Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Propunere legislativa pt calcularea impozitului auto  (Citit de 20406 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
Re: Propunere legislativa pt calcularea impozitului auto
« Răspuns #36 : Mai 06, 2011, 10:14:44 a.m. »
Mi se pare f corect. Oricum norma de poluare si valoarea de piata a masinii mi se par criterii corecte.
Nu mi se pare corect, acea normă de poluare se aplică la toate taxele. Valoarea maşinii şi puterea motorului sunt ok, dar norma de poluare nu-şi are rostul aici.
Am votat NU, legea asta nu face decât să bage mâna mai adânc în buzunarul tuturor. De pomană.
« Ultima Modificare: Mai 06, 2011, 10:17:06 a.m. de LNT »
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline iulian325

• Junior
  • *
  • Locaţia: IASI
  • Mesaje postate: 70
« Răspuns #35 : Mai 06, 2011, 10:12:51 a.m. »
aceste taxe pompos numite si explicate sunt praf in ochii oamenilor respectiv CE. nu se urmareste nimic concret, poate o corectie bugetara, nu au legatura cu infrastructura sau poluarea (chestii care in .ro nu intereseaza pe nimeni). drumurile au datoria sa se strice pt a putea fi rereparate (sub deviza 'noi la anul ce mancam?') iar daca te deranjeaza 'fumul' iti faci vila langa o padure (EVIDENT DACA ESTI CINE TREBUIE) - si problema poluarii este rezolvata. NU FITI NAIVI!

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #34 : Mai 06, 2011, 10:10:00 a.m. »
Ca sa nu transformam topicul intr-un sir nesfarsit si inutil de lamentari, am deschis un sondaj. Votati in cunostinta de cauza si motivati alegerea facuta. Forma initiatorului propunerii legislative am postat-o de ceva timp http://www.skoda-club.ro/index.php?topic=7592.msg184352#msg184352
E bine sa fie citita inainte de a se da cu parerea.
[mergedate]1304665620[/mergedate]
Votul meu este NU, din motivele pe care deja le-am spus.
« Ultima Modificare: Mai 06, 2011, 10:08:34 a.m. de Stef13 »

Offline Johnny T.

• Junior
  • *
  • Locaţia: Pascani
  • Mesaje postate: 35
  • Degeaba fuge daca nu zboara!
    • JOHNN T.
  • Auto: Skoda Superb 2.5 V6
« Răspuns #33 : Mai 06, 2011, 01:12:00 a.m. »
Referitor la ce discutati vin si eu sa completez:
- La Londra este taxa de congestion 8 lire [40 ron] dar numai pe anumite zone - marcate si pe care le poti ocoli [sunt zonele cu cladiri vechi, zone rezidentiale, zone unde cladirile sunt mai aproape de strada decat altele]; dar ATENTIE!!! Nu se plateste impozit pe masina. Eu am o Skoda SUPERB 1 luata acolo. Platesti 1200 Lire pe an asigurarea obligatorie care ti-o faci cum vrei - impotriva incendiilor, furt,  vandalizare, si ai asistenta tehnica pe autostrada gratuit ..etc plus cum e la noi Rovigneta - ei au Road TAX si pentru masina mea 2.5 V6 era 238 lire pe an - 10 milioane, dar scuza-ma englezoii au infrastructura!!!!!  Salar 1200 lire

In Romania, daca ar fi sa o inmatriculez: 700 ron RCA, 900 ron impozit pe an, plus Rovigneta - ce primesc:  drumuri pline de gropi [am schimbat deja 4 cauciucuri, baia de ulei si toate bratele de pe fata. acum armortizoarele is varza - in numai 3 luni de circulat in Romania aproximativ 3000 km facuti], deci infrastructura e varza ...RCA-ul ....daca il lovesc pe unul ...cine stie daca il despagubeste si pana la urma daca ai ghinion ii platesti omului reparatiile; nu esti acoperit la vandalizare sau alte daune decat daca iti faci suplimentar CASCO .... pai daca la Londra eu imi rup un cauciuc din cauza drumului si expertii confirma acest lucru platesc aia daune de mii de lire, plus ca firma respectiva risca sa isi piarda contractul cu primaria si la revedere alte contracte ... si ca sa termin cu comparatiile in Romania salarul minim e de 650 ron sau 680 .... :)) )) 1200 lire UK versus 150 lire RO :)) ))))))
Platim ca in EUROPA da salariile tot romanesti

