Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Probleme Noul Superb?  (Citit de 136180 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
Re: Probleme Noul Superb?
« Răspuns #384 : Martie 29, 2014, 11:12:39 a.m. »
De ce nu iti faci reviziile acasa?

Offline SuperBuser

• Junior
  • *
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 37
  • Doar Inscris
  • Auto: Superb 2.0tdi 170
« Răspuns #383 : Martie 29, 2014, 10:27:24 a.m. »
Salut.Este loterie  cu masinile noi luate din Romania.De cand am luat-o,cutia agata,ambreiajul scotea sunete "ciudate" si alte lucruri  marunte(volan zgariat,plafon putin murdar etc).Asta e Romania.Mai bine ii pui jante pe 15 in loc de 17 (cele din urma nu merita in Romania) si cu diferenta de bani,dai o fuga in Austria.Nu vei regreta. :) Am asistat de 3 4 ori la descarcarea masinilor noi de pe platforma...Te rog sa ma crezi ca le rupeau!Acum sa va spun ce am patit la Cardinal Constanta (daca tot vorbim de calitatea serviciilor prestate de reprezentante).Merg cu Touaregul la revizie,il predau si vine un "smecher" de 24 25 de ani,imbracat in salopete,fara sa puna nimic pe scaun sau pe volan.Fratele meu era afara si il urmarea pas cu pas.A plecat pe Sport cu pedala la fund (kick down).In acel moment eu ieseam pe usa.Trece baietasul blana pe langa noi.In cativa metrii,i-a dat 50 60.3 angajati ("ingineri") fumau intr-un colt.Am strigat la dobitoc sa nu-i mai dea asa ca nu a muncit el pentru ea.Acei domni scoliti,ne-au atras atentia ca tipam si ii deranjam.Le-am spus ca si eu sunt deranjat de  un terchea berchea care imi rupe masina.Vizibil ofensati,mi-au raspuns:Colegul nostru,testeaza masina. =D> Iritat,le-am spus ca nu am venit cu masina la raliuri,ci doar pentru revizie si ca masina nu prezinta nici macar o eroare(la 42000 in 4 ani).Eu nu cerusem nici un test!Bineinteles ca i-am atras si "pilotului" atentia si si-a cerut scuze,motivand care are o zi plina bla bla bla.Tipic romanului.
« Ultima Modificare: Martie 29, 2014, 10:29:16 a.m. de lupuc12 »

Offline digitalchris

• Doar inscris
  • Locaţia: constanta
  • Mesaje postate: 10
  • Doar Inscris
  • Auto: superb 2L 170 4x4
« Răspuns #382 : Martie 26, 2014, 10:57:01 p.m. »
Nu ar trebui sa fie loterie,de aceea vreau nou. Nou insemana NOU,nu-s prea multe intelesuri ptr acest termen.  Daca vreau loterie ma uit pe autovit unde de 30 000 ma arunc la altceva si atunci da ,e loterie. 

In '88 cand am fost cu batranu' la fabrica la Dacia,a dat jos rotile sa isnpecteze pe dedesubt...oare ne-am intors in timp ?  8-}

Sper sa raman definitv in Constanta asa ca partenerul Skoda de acolo ala ar fi singurul unde as calca...daca e sa manareasca ceva barem sa o faca cum trebuie ,finut si  fara urme ca daca aflu le dau foc si daram sandramaua. La propiu.   Desi la cat de aproape e Bucurestiul acum de Constanta nu cred ca ar merita ...dar totusi e vorba de ideea in sine ,chiar asa de rau sunt acolo?
Sunt chitit pe Superb ,am mers cu cineva cam 500 km si recunosc ca e mai confortabila decat Mondeo dar parca mai zgomotoasa la vant ,mai ales la viteze mari. Franele parca mai slabe oleaca dar directia mai ok. M-am orientat la diesel 140 Break, e cam ce mi-ar trebui mie. 

