Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Judge: Toyota Land Cruiser 100 4.2 l Diesel (2002)  (Citit de 33057 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline judge

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1180
  • Auto: Utilaje agricole
Re: Judge: Toyota Land Cruiser 100 4.2 l Diesel (2002)
« Răspuns #26 : Decembrie 02, 2011, 02:06:42 p.m. »
Intrucat Land Cruiser-ul a ajuns la 220.000km (6.000 de cand am luat-o si 5.000 si ceva de la prima revizie), m-am gandit sa mai organizez o revizie, mai ales in vederea marii excursii pe care LC-ul o va face curand (planuim sa invadam Europa) - asta deoarece ne-am gandit ca sansele mari sunt sa ramanem blocati la noi, iar nu la vecini sau pe drum.

Datorita succesului maxim inregistrat cu Motul 300V la O2, m-am gandit sa extind experimentul si la LC. Asa ca azi m-am prezentat la importatorul Motul si am lua 12 litri de Motul 300V Power 5W40. Da, intr-un motor de 4.2 aparent intra 11 litri de ulei...  =))

Din fericire, mai e valabila promotia pentru persoane fizice prin care ai o reducere egala cu cota de TVA, asa ca nu m-a cocosat prea tare. Daca sunteti interesati, acum e momentul - nu stiu insa daca se aplica la toate tipurile de ulei sau doar la gama 300V. Voi scrie si in topicul de uleiuri, nu prea cred ca citesc multi pe aici.

Pentru revizia asta i-am pregatit si un tratament pentru curatarea galeriei de admisie & injectoare. Eram putin reticent, insa niste flacai priceputi in off-road pe care eu chiar ii ascult cu atentie au confirmat ca troacele lor sunt mult mai zglobii dupa tratamentul asta - chiar sper sa fie asa, pentru ca e de o puturosenie groaznica.

Pentru urmatoarea revizie planific sa ii schimb inca o data uleiul in grupuri (diferentiale) si cutia de transfer si dupa ce vad daca e cazul sa umblu la radiatorul pentru uleiul de transmisie ii voi mai schimba inca o data si uleiul in cutia automata (o reimprospatare, mai degraba, pentru ca daca nu demontezi cutia nu poti schimba decat vreo 6 litri).

Offline judge

• Gold member
« Răspuns #25 : Decembrie 01, 2011, 01:19:17 a.m. »
In cazul in care e cineva interesat de modul in care poate evolua un Nissan Patrol...  :D

Offline Admin

• Life is tough. Great!
  • Administrator
  • Locaţia: 47°47'24''N 22°53'24''E
  • Mesaje postate: 2603
  • Waste Allocation Load Lifter - Earth Class
« Răspuns #24 : Iulie 19, 2011, 12:17:04 p.m. »
M-ai facut sa ma uit pe mobile dupa o Suzi Vitara... cu aer conditionat, nu este insa nici una cu motorul 8V.

Offline Caphonne

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti-Berceni
  • Mesaje postate: 203
  • Auto: OFL 1.6 MPI Drive
« Răspuns #23 : Iulie 19, 2011, 10:24:01 a.m. »
Super.Masina de mers in Africa  :D .
Proiectoarele sunt pentru ceata :D
ex cars: Dacia Supernova/Mitsubishi Pajero 2.4 TDI

Offline judge

• Gold member
« Răspuns #22 : Iulie 18, 2011, 07:08:31 p.m. »
@A V A T A R: ce am ajuns eu sa constientizez e ca nu conteaza masina. Sunt oameni cu experienta care ar castiga campionatul de open cu masina mea asa cum e. Eu nu as putea.

Da, a mea e foarte puternica dar poate va muri intr-o bahna peste care un Samurai usor va trece fara probleme. Iar eu voi sta pe o inclinare laterala urata fara probleme, iar Samuraiul se va rasturna.

Nu stiu daca te-ai mai uitat sa vezi ce masini sunt la open (N.B. in acest moment exista 3 clase, extrem, open & standard) - extrem-ul de acum cativa ani nu avea masinile astea. Iar la extrem sunt masini care de cele mai multe ori sunt prototipuri/buggy-uri special concepute. S-a schimbat fundamental totul. Iti garantez ca nu vei putea sa recunosti ce marca sunt masinile la open, sau daca le recunosti, vei recunoaste caroseria, dar eventual masina aia are punti portal in loc de puntile ei standard, etc.

Concluzia e ca nu exista masina perfecta, iar in diverse situatii aceeasi masina se va dovedi foarte buna si poate si foarte proasta.

