Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: infranare roti fata  (Citit de 14521 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline pop cristian

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: bistrita
  • Mesaje postate: 148
  • Auto: 1.9 / TDI / AHF
Re: infranare roti fata
« Răspuns #31 : Noiembrie 05, 2010, 06:54:59 p.m. »
sa il verific de ce?
Skoda Octavia SLX 1.9 TDI / 110 cp/ AHF

Offline ARM77

• Expert
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 693
« Răspuns #30 : Noiembrie 05, 2010, 11:56:00 a.m. »
Salutare,

Verifica si senzorul pedalei de frana.

Bafta!
Foste:Felicia 1.9D/2xFabia Sedan 1.9SDI/Fabia Combi 1.9TDI

Offline pop cristian

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #29 : Noiembrie 05, 2010, 08:45:01 a.m. »
Am facut si alte teste ca sa vad dc masina are sau nu EDL
Binenteles dupa seria de sasiu masina nu este echipata cu aceasta optiune, dar verificand seria modulului de abs am constatat ca modulul de abs este ABS/EDS, la fel dc am verificat codul modulului in etka imi da acelasi lucru ca are abs si eds, deci concluzia la care am ajuns a fost ca a fost schimbat modulul de abs ori ca cel vechi s-a defectat ori pentru un upgrade in mintea altora
Ca sa mai fac o verificare am scos siguranta de la abs astfel el fiind inactiv si a ramas becul aprins in bord si cu cel de la frana de mana licarind sa vad dc lasa sa patineze o singura roata fara a influenta si pe cealalta si testul meu a fost pozitiv
deci ca sa scap de eds ar insemna sa schimb pompa de abs, nu?

Offline lucian.1950

• Expert
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 548
  • Auto: OCTAVIA 2 - 1.9TDI
« Răspuns #28 : Octombrie 29, 2010, 06:55:35 p.m. »
Cristian, daca nu se incing rotile la mers in oras , cind folosesti frina mai mult, nu-ti face probleme, Dumnezeu stie ce se intimpla acolo ...

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #27 : Octombrie 29, 2010, 04:54:24 p.m. »
sal Cristi:

Auto nu are EDS, data de livrare a masinii este 09.12.1999
raspunsul de la Avia
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
« Răspuns #26 : Octombrie 29, 2010, 03:18:01 p.m. »
În urma testului făcut de tine, eu zic că mașina are EDL. Poate reușește vreun coleg să-ți dea informații concludente pe baza VIN-ului. L-am introdus și eu în cele câteva decodere online, dar fără niciun rezultat. Astea sunt cam sărace în informații.
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline pop cristian

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #25 : Octombrie 29, 2010, 01:41:39 p.m. »
rog pe cei care pot sa imi spuna dupa seria de sasiu dc masina are sau nu EDS dat fiind ca am facut o proba , o roata pe asfalt, cealalta pe iarba si frana de mana trasa
cand am dat sa plec roata dreapta a invartit in gol dar ceva caraia ca si cum ar bate o planetara si roata stanga cupla si decupla pe asfalt de inainta usor masina
urme au ramas ca si cum as fi franat cu abs-ul pe portiuni mici cate o pata de negreala de la cauciucuri

TMBBP41U7Y2347404

Multumesc

[mergedate]1288344633[/mergedate]
 www. clubaudi.ro/audi-a4-b5-1994-2001/17483-ce-implica-montare-asr-un-a4b5-2.html cine e interesat si pasionat sa citeasca aici e de la audi si va vedea eds montat de un individ pe o masina care nu avea asa ceva si ce fir trebuie tras pentru a putea fi decuplat
bafta
« Ultima Modificare: Octombrie 29, 2010, 01:56:09 p.m. de corin »

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #24 : Octombrie 04, 2010, 01:03:50 p.m. »
din ce am putut sa ma documentez e ca EDL nu ar veni fara ASR. iar eu nu am ASR pe masina deci implicit nici EDL

ASR include EDS/EDL, deci POTI AVEA EDL FARA ASR, NU SI INVERS. ;)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline pop cristian

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #23 : Octombrie 03, 2010, 09:16:44 p.m. »
din ce am putut sa ma documentez e ca EDL nu ar veni fara ASR. iar eu nu am ASR pe masina deci implicit nici EDL
prin urmare ma voi mai documenta si voi incerca cand voi avea timp sa deconectez de pe masina anumite sisteme care imi vor da voie sa fac testele necesare sa aflu enigma
P.S. lucian.1950 dc vor exista pomi sau nu pe langa locul in care unii vor face proba nu e treaba altora, iar dc vroiai sa spui parerea ta depre ceea ce am enuntat la inceputul acestei pagini esti liber sa o exprimi, dc nu lasa pe altii sa realizeze dc reusesc ceva sau nu, no offence
bafta

Offline lucian.1950

• Expert
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 548
  • Auto: OCTAVIA 2 - 1.9TDI
« Răspuns #22 : Octombrie 03, 2010, 09:05:45 p.m. »
Cind faceti tipul asta de,,proba'' trebuie neaparat sa aveti pe linga masina ceva pomi sau sant.... cel putin sa stiti ca ati realizat ceva , nu ?!

