Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Obligativitatea anvelopelor de iarna  (Citit de 40561 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
Re: Obligativitatea anvelopelor de iarna
« Răspuns #29 : August 30, 2011, 11:18:51 a.m. »
Aderenta este foarte importanta atat la accelerare cat si la franare. Puterea motorului este transmisa la roata si cu cat adera mai bine roata la  suprafata de rulare cu atat va fi mai mare forta de propulsie. In cazul  franarii este la fel, cu cat roata are aderenta mai mare (coeficientul de  frecare dintre cauciuc si drum) cu atat franarea va fi mai eficienta.
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #28 : August 30, 2011, 10:32:58 a.m. »
Si totusi cum e?
Crește coeficientul de frecare dar scade aderența.
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #27 : August 30, 2011, 10:12:23 a.m. »
1)este cum a spus Shymano. Eu unul am umblat a jumatate de vara cu anvelope de vara, mai mult de curios si am ajuns la urmatoarele concluzii:
-aderenta pe asfalt scade simtitor, de multe ori era sa intru in fundul celui din fata (eram obisnuit cu distanta de franare a celor de vara)
-se uzeaza mult mai repede vara(daca pui o frana brusca, ramai la propriu cu dare de cauciuc pe asfalt0
-consumul a crescut cam cu 0.5-0.75l la 100 km.
-toate problemele de mai sus au disparut cand mi-am pus anvelope de vara.
2)site-ul de unde am comandat eu este acesta
http: // www. anvelopejantepromotii.ro/produse.php?cat=turisme&scat=iarna&l=195&h=65&d=15 si au urmatoarele preturi
-Michelin Alipin A4 si A3 la 284 RON
-Good Year Ultra Grip 8 la 276 RON
-Good Year Ultra Grip 7+ la 296 RON(dar nu stiu cat sunt de noi, pt ca dupa cunostintele mele aceste anvelope nu se mai fabrica).
Eu le-am comandat vineri seara, si marti firma de curierat era cu ele la usa (m-au sunat in prealabil sa ma intrebe daca sunt acasa).
daca comandati 4 buc, transportul este gratis.
Succes!
« Ultima Modificare: August 30, 2011, 02:24:41 p.m. de FDR »
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline liv_sibiu

• Gold member
« Răspuns #26 : August 30, 2011, 09:12:05 a.m. »
Treaba cu anvelope de iarna folosite in timpul verii sta cam in felul urmator: fiind un cauciuc mai moale, facut sa nu inghete iarna si sa ai salupe in loc de anvelope potrivite, in timpul verii se uzeaza mai mult decat o anvelopa de vara, care are, implicit, un cauciuc mai tare in compozitie si care nu se inmoaie la fel de mult. Este logic si normal ca o anvelopa mai moale sa se uzeze mai mult decat una mai tare, la temperaturi ridicate. Sunt alte forte de frecare intre anvelope si asfalt, vorbind aici de anvelope diferite (iarna/vara) la aceeasi temperatura. Totodata, nici eficacitatea anvelopelor nu este aceeasi, sa zicem in conditii de ploaie, de exemplu; nu mai spun de frana ... asta, datorita atat "modelului" anvelopei, al felului in care sunt dispuse canelurile de evacuare a apei/zapezii, cat si compozitiei cauciucului (in cazul franei, cauciucul de iarna, fiind mai moale, nu mai are aceeasi aderenta pe asfalt, in acelasi timp si uzura fiind mai pronuntata fata de unul de vara). Cat priveste consumul, cred ca si aici ar trebui sa creasca, teoretic, in cazul folosirii unor anvelope de iarna pe timpul verii, din aceleasi considerente, ale coeficientului de frecare ai mare in cazul anvelopelor de iarna folosite vara (cauciuc mai moale -> forte de frecare mai mari). Asta-i parerea mea, mai atehnica ...

