Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Judge: Skoda Superb Elegance 2.0 TSI DSG  (Citit de 49973 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline judge

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1180
  • Auto: Utilaje agricole
Re: Judge: Skoda Superb Elegance 2.0 TSI DSG
« Răspuns #58 : Iulie 20, 2011, 03:31:28 p.m. »
Judge, my friend, am discutat astazi cu cineva din reteaua Skoda, referitor la folosirea uleiului Motul in perioada garantiei. Omul este de parere sa folosesti un ulei Long Life agreat de VAG, pe care sa-l schimbi insa la maxim 15000km parcursi.

Cheers, mate! Apreciez ajutorul. M-a cam dezumflat insa sugestia.  :(  Adevarul e ca nici eu nu vreau sa ma risc aiurea si sa pun un ulei care imi poate crea necazuri, dar nici nu cred ca o pot scoate la capat cu unul obisnuit. Long life ce inseamna? 504 00? Adica sa raman pe QG1 (interval variabil), dar sa il schimb mai des?

Poate a inceput sa mi se para, dar simt un kick foarte puternic in turbina sau in transmisie in unele situatii. Pe de alta parte, daca merg civilizat nu se simte, poate pur si simplu acum am remarcat eu lag-ul.

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Cont sters
« Răspuns #57 : Iulie 20, 2011, 02:36:15 p.m. »
Nu ma pronunt asupra altor reprezentante insa cel putin in cazul AutoGrup Sud, afirmatia este 100% valabila.
roberto, la Sud au incercat acum trei luni sa-mi dea teapa cu compresorul A/C, spunandu-mi ca e ars si trebuie sa mi-l schimbe... Noroc ca s-a dus ala caruia i-am vandut masina la alt service sa mai verifice o data, ca altfel dadeam aproape 1.000 euro de pomana :047:

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #56 : Iulie 20, 2011, 02:26:56 p.m. »
Ai dreptate, dar nimic nu e general valabil. Asa ca nu trebuie sa generalizam.
Insa ultima fraza ("Macar reprezentantele isi asuma raspunderea si cauta sa rezolve problemele atunci cind acestea apar.") mi se pare exagerata si aproape hilara. In multe cazuri asta nu se intampla.

Nu ma pronunt asupra altor reprezentante insa cel putin in cazul AutoGrup Sud, afirmatia este 100% valabila.

Judge, my friend, am discutat astazi cu cineva din reteaua Skoda, referitor la folosirea uleiului Motul in perioada garantiei. Omul este de parere sa folosesti un ulei Long Life agreat de VAG, pe care sa-l schimbi insa la maxim 15000km parcursi.
« Ultima Modificare: Iulie 20, 2011, 02:31:37 p.m. de roberto »
Land Rover Discovery 3

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Cont sters
« Răspuns #55 : Iulie 20, 2011, 02:22:24 p.m. »
Daca gresesc,mecanicii  platesc, nu prea isi permit sa nu bage in seama documentatia.
Din pacate clientul este cel care plateste "fara numar" =)) ca ei nu vor recunoaste niciodata ca s-a intamplat ceva din cauza prostiei lor. Citeste povestea lui razraz, ca e la subiect (plateste de zor "reparatii" care se fac la o masina in garantie, fara succes...). Dar probabil ca e din vina lui si de-aia plateste de fiecare data cand le face o vizita :042:
Nu vezi ca la multe reprezentante nici nu te lasa sa stai langa masina ca sa nu vezi cat de "profesionisti" sunt si "sa le dai peste bot"? (valabil pentru clientii care au cunostinte tehnice, ca cei care nu se pricep degeaba stau).
« Ultima Modificare: Iulie 20, 2011, 02:30:40 p.m. de Cristi 71 »

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #54 : Iulie 20, 2011, 02:18:33 p.m. »
Ai dreptate, dar nimic nu e general valabil. Asa ca nu trebuie sa generalizam.
Insa ultima fraza ("Macar reprezentantele isi asuma raspunderea si cauta sa rezolve problemele atunci cind acestea apar.") mi se pare exagerata si aproape hilara. In multe cazuri asta nu se intampla.
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline zamolxes

