Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Vanzare sau buy-back?  (Citit de 14438 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Baiaverde

• Junior
  • *
  • Locaţia: Poiana
  • Mesaje postate: 57
  • Auto: Octavia1 1.9 TDI
Re: Vanzare sau buy-back?
« Răspuns #19 : Februarie 23, 2011, 01:00:06 p.m. »
Nu stiu ce vezi tu rau in a te proteja pe tine si familia, tu de ce ti-ai luat Octavia si nu Tico ca altii?
  :D

Dar cum de ai ghicit ca am si Tico? Ei bine chiar am si un Tico cu care circul zilnic, iar Regina Mama sta cuminte in garaj cu cei 50.000 km pe care ii are.
Daca buy back-ul te avantajeaza si 3-4000 de E pe care ii pierzi nu reprezinta o problema, poti opta pentru aceasta varianta. Apropos... cat ceri pe masina daca vrei s-o vinzi?

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #18 : Februarie 23, 2011, 12:35:30 p.m. »
Din cei peste 14.000 euro investiti in mai putin de 3 ani...mi-e teama ca nici 8000 euro nu va primi. Ceea ce este nedrept.
oho, esti optimist. Anul trecut (toamna lui 2010), cei de la Weltauto mi-au oferit 7500 euro pentru masina mea de atunci (Octavia 2, motor 1,6 FSI, din ianuarie 2008, echipare Elegance + ceva extraoptiuni, pret de achizitie 18.140 euro, stare impecabila). Pretul l-au calculat doar dupa seria sasiului, fara s-o vada. Foarte, foarte amuzant..

Offline eugen2005

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Alexandria
  • Mesaje postate: 172
  • Auto: Octavia IV 1.5 TSI
« Răspuns #17 : Februarie 23, 2011, 11:42:44 a.m. »
Pai nu s-a intamplat nimic, doar ca ai dracu' saboti de pe spate harjaie de ma innebunesc mereu. De fiecare data cand ma duc la revizie curata rotile din spate si am si eu liniste cateva zile, apoi iar incepe calvarul. Si nu ar fi numai asta, am mers si eu cu una care avea discuri fata-spate si mi s-a parut ca franeaza mult mai bine. Poate doar mi s-a parut! De schimbat sabotii, cei de la Autec Pitesti mi-au zis ca au uzura de max. 20% si nu se merita sa-i schimb.
Skoda Octavia IV 2020, 1.5 TSI, 150 CP, maple brown

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #16 : Februarie 23, 2011, 11:16:21 a.m. »
Vei pierde mult (de-aia imi plac mie masinile second hand :D :D )
Ca o curiozitate, s-a intamplat sa simti nevoia de discuri pe spate?
bicicleta

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #15 : Februarie 23, 2011, 09:31:34 a.m. »
Din cei peste 14.000 euro investiti in mai putin de 3 ani...mi-e teama ca nici 8000 euro nu va primi. Ceea ce este nedrept.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline corin

• Moderator General
  • Locaţia: MS
  • Mesaje postate: 436
  • Per aspera ad astra
  • Auto: TOUR 1.6 BFQ AT
« Răspuns #14 : Februarie 23, 2011, 09:26:26 a.m. »
Buy-back-ul dpmdv e orientat spre clientii care n-au timp sa stea prin piata cu masina la vanzare, care au bani suficienti sa nu-i intereseze cateva mii de euro in minus sau au un hobby de a fi mereu primii cand apare un model nou.
Eugen, sa ne ierți ironiile, dar e cam atipic sa vinzi o masina impecabila(vorba ta) la 11000km pe motiv ca nu mai prezinta siguranta. Probabil pentru asta colegul de mai sus te-a suspectat ca mai e si un alt motiv care nu-i de zis cand vrei sa vinzi o masina. Cu atat mai mult ca ai cumparat-o cu banii jos, deci nu-ti bate banca la ușa sa o dai.
De la 13700 E care ar fi pretul care te-ar multumi sa-l primesti?

"Unde nu cad ploile, nu pot ca sa creasca flori/ Unde nu sunt oameni buni, nu exista sarbatori!" Poem - The Motans feat. Irina Rimes

Offline eugen2005

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #13 : Februarie 23, 2011, 08:34:37 a.m. »
Nu stiu ce vezi tu rau in a te proteja pe tine si familia, tu de ce ti-ai luat Octavia si nu Tico ca altii? Iar acest subiect a fost deschis pentru a primi pareri pro si contra vanzari sau buy-back-ului, nu sa  intreb daca are cineva retineri despre starea estetica si tehnica a masinii. Din moment ce am luat in calcul si varianta buy-back-ului va dati seama ca nu am absolut nimic de ascuns despre masina, ei oricum ar descoperi daca as avea ceva de ascuns!