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3193
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #381 : Martie 26, 2014, 10:30:57 p.m. »
Posibil ca masinile de pe stoc sa fie din cele care au cazut la o prima verificare in fabrica!
Dar si atunci cand comanzi, seria de caroserie iti vine imediat, daca masina are ceva defecte tot pe aceea o trimit!
Oricum e loterie!

Offline digitalchris

• Doar inscris
  • Locaţia: constanta
  • Mesaje postate: 10
  • Doar Inscris
  • Auto: superb 2L 170 4x4
« Răspuns #380 : Martie 26, 2014, 10:25:27 p.m. »
Nu vom repeta greseala de a lua masina din Romania,mai ales de pe stoc cum am luat-o pe aceasta.

Salut. Dezvolta te rog aceasta afirmatie ,in special partea cu "de pe stoc".  Exista posibilitatea sa fie manarita inainte? De ei acolo in Constanta sau inaintea lor? Masina a fost la ei pe stoc in showroom sau adusa din alta parte gata rezolvata?  Intreb pentru ca m-as arunca la un superb care e pe stoc PoRo (nu-s din C-ta dar ma voi muta la vara in zona cu serviciul) ...dar cum as putea stii? E generalizata treaba?   Oare chiar asa de cazuti in cap sa fie incat sa umble la o masina noua?  CU WW romania nu am avut nici o tangenta ,am avut numai Ford toata viata dar zic sa le mai schimb  ...dar dupa ce am citit pe aici parca as mai astepta ca stau bine asa cum sunt acum ,cu banii in buzunar.

Offline SuperBuser

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #379 : Martie 20, 2014, 08:35:53 a.m. »
Multumesc,dar vroiam sa stiu sigur daca s-a lovit cineva si a rezolvat problema.
« Ultima Modificare: Martie 20, 2014, 08:40:23 a.m. de lupuc12 »

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #378 : Martie 19, 2014, 08:30:13 a.m. »
Si in Ungaria poti rezolva perfect civilizat o problema de garantie, iti trebuie doar documentele si sa poti comunica cu ei ;)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline SuperBuser

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #377 : Martie 18, 2014, 10:13:16 p.m. »
S-a mai lovit cineva de aceasta problema cu garantia?Si-a rezolvat cineva problema in Austria,Cehia?Mai am o luna si putin pana iese masina din garantie si acum e momentul sa fac ceva.Daca stie cineva cum trebuie sa procedez la vecini,il rog sa imi spuna.Multumesc.

Offline SuperBuser

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #376 : Martie 17, 2014, 09:18:51 p.m. »

Nu vad cu ce m-au muls atat timp cat toate celelalte masini nu au avut probleme majore,decat un senzor,revizii,placute si cam atat

Cumpar de la ei pentru ca nu am vrut sa-mi batul capul sa merg in afara.

« Ultima Modificare: Martie 30, 2014, 11:07:58 a.m. de M i c u t z u »

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2784
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #375 : Martie 17, 2014, 04:09:00 p.m. »
Scuze de offtopic, insa tu esti ceea ce se numeste "client captiv". Adica cumperi masini doar de la ei, vw-uri, skode si alte alea.  Cumva asta e pentru unii (nu pentru toti) o invitatie sa fii tratat aiurea si "muls" la maxim.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline SuperBuser

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #374 : Martie 17, 2014, 12:47:07 p.m. »