Si totusi cum e?
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline Shymano

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.6 FSI, 115 CP
« Răspuns #25 : August 29, 2011, 11:19:47 p.m. »
Treaba cu anvelope de iarna folosite in timpul verii sta cam in felul urmator: fiind un cauciuc mai moale, facut sa nu inghete iarna si sa ai salupe in loc de anvelope potrivite, in timpul verii se uzeaza mai mult decat o anvelopa de vara, care are, implicit, un cauciuc mai tare in compozitie si care nu se inmoaie la fel de mult. Este logic si normal ca o anvelopa mai moale sa se uzeze mai mult decat una mai tare, la temperaturi ridicate. Sunt alte forte de frecare intre anvelope si asfalt, vorbind aici de anvelope diferite (iarna/vara) la aceeasi temperatura. Totodata, nici eficacitatea anvelopelor nu este aceeasi, sa zicem in conditii de ploaie, de exemplu; nu mai spun de frana ... asta, datorita atat "modelului" anvelopei, al felului in care sunt dispuse canelurile de evacuare a apei/zapezii, cat si compozitiei cauciucului (in cazul franei, cauciucul de iarna, fiind mai moale, nu mai are aceeasi aderenta pe asfalt, in acelasi timp si uzura fiind mai pronuntata fata de unul de vara). Cat priveste consumul, cred ca si aici ar trebui sa creasca, teoretic, in cazul folosirii unor anvelope de iarna pe timpul verii, din aceleasi considerente, ale coeficientului de frecare ai mare in cazul anvelopelor de iarna folosite vara (cauciuc mai moale -> forte de frecare mai mari). Asta-i parerea mea, mai atehnica ...
Skoda Octavia II -2008, 1.6 FSI, 115 CP, BLF, Elegance+, xenon pe lupe Morimoto mini.
Croitorie la comanda - calitate la preturi rezonabile. Rochii pt mirese sau de ocazie.

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #24 : August 29, 2011, 09:56:25 p.m. »
Idioţii de la ştiri deja bagă articole cu mărirea preţurilor la anvelope de la 1 septembrie, cică de la inundaţii n-au mai avut recoltă de cauciuc. Bre, da chiar sunt cretini în ţara asta de cred aşa ceva, nu glumă.  X(
Oricum în apropierea lunii noiembrie o să cumpere toată lumea şi stocuri nu prea vor fi aşa că cel mai bine cumpăraţi vara, aveţi şi timp să cautaţi preturi bune.
Eu auzisem de pe la alţii că mersul cu cauciucuri de iarnă în anotimpul cald strică balonul amvelopei. Pe naiba, am pe Logan cauciucuri de iarnă şi n-au nimic, merg şi arată la fel de bine ca atunci când erau noi. De consum nu ştiu ce să spun, dar nu a crescut cu 1L% aşa cum se vehicula, am scos consum mai bun pe interurban având maşina încărcată decât scot unii colegi de aici cu 1 pasager. Deci e mai mult decât ok.

vizitator dă link aici cu locul de unde le-ai luat (nu cred că se supără nimeni dacă nu e activ). Eu am pentru Octavia mea pentru ambele anotimpuri dar e posibil ca în primăvară să trebuiască să iau pentru cealaltă maşină.
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline iskandere

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: IASI
  • Mesaje postate: 165
  • Auto: Skoda Octavia 1.4TSI
« Răspuns #23 : August 29, 2011, 09:44:14 p.m. »
salut !

eu unul sunt curios, trebuie sa achizitionez 4 buc.
"Cuvintele unui om beat reprezinta gandurile unui om lucid.."

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #22 : August 29, 2011, 04:36:27 p.m. »
Nici eu nu am auzit de pierderea garantiei din cauza temperaturii ambientale. Garantia se pierde din cauza montajului necorespunzator, pe alte jante sau daca anvelopa este intepata.
Din cate stiu eu, perioada prevazuta de lege este 1 nov-31 martie.
Eu deja mi-am achizitionat 4 anvelope Michelin Alpin A4, pe dim 195/65R15 la pret de 284 RON/anvelopa. Au DOT in sapt 27 din 2011 (adica 4-11 iulie).
Le-am comandat pe internet, si au venit acasa gratis, si sunt noi noute. Daca cineva doreste detalii, ii spun pe email de unde am luat.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline FDR

• Moderator General
  • Locaţia: Blaj, Alba
  • Mesaje postate: 959
  • Auto: O2 Facelift, 1.6MPI
« Răspuns #21 : August 29, 2011, 03:29:58 p.m. »
Eu n-am auzit sa se piarda garantia din gauza temperaturii mediului inconjurator. Din cate stiu se pierde garantia daca anvelopa prezinta taieturi/intepaturi, montare pe janta necorespunzatoare, anvelope diferite pe aceeasi axa si alte questii de-astea.
Cel putin la anvelopele mele nu scrie treaba asta in certificat.