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
« Răspuns #21 : Octombrie 03, 2010, 07:19:27 p.m. »
Prezența EDL-ului poate fi determinată și printr-o metodă mai puțin ortodoxă: se dezactivează ASR-ul și cu mașina parcată astfel încât o roată motrică să fie pe asfalt și una pe gheață/zăpadă (adică să existe o diferență clară de aderență) se pleacă puternic de pe loc. Ar trebui să se audă un ”cârrrr” în momentul în care EDL-ul cuplează. Recomand să te joci cu metoda asta iarna, când o roată poate pierde ușor aderența pe polei sau zăpadă. E inutil să stresezi transmisia încercând așa ceva pe nisip sau alte suprafețe. Desigur, metoda cea mai elegantă o reprezintă cea prezentată de Doru, cu VIN-ul mașinii. De menționat însă că și metoda prezentată de mine a fost menționată tot de Doru în topicul dedicat sistemelor electronice de siguranță:))
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline pop cristian

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #20 : Octombrie 03, 2010, 06:43:51 p.m. »
o sa revin maine cu VIN-ul ( pt cei care pot sa imi spuna )ca nu il am acum la mine dar eu cred ca masina nu este dotata cu acest sistem dat fiind ce am citit de el pe net
multumesc

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #19 : Octombrie 03, 2010, 05:47:27 p.m. »
Pt a sti daca ai EDS/EDL, verifica dupa VIN. Teoretic in 2000 doar motorizarile 1.8T aveau, dar cine stie...
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline leonard_c

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Iasi,Romania
  • Mesaje postate: 185
  • Auto: 1,6 MPI BSE
« Răspuns #18 : Octombrie 03, 2010, 05:23:50 p.m. »
Cred ca de la o anumita viteza in sus actiunea acestui sistem nu-si are rostul ori timpul de reactie al acestuia este mare in raport cu viteza.
Skoda Octavia 2 Trend 1.6 MPI/102 cp,PDG,2008

Offline Remi

• Expert
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 326
  • Auto: Octavia II, 1,6 MPI
« Răspuns #17 : Octombrie 03, 2010, 04:35:39 p.m. »
Da, vis-a-vis de viteza pana la care acest sitem aplica corectii pe axe, cred ca pot fi imaginate diverse set-upuri in conjuctie cu celelalte siteme de control al tractiunii si/sau franarii cu care este dotata masina. In teoria la care am avut acces, vitezele erau un pic mai mici decat cele specificate mai sus insa, probabil, pot exista mai multe solutii.
In ceea ce priveste efectuarea ajustarilor privind valorile de zero, referinta si/sau a curbelor de corectie, nu cred ca are rost sa te gandesti fara a avea documentatia "sasiului" respectiv, teoria stapanita la nivel de detaliu si mai stiu eu ce alti parametrii intalniti in acel set-up. Sistemele de tip EDL au rol de asistare a tractiunii, cu rol extrem in asigurarea unei traiectorii controlabile in toate conditiile posibile si imposibile de deplasare. Eu cred ca nu au acces la "secretele" acestor sisteme decat foarte putini oameni dintr-un service (deci nu te mira ca pe primul pe care l-ai intrebat a dat din umeri...) iar, din cate stiu, toate sistemele de acest tip se inlocuiesc in cazul unor defectiuni si nu se serviseaza. Nu stiu ca cineva intr-un service autorizat sa instaleze pe masina unui client o pompa ABS reparata, un sistem ESP la mana a doua ... etc, basca nu mai mai vorbesc ca probabil foarte putin din inginerii si tehnicienii acelui service au fost la training pentru a fi pregatiti sa instaleze si/sau sa seteze in conditii de securitate un astfel de sistem ...
In concluzie, eu zic sa mai urmaresti problema, poate cunosti pe cineva cu o masina similara la dotari si faci comparatii in acest sens, de asemenea intelege-i si pe cei din service, este criza si pe acolo - iar cursurile costa ...,
Drum bun oricand ai nevoie !
Skoda Octavia II Elegance 1.6 MPI, 2008

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()