Si ca sa fiu si in TOPIC :  TAXA AUTO ESTE ILEGALA!!!!! CONFORM UNIUNII EUROPENE NU SE PERCEPE TAXA DE INMATRICULARE IN CADRUL UNIUNII.  LA FEL SI IMPOZITUL PE MASINA - CU CE MA AJUTA STATUL CAND IMI CUMPAR MASINA???  Si ati uitat ca pretul la benzina si motorina a crescut ca, se platesc nu stiu ce procente pentru intretinerea drumurilor? Cu alte cuvinte, platim odata cand cumparam combustibil, mai platim odata cand cumparam rovigneta si inca odata cand platim impozit si era sa uit - inca odata taxa de parcare :))))) de 4 ori pentru acelasi NIMIC numit INFRASTRUCTURA!

« Ultima Modificare: Mai 06, 2011, 01:17:11 a.m. de Johnny T. »
SKODA SUPERB I/2.5 V6/155 CP/2002

Offline daniel7472

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 141
  • viata e frumoasa
  • Auto: Passat 2.0 TDI PD
« Răspuns #32 : Mai 06, 2011, 12:31:39 a.m. »
Rea este nu neaparat taxa in sine sau cum e calculata ci faptul ca mai toti dintre noi stim ca sint bani care vor lua destinatii dubioase. Atita timp cit avem in fruntea tarii specimenele astea .... pot sa faca ei cea mai buna formula de impozit ca tot bine nu merge. Eu unu m-am impacat cu ideea ca trebuie sa platesc ca sa pot trai in tara asta; ca in filmele cu mafioti ... esti pe strada mea, platesti taxa de protectie. Cam asa vad eu lucrurile.

Offline Stef13

• Moderator General
« Răspuns #31 : Mai 05, 2011, 11:13:32 p.m. »
vorbind despre impozit auto ca sursa de finantare a bugetelor locale, eu as pune cota procentuala unica pe valoarea masinii si basta. Este cea mai echitabila metoda.
In paralel, taxa de poluare sa-si vada mai departe de treaba ei. Are alte scopuri si este stabilita dupa cu totul alte principii decat impozitul.
[mergedate]1304625621[/mergedate]
Impozitarea pe capacitate cilindrica nu are nicio justificare economica sau ecologica. Un motor 1,2 tsi consuma si polueaza la fel ca un motor 2,2 diesel. Dar astia care fac legile se ghideaza dupa propriile lor principii.
« Ultima Modificare: Mai 05, 2011, 11:03:22 p.m. de Stef13 »

Offline mnp

• Gold member
  • Locaţia: sibiu
  • Mesaje postate: 613
  • Octavia fabricata Vineri 13
  • Auto: OII FL 1.6 TDI
« Răspuns #30 : Mai 05, 2011, 10:16:44 p.m. »
Sumele si criteriul pe care se stabilesc sunt in plan secundar.Noi natia de "romanache "trebuie sa ne autoeducam si sa cerem celor care au astfel de propuneri un troc :bun platesc atat si atat dar tu in schimb cu banii "stransi" pui in functiune programul  x (mai multe parcari. mai putine borduri si gropi.bla bla ).Noi ne certam tot timpul de ce asa si nu invers si nimeni nu urmareste sa se faca ceva...cu adevarat.
Oricare ar fi criteriile de impozitare intotdeauna o categorie va fi nemultumita...

