Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Schimb distributie Skoda Superb 1,9 ( 2008 )  (Citit de 11654 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bianco

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 2
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda Superb 1,9
Re: Schimb distributie Skoda Superb 1,9 ( 2008 )
« Răspuns #5 : Aprilie 28, 2011, 10:52:54 a.m. »

multumesc mult pentru sfaturi ! o sa caut si eu stiker-ul in portbagaj sa vad ce scrie pe el :)
« Ultima Modificare: Aprilie 28, 2011, 11:08:28 a.m. de M i c u t z u »

Offline landser

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 269
  • Skoda Superb 1,9TDI AWX 131 CP BJ2007
« Răspuns #4 : Aprilie 28, 2011, 10:43:34 a.m. »
La o prima vedere dupa nr de km pe care ii ai nu ai inca de ce sa ti faci griji in privinta distributiei pt ca se schimba la 120000km.Asta poti sa o verifici dupa  intervalul de service pe care il are masina si e trecut pe stiker ul din portbagaj sub mocheta(pe linga roata de rezerva) si apoi te confrunti cu service planul masinii(scrie acolo dar nu mai stiu exact ceva QG0 -cauti si vei gasi).Totusi distributia se schimba la 120000km sau 4 ani (hai 5 max) pt ca imbatraneste cauciucul.Si eu sunt in aceeasi situatie pt ca am masina din 2007 si am doar 39000km si probabil ca la anul ii voi schimba doar cureaua.In cazul tau daca ai 5 ani cu masina trebuie sa o cam schimbi.Se schimba urmatoarele (si spun asta pt ca nu sunt la prima masina):curea distributie ,role distributie,curea accesorii si obligatoriu pompa de apa.Celelate role si rulmenti se verifica si daca sunt ok raman asa pt ca daca se strica pe parcurs se pot schimba fara a provoca o dauna motorului(pe cand daca se rupe cureaua de distrib sau pompa zic eu ca nu e prea bine).
Skoda Superb 1,9TDI AWX 131CP BJ2007/Skoda Octavia 1,9TDI AXR 101CP BJ2008

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #3 : Aprilie 28, 2011, 05:47:54 a.m. »
Cred ca va cam grabiti. S-au schimbat intervalele de inlocuire a distributiei. Ex. la masina mea, este 120000 sau 150000 km. Nu am retinut exact si nici nu am timp sa ma uit in document.
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #2 : Aprilie 27, 2011, 10:01:57 p.m. »
La prima schimbare de distributie se schimba intreg kitul distributie (inclusiv curea accesorii) si lichidul racire, fara pompa de apa.
Aceasta din urma se schimba la a 2-a distributie sau la prima daca la inspectie se constata ca lacrimeaza de ex.

Masina ta nu mai este in garantie, asa ca obtine preturi de la mai multi furnizori de piese din afara retelei si decide in consecinta.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline bianco

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 2
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda Superb 1,9
Schimb distributie Skoda Superb 1,9 ( 2008 )
« Răspuns #1 : Aprilie 27, 2011, 09:26:33 p.m. »

Salut !

Am nevoie de sfaturile voastre ! Am o Skoda Superb, motorina, 1,9 aproape 88.000 Km.  Am zis sa incep sa ma interesez de preturi si sa caut cea mai buna varianta ( service sau reprezentanta Skoda) pentru schimb distributie. Si cum meseria mea nu are nimic de-a face cu mecanica auto, am vb direct cu consilierii service.

La Avia Motors iata ce raspuns primesc: "Pretul pachetului economic
 pentru schimbul de distributie 883 lei (cu tva + manopera inclusa) si cuprinde cureaua de
 distributie impreuna cu rola intinzatoare. Pachetul nu contine pompa de apa, antigel si
 apa distilata."

La un service, reprezentanta Skoda, primesc o alta oferta - cu apx 4500-4600
[/color]KIT DISTRIBUTIE ,POMPA APA,FULIE ALTERNATOR

[/color]CUREA ALTERNATOR

[/color]CUREA COMPRESOR

[/color]INTINZATOR ALTERNATOR

[/color]INTINZATOR COMPRESOR

[/color]RULMENT VENTILATOR

[/color]ANTIGEL 3L

Intrebarea mea este urmatoarea: Ce anume trebuie schimbat ? doar KIT-ul de distributie sau si restul pieselor? Ma deruteaza faptul ca intreb la 5 service-uri si primesc 5 raspunsuri diferite !!

imi poate da cineva un sfat?

multumesc anticipat

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()