Offline Baiaverde

• Junior
  • *
  • Locaţia: Poiana
  • Mesaje postate: 57
  • Auto: Octavia1 1.9 TDI
« Răspuns #12 : Februarie 22, 2011, 08:24:28 p.m. »
In ceea ce te priveste imi dai voie sa am o retinere referitor la motivul real al vanzarii?
Nu stai prea mult in masina, dar vrei sa ai superprotectie? Poti sa-ti umpli masina de airbag-uri, cand este sa se intample, se intampla orice ar fi. Altii merg cu un amarat de Tico si fac sute de mii de km si nu au o zgarietura, iar tie iti tremura papucii intr-o superba Skodita.
Nu o lua ca pe un afront. Este doar o constatare. Este masina ta si poti sa o schimbi de cate ori vrei si cu ce vrei. Obrazul subtire...

Offline eugen2005

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #11 : Februarie 22, 2011, 07:36:38 p.m. »
Masina noua a costat 13.700 euro, platita cash. Sa stiti ca nu as da-o pentru faptul ca nu am incalzire in scaune, dar la nebunia care este acum pe soselele patriei as vrea sa-mi iau una cu mai multe airbaguri, sa aiba cel putin ESP si nu ar strica nici niste discuri de frana pe spate. Astea sunt cateva chestii care mi-au trecut acum prin minte si pe care in cei trei ani (aproape) de cand conduc skodita mea mi s-au parut necesare. Nu sunt innebunit dupa anumite gadgeturi sau alte tampenii nefolositoare deoarece petrec foarte putin timp in masina, dar doresc sa fiu cat mai protejat atunci cand plec la drum. Multumesc mult pentru pareri!
Eugen

Offline drapar

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1255
  • De catva timp inscris
  • Auto: Golf VII 1.0 TSI
« Răspuns #10 : Februarie 22, 2011, 07:19:23 p.m. »
Multumesc pt. raspuns Doru, la 1,4 TSI ma gandisem si eu. Crezi ca poate sa-mi faca o evaluare initiala prin telefon, ca la in ce hal ninge acum la noi afara cred ca 3-4 zile nu ma aventurez sa plec in afara localitatii. Adica, daca imi spune ca imi da maxim 7000 euro nici nu ma gandesc sa o mai dau!
Poti sa contactezi Weltauto - PBV1 ca sa obtii un pret "de discutie" (fara sa vada masina).
Pretul concret se stabileste dupa evaluarea tehnica a masinii in service (care nu stiu daca mai e gratuita).
VW Golf VII FL Comfortline 1.0 TSI 115 CP - MY2019
Skoda Octavia II FL Drive Plus 1.6 TDI 105 CP - MY2012 (retired); Skoda Octavia II FL Business 1.2 TSI 105 CP - MY2010 (retired); Skoda Fabia I FL Combi Elite 1.2 HTP 64 CP - MY 2004 (retired)

Offline corin

• Moderator General
  • Per aspera ad astra
« Răspuns #9 : Februarie 22, 2011, 06:41:22 p.m. »
Buna observatie. La aia cu I in plus probabil trebuie iarna si optionala cu incalzire in scaune ca sa nu racesti la uretră.
Nu stiu cat peste 10000 E a dat pe ea, dar sa o dai la 11500km cu 2-3000E mai putin la care sa mai adaugi un minim 5000E sa iei una la 0 km...
I-ul subtire cu cheltuială se ține! :D
"Unde nu cad ploile, nu pot ca sa creasca flori/ Unde nu sunt oameni buni, nu exista sarbatori!" Poem - The Motans feat. Irina Rimes

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #8 : Februarie 22, 2011, 05:06:56 p.m. »
Din cate vad, in primul rand ii lipseste un "I"
adica diferenta dintre Octavia I si Octavia II
bicicleta

Offline corin

• Moderator General
  • Per aspera ad astra
« Răspuns #7 : Februarie 22, 2011, 11:34:51 a.m. »
Cam ce ii lipseste masinii tale ca sa merite 2-3000 E paguba? Ca intre 1.6MPI și 1.4TSI nu vad sa merite diferenta. Optionalele? Nici atat.

Offline Givacom

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 892
  • VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
  • Auto: Passat B8 1.6 TDI
« Răspuns #6 : Februarie 22, 2011, 10:47:29 a.m. »
depinde foarte mult de cata bataie da cap ai nevoie + cat noroc ai!

Poti sa o tii la vanzare la un pret MARE - luni de zile....in care primesti zeci de telefoane + teste + o gramada de samsari + nervi consumati
SAU - poti sa mergi la buy-back si pierzi ceva bani  - dar nu ai batai de cap.

Totul depinde de ce iti doresti.

Ideal este " SA FII SI SANATAOS SI BOGAT" asa ca eu iti doresc sa o vinzi tu la pret mare! :)

VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
ex - SKODA Octavia2 FL 1.6 TDI CR (2011)

Offline eugen2005

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #5 : Februarie 22, 2011, 09:04:36 a.m. »
Multumesc pt. raspuns Doru, la 1,4 TSI ma gandisem si eu. Crezi ca poate sa-mi faca o evaluare initiala prin telefon, ca la in ce hal ninge acum la noi afara cred ca 3-4 zile nu ma aventurez sa plec in afara localitatii. Adica, daca imi spune ca imi da maxim 7000 euro nici nu ma gandesc sa o mai dau!

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()