Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Toba sparta. Ce toba sa pun la O1 1.8T ? ( segmentul de langa motor)  (Citit de 10808 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
Re: Toba sparta. Ce toba sa pun la O1 1.8T ? ( segmentul de langa motor)
« Răspuns #19 : August 27, 2011, 09:38:05 p.m. »
Daca te referi la prinderea racordului la capete, as spune mai bine nu, pt ca zona este f fierbinte si nu stiu cat ar rezista in timp...sunt totusi gaze arse de la un 1.8T :)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline mad_max

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucure?ti
  • Mesaje postate: 1
  • Auto: Fabia 1.4 16V AUB
« Răspuns #18 : August 27, 2011, 07:35:25 p.m. »
Iti recomand racord flexibil nou si NU sudura, pt ca nu va rezista din pacate.
Ce părere ai de racordurile flexibile cu coliere? Se instalează mult mai ușor, dar rezistă? A mai încercat cineva?
Mulțam!

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #17 : August 07, 2011, 02:43:50 p.m. »
Imi ajunge asa, cu toate ca ...ma tot uit la linkul ala de sub avatarul tau..ce sa fac ..ma tenteaza.:D
Multumesc inca o data.

Cu placere.
Marele avantaj al resoftarii este - pe langa reprizele clar sportive - scaderea consumului de combustibil. Care conteaza (vezi ce consum are Blue Flame in aria de benzinare... sa zicem doar cele din 2011, pt relevanta)

Offline diasomie

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 200
  • Auto: O1 1.8T 4x4 sedan
« Răspuns #16 : August 06, 2011, 11:22:01 p.m. »
Sady,

azi tocmai am facut un drum de app 400 km.  ce sa spun despre turbina.
Am zis ca intra pe la 3000 si talapa serioasa. Se poate sa ma insele auzul pentru ca inainte de a repara racordul suiera turbina de o auzeam si cu geamul inchis la masina. si asta parca de la plecarea de pe loc, sau cum ii dadeam putin gaz de o usoara acceleratie.
DUPA reparare NU o MAI AUD aproape deloc. Singurele momente cand am auzit-o au fost pe la 3000 la o talpa seriaosa in rampa, si cu zid in dreapta strazii, care reflecta sunetul..
Motorul merge clar mai bine decat inainte , deci nu pot spune ca turbina nu isi face treaba sau intra mai tarziu. Poate doar nu o aud eu insa ea lucreaza si la turatii mai mici.
Stiam din alte discutii  de pe aria 1.8t de la Audi, ca "Turbina e tot timpul activa" insa doar dupa 1800 ii simti efectul si se poate face ...auzita ceva mai tarziu ...pe la 2500.
In rest sper sa ma tina si pe mine lucratura mai mult de un an.
In oras o tin 80% sub 4000 turatii
Doar in deplasari in afara orasului scot untul din ea. Vede numai 120-180. ( pe unde se poate)
« Ultima Modificare: August 06, 2011, 11:24:25 p.m. de diasomie »

Offline sady

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Tulcea
  • Mesaje postate: 453
  • Auto: O1, 1.8 t
« Răspuns #15 : August 06, 2011, 10:53:29 a.m. »
Cum adica intra turbina la 3000 ?
Nu e setata sa intre la 1750-1850, de unde si aparitia cuplului maxim pe diagrame, inca de la aceasta turatie ?
On topic:
Pe mine racordurile de tipul asta de care ai si tu acum m-au tinut cate 1 an. Am schimbat 3.Daca mergi 80% din timp cu turatii de peste 4000 , ca mine, nu ai sanse sa te tina mai mult (se inghesuie gazele sa iasa pe acolo, isi dau ghionturi cu piciorele si coatele si evident ca mai lovesc si racordul ala...).
In plus, mare parte din greutatea evacuarii se sustine tocmai prin acel racord tampit. La mine mecanicul a facut o "romaneasca" (= improvizatie menita sa repare minusurile proiectantilor ceho-germani care nu au luat in calcul faptul ca vom folosi intens masinile si dupa ce au trecut de 10 ani si nu suntem dispusi sa aruncam banii pe lucrurile lor originale) : a adaugat 2 puncte de sprijin (un fier beton in forma de U sudat  pe conducta de evacuare( imediat dupa racord, inainte deci de catalizator) care intra in doua tampoane (atasate si ele pe bara transversala)  pentru a mai prelua din fortele care strica racordul ala blestemat.
Mari Succesuri cu noua evacuare !
Macar racordul este de la o firma serioasa sau turcism ? (ala te tine mai putin...)

