Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Taxa de prima inmatriculare..  (Citit de 209362 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
Re: Taxa de prima inmatriculare..
« Răspuns #594 : Ianuarie 23, 2012, 11:35:01 a.m. »
http://www. realitatea.net/surse-borb...an_906709.html
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline gilbertinos

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 24
  • Doar Inscris
  • Auto: Fabia TSI 1.2 86 cp
« Răspuns #593 : Ianuarie 22, 2012, 07:30:11 p.m. »
Poate ma repet.... insa ce legatura are aceasta taxa cu ministerul mediului (initiatorul si beneficiarul acestei legi...)... !!! se spune ca poluatorul plateste....doar la cumparare???... ca daca nu vand pot polua fara nici o taxa.....

« Ultima Modificare: Ianuarie 22, 2012, 07:46:30 p.m. de M i c u t z u »

Offline judge

• Gold member
  • Mesaje postate: 1180
  • Auto: Utilaje agricole
« Răspuns #592 : Ianuarie 22, 2012, 05:37:52 p.m. »
(1) Ca regula, in cazul transcrierii dreptului de proprietate dobandit prin mosternire, taxa este aplicabila si se plateste. Am si scris de altfel anterior in acest thread ca taxa se plateste indiferent de natura juridica a operatiunii in temeiul careia s-a tranmis dreptul de proprietate. In exemplu tau, lucrurile sunt putin mai complicate, pentru ca intervine si regimul comunitatii de bunuri (care este flexibil in temeiul Noului Cod Civil). Intr-un mod simplist, se va plati taxa daca bunul era proprietatea exclusiva a sotului decedat. In cazul in care era proprietate comuna, in mod normal nu ar trebui, insa pregateste-te sa ii dai in judecata pentru asta.

(2) Nu se plateste, proprietarul ramane acelasi.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #591 : Ianuarie 22, 2012, 04:57:09 p.m. »
Nu e instrainarea dreptului de proprietate, cred ca nu se aplica taxa.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Cromatic

• Junior
  • *
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 69
« Răspuns #590 : Ianuarie 22, 2012, 04:28:46 p.m. »
Doua situatii care pot aparea pentru masinile care nu au taxa platita:
1) Proprietarul decedeaza dar masina nu face obiectul vanzarii urmand a fi inmatriculata pe numele sotiei.

2)Persoana de sex feminin schimba numele prin casatorie.

Se plateste taxa de poluare?

Trecut-FABIA Elegance 1,4 16v 101 HP    Prezent-LOGAN Kiss FM 1,4 8v 75HP

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #589 : Ianuarie 22, 2012, 12:50:27 p.m. »
Mda.. ma gandeam eu ca asa e.

@Stef13 scuze , chiar postul tau il citisem despre "prima transcriere a dreptului de proprietate" dar nu mi-era clar

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #588 : Ianuarie 22, 2012, 11:56:56 a.m. »
Intrebare: Eu mai am un Matiz Euro2 inmatriculat in Romania in 2001 pe numele fostului proprietar iar eu am cumparat matizul in 2009; daca vreau sa il vand acum , noul proprietar va trebui sa plateasca taxa de prima inmatriculare?

Din pacate, da. In aceeasi situatie suntem si noi acasa, cu 2 masini inmatriculate in 2008 (taica-meu) si 2010 (sotia).

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #587 : Ianuarie 22, 2012, 11:56:12 a.m. »
Intrebare: Eu mai am un Matiz Euro2 inmatriculat in Romania in 2001 pe numele fostului proprietar iar eu am cumparat matizul in 2009; daca vreau sa il vand acum , noul proprietar va trebui sa plateasca taxa de prima inmatriculare?

Am citit pe undeva ca obligatia de plata apare la prima transcriere a dreptului de proprietate; prima transcriere de cand s-a aplicat legea??? deoarece in cazul meu daca ar fi sa vand matizul ar fi a 2a transcriere a dreptului de proprietate.
Nu ma deranjeaza sa repet. Termenul de prima transcriere a dreptului de proprietate, asa cum este definit la art.2 litera i) din Legea nr.9, inseamna primul transfer de proprietate realizat dupa intrarea in vigoare a legii.
In cazul tau, va trebui platita taxa de poluare atunci cand vei dori sa vinzi masina.

