Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Taxa de prima inmatriculare..  (Citit de 209305 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
Re: Taxa de prima inmatriculare..
« Răspuns #699 : Octombrie 23, 2014, 08:46:20 p.m. »
NO COMMENT indeed:
rovana-plumb-mama-timbrului-de-mediu-merge-cu-masina-pe-bulgaria-24099
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #698 : Septembrie 24, 2014, 09:51:20 a.m. »
Merg la dracu sa-i cheptene

"Timbrul se face venit la bugetul Fondului de mediu si se utilizeaza de Administratia Fondului de Mediu in vederea finantarii programelor si proiectelor pentru protectia mediului."

Cine stie care o fi legatura intre REMAT si proiectele pentru protectia mediului, ca eu unu n-o vad  8-|

Practic acolo se duc banii (cel putin cea mai mare parte): pentru programul Remat. Pana la urma si programul Remat poate fi considerat un proiect de protectie a mediului: incurajeaza achizitia de masini noi, putin poluante, si descurajeaza achizitia de masini vechi, poluante.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #697 : Septembrie 23, 2014, 08:57:57 p.m. »
Statul Roman e cel mai mare hot din tara - restul e praf in ochii lumii ;)

Offline #PIT

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 365
  • Auto: O2FL 1.9TDI 77kW BXE
« Răspuns #696 : Septembrie 23, 2014, 08:12:23 p.m. »
Banii merg pt Programul REMAT.

Merg la dracu sa-i cheptene

"Timbrul se face venit la bugetul Fondului de mediu si se utilizeaza de Administratia Fondului de Mediu in vederea finantarii programelor si proiectelor pentru protectia mediului."

Cine stie care o fi legatura intre REMAT si proiectele pentru protectia mediului, ca eu unu n-o vad  8-|

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #695 : Septembrie 23, 2014, 06:49:38 p.m. »
Programul REMAT nu face nimic pentru mediu, ca dau aceeasi reducere si la diesel. Se anunta ca in curand o sa-l desfiinteze, dupa ce n-o sa mai fie unde o sa mearga banii aia? :)
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #694 : Septembrie 23, 2014, 04:41:25 p.m. »
Banii merg pt Programul REMAT. Adica din banii colectati cu taxa de prima inmatriculare (timbru de mediu) se platesc reducerile pentru programul REMAT din anul urmator (sa nu uitam ca un bon de casare iti da o reducere la o masina noua de 6500 ron, bani pe care ii plateste Ministerul Mediului).
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #693 : Septembrie 23, 2014, 04:19:24 p.m. »
Inca n-ati inteles ca taxele alea n-au nici o legatura cu denumirea lor ci doar cu faptul ca e nevoie de bani la buget? Banii pe taxa de mediu ar trebui sa mearga la mediu si din ei sa se planteze copaci, sa se subventioneze masinile nepoluante (electrice) sau alte chestii de genul, nu sa mearga in gaura neagra a bugetului de unde nu mai stie nimeni ce se intampla cu ei. La fel si cu taxa de drum.
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline dulamaa9

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 594
  • Auto: Skoda O2 1.9TDI 2007
« Răspuns #692 : Septembrie 23, 2014, 01:33:04 p.m. »
Salut. Un link recent pentru un subiect vechi.
Inca o dovada ca platim taxa de poluare degeaba :)
http://www. rca-ieftin.ro/blog/stiri-auto-2/adevarul-sumbru-despre-masina-diesel?utm_campaign=Newsletter%20septembrie%202014&utm_medium=newsletter&utm_source=email&utm_content=newsletter%20august&vt_medium=newsletter&vt_campaign=54212ddd4ae3686f0f00b45c&vt_content=539f5dd8be640869b20183b7&vt_source=email&vt_url=http%3A%2F%2Frca-ieftin.ro&vt_user=100000004074790
« Ultima Modificare: Septembrie 23, 2014, 04:25:36 p.m. de M i c u t z u »
Life is a lesson. Live and learn.

Offline ursu din aruncas

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 17
« Răspuns #691 : Noiembrie 09, 2013, 08:24:34 a.m. »
Salut,

Despre terminare leasing si plata taxa de mediu ce stiti. e cineva in aceasta situatie? La mine leasingul expira in Martie 2014. Masina a fost cumparata noua in Martie 2009. Teorectic fiind E4 si sub 2000 cc a fost exceptata de la taxa minune.

ma agat si eu de orice... poate poate nu va trebui sa cotizez 4000 lei aiurea....

