Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Skoda Octavia 2 RS TDI  (Citit de 57957 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
Re: skoda octavia 2 RS TDI
« Răspuns #57 : Noiembrie 28, 2008, 09:10:00 p.m. »
Astazi am operat 2 modificari la masinuta.
1. Am schimbat becurile originale ale masinii cu unele Philips

Becul din stanga bate mai jos decat cel din dreapta deocamdata. Sper sa se regleze cumva.

Eu am fost sa pun aparatul de reglat faruri pe masina  si surpriza , nici desenate , fascicolele luminoase nu puteau fi atat de corecte . Am mers la Skoda , fiindca am crezut ca sunt dereglate deoarece pe faza scurta cel din dreapta bate mult mai lung decat cel din stanga , care este si orientat spre dreapta .
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline Sorin83

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti, militari
  • Mesaje postate: 1339
  • Auto: O2 2.0 TDI BMN
« Răspuns #56 : Noiembrie 28, 2008, 08:32:23 p.m. »
Din lipsa de bautura  :015:
Caracteristicile acestor păsări sunt culoarea cenușie și cântecul lor prin care masculul marchează teritoriul și care se poate asemăna cu denumirea dată păsării. Coada este lungă și pestriță.

Offline Lrddth

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 619
  • Petrol Power
« Răspuns #55 : Noiembrie 28, 2008, 08:30:38 p.m. »
Îţi cam tremură mâna, Sorine :D

Offline Sorin83

• Gold member
« Răspuns #54 : Noiembrie 28, 2008, 08:12:43 p.m. »
Astazi am operat 2 modificari la masinuta.
1. Am schimbat becurile originale ale masinii cu unele Philips Nightguide double life.
2. Am montat carlig de ajatare a pungilor si in partea dreapta a portbagajului (nu era standard sau nu l-am avut eu)

Becurile 150 lei  :042:
Carligul 21 lei

Becul din stanga bate mai jos decat cel din dreapta deocamdata. Sper sa se regleze cumva.
« Ultima Modificare: Noiembrie 28, 2008, 08:16:07 p.m. de Sorin83 »
Caracteristicile acestor păsări sunt culoarea cenușie și cântecul lor prin care masculul marchează teritoriul și care se poate asemăna cu denumirea dată păsării. Coada este lungă și pestriță.

Offline Ph3t0n

• Junior
  • *
  • Locaţia: Motru
  • Mesaje postate: 60
  • Auto: 1.9 TDI
« Răspuns #53 : Noiembrie 24, 2008, 04:38:29 p.m. »
Merci.. ;)

Offline Sorin83

• Gold member
« Răspuns #52 : Noiembrie 24, 2008, 03:50:45 p.m. »
Se apasa in acelasi timp butonul "econ" si butonul stanga sus din grupul de 4 butoane care comanda zonele de circulare a aerului.
Gasesti ce cauti aici: http://www.skoda-club.ro/linkuri-and-documente-utile/meniul-secret-al-climatronicului/

Offline Ph3t0n

• Junior
  • *
  • Locaţia: Motru
  • Mesaje postate: 60
  • Auto: 1.9 TDI
« Răspuns #51 : Noiembrie 23, 2008, 10:55:13 p.m. »
Cum se deschide meniul secret la climatronic?! :D

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #50 : Noiembrie 23, 2008, 10:37:21 p.m. »
Viteza maxima indicata pe vitezometru e de 235 km/h.
Din pacate nu m-am gandit inainte sa deschid meniul secret al climatronicului (unde am vazut ca indica aceiasi viteza ca si pe GPS) si nici sa scot avertizarea de viteza din MAXI-DOT (setata la 190 km/h) pentru a vedea consumul.

Am mers pe o bucata lunga a autostrazii cu viteza asta si am observat ca turatia nu trecea sub nici o forma de 4200 rpm. De  ce se intampla asta?

Exista probabil o limitare electronica la acea turatie.
Pacat ca nu ai verificat viteza reala pe Climatronic...chiar as fi curios daca depaseste viteza maxima declarata oficial (care este vreo 225km/h cu vant din pupa)...
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Sorin83

• Gold member
« Răspuns #49 : Noiembrie 22, 2008, 05:58:09 p.m. »
Noaptea trecuta venind pe autostrada din Bucuresti catre Gaesti m-am hotarat sa vad si eu in sfarsit ce viteza maxima are. Precizez ca ori  n-am avut niciodata loc sa fac chestia asta inainte ori am uitat cand aveam :)

Viteza maxima indicata pe vitezometru e de 235 km/h.
Din pacate nu m-am gandit inainte sa deschid meniul secret al climatronicului (unde am vazut ca indica aceiasi viteza ca si pe GPS) si nici sa scot avertizarea de viteza din MAXI-DOT (setata la 190 km/h) pentru a vedea consumul.

