Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: "Blue Flame" Skoda Octavia 1.8T 20v 4x4 Elegance LE  (Citit de 312263 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
Re: "Blue Flame" Skoda Octavia 1.8T 20v 4x4 Elegance LE
« Răspuns #1303 : Decembrie 19, 2016, 10:56:49 p.m. »
UPDATE 177.900 km

O perioada ff friguroasa ma impiedica sa desfasor teste VCDS cu masina...acum, ca am ambele sonde Lambda noi, m-am decis sa fac toate testele de Readiness, din ele doar vreo jumatate sunt complete si deci "Passed".
Astazi am mers la Skoda, unde e mai cald decat in garajul meu, pentru un test de CAT. Insa datorita timpului f scurt, nu am putut sa fac macar ambele teste ale CAT-ului: Heating si Converter(s), ci numa primul, pe care l-a terminat cu brio in mai putin de 5 min. Cum si sapt in curs e la fel de frig, astept saptamana viitoare...as vrea sa fac testele pt cele 2 sonde si Catalytic Converter(s) musai. Daca ar fi timp pt toate, cu atat mai bine...in cel mai rau caz, iau laptop si interfata cu mine si le fac in service, ca mediul e mai prietenos...

De ce toate acestea, acum, dupa 8 ani de la ultimile Readiness?
Pt ca in ultimele saptamani m-am ales in fiecare cu eroarea 17554 - Fuel Trim: Bank 1 (Add): System too Lean iar in ultima concomitent si cu 16804 - Catalyst System; Bank 1: Efficiency Below Threshold

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/17544/P1136/004406

si

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/16804/P0420/001056

Am de gand sa verific si sa inlocuiesc, daca se impune, vreun furtunas dintre admisie si PCV (supapa magnetica N249).

Si ma voi duce si la atelierul de esapamente Krizolitus, unde am mai fost deja de 3 ori cu cate o alta masina, pt o verificare amanuntita a ETANSEITATII sistemul de evacuare gaze (mai precis, tobele mediana si finala, pt ca daca sunt pori sau fisuri mici, pierderea de presiune poate da astfel de erori).

Astazi am facut probe in mers, de acceleratie evident :)) , pe un anumit segment de centura care este Police-free.
Asadar, cu cele 2 sonde noi, la o apasare energica in tr a 3-a pe la 60km/h, masina pur si simplu SARE din loc, nu pleaca! E uluitor cum misca acum...ajung in cateva secunde la 100km/h si nici nu se simte viteza. Incredibil misca acum!
Dar vreau sa functioneze FLAWLESS, asa ca incerc sa ma dumiresc si cu celelalte mici lucruri ce-o vor ajuta sa fie flawless cu adevarat. Pana la revizia si distributia din luna mai, as vrea sa trag linie cu totul. Voi reveni cand voi avea mai multe raspunsuri.
« Ultima Modificare: Decembrie 19, 2016, 11:02:45 p.m. de A V A T A R »
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #1302 : Decembrie 11, 2016, 10:54:39 p.m. »
Dupa inca o plimbare mai lunga, am ajuns inapoi cu acest kilometraj...

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #1301 : Decembrie 08, 2016, 04:25:52 p.m. »
Si factura de azi...

Toata distractia a fost 1158 RON, un adevarat cadou de sarbatori :))
Sper sa ma lase sa uit in urmatoarele 6 luni, pana la cadoul urmator de sarbatori :D

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #1300 : Decembrie 08, 2016, 04:22:18 p.m. »
Daca tot s-a rupt cheia speciala cand am inlocuit a 2a sonda, service-ul a decis sa comande o trusa completa de chei speciale pt sonde Lambda, originale VAG 3337.

