Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Judge: Toyota Land Cruiser 100 4.2 l Diesel (2002)  (Citit de 33012 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline judge

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1180
  • Auto: Utilaje agricole
Re: Judge: Toyota Land Cruiser 100 4.2 l Diesel (2002)
« Răspuns #56 : Mai 01, 2012, 12:32:23 p.m. »
3

Offline judge

• Gold member
« Răspuns #55 : Mai 01, 2012, 12:31:32 p.m. »
2

Offline judge

• Gold member
« Răspuns #54 : Mai 01, 2012, 12:30:41 p.m. »
Update pe truggy-ul de concurs (bazat pe Nissan Patrol Y60):

Am fost la Brasov si am scos-o in teste. Masina e absolut spectacol. Troliul mecanic functioneaza, dar e putin cam lent - mai ales pe desfasurare, cand trebuie sa o bag in marsarier pentru a desfasura (scoate) cablul si e mai lent decat o glaciatiune. Pe tras insa e ok, pentru ca utilizez treptele 3 si 4. Cred ca e mai rapid decat cel mai bun troliu electric si, avand si uriasul avantaj de a trage constant, stam deja bine. Pana la primul concurs vom mari viteza troliului prin dublarea dimensiunii tamburului (deci ii vom dubla viteza), urmand ca dupa prima etapa sa cautam si rapoarte mai bune (ne-ar trebui 20:1 in loc de 40:1 cat avem acum).

Cutia de transfer de Defender a schimbat mult masina, reductia fiind intr-advar acum mult mai puternica.

Si acum poze. Multe. :D
« Ultima Modificare: Mai 01, 2012, 12:38:58 p.m. de judge »

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #53 : Aprilie 24, 2012, 01:43:32 p.m. »
Imi place ca ai trecut cu umor prin experienta si probabil n-o vei repeta decat cu respectarea a macar 2 din cele 3 reguli :))
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline judge

• Gold member
« Răspuns #52 : Aprilie 24, 2012, 10:29:27 a.m. »
Uitai sa ma mai uit p-acilea.

Ergo:

Totusi, de ce nu ai respectat regula nr 1 de aur in off-road: intai testezi terenul la pas ? In cazul tau, cu o prajina. Asemenea noroc nu-l ai de 2 ori ;)

Pentru ca (a) sunt un idiot notoriu si (b) am incalcat celelalte 2 reguli nr. 1 in offroad, respectiv (1) niciodata o singura masina; si tot (1) niciodata singur in masina.

Si, lasand gluma la o parte, chiar m-a surprins adancimea. Anticipasem ca va fi mai mare, dar NU ATAT de mare. M-a surprins si cat de 'loose' erau pietrele din albia in zona respectiva - din nou ceva ce anticipasem, dar curentul era sau a fost suficient de puternic incat sa nu se fixeze deloc albia. Astfel incat atunci cand eu (perseverent, de altfel) am vrut sa trec si am calcat-o serios, masina in loc sa urce a inceput sa sape.

In mod normal in concursuri se da jos copilotul si face o baie eleganta mergand in fata masinii.

Sunt unii care si-au stricat masini de concurs (mai ales benzinare) incalcand regula asta.

P.S. Suprins fiind de usurinta cu care se poate obtine si prezerva dovada propriilor idiotenii, mi-am comandat si eu un HDHero2.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #51 : Aprilie 18, 2012, 03:01:42 p.m. »
Auzi, daca nu vroiai scufundari aveai nevoie de un Hover :))

Totusi, de ce nu ai respectat regula nr 1 de aur in off-road: intai testezi terenul la pas ? In cazul tau, cu o prajina. Asemenea noroc nu-l ai de 2 ori ;)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline judge

• Gold member
« Răspuns #50 : Aprilie 18, 2012, 02:11:17 p.m. »
Ok, acum povestea. Am iesit putin in teren ca sa testez masina (pana atunci nu am bagat-o mai serios in teren si vroiam sa vad si cum se comporta in urma variatelor reparatii pe care le-am tot facut). Am fost foarte prudent, pentru ca aveam si cortul pe masina si asta modifica centrul de greutatate. In plus, gumele nu sunt potrivite pentru noroi, fiind A/T (all-terain). Ar fi fost nevoie de cel putin M/T pentru o experienta adevarata, asa ca m-am limitat la ceva soft - plimbari pe drumuri forestiere si pe iarba. In acelasi timp, un prieten a venit cu o camera HD HERO2 si am zis sa o testez.

La final, am zis sa bag masina in rau pentru a se curata putin. Dupa ce am intrat in rau, am zis sa urc pe rau si sa ies prin alta parte. Intr-un loc raul se ingusta si desi am anticipat ca va fi mai adanc, am fost surprins sa vad ca avea peste 1m. Am incercat sa fortez iesirea, dar datorita curentului puternic pietrele din albie nu erau fixate foarte bine, iar masina a inceput sa sape. In cel mai adanc loc, apa a ajuns pana la baza parbrizului.

