Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Skoda mea: Octavia II, 1.4 TSI  (Citit de 40573 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dan_irinel

• Junior
  • *
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 27
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia II, 1.4 TSI
Re: Skoda mea: Octavia II, 1.4 TSI
« Răspuns #86 : Decembrie 31, 2015, 03:26:16 p.m. »
Aproape 5 ani.
70.000 Km.
A cazut pompa de apa, prilej cu care am schimbat toata distributia (curea, intinzatorul), am zis sa fie preventiv. Nenea dealerul imi cerea 1500 RON pentru operatiune, cam mult dupa parerea mea. Am apelat insa la un service in Iasi si am rezolvat cu 800 RON (maopera + materiale). Terminata treaba in 2 ore.
S-a mai ars faza scurta si un bec stop pe spate. Le-am schimbat singur, foarte simplu.
In rest, merge ceas.  <:-P
Accept that some days you are the pigeon, and some days you are the statue.

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1792
  • Auto: Toyota Corolla 2.0 hibrida 140
« Răspuns #85 : Martie 06, 2015, 05:52:50 p.m. »
Sa iti functioneze fara probleme inca de 3 ori atat :080: . Eu sunt la 87 000 km si pot sa spun cam acelasi lucru, desi deja prevad niste costuri de intretinere in viitorul apropiat legat de distributia masinii . La tren de rulare totul este original.
Toyota Corolla TS - 2.0 196, Exclusive, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline dan_irinel

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #84 : Martie 04, 2015, 05:09:39 p.m. »
Long time no see.
4 ani de Skoda si inca nu m-am saturat.
60.000 Km si merge ceas.
Revizii la zi.
Am schimbat doar o bieleta antiruliu.

Offline Fan-Skoda

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 368
  • Simply Clever
  • Auto: 1.4 TSI
« Răspuns #83 : Noiembrie 29, 2011, 11:47:36 p.m. »
@noobinhood Pai nu le aprind pe amandoua. Ori aprind daylights si ma iau in vorba cu el ori aprind luminile de intalnire si gata . Nu are nici un rost sa le aprind pe ambele. Intradevar dupa lege trebuie luminile de intalnire. Oare de ce nu schimba sa poata fi folosite daylights daca tot se produc masini cu aceste dotari?
Eu am functia Day Running Light activata pe faza scurta, cu un dimming de 40%. Nu trebuie sa activezi pe proiectoare. Vorbeste cu Doru si te ajuta el. ;)
Skoda O II Facelift 1.4 TSI Business ++

Offline fixpixu

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 298
  • __
  • Auto: Kia Proceed 2019,1.4 T-GDI DCT
« Răspuns #82 : Noiembrie 29, 2011, 01:36:02 p.m. »
@dan_irinel: si eu aud un zgomot de frecare gen plastic pe metal (un harshait) la trecerea peste limitatoare de viteza. E mai pronuntat la frig - masina are 2700 km. Bucsele alea sa fie oare ?

Offline dan_irinel

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #81 : Noiembrie 29, 2011, 12:37:57 p.m. »
 :046: 14.000 Km. Am fost la revizie, totul e OK. Merge struna.

Cu toate astea insa am o mica problema, de cand a dat frigul a inceput sa se auda un zgomot ciudat cand trec cu masina peste limitatoarele de viteza sau la hopuri. Am ridicat-o si m-am uitat pe sub ea, nu are nimic desprins. Mecanicul spune ca ar fi de la scutul termic de aluminiu care loveste podeaua, eu insa nu cred. Din ce am mai citit pe aici s-ar parea ca ar fi de pe la bucsele de la bara stabilizatoare. O sa le dau cu ceva vaselina, sper sa se rezolve. In rest numai bine. Aaaa si mai este si clinchetul ala enervant de la haion...  :((

Offline bibicel

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 109
  • Auto: OctaviaIIFL1.8TSIDSG
« Răspuns #80 : Mai 17, 2011, 06:55:40 p.m. »
@noobinhood Pai nu le aprind pe amandoua. Ori aprind daylights si ma iau in vorba cu el ori aprind luminile de intalnire si gata . Nu are nici un rost sa le aprind pe ambele. Intradevar dupa lege trebuie luminile de intalnire. Oare de ce nu schimba sa poata fi folosite daylights daca tot se produc masini cu aceste dotari?
« Ultima Modificare: Mai 17, 2011, 07:02:51 p.m. de bibicel »
Octavia II FL 1.8 TSI DSG7 Business, PDG,tempomat,senzori parcare fata-spate,scaune fata incalzite,jante Pyxis,maxi dot,volan 3 spite cu padele,sumar piele,gri antracit