Capul de 22mm f robust si greu (el lipseste din poza), poate ca a contat si asta azi :)

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #1299 : Decembrie 08, 2016, 04:19:00 p.m. »
Poza cu codul OEM al distribuitorului de apa si cu cel original vechi de 14 ani...saracul, e mancat tot pe circumferinta, iar garnitura e mai mare decat rotundul, de la dilatarea excesiva...de-aia si scapa lichid :)

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #1298 : Decembrie 08, 2016, 04:12:55 p.m. »
Am ajuns azi pt ce ramasese de facut de randul trecut.
Si, cel mai frumos, sonda 1 a fost f intelegatoare si ingaduitoare, asa ca s-a desfacut la prima tragere, simplu si elegant. Nici celelalte nu au pus probleme...a ramas sub observatie doar un mic furtunas ce pleaca din distribuitorul de apa spre motor, in caz ca ramane umed, o sa-l inlocuiesc, costa 20-30 RON pe OEM! Doar daca va fi necesar, altfel nu, caci e putina bataie de cap cu ajunsul acolo plus colectarea lichidului de racire si apoi filtrarea lui la reumplere. Nu era pe stoc, vine in 3-4 zile de la comanda, deci nu a meritat sa procedam altfel.

Pozele surprind cam ce ar putea fi interesant pentru unii din voi, asa ca eu doar precizez un TOTAL de 656 RON.
Detalii in factura atasata.

Am purces si la urmatoarele mici operatii de intretinere:
- am dat cu spray cu vaselina la broastele usilor spate
- am curatat mufa de la MAF cu spray de contacte
- am verificat vizual cureaua de distributie, bine am facut! Ea e f bine, dar intinzatorul hidraulic scapa puuutin ulei, asa ca la inlocuirea programata a distributiei din mai-iunie 2017 va trebui inlocuit si el negresit. Un pret informativ, dar nerelevant caci mai sunt 6 luni si multe se pot schimba pana atunci, piesa de schimb pe INA costa  ~270 RON.

Si folia de usa, gata montata, dupa curatat si degresat suprafata de contact :)

Offline manatolii

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 149
  • Membru SK
  • Auto: Octavia 1U 1.6
« Răspuns #1297 : Decembrie 02, 2016, 10:12:56 a.m. »
vazusem cu ceva timp im urma (un an) era lichidare de stoc la sonde originale pentru 1.8 t.
Parca cei de la Bardi erau , pretul nu mai stiu exact dar era foarte ok, su 700 ambele.
stiu asta pt. ca si eu am inlocuit ambele sonde de vre-o 2 ani .

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #1296 : Noiembrie 29, 2016, 12:36:09 p.m. »
Nu doar pt OvidiuM ci pentru oricine are nevoie, iata poze cu codurile OEM pt folia de protectie (in cazul meu, usa dreapta spate, codurile au terminatie diferita in fct de usa)...

Pretul cu reducere 20% este de ~20 RON :)
Merita fara doar si poate !

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #1295 : Noiembrie 29, 2016, 12:31:07 p.m. »
In stanga sonda de dupa CAT, in dreapta sonda dinainte de CAT.
In cutia sigilata se gaseste si un kit de montaj daca este necesar.
Blue Flame are insa tot ce-i trebuie OEM in stare buna, nu a fost nevoie sa folosim nimic...
« Ultima Modificare: Noiembrie 29, 2016, 12:33:41 p.m. de A V A T A R »

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #1294 : Noiembrie 29, 2016, 12:28:32 p.m. »
Se pare ca orice episod legat de sondele Lambda e in ...doua acte :))

Asa a fost si azi...deoarece piesele sosite, potrivind perfect si ca mufa, lungime fir sau sonda in sine, certificate ca originale Bosch si Made in Germany, au avut de asteptat dupa cele vechi :D
Si una inca mai asteapta pana saptamana viitoare...