Am bagat-o in marsarier si am evadat cat am putut de repede, insa fara sa o accelerez (am anticipat ca a tras apa in filtru).

Bilant: desi intr-adevar a tras apa in filtru, nu a ajuns in motor. Am fost foarte norocos, altfel as fi distrus motorul. Am dus-o in service cum am ajuns in Bucuresti, si aici marea surpriza - nu numai ca motorul e ok, dar nu a fost afectat nici macar uleiul in punti (uleiul de motor si de cutie le-am verificat eu la fata locului si erau ok). A fost desfacut electromotorul, dar au gasit praf in el, deci nici acolo nu a intrat apa.

All in all, un mare noroc. Singurele dovezi ale aventurii sunt apa din faruri, pragul lateral stang lovit in 2 locuri si o anvelopa stanga spate ciupita in perele lateral (in timp ce dadeam cu spatele ma uitam la turatie si sa nu se aprinda vreun martor si nu am dat in spate pe aceeasi traiectorie, astfel incat am agatat niste bolovani).
« Ultima Modificare: Aprilie 18, 2012, 02:13:10 p.m. de judge »

Offline judge

• Gold member
« Răspuns #49 : Aprilie 18, 2012, 09:23:13 a.m. »

Offline dulamaa9

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 594
  • Auto: Skoda O2 1.9TDI 2007
« Răspuns #48 : Februarie 04, 2012, 02:51:53 p.m. »
Merci fain. E vb de un Mitsubishi L200 cu bena extinsă. O sa mă uit pe link-ul trimis de tine.
Life is a lesson. Live and learn.

Offline judge

• Gold member
« Răspuns #47 : Februarie 04, 2012, 11:29:33 a.m. »
@dulamaa9: daca ai nevoie pentru ceva serios, arunca o privire si la LED bar-urile de la Rigid Industries: www.rigidindustries.com/category-s/129.htm

Pentru lumina de proximitate (pana in cateva zeci de metri), LED-urile sunt spectacol. Pentru distanta, HID. Deocamdata... :D Sunt sigur ca LED e viitorul.

LE: si pe astea le aduce cineva in RO.

Offline judge

• Gold member
« Răspuns #46 : Februarie 04, 2012, 11:17:56 a.m. »
Mai intai imi cer scuze pentru greseala de ortografie de mai sus, corect e "ce-i drept".  L-)

Daca intr-adevar ai nevoie de ele, pretul nu e chiar urias, parca vreo EUR 350 perechea (la care posibil se adauga si TVA nemtesc). Cele HID erau parca vreo 600. In acelasi timp, astea sunt de dimensiune medie (ne era teama ca nu intrau in bullbar daca luam mai mari sau ne restrictionau prea mult fluxul de aer inspre radiator), probabil ca pretul creste odata cu dimensiunea.

Din pacate nu stiu daca le aduce cineva in RO - eu am fost nevoit sa le comand din DE. E si destul de dificil sa le aduca cineva in RO, dat fiind ca producatorul e australian - ai naibii australienii astia, cele mai meseriase produse pentru offroad si expeditii acolo se fac... :(

Pe la noi se gasesc proiectoare mainstream, gen Hella si IPF. Nu sunt rele, dar le prefer pe ale mele. Inca o chestie: daca bagati troaca in apa, NU luati cu geam de sticla.

Offline dulamaa9

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 594
  • Auto: Skoda O2 1.9TDI 2007
« Răspuns #45 : Februarie 04, 2012, 10:51:27 a.m. »
foarte impresionant. unde se gasesc astea de cumparat?
in romania?
ps:nu vreau sa pun pe skoda :)))
Life is a lesson. Live and learn.

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #44 : Februarie 04, 2012, 10:45:36 a.m. »
De-a dreptul impresionant!  =D> Ma gandesc ca si pretul acestora reflecta calitatile prezentate.
Land Rover Discovery 3

Offline judge

• Gold member
« Răspuns #43 : Februarie 04, 2012, 09:40:36 a.m. »
Cred ca si asta e corect...  :))

Dar si zboara de pe masina pentru ca le matura cracile. Noi avem LightForce, care sunt extrem de rezistente, si tot nu prea stim unde sa le punem. Baietii se gandeau sa le facem escamotabile, dar nu imi prea surade ideea.

Apropos de LightForce, iacata un test de rezistenta. Au si modele HID, care erau ceva mai scumpe cei drept - regret ca nu am luat HID, am mers pe ideea ca in off-road nu le vom folosi de atatea ori incat sa se justifice diferenta.

Lightforce Lights Tough Test - How Tough are they?

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #42 : Februarie 02, 2012, 04:40:00 p.m. »
Aaaaa........se racoresc? =))
Land Rover Discovery 3

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()