Offline mnp

• Gold member
  • Locaţia: sibiu
  • Mesaje postate: 613
  • Octavia fabricata Vineri 13
  • Auto: OII FL 1.6 TDI
« Răspuns #79 : Mai 17, 2011, 04:38:22 p.m. »
monteaza-le si gata !
daca tu crezi ca fac diferenta , gata socoteala :082:

Offline noobinhood

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 321
« Răspuns #78 : Mai 17, 2011, 03:57:04 p.m. »
Si el o sa-ti zica ca tu ai aprinse proiectoarele, ceea ce este corect deoarece tu ai day-lights-ul implementat in proiectoare. N-o sa se incurce nenea Garcea in un bec - doua becuri. Proiectorul e proiector, nu e far, nu e pozitie.
Legea e lege, pe el il doare'n brisca de constructor.
Apoi ai alternativa sa platesti sau sa-i dai in judecata. Ce alegi depinde de cat de pretios este timpul pentru tine (In special daca te opreste in alt judet decat cel de resedinta)

Ca sa nu mai zic ca day-lights-ul nu te scuteste de obligativitatea folosirii luminilor de intalnire (faza scurta) pe drumurile nationale si europene, ca asa e legea la noi.
Si atunci ce avantaj mai ai cu day-lights? Eu nu vad niciunul ba chiar o sa ai niste becuri aprinse in plus, deci consum mai mare...
« Ultima Modificare: Mai 17, 2011, 03:59:01 p.m. de noobinhood »
fosta- Octavia 2 Facelift, 1.2TSI, DSG7, Business, Candy White
actuala- Ford Focus 3 facelift, 1.0ecoboost 125cp, trend + optionale

Offline bibicel

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 109
  • Auto: OctaviaIIFL1.8TSIDSG
« Răspuns #77 : Mai 17, 2011, 03:09:09 p.m. »
Pai ii aratam ca sunt 2 becuri cu 2 functii diferite. Se vede si din maxidot. Ii putem arata exact cum se aprind day lights si cum se aprind proiectoarele. Ce vina avem noi daca constructorul le-a pus acolo?
Octavia II FL 1.8 TSI DSG7 Business, PDG,tempomat,senzori parcare fata-spate,scaune fata incalzite,jante Pyxis,maxi dot,volan 3 spite cu padele,sumar piele,gri antracit

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #76 : Mai 17, 2011, 02:42:31 p.m. »
asta vroiam sa intreb si eu ..... nenea miliaanu daca ne opreste cum o scoatem la capat cu el?

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #75 : Mai 17, 2011, 02:29:57 p.m. »
aveti grija cu daylight in proiectoare, riscati sa va luati amenda, depinde cat de ingaduitor este politistul. Legea romaneasca ii da dreptate.

Offline dan_irinel

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #74 : Mai 17, 2011, 01:07:45 p.m. »
Daca imi aduc eu bine aminte am citit undeva ca in UE incepand de anul asta sau chiar la anul va fi obligatoriu livrarea masinilor noi cu functia DayLight.

Offline judge

• Gold member
  • Mesaje postate: 1180
  • Auto: Utilaje agricole
« Răspuns #73 : Mai 17, 2011, 11:53:15 a.m. »
sa-ti ofer si o perspectiva diferita... :) eu folosesc cornering foglights si sunt chiar ok. sigur ca te poti trai si fara functia asta, dar e un supliment bun.

running day lights parca sunt alta mancare, caci fiind pe proiectoare te va considera cam toata lumea a big cock. asa ca eu le-am dezactivat cu incredere, prefer sa imi aprind manual farurile in timpul zilei.

In plus, cornering lights se aprind (ambele) cand bagi in marsarier. ceea ce dus la urmatoarea situatie: o tipa (care stie iubirea mea deosebita pentru cockeri) ma intreba in zeflemea: ce faci mah, mai nou mergi cu proiectoarele?! degeaba m-am jurat eu pe rosu ca sunt cornering lights si ca se aprind automat, si ca, si ca, si ca... raul fusese facut...  =))

Offline dan_irinel

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #72 : Mai 17, 2011, 11:41:36 a.m. »
Eu mi-am cumparat masina fara proiectoare fata si acum imi pare rau. Ma gandesc de ceva vreme sa-mi montez unele si sa activez si functia aia Day Light. Daca nu ma insel eu asta inseamna ca trebuie sa schimb si butonul din stanga pentru lumini, corect? A mai facut cineva asta?

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()