• Doar inscris
  • Locaţia: constanta
  • Mesaje postate: 1
  • Doar Inscris
  • Auto: Suberb 1/140 CP
« Răspuns #53 : Iulie 20, 2011, 01:56:57 p.m. »
Salut,
Este foarte usor sa judeci din afara:
>referitor la "Azi am fost la reprezentanta sa-mi iau covorasele (ca n-au fost in stare sa le aduca in 2 luni de zile de cand am dat comada pentru masina) ", din pacate criza financiara isi pune amprenta asupra duratei incasarii banilor de la clienti,asigurari si implicit la cresterea duratei de aprovizionare pentru anumite repere
>"era un "meserias" care dadea de zor cu un ciocan si un levier la o Octavia 2 la o roata pe fata (din pozitia in care eram nu vedeam exact in ce loveste, probabil vroia sa scoata vreo bucsa sau rulment, dar normal ar fi fost sa foloseasca o scula adecvata, un extractor ceva...). Parca ar lucra intr-un SMA pe timpul lui Ceausescu.."- dupa ce o sa parcurgi citeva zeci de mii de km si eventual si in conditii mai putin adecvate (zapada combinata cu cine stie ce substante,noroi, etc) si se va incerca desfacerea anumitor repere de pe masina cu extractoare, prese, etc si vei constata ca nu se poate, o sa te rogi sa se desfaca la ciocan si levier, altfel se poate ajunge chiar la taierea anumitor repere.
 Daca nu string anumite suruburi la cuplu indicat de fabricant, se poate ajunge (in cazul distributiei) la ruperea unei urechi de prindere motor.Daca gresesc,mecanicii  platesc, nu prea isi permit sa nu bage in seama documentatia.
   Daca plecam de la idei preconcepute despre un  service, "mi-a spus mie un prieten ca"..., etc, nu vei gasi niciodata un service pe masura pretentiilor tale sau, acel service va fi bun pina la primul incident aparut.Macar reprezentantele isi asuma raspunderea si cauta sa rezolve problemele atunci cind acestea apar.

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Cont sters
« Răspuns #52 : Iulie 19, 2011, 05:26:41 p.m. »
@roberto, cu "meseriasii" din service-uri treaba sta cam asa: "cine vede si nu stie, zice c-asa trebuie sa fie".
Mie mi-e de-ajuns doar sa-i vad ca strang prezoanele rotilor "la mana" si mi se pune pata pe ei, sau alte chestii la fel de banale cum ar fi strangerea busonului de la baia de ulei...Azi am fost la reprezentanta sa-mi iau covorasele (ca n-au fost in stare sa le aduca in 2 luni de zile de cand am dat comada pentru masina) si asteptandu-l pe consilier sa mi le aduca, ma uitam pe fereastra care da spre service si era un "meserias" care dadea de zor cu un ciocan si un levier la o Octavia 2 la o roata pe fata (din pozitia in care eram nu vedeam exact in ce loveste, probabil vroia sa scoata vreo bucsa sau rulment, dar normal ar fi fost sa foloseasca o scula adecvata, un extractor ceva...). Parca ar lucra intr-un SMA pe timpul lui Ceausescu...Astia chiar daca au scule si dispozitive, ori nu stiu ori nu vor sa le foloseasca ca ei "au simturile dezvoltate" si nu au nevoie de asa ceva. Daca-i intrebi care e cuplul de strangere pentru un surub oarecare, se uita la tine ca la nu stiu ce...
« Ultima Modificare: Iulie 19, 2011, 05:29:13 p.m. de Cristi 71 »

Offline roberto

• Gold member
« Răspuns #51 : Iulie 19, 2011, 02:37:53 p.m. »
Probabil ne va lumina cu motivele nemultumirii atat de vehement trambitate. Eu unul sunt de alta parere.......in fine. Daca te hotaresti sa faci revizia la noi, ma anunti cu 1-2 zile inainte. In mod cert nu vei avea parte de obiectii privind pastrarea garantiei.
Land Rover Discovery 3

Offline judge

• Gold member
« Răspuns #50 : Iulie 19, 2011, 02:34:03 p.m. »
Iacata, o solutie constructiva! La cum vorbeste insa Cristi 71 despre cei de la reprezentanta din CT (caci la ei cred ca facea referire), imi e teama insa ca o sa-mi cada motorul doar daca se apropie de masina...  =))

Merita insa sa o gandesc putin si pe partea asta. Cheers, roberto!