Am vrut sa o duc in Austria.M-am interesat si am primit urmatorul raspunsul:Esti pasibil de plata reparatiei in Austria,pentru ca Porsche in contractul pe care il are, este obligat sa asigure si garantia.Este una dintre conditiile din contract.Exista sansa sa-ti schimbe cutia si sa te puna sa platesti si sa-ti recuperezi banii prin proces sau exista sansa sa-ti spuna ca este obligatia lui Porsche sau sa fie totul bine si sa-ti repare masina fara alte costuri.Acest raspuns l-am primit.Am luat in calcul un drum pana la vecini,iar calculele mi-au aratat  minin 500 euro(drum,mancare,taxe autostrazi,hotel etc) plus ca nu aveam timp(Sunt student la medicina si timpul nu este  amicul meu).Tata nu stie engleza si nu s-ar fi descurcat.Am decis sa fac o reclamatie scrisa si sa o inregistrez.A inceput sa se comporte ca inainte(tremura ambreiajul,nu intra bine etc).Daca o sa am probleme in continuare,am gasit pe cineva care are service acasa si care repara cutii manuale.Daca iese bine o las pe asta,daca nu o sa caut una la mana a 2-a din Germania la maxim 100 000 de pe o masina lovita si asta e.Este in plan sa achizitionam inca un Superb.Nu vom repeta greseala de a lua masina din Romania,mai ales de pe stoc cum am luat-o pe aceasta.

Am mers la Buzau tocmai din dorinta de a avea alta constatare,dar si ei s-au lovit tot de Seful Porsche.
« Ultima Modificare: Martie 30, 2014, 11:09:20 a.m. de M i c u t z u »

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #373 : Martie 15, 2014, 07:38:06 p.m. »
PoRo...ar fi bine sa ii cunoasca cat mai bine cat mai multi...si poate vor ajunge si eu cu picioarele pe pamant.
;) Nu merita nimic, pacat de cei cativa oameni cu suflet care mai sunt pe acolo, in rest...no comment.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline silverboy3

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Wroclaw
  • Mesaje postate: 195
  • Auto: 2010 Superb 2.0 170
« Răspuns #372 : Martie 15, 2014, 06:23:40 p.m. »
Sincer imi pare rau de cele intamplate, e in regula ca au rezolvat ceva la ambreiaj dar dupa parerea mea ar fi ideal sa incerci sa faci o constatare si intr-un service Skoda din alta tara. Nu cred ca o sa iti tina masina mai mult de o zi. Poate ai un drum prin Germania sau Austria sau pe la cehi.

Daca masina e in garantia de la fabrica atunci nu cred ca vei avea probleme sa faci lucrul asta in alta tara.

A mea a iesit din garantie in februarie anul asta. Daca s-ar intampla ceva tot la o reprezentanta Skoda as incerca mai intai.
2010 Superb 2.0 170 4X4

