia 2.
Nu știu ce să aleg între 1,6 mpi (2006) sau 1,4 tsi (2009) . Menționez că merg până la 10.000 km / an (3500 in concediu).
Am citit o gramada de informatii si e varza in capul meu.
Turbine....volante...probleme...nu mai stiu, parca mi-e si frica. Vin de pe un Golf 4 1.6 16 v.
« Ultima Modificare: Martie 23, 2018, 08:36:49 a.m. de M i c u t z u »

Offline CyborgSky11

• Gold member
  • Locaţia: Mures
  • Mesaje postate: 613
  • Auto: Audi, Skoda, VW, BMW
« Răspuns #1543 : Februarie 10, 2018, 05:01:29 p.m. »
si la dotările astea, trebuie să-ți faci o priotizare/ interes, diferă de la individ la individ, unele sunt chiar nefiabile și doar încarcă factura, prețul

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1542 : Februarie 09, 2018, 06:41:34 p.m. »
Sute de euro în plus este ok insa când diferența față de piata este spre 1.500 euro este destul de mult. Recunosc că și mie îmi par un pic cam mari preturile. Mașinile nefiind nici bine dotate. Plus culoarea care nu este printre preferatele mele.

Trimis de pe al meu ALE-L21 folosind Tapatalk

„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #1541 : Februarie 09, 2018, 05:20:31 p.m. »
Totul tine de pret / starea masinii / cunoasterea istoricului.
Eu am cumparat una de la sfarsitul leasing-ului, cu un pret mai mare decat ce gaseam pe piata din Romania si usor mai mare sau aproximativ pe-acolo fata de ce era in Germania si nu imi pare rau. Cunosteam masina, stiam ca e in stare buna, km originali, etc...
Merita sa dai cateva sute de euro in plus ca sa eviti sa dai aceleasi sute sau poate mii pentru unele reparatii imediate.
bicicleta

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1540 : Februarie 09, 2018, 04:19:44 p.m. »
Mare greseala asta cu datul de amanunte, cand vrei sa vinzi ceva. Daca vrei sa nu sperii clientul, cel mai bine este sa il lasi pe el sa intrebe, in caz ca are intrebari (totusi ii spui daca masina a avut accidente mari sau are alte probleme mari).
@Cristea: si esti sigur ca, daca cumperi masini date inapoi  la expirarea leasing-ului, faci o afacere buna? Am un cumnat care lucreaza la leasing, si nu a vrut sa imi dea nici o masina pana acum, pe motiv ca firma incearca sa le vanda mai departe la preturi nejustificat de mari. M-a sfatuit sa imi iau noua. Si, chiar la mine la serviciu, persoanele din top management au avut cateva masini Audi A6, ,,bijuterii'' de TSI, pe care le-au dat inapoi la firma de leasing, dupa 5 ani (cand a expirat contractul). Am incercat si eu sa cumpar una dintre ele, si nu mi-a venit sa cred ca cei de la firma de leasing cereau peste 25 000 euro pe ele (kilometrajul fiind de 200 000km). Asa ca eu unul m-am lecuit sa mai caut masini pe la firmele de leasing.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #1539 : Februarie 09, 2018, 12:27:37 p.m. »
Deși se vorbește aici despre achiziții dar când îți vinzi mașina, cel mai bine este să taci din gură! Fiindcă mi-am iubit toate mașinile și am avut mare grijă de ele, simțeam nevoia să spun tot ce am făcut, schimbat, îmbunătățit. Însă toți cei care vedeau mașina, făceau drive test, deși păreau încântați nu reveneau. Soția m-a sfătuit să tac și să nu răspund decât la întrebări strictul necesar. A fost de un milion de ori mai bine pentru că imediat am reușit să dau mașina.

Subscriu in intregime, desi nu as putea explica de ce se intampla aceasta...
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1538 : Februarie 09, 2018, 12:10:58 p.m. »
Nu am pus link-ul si nici nu pot sa il pun. Este pe o platforma interna si se adreseaza numai angajatilor din compania unde lucrez. Masinile sunt la final de leasing operational.
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1537 : Februarie 09, 2018, 11:49:14 a.m. »
Pe Alcopa e putin diferit: daca masina nu se vinde la prima licitatie cu strigare, se organizeaza a doua licitatie, unde e pretul e mai mic (dar nu cu 25% mai mic).
Cristea, mai pui odata link-ul cu licitatia te rog? Dar ai grija sa nu fie functional. 

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1536 : Februarie 09, 2018, 11:32:34 a.m. »
La noi procedura zice ca daca nu se vinde masina timp de 8 zile cu pretul solicitat (minim) se scoate la vanzare pe piata libera, ajung la Weltauto, Olx, Autovit.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1535 : Februarie 09, 2018, 09:58:38 a.m. »
asa este la licitatiile din Franta, pe site-uri gen Alcopa. Se pleaca de la pretul minim cerut de vanzator, apoi fiecare poate sa liciteze. Este un fel de licitatie cu strigare.
Caracteristicile masinilor, inclusiv poze detaliate si fisa tehnica pot fi vizualizate pe site, dar si la fata locului (ptr cine este acoloo).
Un coleg de birou si-a luat un Ford Focus cu motor diesel de pe Alcopa, inca nu  a avut probleme cu el (masina avea cam 150 000km cand a adus-o). Vad ca e adept infocat al masinilor second hand, zice ca nu isi mai ia masina noua mult timp de azi inainte.

Offline CyborgSky11

• Gold member
  • Locaţia: Mures
  • Mesaje postate: 613
  • Auto: Audi, Skoda, VW, BMW
« Răspuns #1534 : Februarie 09, 2018, 08:39:58 a.m. »
Într-o mână e bine! Dar să se respecte regulile de la licitație, dacă nu se vinde la prima tură, să scadă predul de strigare/stabilit cu 25% , apoi la a treia cu încă 25%. Că altfel e monopol. Îmi plătești cât cer/vreau ,,eu,,!

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #1533 : Februarie 08, 2018, 11:49:04 p.m. »
Mi se pare faina treaba asta cu licitatiile.

In general, cat timp oferta e mai mare ca cererea, tot timpul vor fi negocieri.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()