Offline roberto

• Gold member
« Răspuns #49 : Iulie 19, 2011, 02:27:07 p.m. »
Am eu o solutie :)) :
faci revizia la Constanta si poti pune si lapte in loc de ulei.
Land Rover Discovery 3

Offline judge

• Gold member
« Răspuns #48 : Iulie 19, 2011, 02:25:05 p.m. »
@fixpixu: also true.

@ff_2004_06 & Cristi71: adevarul e ca nu prea imi da mana sa arunc complet la cos garantia. Cu atat mai mult cu cat am luat si garantie extinsa.

Hai sa o luam altfel: eu ii inteleg pe cei de la PBA. Pana la urma, astea sunt conditiile impuse de PoRo pentru acordarea garantiei comerciale, iar ei nu au cum sa deroge de la ele.
« Ultima Modificare: Februarie 01, 2013, 09:05:30 p.m. de ff_2004_06 »

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #47 : Iulie 19, 2011, 01:52:23 p.m. »
Cristi 71, deci tu il incurajezi sa isi asume un risc? Tu nu ai avut nici o problema cu masina, dar daca aveai si nu o mai puteai rezolva pe garantie?
Eu as zice sa mergi pe cel mai bun ulei omologat VW, nu cred ca vei avea porbleme.
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Cont sters
« Răspuns #46 : Iulie 19, 2011, 01:38:16 p.m. »
Ok, mi-am luat-o: Skoda Auto mi-a raspuns cum anticipam - ca folosirea uleiul neomologat VW poate duce la pierderea garantiei. Voi mai incerca sa vorbesc cu PBA, dar nu cred ca o voi scoate la capat.
Intrebarea e ce fac?
Nu te speria. Pune ce ulei vrei. Cu Octavia m-am dus de fiecare data cu uleiul meu si m-au tot amenintat ca pierd garantia si m-au pus de fiecare data sa semnez ca nu am pretentii daca se strica si am semnat si nu s-a intamplat nimic, masina nu a avut nici cea mai mica problema in 4 ani...
Acum, cu Superb-ul n-o sa mai calc pe la reprezentanta ca la cat de prosti sunt nu vad de le-as da 125 RON pe ora de "manopera"... Nu ca n-as avea de unde, dar la asa tarif ar trebui sa lucreze la masina mecanici, nu ciobani... Nu ma lasa inima sa dau bani unor incompetenti cu aere de profesionisti, ca ar insemna sa fiu luat de fraier.

Offline fixpixu

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 298
  • __
  • Auto: Kia Proceed 2019,1.4 T-GDI DCT
« Răspuns #45 : Iulie 19, 2011, 11:36:40 a.m. »
Poi cum ziceai, tu faci schimbul la ulei destul de des. Asa ca daca pui un ulei de calitate si schimbi din 5000 km in 8000 km ar trebui sa fie ok :)

Offline judge

• Gold member
« Răspuns #44 : Iulie 19, 2011, 11:24:59 a.m. »
Ok, mi-am luat-o: Skoda Auto mi-a raspuns cum anticipam - ca folosirea uleiul neomologat VW poate duce la pierderea garantiei. Voi mai incerca sa vorbesc cu PBA, dar nu cred ca o voi scoate la capat.

Intrebarea e ce fac?

(i) fac schimbul la PBA cu ce vor ei, si apoi ma duc in alta parte si mai fac inca o data schimbul si pun Motul-ul pe care il vreau eu (Motul 300V Power 5W40 sau Motul 300V Power Racing 5W30); sau

(ii) pun direct la PBA  Motul 8100 X-lite 0W30, care are certificare VW 502 00 (deci voi trece la QG2).

Aveti sugestii de alte uleiuri care sa reziste la abuzuri serioase? Multam!

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Turcaletul de vizitator
[Azi la 12:51:17 p.m.]

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de vizitator
[Azi la 10:00:23 a.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

* Mesaje recente

Re: Turcaletul de vizitator
[Azi la 12:51:17 p.m.]

Re: Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de vizitator
[Azi la 10:00:23 a.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Re: Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

Re: Turcaletul de bogdanpiatra
[Iunie 17, 2026, 07:12:43 p.m.]

Calendar

Iunie 2026
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du