Am mers pe o bucata lunga a autostrazii cu viteza asta si am observat ca turatia nu trecea sub nici o forma de 4200 rpm. De  ce se intampla asta?

In alta ordine de idei masina se comporta foarte bine la viteza respectiva. Nu se chinuie mult sa ajunga acolo.  Motorul nu prea se aude. Se aude ce-i drept un fasait de prin dreptul oglinzilor laterale.

Consumul la destinatie dupa 10 km de mers prin bucuresti in ritm alert, 70 km  pe autostrada si inca 6 km pana la Gaesti a fost de 8.4% viteza medie 77 km/h.

Si ca sa nu fie totul perfect, astazi cand mi-am pus rotile de iarna am gasit infipt intr-unul din cauciucuri un holsurub de ~2.5 cm. Bine macar ca era infipt in asa fel incat nu putea ajunge la plasa de sarma din cauciuc.
Cand l-am vazt si mi-am adus aminte cu ce viteza mersesem m-am panicat un pic.  :008:

« Ultima Modificare: Noiembrie 23, 2008, 06:01:50 p.m. de Sorin83 »

Offline Sorin83

• Gold member
Raspuns: skoda octavia 2 RS TDI
« Răspuns #48 : Iulie 05, 2008, 04:26:27 p.m. »
e o idee buna. din pacate masina mea e vopsita integral. singurele locuri unde as putea sa aplic asta ar fi chederele de la geamurile laterale.

Offline king@rthur

• Gold member
  • Locaţia: out
  • Mesaje postate: 1320
« Răspuns #47 : Iulie 05, 2008, 02:35:41 p.m. »
Dar daca pui hartie pana la limita dintre metal si plastic nu merge(din aia lipicioasa),am vazut ca asa fac zugravii :D.ce zici?

Offline Sorin83

• Gold member
« Răspuns #46 : Iulie 05, 2008, 01:34:35 p.m. »
eu am facut-o in spatele blocului in parcare.
daca te hotarasti sa o faci inarmeaza-te cu rabdare si cu inca un prieten ca sa terminati mai repede.

pentru curatarea suprafetelor din plastic, imbinari si chedere eu am folosit o periuta de dinti si betisoare pentru urechi. (asta a durat cel mai mult)

Offline king@rthur

• Gold member
  • Locaţia: out
  • Mesaje postate: 1320
« Răspuns #45 : Iulie 05, 2008, 08:20:37 a.m. »
Arata bestial.Cred ca am sa incerc si eu  :082:.Trebuie sa o aplici in spatiu inchis sau poti face operatiunea si in fata blocului?

Offline Sorin83

• Gold member
« Răspuns #44 : Iulie 05, 2008, 03:40:04 a.m. »
mi-am dat cu ceara solida pe masina.
ajutat de un prieten toata distractia a durat cam 3 ore (fara spalat si statul la coada la spalatorie) :042:

ceara folosita a fost turtle wax. am luat-o din cora cu 20 lei.
am aplicat-o de 2 ori:
-o data am aplicat pe bucati (~30-40 cm) pe care le stergeam dupa
-a doua oara am aplicat-o pe toata masina, am lasat-o sa se usuce si am sters-o din locul de unde incepusem aplicarea
 tin sa mentionez ca am terminat cutia  :015: de unde rezulta ca e posibil sa o fi aplicat-o cu prea multa pasiune.

P.S.: imaginile nu sunt modificate. chiar asa bine arata vopseaua dupa ceara. :D

imagini din timpul spalarii:

si rezultatul de a doua zi dupa un drum de 80 km pe 50% autostrada 50% bucuresti si dupa o  noapte in praful capitalei:

concluzii:
-vopseaua devine atat de fina incat daca puneam carpa cu care am sters masina pe capota motorului aluneca de pe masina.
-trebuie evitat la maximum aplicarea cerii pe suprafetele din plastic sau la imbinari pentru ca e mult mai greu sa cureti aceste mici detalii decat sa dai cu ceara pe toata masina.
-insectele "ucise" pe autostrada se indeparteaza neasteptat de usor ca si gainatul de pasare de altfel
-masina arata bestial  :x

o sa incerc pe cat posibil sa repet procedeul macar la 1.5 luni
« Ultima Modificare: Iulie 05, 2008, 03:45:09 a.m. de Sorin83 »

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #43 : Iunie 12, 2008, 08:21:32 p.m. »
Eu zic sa le aspirati , nu sa le suflati . Nu fac bascalie .
Eu mi-am inlocuit ieri filtrul de aer la cca. 10.000 km , arata urat si l-am curata pe la 4500 km . Timpul total de munca nu cred ca a fost de 5-6 minute , timp in care mi-am aspirat si carcasa inferioara a filtrului . E multa mizerie , incredibil .
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()