Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Actuator / turbina 1.2TSI  (Citit de 22077 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1792
  • Auto: Toyota Corolla 2.0 hibrida 140
Re: Actuator / turbina 1.2TSI
« Răspuns #9 : Iunie 29, 2011, 10:32:46 a.m. »
Chiar , care sunt "semnele de oboseala" la un turbo???? Sunt la prima masina turbo si va intreb din curiozitate sa stiu si eu .
Toyota Corolla TS - 2.0 196, Exclusive, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #8 : Iunie 29, 2011, 09:51:05 a.m. »
Eu stiam ca schimbarea ansamblului turbo, cu tot cu acturator, ne duce undeva la 1800 EUR sau 7800 RON; dar nu bag mana in foc pt aceasta informatie, e preluata de pe net.
@Stef13: ai dreptate, Poltosi si-a schimbat de 2 ori ansamblul turbo pana acum; numai ca, in prezent are 33500km si spune ca turbina da iar semne de oboseala
@Matiuss: eu nu cunosc de vreo intentie a Vw de a introduce un nou set de turbo pt 1,2 TSI; daca tu stii ceva, asteptam cu nerabdare sa ne spui si noua.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline mariusss

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 267
  • Auto: O2 FL 1.2 tsi
« Răspuns #7 : Iunie 28, 2011, 07:29:02 p.m. »
@bogdanpiatra: foarte corect, asta sustineam si eu prin alte locuri. Si apropo, eu eram ala "plouat" in masina.

@vizitator: mai sunt si altii, poti fi sigur. Eu stiu de pe forumuri sau chiar personal, inca 3 clujeni cu octavia 1.2 tsi. Din 4 cati suntem pe forumuri deocamdata, 2 au avut turbo schimbat inainte de 15.000km. In plus, toti 4 am fost in service, cu probleme mai mici sau mai mari de reclamat.

Cand am vorbit cu unul din inginerii de la service, mi-a spus ca e obligatoriu sa se schimbe tot turbo-ul.

@vizitator: la tine e ok, pana ti se fabrica masina, o sa intre setul nou de turbo-uri :D

@Stef13: undeva la 6000 roni (asa tin minte ca am citit pe undeva)

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #6 : Iunie 28, 2011, 07:27:13 p.m. »
O mica precizare/corectie la ceea ce a spus @vizitator: polotsi a avut probleme cu turbina nu la un Golf ci la un Polo, o data cand masina avea 5000 km si alta data dupa ce parcursese 10.000 km.

Are cineva informatii despre cat ar costa schimbarea turbinei la 1,2 tsi? In afara garantiei, evident.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3203
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #5 : Iunie 28, 2011, 06:30:57 p.m. »
ma rog, numarul celor cu probleme la turbo este totusi mic, sa speram ca nu ajungem toti aici.

Raporteaza numarul celor cu probleme la nr celor care intra pe forum, ca in rest nu prea ai de unde sa stii. Sunt multi posesori care nu stiu sau nu au timp sa intre pe forum.Si eventual la nr celor care au cumparat 1.2 tsi daca stii.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #4 : Iunie 28, 2011, 12:45:56 p.m. »
mda...ma gandeam ca pot fi schimbate totusi separat, avand in vedere ca turbo este marca IHI, si actuatorul Mahle...deci pana la urma aveau dreptate cei de la service cand schimbau tot ansamblul turbo din cauza acelui ,,meserias'' de actuator.
Am observat ca cei care au trecut de 30 000 km au reclamat aceasta problema ex: 2 utilizatori de Glof VI (Poltosi-33 500km, Manatee-30 000km), Zforis (34 000km), dar sunt unii si cu km mai putini, care au schimbat turbo pe garantie.
ma rog, numarul celor cu probleme la turbo este totusi mic, sa speram ca nu ajungem toti aici.

Offline fixpixu

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 298
  • __
  • Auto: Kia Proceed 2019,1.4 T-GDI DCT
« Răspuns #3 : Iunie 28, 2011, 12:01:19 p.m. »
In manualul de service oficial VAG spune ca turbo/actuator este un SINGUR ANSAMBLU.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #2 : Iunie 28, 2011, 11:33:48 a.m. »
adica in cartea tehnica scrie ca se poate, dar in practica se pare ca lucrurile nu stau chiar asa. Mai multi colegi de-ai nostri au avut probleme cu acest actuator (mai putini cu Octavii, dar si cu Polo, Yeti, Golf VI). Si, cand au reclamat problema la service, li s-a schimbat tot ansamblul turbo, nu numai actuatorul (1800 EUR). Se pare ca acest actuator se incalzeste, si lasa valva de la turbo pe pozitia deschis...astfel ca dupa un timp trebuie schimbat tot ansamblul turbo. Ma rog, aici trebuie sa ne lamureasca cineva care cunoaste foarte bine problema, eu doar stiu niste chestii generale, fara detalii...insa ma intreb eu: daca mi se aprinde martorul EPC, si ma duc imediat la service, constatam ca actuatorul nu mai functioneaza OK, dar ca turbina e OK, atunci pot sa schimb numai actuatorul, lasand turbina asa cum e?

Offline vizitator

• Gold member
Actuator / turbina 1.2TSI
« Răspuns #1 : Iunie 28, 2011, 09:44:20 a.m. »
Stie cineva daca la 1,2 TSi actuatorul se poate schimba separat de ansamblul turbo ?(in cazul in care actuatorul e stricat si turbo e bun, of course).

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()