Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Vulcanizari de evitat  (Citit de 13988 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
Re: Vulcanizari de evitat
« Răspuns #21 : Martie 08, 2009, 08:40:51 p.m. »
OK, la depozitare e bine sa schimbam si pozitia (verticala) pentru a nu sta pe aceeasi pata de contact tot sezonul nefolosit... eu le-am spalat si dat cu sprey din ala cu protectie... :) si apoi la depozitat.

iti dai seama ca baga azot ca sta 8-10 minute pe o singura roata... la aer e jumate timpul. Azotul intra greu...bine o fi azot 98% ca oricum in aer e 75% :D
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline GeeMan

• Gold member
  • Locaţia: Cluj
  • Mesaje postate: 1161
  • TDI Virus - Pozitiv
« Răspuns #20 : Martie 08, 2009, 10:18:32 a.m. »
Frumos a spus RIon  :040: . Vreau doar sa mai adaug ceva: atunci cand depozitati anvelopele e bine sa le dati cu silicon pentru a-si mentine elasticitatea pe acea perioada de 5-6 luni si invelite in material textil nu in plastic.
Octavia II Elegance, 1.9TDI , + Power-box,
Gri Satin meta

Offline 120 L

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 111
« Răspuns #19 : Martie 08, 2009, 08:23:58 a.m. »
Skoda L, vezi ca replica e inregistrata la OSIM de Mircea Badea, ai noroc ca el are Laguna si nu intra aici...ca te-ar da in judecata :)
Gata am modificat ! poate brevetez si eu ceva -:)

Offline Chivu_alex

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 124
  • Don't worry, there's no sugar
« Răspuns #18 : Martie 07, 2009, 11:46:19 a.m. »
am si eu o intrebare...cum pot cei de la vulcanizare sa imi demonstreze ca imi baga in roata azot??e adevarat ca aparatul si furtunul sunt altfel furtunul este verde....dar poate baga la fel de bine aer..mare treaba nu e sa bage in acel aparat aer in loc sa fie azot....
Skoda Octavia 2 Elegance 1.9 TDI 105cp 2006 - Gri, Maxi-Dot, Parktronic,PDG.

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #17 : Martie 07, 2009, 08:54:58 a.m. »
Ma rog... reguli nestiute si bine de aplicat:
- verificati daca maimutele alea au setat aparatul pe dimaterul vostru: 14, 15, 16 etc. pentru ca din cauza asta nu se echilibreaza bine
- teoretic echilibrarea rotilor se face la 10 000 km pe drumurile din RO, asa ca daca ati facut 10 000... e normal, la mine chiar dupa vreo 7500 am inceput sa am tremurici la peste 130kmh, dar eu mai merg si pe macadam cateodata desi pun o * (steluta) aici si explic inca ceva mai jos
- folositi cu incredere azotul in roti, asigura o uniformizare a distributiei acestuia in roata si presiunea ramane constanta trebuind verificata foarte rar, pe langa propietatile benefice ale azotului, in cazul in care aveti pana nu se dezumfla rapid, iar anvelopa este mentinuta intr-o stare mult mai bun, putand creste durata de viata cu cca. 10 - 15 000 km...zice teoria

Daca aveti anvelope resapate sau SH nu va asteptati sa se poata echilibra f. bine; multi cumpara ieftin roti echipate de la amici care fac Germania dupa masini, dar nu e solutia perfecta...
* - tremuraturile specifice pot aparea si daca in interiorul jantelor se acumuleaza noroi, nici nu va inchipuiti cat de tare afecteaza.... spalati jantele si pe interior la spalatorie, mergeti la jet si insistati. Eventual parcati cu rotile bracate maxim pentru cateva minute si bagati o perie in actiune :)

Daca janta e indoita se poate rezolva la vulcanizare; la orice schimb e bine sa vi se curete jantele cu peria de sarma si eu chiar recomand vopsirea lor cu o vopsea lucioasa, eventual cu un tratament antistatic, pentru a nu sta prea mult praful si noroiul acolo...

Skoda L, vezi ca replica e inregistrata la OSIM de Mircea Badea, ai noroc ca el are Laguna si nu intra aici...ca te-ar da in judecata :)

PS - adaug ceva important... macar de 3-4 ori pe an, dati gumele cu sprey de protectie (este in forma lichida, sau spuma) pentru intinerirea lor si protectie marita, plus ca le redevine frumos si negru lucios aspectul :)
« Ultima Modificare: Martie 07, 2009, 09:33:37 a.m. de RIon »
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline 120 L