Offline SuperBuser

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #371 : Martie 15, 2014, 04:05:13 p.m. »
Silverboy nu am avut unde sa duc masina.Este adevarat ca nu au mecanici buni.Sunt o apa si un pamant.Vreau sa va spun ca toate manevrele le face Porsche si o sa va spun ce am facut cu masina pana la urma.Am dus masina la Elcargid la Buzau.V-am spus ca au pus pe ea alta cutie ,care era pe masina lor de test drive.A 2-a zi,au facut cerere catre Porsche Bucuresti.Cei de la Porsche au spus ca  masina trebuie adusa la un centru de teste.Am cerut datele de contact ale centrului de teste pentru a participa la  teste si nu mi s-a raspuns.Am mailurile trimise si raspunsurile primite (Nu vorbesc in lipsa de dovezi.).A 2-a zi,masina a ajuns pe la 11-12 la Bucuresti.Dupa o ora primim telefon ca masina ca nu are nimic.Am decis sa mergem sa luam masina.Am cerut prin mail ,o foaie cu  testele  efectuate si rezultatele lor.Iar nu am primit nimic.A 4-a zi,am sunat iar la ei sa-i anunt ca vin sa iau masina.Domnul care a primit masina in service, a spus ceva de genul:Domnule,e putin mai complicat.Veniti aici si va explic ce si cum.La auzul acestor cuvinte,tatal meu a plecat imediat la Buzau.Ajuns acolo,cutia era demontata,ambreiaj etc.Domnul cu pricina i-a spus tatalui meu ca urmeaza "mici"reparatii la cutie.In momentul acela,am spus  ca nu se poate sa imi repare iar cutia.Scrie clar in lege si la ei ca daca un ansamblu este reparat o data si iar se strica,trebuie inlocuit cu unul nou.Domnul de la Skoda,ne-a spus ca a facut tot ce a putut,dar cei de la Porsche nu au vrut sa auda de inlocuirea cutiei (cutia + manopera=peste 8 000 euro).Au spus sa lasam masina si sa venim peste cateva zile.Dupa 2 zile ne-au sunat ca trebuie sa achitam 600 (costuri demontat +montat cutie).Nu am fost de acord pentru ca:1 Masina este in garantie.2 Tot ei au spus ca ,cutia nu are nimic.Am cerut mai multe raspunsuri in scris.Nimic concret.Doar sa venim sa ridicam masina ca nu are nimic si sa achitam 600 ron.Am mers la Buzau.Am stat de la ora 11 pana la 17 de vorba cu seful servicelui,angajatii,juristi etc.Dupa fiecare argument contradictoriu pe care il aduceam,se retrageau intr-un birou si se sfatuiau.Astfel,am ramas de cateva ori cu mecanicul care ne-a spus:Domnule,am muncit la masina asta 2 zile de dracu m-a luat.Dar v-am facut lucru.Am intrebat ce i-a facut pentru ca Porsche ne-a spus ca nu are nimic,dar dumnealui a zis :Pai doar nu sunt prosti sa dea 8000.Credeti ca astia stiu sa piarda?! Intr-un tarziu,dupa aproximativ 6 ore de ""negocieri"" ne-au spus ca sa dam cat vrem,numai sa dam ceva.Ideea era sa achitam ceva,pentru deranj.Satui de cearta,am lasat 300 ron.Masina se comporta mai bine,in special ambreiajul mergea foarte bine.A fost reglat super.Cutia tot la fel se comporta,intra greu in a 2-a,a 4-a si R.Am renuntat sa lupt cu sistemul bolnav.Sa dea Dumnezeu sa nu ajungeti pe mana lor....ca e JALE MARE.Tin sa precizez ca am mai luat masini de la Porsche  printre care un Touareg 2009 3.0v6 Individual,o Octavia 1 combi 1.9tdi,Octavia 1.6 mpi 2013,Octavia 1.9tdi 2011.Nu am avut probleme cu niciuna dintre ele.Daca problema eram noi ,atunci se stricau toate.Octavia 1 combi din 2002-2003 se apropie de 300 000 si nu am schimbat nimic la ea,decat filtrele.Tin sa punctez ca tatal meu are peste 2 500 000 de km (Si nu este sofer de tir.Km facuti doar in interes personal),eu 200 000 (doar 4 ani de condus).Asta a fost problema mea.ASTA E ROMANIA.TARA DE .......

Offline vixen

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 69
« Răspuns #370 : Martie 14, 2014, 08:54:29 a.m. »
De la o vreme calculatorul imi tot spune ca am un bec ars, in partea din spate. Le-am verificat pe toate. Nici unul nu are probleme.

Cum ai verificat becul? Daca l-ai scos din locas si este ok atunci problema este la fire. Am patit si eu. Problema este la firele care trec prin portbagaj si fac legatura cu becuriile din spate. Articulatia mica nu cea mare ca sa zic asa. Am studiat problema si se pare ca este o problema generala la superb 2. Firele nu sant protejate mecanic bine si dupa un anumit numar de deschideri (folosind articulatia mica) se rup ceva fire.La service electricianul mi-a spus sa deschid portbagajul din articulatia mare, se pare ca firele acolo sant protejate mecanic mai bine.
Skoda Superb 2, fara carton in fata la motor.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

* Mesaje recente

Re: please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Re: please help de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 03:20:35 p.m.]

please help de castelan
[Aprilie 20, 2026, 02:13:48 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]