Te rog abtine-te de la astfel de exprimari.
« Ultima Modificare: August 06, 2011, 11:29:35 a.m. de FDR »
1.8T  L&K, '02, berlina

Offline diasomie

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #14 : August 05, 2011, 06:26:52 p.m. »
Multumesc DORU, dar eu NU mai am eroarea de cand am reparat toba.
Sper sa fie asta cauza si nu un furtunas.Mecanicii nu au laptop sa o stearga.

Iar la intrebare a raspuns exact "cine" trebuie.. :D adica am sub fund o RS 4x4 adormita putin. O las in somnul ei sa nu aiba stress. Imi ajunge asa, cu toate ca ...ma tot uit la linkul ala de sub avatarul tau..ce sa fac ..ma tenteaza.:D
Multumesc inca o data.
« Ultima Modificare: August 05, 2011, 06:32:15 p.m. de diasomie »

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #13 : August 05, 2011, 05:57:16 p.m. »

Din amintiri era una cu chech DV  , drop pressure between turbo and valve(??).

[...]

Intrebare pentru cunoscatori.
Mi-a zis un mecanic ca (exceptand ECU, setari si niste racorduri/tuburi mai presurizate) motorul de pe 1.8t 4x4 este identic cu motorul de pe octi RS. Turbine la fel, injectoare mari etc..E adevarat? de unde totusi diferenta de..CP , cuplu..ect.

Eroarea respectiva pt DV valve iti spune sa verifici cu atentie toate furtunasele dinspre / spre admisie, vacuum, turbo, etc si care intra / ies in DV Valve. Cu siguranta cel putin unul este ros/mancat/imbatranit, sectionat.
Daca eu am schimbat la 6 ani vreo 3-4 astfel de furtunase, un altul acum o luna, e clar si la tine este cazul ;)

Intrebarea pt cunoscatori > imi permit sa-ti raspund tot eu: motoarele sunt aceleasi, turbo la fel, injectoarele la fel, difera norma Euro, discurile spate si softul de optimizare, evident ca diferit. De ce 150 / 180 ? Pai cine ar mai fi cumparat RS cu FWD si punte spate semi-independenta daca putea lua cu 4x4 la aceeasi putere, dar integrala pt sa zicem 1000 euro in plus?

Offline diasomie

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #12 : August 05, 2011, 05:18:34 p.m. »
NOUTATI:
am luat masina, 450 lei toata lucrerea de inlocuire a racordului de la toba.. Mi-a spus ca a lucrat asa ca pt rude cu simt de raspundere. Am facut o tura cu ea de proba. M-am speriat ca iesea fum de dupa motor...mi-au zis ca au dat cu MULT spray de degripare prin zona si e normal sa iasa fum si o sa dispara. a cam disparut apoi.

IMPRESII:

Parca e alta masina:  O sa fac comparatie cu starea masinii de anul acesta chiar daca nu aveam racordul spart mult si nu era inca zgomotoasa, practic nici nu stiam ca as avea probleme la ea ( insa asigur am avut un por sau o gaura de 1 an de zile)

