Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Trecere de la Toyota la Skoda Octavia II  (Citit de 41598 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Limit

• Gold member
  • Locaţia: Slatina
  • Mesaje postate: 959
  • I like to drive
  • Auto: O2FL, 2.0TDI 175cp
Re: Trecere de la Toyota la Skoda Octavia II
« Răspuns #59 : August 25, 2011, 05:08:38 p.m. »
Golf 6 e pe acelasi sasiu ca si Golf 5 fiindca nu e o masina noua, ci doar un facelift, dar au preferat sa nu strice traditia.
Asa ca Octavia e cu noua Jetta si Golf 6 pe aceeasi platforma cu aceleasi motoare si aceleasi cutii de viteze si altele.
Diferenta tine doar de ochiul cumparatorului.
Dimsport soft 175 cp

Offline aureliandan

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 229
  • Auto: 1.8TSI 4x4 DSG6
« Răspuns #58 : August 25, 2011, 04:52:58 p.m. »
Skoda Octavia nu e VAG ????

cum spuneam este un "compromis" care te mai linisteste ... te gandesti ca nu ai un vw ci ai o skoda :), daca te mai feresti si de serviceurile porsche ... parca te mai linistesti :)
Da, este un motor vag dar se pare ca a trecut de prima tinerete, probabil conteaza si cum il exploatezi si ce este mai interesant are cutie DSG7, are spatiu berechet, portbagaj f mare, arata ok, una peste alta cred ca se va misca mai bine decat corolla mea.

Probabil dupa 9 ani vreau sa mai vad si altceva desi motorul 1.6 pe care il am nu inceteaza sa ma uimeasca, la ITP-ul din iarna asta, la verificarea noxelor i-a uimit pe cei de acolo, am inteles ca ei pana acum nu au vazut masina chiar si noua care sa iasa asa de bine la testul asta ... cand i-am sunat sa fac programarea si le-am spus ca este din 2002 mai ca nu vroiau sa vin la ei, ca nu stim cum o sa treaca testul de noxe, ca ne verifica si pe noi nu stiu cine bla bla ...

Offline radioman

• Expert
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 966
  • Unii se nasc ca un 'original' si mor ca o "copie"
    • Radio Romania Constanta
  • Auto: Octavia 3 /2.0 TDI/150 CP
« Răspuns #57 : August 25, 2011, 04:29:08 p.m. »
in concluzie no way VAG ... dar ... vreau DSG7 :) si un "compromis" ar fi skoda octavia.

Skoda Octavia nu e VAG ????
Skoda Octavia 3 Style /2.0 TDI /2017; VW Polo 2019

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #56 : August 25, 2011, 04:09:03 p.m. »
Jetta e ceva mai scumpa decat O2 FL cu aceleasi dotari, acum cateva luni cand configuram variante cu multe dotari, diferenta iesea cel putin 7 - 800 de euro care nu sunt chiar putin bani.
Cat despre cat trebuie asteptat pentru a lua un model nou cu scopul de a evita "bolile copilariei", ma cam indoiesc ca sunt suficiente cateva luni pentru ca producatorul sa decida care sunt problemele prezente pe majoritatea masinilor care ies pe poarta fabricii si sa le si rezolve. As zice minim un an, dar si asta e o chestie subiectiva.
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline alexxb

• Gold member
  • Auto: Octavia TDI
« Răspuns #55 : August 25, 2011, 03:52:00 p.m. »
Daca vrei DSG7 si model nou gasesti JEtta cu 1,4 tsi la un nu mult mai mare ca octavia. Octavia e facuta pe sasiu de golf 5, jetta e facut pe sasiu de golf 6, este oarecare diferenta la dinamica masinii nu mult dar exista. Octavia este o masina buna nu contest dar la atatia bani e normal sa te bucuri un pic de goliria masinii ori daca cum o cumperi apare alt model e deprimant....Eu dupa un an si probabil mai vine unul sunt multumit

p.s nici eu nu recomand achizitionarea unui model nou chiar imediat dupa aparitie ...ci doar la cateva luni dupa  :D

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • ...
« Răspuns #54 : August 25, 2011, 03:51:46 p.m. »
Daca vrei cutie automata, VAG e cam singura varianta, restul (chiar si Ford) sunt inca in urma in domeniul asta.
Ca are 4,3 sau 4,8 sau 5 stele EuroNCAP e aproape irelevant, la mine limita este de 4 stele. :) Ia numarul asta de stele doar ca o indicatie a rezistentei la impact, nu te crampona in numarul de stele acordate.
Despre asteptare si achizitionarea unui model nou, asta are si dezavantaje. Principalul este ca vei fi printre cei care vor descoperi problemele noului model. Doar doua exemple de la fosta "noua Fabia": conducta de AC sectionata din cauza pozitionarii langa o bucata de caroserie + ventilatorul de habitaclu care trancanea la denivelari. Pot fi altele mai mult sau mai putin grave. Fiecare nou model are probleme dintr-astea, in timp ce modelul anterior nu le mai are. De aceea eu nu recomand achizitionarea unui model nou imediat dupa aparitie.