@murillo: nu te grabi. Esential e urmatorul aspect: ce vrei sa faci TU cu masina. E greu sa fie masina de tura (expeditie) si sa o mai bagi si prin noroaie/trasee trasee. Iti spun din proprie experienta.

@all: update - vesti bune! A sosit Rhino Rack-ul, urmeaza montarea. Fac poze dupa. Trebuie acum sa aduc cealalta troaca in Bucuresti ca sa transferam cortul.

Offline murillo

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Auto: O2 2.0 TDI
« Răspuns #21 : Iulie 16, 2011, 10:39:47 p.m. »
Voi lua in considerare  :082:
Octavia 2 Combi 2.0 TDI BMM 140 HP DPF DSG Elegance

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #20 : Iulie 16, 2011, 06:27:19 p.m. »
Atunci recomandarea mea merge spre Vitara 1.6 8v ;)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline murillo

• Gold member
« Răspuns #19 : Iulie 16, 2011, 09:13:38 a.m. »
Da, dar nu vreau (deocamdata  :D ) off-road extrem sau trial, ci doar forestiere mai prapadite, munti, etc, ca de Octavia saraca mie cam mila, a vazut destule pana acum  - aviz amatorilor: sasiu sport, jante 17, fara PDG :P

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #18 : Iulie 15, 2011, 11:11:00 p.m. »
He-he, Patrol Y60 este o nuca tare...doar Toyota cu unele modele FJ mai poate emite pretentii...vorbim de clasa greilor, da? Nu categoria Samurai :D

Offline murillo

• Gold member
« Răspuns #17 : Iulie 15, 2011, 08:28:32 p.m. »
Frumoasa masina! La cat mai multe expeditii! Iar pretul mi se pare rezonabil, chiar mic...probabil cauzat de costurile mai mari de intretinere. De ceva timp ma bate si pe mine gandul de un trocarici pentru coclauri/forestiere in weekend-uri si vacante - un Discovery 300... :-~ Nu prea cunosc fenomenul, dar studiez.

Offline judge

• Gold member
« Răspuns #16 : Iulie 15, 2011, 02:32:41 p.m. »
Vezi, relativitatea perceptiilor... Pentru mine asta e off-road (e chiar Patrol-ul meu in speciala ORR de acum aproape 2 ani).

Bender in Speciala ORR

Restul (orice altceva) inseamna pentru mine expeditie, plimbare (ma rog, si unele concursuri sunt plimbare, altele iti rup insa masina).

Apropos de discutie, Doru, in speciala asta am blocat o singura data spatele, fata deloc (cred ca as fi si rupt grupul fata daca blocam).
« Ultima Modificare: Iulie 15, 2011, 02:54:53 p.m. de judge »

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #15 : Iulie 15, 2011, 01:45:13 p.m. »
Aha, mersi de lamuriri, evident ca nu sunt priceput  :D
Totusi am zis corect off-road - prin padure pe carari pe unde in mod normal nu e loc si nici drum de mers cu masina?
Si expeditiile ce inseamna de fapt?
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #14 : Iulie 15, 2011, 01:30:45 p.m. »
Pt off-road are Patrolul, Toyota a luat-o pt expeditii doar ;)

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #13 : Iulie 15, 2011, 01:28:28 p.m. »
Frumoasa pasiune.
O curiozitate: de ce nu vrei sa ii pui troliu? In una din cele 2 aventuri off-road ale mele, troliul ne-a salvat, altfel trebuia chemat un tractor sau cine stie ce "monstru". Aproape a cedat copacul saracul, dar am iesit dintr-o groapa cu noroi si apa...
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline judge

• Gold member
« Răspuns #12 : Iulie 15, 2011, 10:52:27 a.m. »
@n.cristian & L U C I: multumesc si voua pentru urari!

Troacele astea mai vechi nu prea au filtru de polen - poate s-au gandit ca daca o bagi prin toate coclaurile, alergiile sunt oricum ultima ta problema...  =))

Asa mi-au spus mecanicii, ca nu are. Pe de alta parte, ei mi-au spus si ca nu are bujii, ceea ce mi-a venit mai greu de crezut. Uitandu-ma insa in orarul de service, la motorul asta intr-adevar nu spune nimic de bujii. Daca poate cineva sa ma lumineze cum naiba functioneaza, voi fi recunoscator.

Cat despre anvelope, cata vreme nu au profil off-road (minim A/T, preferabil M/T) oricum te risti maxim daca te bagi in teren cu ea. Pana si A/T-urile se incarca cu noroi imediat si intrucat nu descarca, va veni tractorul dupa tine, pt ca nici macar blocantul spate nu te mai salveaza. Troliu deocamdata nu vreau sa ii pun.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()