1) la relanti sta foarte jos,stabil si toarce usor.( inainte imi statea in app 1000)
2) consumul la relanti a scazut de la 0.9 la 0.7 !
3) la accelerari nici nu se aude. o urc in 4000 si deabea de acolo de la 3000-400 mai rezoneaza una alta sau se mai aude motorul. Inainte facea urat se tura parca in gol , urca turatia foarte repede, si zgomotos..acum e pe MUTE.
4) CONSUMUL -- am facut o ora turul orasului, aglomerat si am cosum 10% in conditiile in care am dat la pedale!!!!! Pai acum o luna sub 13,5 nu o scoateam. Anul trecut aveam cam 12. ( banui ca avea gaura in racord mai mica)
5) mi-a disparut eroarea in bord cu motorul. Din amintiri era una cu chech DV  , drop pressure between turbo and valve(??). Nu stiu daca mai era si una cu ..catalizatorul.
6) TURBINA intra muuult mai tarziu in actiune, pe la 3000 si nu oricum, doar la talpi serioase. ..Mi se pare chiar ca o astept prea mult. Inainte de pe la 2000 la o usoara talpa incepea sa lucreze.
Baietii nu au resetat nimic la computer ca nu se pricep la asa ceva. Sunt doar mecanici.

Ete cate minuni iti poate face un racord fisurat.  Suna mai linistit si fata de momentul in care am cumparat-o. Cred ca asa am si cumparat-o.. Eu am zis ca asa suna motorul asta , in I si a II, mai "tunat"

Acum e lux.

Intrebare pentru cunoscatori.

Mi-a zis un mecanic ca (exceptant ECU, setari si niste racorduri/tuburi mai presurizate, ) motorul de pe 1.8t 4x4 este identic cu motorul de pe octi RS. Turbine la fel, injectoare mari, cutie cu rapoarte mai scurte etc..E adevarat? de unde totusi diferenta de..CP , cuplu..ect.

« Ultima Modificare: August 05, 2011, 06:17:40 p.m. de diasomie »

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #11 : August 03, 2011, 08:58:44 p.m. »
Sper sa fie in regula si mai ales...sa te tina macar 1 an :)

Offline diasomie

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #10 : August 03, 2011, 04:57:08 p.m. »
400 lei mi s-a comunicat a fi costu total ..sudura, racord flexibil , manopera.  Mi s-a spus ca maine seara o pot prelua.

Offline diasomie

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #9 : August 03, 2011, 03:02:38 p.m. »
Multumesc de raspuns.

Is prins intre ciocan si ..
am lasat deja masina acolo, si de dimineata au desfacut toba si se vor apuca acusi de sudat, nu stiu ce au mai dat jos insa pe langa ea. LUCREAZA DE DIMINEATA si e ora 15!
Au zis ca doar pe maine seara sa poata sa mi-o dea inapoi!
 I-as fi schimbat insa sunt doua probleme. Cateva serviceuri unde am apelat au zis ca nu se baga la sudura si nu imi permit sa cumpar toba toata sau cum ai dat tu app 10 mil. Eu am luat doar racordul flexibil cu 70 lei.
si 2 - ambii sefi de la service sunt rude ale sotiei. Initial nu am plecat si nu am comentat ..asa de obraz, de imagine.

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #8 : August 03, 2011, 01:18:25 p.m. »
Schimba meseriasii...serios vorbesc.

Offline diasomie

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #7 : August 03, 2011, 10:24:13 a.m. »
Una e sa demontezi toba si catalizatorul insa mesterii au spus ca e posibil sa demonteze CUTIA DE VITEZE!!! ce treaba are asta cu evacuarea ..
Se plang ca nu au acces la zona racordului flexibil..

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #6 : August 02, 2011, 07:18:28 p.m. »
Va dura ceva, pt ca trebuie demontata toba cu tot cu catalizator si nu cred ca vor gasi suruburile prea prietenoase :))

Offline diasomie

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #5 : August 02, 2011, 07:14:38 p.m. »
AVATAR...dca mai intri pe acest topic.
Cat a durat demontarea tobei l amasin ata. La mine mecanicii au spus ca nu se pricep sa o demonteze si ca incearca dar o sa ia cateva ore. !!

adica am pret de 150 lei pe racord flexibil + sudura DAR se poate sa ma astepte cateva ore pentro o demontare de toba...??

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

* Mesaje recente

Re: please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Re: please help de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 03:20:35 p.m.]

please help de castelan
[Aprilie 20, 2026, 02:13:48 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]