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #586 : Ianuarie 22, 2012, 11:11:27 a.m. »

Am citit pe undeva ca obligatia de plata apare la prima transcriere a dreptului de proprietate; prima transcriere de cand s-a aplicat legea??? deoarece in cazul meu daca ar fi sa vand matizul ar fi a 2a transcriere a dreptului de proprietate.

+ de asta din ce am calculat io taxa pt matizul meu e vreo 800 euro si nu crek pot vinde masina cu mai mult de 1300-1400 euro deci remat scrie pe ea.

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #585 : Ianuarie 22, 2012, 12:01:29 a.m. »
De acord cu tine, eu consider ca nu trebuie sa se plateasca; Stef are o opinie diferita.
In cazul lui @albundy, se poate vedea ca am spus si eu exact acelasi lucru: NU trebuie sa plateasca taxa.

In rest, imi mentin opinia:
-cei ce au inmatriculat masinile inainte de 1 ian 2007 platesc taxa de poluare conform legii 9/2012 (inca o data avem aceeasi opinie);
-celor ce au inmatriculat masinile dupa 1 ian 2007 si au platit taxa de poluare, li se va recalcula noua taxa de poluare insa se va face o compensare cu taxa platita la momentul inmatricularii; n-am stat sa calculez, dar din cate am auzit valoarea reziduala ar fi in favoarea proprietarului, adica ar fi niste bani de luat inapoi de la stat, cel putin asa promit initiatorii legii;
-cei ce au inmatriculat masinile dupa 1 ian 2007 si erau scutiti de plata taxei de poluare in vigoare la data inmatricularii, nu platesc nici actuala taxa de poluare (cazul lui albundy, al lui FDR, al subsemnatului, samd)

Offline judge

• Gold member
« Răspuns #584 : Ianuarie 21, 2012, 11:41:07 p.m. »
Din pacate nu. Presupun ca ai inteles gresit ce am scris eu.

Offline gilbertinos

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #583 : Ianuarie 21, 2012, 07:11:42 p.m. »
Pentru ca legea nu poate retroactiva. Dar stai linistit, prevad ca in cativa ani impozitul anual va avea ca baza de calcul si nivelul de poluare - sa vezi atunci ce ne vom indrepta de spate cand vom primi declaratia de impunere.
Deci, inseamna ca, in opinia mea si cred ca daca vom da statul in judecata, vom castiga foarte usor, aceasta taxa este ilegala prin insasi denumirea ei, deoarece este discriminatorie....

Offline judge

• Gold member
« Răspuns #582 : Ianuarie 21, 2012, 03:02:36 p.m. »
Atunci de ce mama draq cel care detine o masina dinainte de 2007 poate sa o foloseasca pana la calendele grecesti, fara sa plateasca aceasta taxa, insa daca se vinde, cumparatorul trebuie sa o plateasca???

Pentru ca legea nu poate retroactiva. Dar stai linistit, prevad ca in cativa ani impozitul anual va avea ca baza de calcul si nivelul de poluare - sa vezi atunci ce ne vom indrepta de spate cand vom primi declaratia de impunere.

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #581 : Ianuarie 21, 2012, 02:28:59 p.m. »
EVIDENT ca asa este, am spus-o cu ceva zile in urma, dand exemplu cele 2 masini Euro 3 din familie ;)

Offline gilbertinos

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #580 : Ianuarie 21, 2012, 01:25:26 p.m. »
Oameni buni... aceasta taxa se numeste taxa de poluare, corect? Atunci de ce mama draq cel care detine o masina dinainte de 2007 poate sa o foloseasca pana la calendele grecesti, fara sa plateasca aceasta taxa, insa daca se vinde, cumparatorul trebuie sa o plateasca??? nu cumva este taxa de tranzactionare???

« Ultima Modificare: Ianuarie 21, 2012, 02:02:53 p.m. de M i c u t z u »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()