Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Directie Octavia Rs, Tremura volanul la peste 80km/h  (Citit de 9966 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline BLiTZ

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 404
  • Newbie! :D
  • Auto: 911
R?spuns: Directie Octavia Rs, Tremura volanul la peste 80km/h
« Răspuns #8 : Februarie 04, 2008, 08:29:30 p.m. »
 :082: bun asa! am intuit bine problema, bine ca n-a fost nimic mai grav!!
Sa vezi ce ape reci m-au trecut pe mine pe sira spinarii cand mi s-a intors primul client cu masina care tremura din toti rarunchii.... m-am facut verde-albastru la gandul ca vreun mecanic n-a strans bine prezoanele la roti. Dar si sa vezi ce entuziast am fost dupa ce-am spalat omului cu mana mea jantele si l-am dus in proba sa vada ca s-a remediat! :D
Cheers!
Ești prost și vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele!
Ești cel mai prost? Aprinde și stopul de ceață (sau stopurile de ceata)! ©Ioana

Offline Devil69

• Junior
  • *
  • Locaţia: Craiova / Bucuresti/ ex-Arad
  • Mesaje postate: 58
  • Auto: Octavia RS 1.8T AUQ
« Răspuns #7 : Februarie 04, 2008, 12:49:34 p.m. »
Mda... Era namol uscat pe interiorul jantei... Cica masina nu avea nimic in neregula, mi-au zis la service. In consecinta m-am dus la service ca sa imi spele jantele :))

Offline BLiTZ

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 404
  • Newbie! :D
  • Auto: 911
« Răspuns #6 : Februarie 03, 2008, 08:37:04 p.m. »
Cel mai problabil bajta este murdara pe interior cu mult noroi. S-a adunat acolo si din miscarea de rotatie combinata cu forta centrifuga roata s-a autoechilibrat. Mizeria s-a uscat pana cand ai dat in vreo groapa ceba si-atunci a picat o parte din mizerie si roata s-a dezechilibrat singurica.
Daca nu ai lovit nici o groapa sau altceva, cam asta ar fi cel mai probabil scenariu.

Mie unul mi s-a intamplat de nenumarate ori sa dau masinile la spalat cand le scoteam din service, inainte de a le livra clientilor, iar cei de la spalatorie spalau neglijent noroiul de pe interiorul jentilor, a.i. clientii se intorceau cu o falca-n cer si cu una in pamant ca le tremura masinile de mama mama peste 60-70km/h. Prin urmare mai dadeam odata masinile la spalat.... de jante! :D
Daca nu ai rezolvat inca problema, iti recomand un demontat de roti si cu o perie de sarma dat jos pamantul din interiorul lor si un echilibrat de roti.
Cheers!
Ești prost și vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele!
Ești cel mai prost? Aprinde și stopul de ceață (sau stopurile de ceata)! ©Ioana

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #5 : Ianuarie 28, 2008, 08:25:10 p.m. »
janta se schimba pe casco daca ai. trebuie sa dai o declaratie la politie ca ai dat intr-o groapa, si apoi la asigurari.

Offline d-rive

• Gold member
  • Locaţia: Galati
  • Mesaje postate: 1560
  • just me!
« Răspuns #4 : Ianuarie 28, 2008, 01:05:30 p.m. »
Exact ce a zis Doru mi-a trecut prin minte... sa nu-ti fi sarit plumbii. Totusi, fa o verificare calumea. Pana una alta, schimba roata cu cea de rezerva sau alta de pe spate, fa o proba si apoi vezi ce e. Daca dupa ce schimbi roata e ok inseamna ca acolo e buba, verificare, eventual roluire, echilibrare si mai ales verificare pneu, ai grija sa nu aiba umflaturi, uita-te cu atentie mare la el.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #3 : Ianuarie 28, 2008, 01:01:16 p.m. »
Recomand o verificare pe rampa, de asemenea banuiesc ca ai pierdut plumbii...
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline F L O R I N

• Gold member
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 3747
  • Octavia 2 , 2.0 TDI 140CP cu DSG
« Răspuns #2 : Ianuarie 28, 2008, 12:04:42 p.m. »
Imi pare rau pentru ce s a intamplat.Cauza tremuratului poate fi de la janta sa nu se fi strambat sau pur si simplu sa se fi dezechilibrat ca bascula stramba este cam greu.Du te la o vulcanizare sa ti verifice janta si vezi dupa aceea. Daca e janta si nu este si cauciucul nu cred ca ti o va schimba pe casco :082:

Offline Devil69

• Junior
  • *
  • Locaţia: Craiova / Bucuresti/ ex-Arad
  • Mesaje postate: 58
  • Auto: Octavia RS 1.8T AUQ
Directie Octavia Rs, Tremura volanul la peste 80km/h
« Răspuns #1 : Ianuarie 28, 2008, 11:52:33 a.m. »
Salutare.

Sa va spun ce mi s-a intamplat vineri seara. Vin eu linistit de la serviciu bucuros ca vine un nou week-end. La 100m de casa opresc la semafor. Se face verde, plec repede, insa din pacate nu pot ocoli niste denivelari la o canalizare din cauza traficului. Zdup-zdup si gata. Ajung acasa, masina nu avea nimic vizibil. A mai facut ea cunostinta cu gropi si cu alte ocazii (te pune pe ganduri unde se duc banii platiti pe rovigneta). In week-end o scot un pic la o plimbare. Ies putin in afara orasului si constatat cu stupoare ca pe la 80km/h volanul tremura ingrozitor, in ciuda faptului ca drumul era bun.

Are cineva vreo idee? Ce s-o fi intamplat? Ca sa stiu la ce sa ma astept la service. Se poate repara pe casco?

Multumesc.
« Ultima Modificare: Ianuarie 28, 2008, 12:10:52 p.m. de Devil69 »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Mai 27, 2026, 08:37:38 p.m.]

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de Andrei1980
[Mai 27, 2026, 08:13:37 a.m.]

VW Golf VII 1.2 TSI 110 CP Trendline de vizitator
[Mai 13, 2026, 09:10:19 a.m.]

Aditiv benzina de vizitator
[Mai 11, 2026, 11:26:25 a.m.]

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

* Mesaje recente

Calendar

Mai 2026