Offline aureliandan

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #53 : August 25, 2011, 03:21:55 p.m. »
Nu vreau neaparat VAG, oricum aveam o impresie foarte proasta despre modelele VAG la care am adaugat si povestile horor pe care le-am auzit despre servicul porsche, asta acum vre-o 2 ani cand mai citeam despre subiect, poate acum este altfel - in concluzie no way VAG ... dar ... vreau DSG7 :) si un "compromis" ar fi skoda octavia.

@Ioan, nu cred ca este vorba numai despre esp si airbag lateral, oricum la impactul lateral are scor foarte bun (verde), vezi insa ce se intampla de la brau in jos fata de alte modele din clasa, acolo nu mai are treaba airbagul lateral si nici esp-ul.

Oricum asta cu 4 stele nu este un criteriu care sa descalifice octavia din lista mea, mai mult ma pune pe ganduri ce spune alexxb cu noua octavia 2012/13

Offline Limit

• Gold member
  • I like to drive
« Răspuns #52 : August 25, 2011, 03:18:00 p.m. »
Noua Jetta nu are nici ea sasiu nou.
Asa putem spune ca Octavia are sasiu de Golf 6 ca sa sune mai nou nu?
Atata vreme cat sunt lucruri bune si fiabile de ce sa le aruncam pentru unele noi?
Mai bine sa fie testate de altii si pe urma mai vedem.
Eu vin de pe Cielo pe Octavia, la mine se poate spune ca am crescut cu 4 stele Euroncap.
Jetta are componente mecanice aceleasi ca pe Octavia, difera echiparile si interiorul si exteriorul. Dupa ce am fost in amandoua il prefer pe al Octaviei.
Daca ai peste 1,84 nu poti sa conduci confortabil in Jetta, esti prea departe de schimbator.
Dimsport soft 175 cp

Offline alexxb

• Gold member
  • Auto: Octavia TDI
« Răspuns #51 : August 25, 2011, 02:55:00 p.m. »
totusi eu zic ca noile toyota sunt peste octavia ca siguranta( evident competitorii din clasa), acuma chiar am vazut ca pana si chevrolet kalos are 5 stele. Ramane totusi un sasiu de golf 5 care la fel la limita a obtinut 5 stele. Cand am cumparat-o si pe mine m-a deranjat ca are 4 stele si faptul ca s-ar putea sa apara un model mai nou. Deja a trecut un an si inca ma bucur de un model in productie. Cred ca nimeni nu poate nega avantajele de a cumpara un model nou. Ai mei au cumparat un rav4 in 2006 cand s-a lansat si si acuma masina e shick fiind in productie. Viitoarea octavia va aparea in 2012-2013 am vazut ca pe site la compexit nu mai scrie noua octavia ci doar octavia. In locul tau eu m-as uita la o firma care are un model nou in productie cum e de exemplu noua jetta daca vrei neaparat VAG
« Ultima Modificare: August 25, 2011, 02:57:40 p.m. de alexxb »

Offline Limit

• Gold member
  • I like to drive
« Răspuns #50 : August 25, 2011, 02:47:21 p.m. »
Subscriu la Ioan.
Corect!
Dimsport soft 175 cp

Offline Ioan

• Gold member
  • Locaţia: Hunedoara
  • Mesaje postate: 666
  • Auto: 1.9 TDI (BXE)
« Răspuns #49 : August 25, 2011, 02:23:24 p.m. »
Citeste si motivele pentru care. In dotarea standard NU are airbag-uri laterale si ESP. Cele doua sunt necesare in atingerea celor 5 stele propuse de EuroNCAP. Acolo nu se testeaza varfurile de gama.
Skoda Octavia 1.9 TDI (BXE) Elegance 2008

Offline aureliandan

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #48 : August 25, 2011, 02:09:52 p.m. »
Citind mai mult aflu mai multe lucruri ... Pffff ..... noua skoda octavia are doar 4 stele EurNCAP ... :(

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • ...
« Răspuns #47 : August 23, 2011, 09:57:36 p.m. »
In Configurator nu apar doua variante, cere detalii la Avia, poate e o modificare de ultima ora.

Offline aureliandan

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #46 : August 23, 2011, 09:26:31 p.m. »
Lista de preturi Octavia 2 - AviaMotors:

1Z33L5E91.4 TSI 90KW (122CP) - M6
13.535 €
16.783 €
[/t] 
1Z33LDE91.4 TSI 92KW (125CP) - DSG7
15.027 €
18.633 €

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • ...
« Răspuns #45 : August 23, 2011, 09:21:36 p.m. »
La Octavia e doar de 122 CP, la Superb din cate stiu e de 125 CP. Cred ca si la VW sunt alte puteri.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()