Sunt de acord cu data de 1 noiembrie ca limita pentru montarea setului de iarna. In fond n-am chef sa circul cu frica de inghet pe gume de vara si sa vand peste 10 ani un set de anvelope de iarna "aproape noi"  :))
"Have no fear of perfection, you’ll never reach it" - Salvador Dali.

Offline ge0

• Junior
  • *
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 26
  • Auto: Octavia II 1.9 TDI
« Răspuns #20 : August 29, 2011, 03:28:31 a.m. »
e cu dus si intors treaba asta, de exemplu daca iti cumperi 4 anvelope de iarna noi si mergi cu ele in noiembrie la 20 grade celsius, automat pierzi garantia daca se intampla ceva, pentru ca nu le-ai exploatat in conditile impuse de producator....oricum in Bucuresti parca vad in noiembrie ca stam in tricou la cum s-a schimbat clima si mergem cu cauciuce de iarna...
Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista !

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
« Răspuns #19 : August 28, 2011, 12:03:51 p.m. »
Eu le-am montat tot timpul înainte de 1 noiembrie și le-am lăsat până la sfârșitul lunii martie. Acum, depinde și de zona unde locuiești, dar la munte (eu stau în Valea Jiului), iarna vine mai repede și e mai bine să te prindă pregătit, decât cu slick-urile de vară. Intervalul specificat în textul legii mie mi se pare ca fiind de bun simț și, sincer, nu văd de unde atâta tevatură pe marginea temei ”mergem cu anvelopele de iarnă când afară sunt peste 15 grade celsius?!”. Chiar în zilele calde, dimineața sunt temperaturi de 3-4 grade și pe asfalt se formează mâzga.  :-w
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline liv_sibiu

• Gold member
« Răspuns #18 : August 28, 2011, 11:18:23 a.m. »
Nu este prea devreme 01.11. Nu se strica absolut nimic. Eu stiu ca cel putin dincolo, obligativitatea este de la dta de 15.11 pana la 15.04, indiferent daca ninge, e ger sau temperaturi pozitive.
« Ultima Modificare: August 28, 2011, 11:20:43 a.m. de liv_sibiu »

Offline Limit

• Gold member
  • Locaţia: Slatina
  • Mesaje postate: 959
  • I like to drive
  • Auto: O2FL, 2.0TDI 175cp
« Răspuns #17 : August 28, 2011, 11:00:42 a.m. »
Problema nu e in punerea cauciucurilor pentru cei care pretuiesc viata.
Problema e ca vor trebui puse in majoritatea cazurilor prea devreme stricand si fiind neeficace pneurile.
Ceea ce sper eu e ca cei care nu merg niciodata cu anvelope de iarna sa fie trasi pe dreapta si pedepsiti.
Si cei care vor sa incerce sa isi SH foarte mancate nu cred ca vor trece de politie ca probabil or avea si ei ochi sa vada starea deplorabila.
Dimsport soft 175 cp

Offline ge0

• Junior
  • *
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 26
  • Auto: Octavia II 1.9 TDI
« Răspuns #16 : August 28, 2011, 09:59:20 a.m. »
si pana la urma cauciucurile de iarna se pun pentru siguranta fiecaruia, sau pana acum mergeati cu anvelope de vara ?  numai pentru ca nu exista legea asta
Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista !

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #15 : August 26, 2011, 04:22:31 p.m. »
Eu cred ca multi o sa isi ia cauciucuri de iarna SH ... resapate

Eu in 2007 mi-am luat Focusul SH in luna decembrie si mi-o dat proprietaru si un set de jante 14" + cauciucuri de iarna Dunlop Winter Sport .

Am schimbat cauciucurile ca venise si o zapada si pot zice ca erau mai varza decat cele de vara .. chiar daca mai aveau "carne" pe ele . Efectiv la orice frana cat de mica intra abs si nu incetineam deloc. Am fost urmatoarea zi si mi-am luat o pereche noua , Debica si diferenta a fost uriasa.

Cauciucurile Dunlop aveau 3 ani vechime .. dar nu stiu ce naiba erau cu ele. Efectiv nu puteam frana.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()