Am inlocuit cu greutate sonda 2, care de altfel, inainte sa cedeze spray-ului, cheii speciale si rangii ajutatoare (pt marirea parghiei), a rupt cheia! Se vede in poza bucata smulsa...si alta cheie aidoma nu era in service, s-a sunat si azi nu putea aduce nimeni o alta de inlocuire. Asa ca...iata explicatia celor doua acte :)

Sonda Lambda 2 = 365 RON
manopera = 107 RON (+10)
Total = 482 RON

M-am reprogramat saptamana viitoare pentru urmatoarele:
- inlocuit sonda Lambda 1 (va fi ceva chin, pozitia e crunta, f aproape de cardan, si loc mai deloc...)
- montat folie protectie OEM usa spate dreapta
- inlocuit distribuitor antigel (prezinta scurgeri, iata de ce am completat eu 500mL solutie in ultimele 2 sapt, ma asteptam sa gasesc ceva, bine ca nu o fost vasul de expansiune de ex, mai scump !)

Am comandat si distribuitorul antigel tot pe OEM, ca si in cazul foliei de usa, am o reducere de 20% datorate vechimii masinii. Si valorile pt ambele sunt decente, deloc des intalnit in cazul pieselor OEM...

Iata ce am constatat dupa un drum de ~26km cu a doua sonda noua:
- in relanti, au disparut oscilatiile mari de turatie, or ramas unele mai fine...
- in mers, sunetul motorului s-a schimbat: nu mai mormaie, ci suiera
- la turatii joase, motorul trage lin si progresiv, fara ezitari si sincope

In privinta altor simptome si eventual a consumului, astept intai sa inlocuiesc si prima sonda si abia apoi ma voi edifica complet, revenind cu info...

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #1293 : Noiembrie 24, 2016, 04:48:46 p.m. »
Multumesc, T. Carmen :)

Cristian, a rezistat f bine, cu toate ca nu mai e ca-n tinerete si asta am vazut de cativa ani...totusi, nu a picat complet, sa-i zic asa. Dar nici nu-si mai face treaba complet.
De acelasi lucru ma astept si eu sa ma lovesc, sa fie prea bine fixata insa sper ca toti anii in care Blue Flame a stat in garaj sa fie un ajutor marti, cand alaturi de Laci, voi astepta sa o vad desurubata fara prea multe batai de cap :D

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
« Răspuns #1292 : Noiembrie 24, 2016, 01:09:29 p.m. »
Mă mir că a ținut așa de mult sonda lambda 1. A mea a picat pe la vreo 120k km, a cedat elementul de încălzire. Am înlocuit-o singur, dar nu-s sigur că acum aș mai face asta, pt că a fost tare anevoios să o desfac din galeria de evacuare; era aproape sudată pe poziție, am tăiat cablul și am folosit o inelară ca să mă asigur că nu-mi scapă cumva de pe șurub, să mă lovesc în firewall. Tot Bosch aftermarket am pus și vreo 60.000 de km mai târziu, funcționează încă impecabil. :)
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline T. Carmen

• Expert
  • Mesaje postate: 729
« Răspuns #1291 : Noiembrie 23, 2016, 11:39:31 p.m. »
Am inteles.
Ai o masina frumoasa si ingrijita. Dupa inlocuirea sondelor, sigur placheta de particule, va fi verde. Frumoasa poza 0015.

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #1290 : Noiembrie 23, 2016, 11:04:23 p.m. »
Nu (mai) lucrez... Sonda 1 are o pozitie mai dificila, langa galerie, deci poate da batai de cap. A doua e imediat dupa CAT, doar sa vrea sa se desfaca usor... Si da, intr-adevar pretul este decent.

Offline T. Carmen

• Expert
  • Mesaje postate: 729
« Răspuns #1289 : Noiembrie 23, 2016, 10:54:31 p.m. »
Pretul este ok. De ce nu inlocuiesti tu sondele? Nu lucrezi intr-un service auto?

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Azi la 01:07:59 p.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de Iulian M
[Aprilie 06, 2026, 12:50:32 a.m.]

* Mesaje recente

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Azi la 01:07:59 p.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Re: Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Re: Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]