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 111
« Răspuns #16 : Martie 07, 2009, 08:05:39 a.m. »
Nu cred ca v-am povestit patania mea din iarna cand mi-am cumparat cauciucurile de iarna. Am zis sa apelez si eu la o firma specializata nu sa le cumpar din supermarket. Alegerea mea a fost firma Nexxon. Totul a mes bine pana s-a ajuns la montaj. Cu toate ca in acea zi mai era o singura masina in fata mea am stat pentru schimbarea a 4 cauciucuri mai bine de 3 ore. In fine, a trecut si asteptatul, cauciucurile sunt OK. In urmatoarea zi dupa montaj, dupa ce am circulat toata ziua prin oras spre seara aud un "tacanit" la roata stanga fata. Cand acceleram tacanea mai tare , era clar ca era de la roata. Mai parcurg cam 800, parchez in fata casei si privesc roata. Surpriza, un prezon lipsa. Mai uit mai atent, un alt prezon statea sa cada. Pun mana, iese afara, scot cheia din portbagaj si incep sa verific. La acea roata un singur prezon era strans. Surpriza a fost cand am verificat celelalte roti. La toate rotile erau prezoane destranse. Roata dreapta spate avea un singur prezon destrans, celelalte cate 2, 3 , 4.
Evident nervii s-au intins la maxim, deja ma vedeam pe la protectia consumatorului, sau stiu eu pe unde.
pana la urma s-a rezolvat. Mi-am cumparat prezoane, capace pt ele si am ramas cu paguba. Cei de la firma respectiva au spus ca vor plati ei paguba. Am considerat ca pt. 10 lei nu merita efortul. Un lucru e sigur, nu le voi calca pragul inca o data.
Si am mai tras o concluzie: orice treaba, cum ti-o faci cu mana ta nu ti-o face nimeni :) . Asa ca la orice vulcanizare mergeti stati cu ochii pe ei si daca ceva vi se pare suspect luati cheia de roti si strangeti roata in fata lor.

Reguli pe care le recomand pentru toti:
1. Nu lasati siguranta circulatiei voastre in mina altora niciodata fara a-i supravegehea !
2. E bine ca sa supervizati ( verificati ) inca o data operatiunile care implica acest lucru ( directie,frine,roti )
3. Evitati astfel de "unitati capitaliste specializate" unde clientul nu este lasat sa stea linga autoturism !!! ( motive sunt destule incepind de la indolenta si neprofesionalismul "meseriasilor" pina la inlocuirea unor piese noi cu altele vechi sau subtilizarea completa )

Traim in Romania si asta ne cam ocupa toata vremea !
« Ultima Modificare: Martie 08, 2009, 08:21:36 a.m. de 120 L »

Offline ThunderBlue

• Gold member
  • Mesaje postate: 3246
  • Auto: skoda octavia 2
« Răspuns #15 : Ianuarie 20, 2009, 12:58:31 p.m. »
Aici ai dreptate. Nu m-am gandit la asta. La noi la tara, nu avem asemenea vulcanizari profesioniste. Nici n-as mere la una de genul asta. Din cauza asta abia am asteptat sa ies cu machina din garantie, sa pot sa ma duc la un schimb de ulei, etc, si sa pot sta langa fata, sa vad efectiv ce-i face si ce nu-i face 'profesionistul' ;)

Offline GeeMan

• Gold member
  • TDI Virus - Pozitiv
« Răspuns #14 : Ianuarie 20, 2009, 12:53:53 p.m. »
Da, asta poti face la majoritatea vulcanizarilor de garaj. Dar cand vine vorba de o firma serioasa "care se respacta" si nu te lasa sa stai langa ei? Ce faci? Nu iei cheia si verifici?
Eu nu am avutut posibilitatea sa stau langa ei sa-i supraveghez. Pur si simplu dupa ce am bagat masina inauntru mi s-a spus sa merg in fata si ma vor chema cand este gata. Nu am prea fost de acord din mai multe motive dar am zis ca "daca asta e regula..." Ma gandeam ca nici mie nu mi-ar placea sa imi intre cineva in firma, in depozit sau in alte locuri si au si oamenii astia motivele lor sa te pofteasca in fata, intr-un loc caldut. Ce puteam sa vad din locu unde eram era plafonul si miscarile oamenilor in jurul masinii.
Gri Satin meta

Offline ThunderBlue

• Gold member
  • Mesaje postate: 3246
  • Auto: skoda octavia 2
« Răspuns #13 : Ianuarie 20, 2009, 12:09:27 p.m. »
Si dupa ce strang prezoanele in fata lor astept sa ma plateasca, nu?  :)) Cred ca e deajuns sa stai langa ei si sa asculti daca prezoanele scartaie la ultima cheie. Daca nu,  ii sugerezi sa mai incerce 1data. La echilibrare e important sa va asigurati ca va curata janta de noroi intarit. Asta atarna destul de greu la cantar. Daca le echilibreaza cu noroi, in momentul in care acesta sare de pe janta, rotile o sa vibreze destul de tare.