Concluzia :o trage fiecare

Offline Stef13

• Moderator General
« Răspuns #29 : Mai 05, 2011, 09:58:18 p.m. »
Oricum norma de poluare si valoarea de piata a masinii mi se par criterii corecte.
degeaba, al treilea criteriu strica tot. Sa speram ca propunerea va ramane la stadiul actual de aberatie pesedista nascuta dupa o betie crancena, la fel ca si cea despre dublarea filmelor in lb romana (ca tot suntem offtopic).

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #28 : Mai 05, 2011, 09:46:17 p.m. »
[fully off-topic :D] Stiu ce zici, dar eu nu vreau doar noroiala...si pe sosea este de preferat un diesel potent si cu consum "reason " ;)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline judge

• Gold member
  • Mesaje postate: 1180
  • Auto: Utilaje agricole
« Răspuns #27 : Mai 05, 2011, 09:39:15 p.m. »
[completely off-topic] lasa 2.8, treci pe 4.2 (benzina, nu diesel). si il sui pe 35 sau 38-uri dupa ce i-ai schimbat rapoartele in grupuri.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #26 : Mai 05, 2011, 08:53:38 p.m. »
in Italia se plateste impozit auto; calculul se face in functie de puterea motorului (in KW) si norma de poluare.

Mi se pare f corect. Oricum norma de poluare si valoarea de piata a masinii mi se par criterii corecte.

P.S. Caphonne, eu mi-as lua un Patrol Y60 2.8 sau Toyota Landcruiser cu 3 blocante :D
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Limit

• Gold member
  • Locaţia: Slatina
  • Mesaje postate: 959
  • I like to drive
  • Auto: O2FL, 2.0TDI 175cp
« Răspuns #25 : Mai 05, 2011, 08:10:05 p.m. »
In centrul Londrei se plateste taxa ca sa intri. Taxa de congestie. De ei ce mai zici?
Dimsport soft 175 cp

Offline TOMY2SAIB

• Junior
  • *
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 69
« Răspuns #24 : Mai 05, 2011, 08:08:02 p.m. »
Nu este corect sa platesc impozit mai mare la un superb 1,9 fata de o fabia 1,9 la fel nu este corect ca rca sa platesc in functie de motorizare ,daca un logan intra intr-un mercedes cu 60la ora  ar avaria masina la fel ca si un superb si aici vorbim despre valoarea pagubelor materiale.Tot incorecta mi se pare si taxa la intrarea in Mamaia.Mai trebuie sa bage taxa de intrare in bucuresti si le avem pe toate -- ca tot a spus mai devreme cineva ca vrem sa traim ca-n vest dar vrem taxe ca-n est--.Comparativ cu salariul minim din romania(723lei(175euro) si valoarea taxelor si amenzilor(ridicat auto 900 lei) RCA motor 1,8 (1100lei) -- este rusinos sa faci asemenea comparatii  dar de asa-i romanul 
Superb elegance1.8tsi 4x4  01/2011

Offline noobinhood

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 321
« Răspuns #23 : Mai 05, 2011, 06:53:40 p.m. »
PFF, astia au aflat de planul meu diabolic de a sunta sistemul de taxe si impozite pus in aplicare cand am decis sa iau Octavia cu motor de 1.2  :O)
fosta- Octavia 2 Facelift, 1.2TSI, DSG7, Business, Candy White
actuala- Ford Focus 3 facelift, 1.0ecoboost 125cp, trend + optionale

Offline landser

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 269
  • Skoda Superb 1,9TDI AWX 131 CP BJ2007
« Răspuns #22 : Mai 05, 2011, 06:51:04 p.m. »
din ce vad eu parerea mea e ca romanii vor sa traiasca ca in vest dar sa plateasca ca in est.Sa fim tratati egal ca toti europenii dar sa fie mila fata de noi ca suntem saraci.Repet nu mi se pare normal ca un loganist de 1,4 sa plateasca cat unu cu octavia sau golf 6 doar ca are motor de 1,4.
Skoda Superb 1,9TDI AWX 131CP BJ2007/Skoda Octavia 1,9TDI AXR 101CP BJ2008

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()