Multumesc mult !
Skoda Octavia II Elegance 1.9 TDI 105 CP
Tempomat, PDG, Vega, Verde Highland

Offline kamchatka

• Junior
  • *
  • Locaţia: Gutinas
  • Mesaje postate: 61
  • tedeist
  • Auto: Rapid 1.6 TDI CR
« Răspuns #690 : Iulie 30, 2013, 10:01:04 a.m. »

Mda, informații vechi.

http://www.mediafax.ro/social/timbrul-de-mediu-2013-autovehiculele-dobandite-prin-partaj-nu-vor-mai-fi-scutite-de-la-plata-taxei-auto-11176019

Citat
"S-a creat un mecanism de eludare a plăţii timbrului prin achiziţionarea unui autovehicul second-hand din spaţiul comunitar în coproprietate, iar anterior înmatriculării acestuia coproprietarii fac partajul pe cale notarială, prin buna învoială, asupra autovehicului respectiv. Prin urmare, prin neplata timbrului de mediu de către coproprietarul dobânditor, se creează atât o discriminare între beneficiarii excepţiei şi cei care sunt obligați la plata timbrului prin achiziţionarea autovehicului second-hand tot din spaţiul comunitar, cât şi un prejudiciu adus bugetului general consolidat", explică Guvernul în document.

[/size]
Si la fiecare autovehicul (autoturism + vehicul comercial) nou vândut în România au fost aduse alte 4,1 second-hand.

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
Land Rover Discovery 3

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1501
  • Auto: BIA si AOKI
« Răspuns #688 : Iulie 03, 2013, 11:30:21 a.m. »
                    Eu am semnat online ceva petitie anti timbru de mediu si de atunci ma bombardeaza cu mesaje gen "in caz ca am nevoie/ stiu pe cineva care are nevoie sa recupereze sau sa evite taxa de mediu".  Le-am scris sa nu mai trimita. :)) Daca are nevoie cineva, pot forwarda.

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii

Offline Givacom

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 892
  • VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
  • Auto: Passat B8 1.6 TDI
« Răspuns #686 : Aprilie 25, 2013, 05:30:49 p.m. »
Dar de unde poti obtine informatii oficiale / tabele / calculatoare online astfel incat sa te poti baza de calculul acestei taxe?

http://www.autovit.ro/calculator-taxa-poluare - daca modifici doar anul de fabricatie ...fara noxe ...EUR...iti da niste diferente fenomenale....

« Ultima Modificare: Aprilie 27, 2013, 03:45:38 p.m. de FDR »
VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
ex - SKODA Octavia2 FL 1.6 TDI CR (2011)

Offline Careca76

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Oradea
  • Mesaje postate: 185
« Răspuns #685 : Aprilie 24, 2013, 06:18:29 p.m. »
Pentru cei care au discutat in februarie despre timbrul d emediu pentru autovehicule inmatriculate anterior dar scutite de taxa la vremea respectiva, avand in vedere ca si eu ma aflu in aceasta situatie si m-am interesat, raspunsul din pacate este negativ, trebuie platita timbrul de mediu.
Art. 4 din OG 9/2013 : Obligatia de plata a timbrului intervine o singura data, astfel:
c) cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat si pentru care nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa de poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii;
Exista o scutire temporara pentru masinilie E4 sub 2000 cc pana prin februarue-martie 2010, toate vehiculele inmatriculate sub aceasta scutire temporara, vor necesita plata timbrului de mediu cu ocazia primei transcrieri.

La mine interesant este ca a fost cumparat in perioada cat a fost valabila scutirea, dar toate actele au fost emise in aprilie cand deja se platea taxa, iar firma de la care am cumparat sustine ca nu au achitat asemenea taxe, nu au gasit urme in contabilitate. Am sanse minime ca s-a achitat, doar ei nu mai aduc aminte, in caz contrar am de plata vreo 900 E. Ar trebui sa fac cerere la Serviciul inmatriculari sa-mi elibereze copie de chitanta din dosarul de inmatriculare si daca nu se gaseste acolo, atunci sunt bun de plata. La finante nu se dau informatii, acolo doar decizia de calcul iti da, daca depui toate actele, ceea ce nu vreau sa fac, mai bine astept, poate se va vota aceasta propunere legislativa, despre care am citit si eu, sper sa fie realmente promovat si apoi si admis.
S-a facut un calcul teoretic, cati bani se asteapta din timbrul de mediu si aceasta suma globala a fost impartita cu cantitatea de combustibil vandut oficial anul trecut si a rezultat ca majorarea pretului la pompe ar fi in jur de 12-15 bani/L, ceea ce nu este o suma uriasa, insa cei de la mediu sustin ca vor primii mai greu banii de la comerciantii de combustibili, decat de la cetateni si de aceasta se opun proiectului.
New - Octavia Tour - 1,9 AXR 101 CP - 2010
Ex - Octavia I - 1,6i BFQ 102 CP - 2003

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()