Am mai observat o practica la unii dintre ei, daca are nevoie de un plumb, iar cel vechi al tau se potriveste, nu o sa ezite sa-l puna la loc in cazul in care nu esti cu ochiul pe el. Acesta, in schimb, va avea o viata mult mai scurta pe janta respectiva.
« Ultima Modificare: Ianuarie 20, 2009, 12:12:58 p.m. de ThunderBlue »

Offline GeeMan

• Gold member
  • TDI Virus - Pozitiv
« Răspuns #12 : Ianuarie 20, 2009, 10:21:46 a.m. »
Nu cred ca v-am povestit patania mea din iarna cand mi-am cumparat cauciucurile de iarna. Am zis sa apelez si eu la o firma specializata nu sa le cumpar din supermarket. Alegerea mea a fost firma Nexxon. Totul a mes bine pana s-a ajuns la montaj. Cu toate ca in acea zi mai era o singura masina in fata mea am stat pentru schimbarea a 4 cauciucuri mai bine de 3 ore. In fine, a trecut si asteptatul, cauciucurile sunt OK. In urmatoarea zi dupa montaj, dupa ce am circulat toata ziua prin oras spre seara aud un "tacanit" la roata stanga fata. Cand acceleram tacanea mai tare , era clar ca era de la roata. Mai parcurg cam 800, parchez in fata casei si privesc roata. Surpriza, un prezon lipsa. Mai uit mai atent, un alt prezon statea sa cada. Pun mana, iese afara, scot cheia din portbagaj si incep sa verific. La acea roata un singur prezon era strans. Surpriza a fost cand am verificat celelalte roti. La toate rotile erau prezoane destranse. Roata dreapta spate avea un singur prezon destrans, celelalte cate 2, 3 , 4.
Evident nervii s-au intins la maxim, deja ma vedeam pe la protectia consumatorului, sau stiu eu pe unde.
pana la urma s-a rezolvat. Mi-am cumparat prezoane, capace pt ele si am ramas cu paguba. Cei de la firma respectiva au spus ca vor plati ei paguba. Am considerat ca pt. 10 lei nu merita efortul. Un lucru e sigur, nu le voi calca pragul inca o data.
Si am mai tras o concluzie: orice treaba, cum ti-o faci cu mana ta nu ti-o face nimeni :) . Asa ca la orice vulcanizare mergeti stati cu ochii pe ei si daca ceva vi se pare suspect luati cheia de roti si strangeti roata in fata lor.
Gri Satin meta

Offline vioami

• Doar inscris
  • Locaţia: Drobeta Turnu Severin
  • Mesaje postate: 13
« Răspuns #11 : Ianuarie 20, 2009, 10:03:00 a.m. »
 Va salut! Si eu am patit o treaba de asta la o vulcanizare Tr. Severin. Am cumparat doua anvelope noi pe care le-am montat pe fata. Le-am montat pe fata, echilibrat, azot, etc. Chiar si dupa trei echilibrari la ei bateau rotile la 100km/ora. La peste 140 parca se mai potoleau. M-au indrumat sa merg sa-mi fac unghiul de fuga desi le demonstrasem cu fisa de directie ca facusem unghiul in urma cu cateva luni. Mi-au spus ca aparatul ala nu este bun si ca aparatul lor este nou. Ce-i drept aparatul de echilibrat arata nou. In fine dupa toate am echilibrat rotile in alta parte si nu mai am probleme. Am mers inapoi la ei am povestit patronului si a pus rotile echilibrate pe alt aparat pe aparatul lui care aratau ca echlibrate bine. Nu am putut intelege ce a putut fi...? Nu mi s-a putut explica. Stima!

Offline d-rive

• Gold member
  • Locaţia: Galati
  • Mesaje postate: 1560
  • just me!
R?spuns: Vulcanizari de evitat
« Răspuns #10 : Decembrie 30, 2007, 10:59:42 a.m. »
In cazul asta e vina "profesionistilor" de la Peugeot. Este incredibil ca pot fi atat de... incompetenti.

Offline CristiTM

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 370
« Răspuns #9 : Decembrie 29, 2007, 11:50:08 p.m. »
Un coleg a schimbat o gramada de subansamble la directia unui Peugeot in garantie pentru ca, in cele din urma , sa se constate ca aparatul de echilibrat roti al alora de la reprezentanta era "varza".
Skoda Octavia I, 1.9 TDI

Offline Crina

• Stupid people piss me off!
  • Gold member
  • Mesaje postate: 927
  • Auto: Karutza
« Răspuns #8 : Decembrie 29, 2007, 12:21:18 a.m. »
@mbgd... inainte de echilibrarea facuta de ei (cand am pus cauciucurile de iarna) am mers cu masina si la 180 si n-aveam nimic
si dupa ce am echilibrat rotile din fata din nou s-a rezolvat destul de mult, acum o sa ma duc sa le fac si pe cele din spate sau chiar toate 4 la sama
deci mi-e clar ca e aparatul de vina

Offline CristiTM

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 370
« Răspuns #7 : Decembrie 28, 2007, 11:07:54 p.m. »
Dar macar ar putea sa te avertizeze !Oricum nu au nici o scuza.
Skoda Octavia I, 1.9 TDI

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Azi la 09:58:59 a.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de Iulian M
[Aprilie 06, 2026, 12:50:32 a.m.]

* Mesaje recente

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Azi la 09:58:59 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de james kilowatt
[Aprilie 17, 2026, 05:21:12 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 01:07:59 p.m.]