Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Obligativitatea anvelopelor de iarna  (Citit de 40548 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dod0

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 101
  • engi
  • Auto: O2 FL 2.0 TDI DSG
Re: Obligativitatea anvelopelor de iarna
« Răspuns #59 : Octombrie 27, 2011, 10:34:03 a.m. »
Mai ai puţin şi le schimbi iar :D
Superb 1.9 TDI 2003 / Superb Combi 2.0 TDI 2010 / Octavia 2 FL 2.0 TDI DSG 2011

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #58 : Octombrie 27, 2011, 10:27:16 a.m. »
Eu auzisem ca se pregateste ceva lege si le-am cumparat inca de acum 2 ani :D
bicicleta

Offline dod0

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 101
  • engi
  • Auto: O2 FL 2.0 TDI DSG
« Răspuns #57 : Octombrie 27, 2011, 09:56:52 a.m. »
Şi mai erau unii curioşi de ce mi le-am cumpărat acum două luni înainte să-mi vină maşina :)
Superb 1.9 TDI 2003 / Superb Combi 2.0 TDI 2010 / Octavia 2 FL 2.0 TDI DSG 2011

Offline Careca76

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Oradea
  • Mesaje postate: 185
« Răspuns #56 : Octombrie 27, 2011, 09:39:21 a.m. »
Corect, tocmai aceeasi lucru vroiam sa scriu. Toate legile sunt interpretabile, care poate fi un avantaj si dezavantaj. Eu cred ca se va face cu timpul o modificare in acest sens, ma refer la perioada de aplicare, cineva va invoca o exceptie de neconstitutionalitate, poate chiar avocatul poporului sau cineva din parlament va fi deranjat sa poarta cu el anvelopele de iarna daca merge in Fagaras in iulie :) Daca ne uitam strict la scopul legii, atunci nu ne intereseza ca in decembrie sau iulie, oricand si oriunde daca este zapada, gheata sau polei, trebuie sa ai anvelope de iarna, nu se mentioneaza nici o exceptie.

Ca sa raman la tema discutiei, nu prea se mai gasesc anvelope de iarna, ati vazut preturile curente, asrtonomice ... si cica pana la sezonul urmator nici nu prea vor mai fi, producatorii livreaza numai in India si asia unde exista cerere mult mai mare, am auzit si la unguri si la noi ...
« Ultima Modificare: Octombrie 27, 2011, 09:42:40 a.m. de Careca76 »
New - Octavia Tour - 1,9 AXR 101 CP - 2010
Ex - Octavia I - 1,6i BFQ 102 CP - 2003

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #55 : Octombrie 27, 2011, 09:29:44 a.m. »
Chestia cu perioada 1 nov-31 martie este o interpretare gazetariceasca. In lege nu se specifica nici o perioada, deci daca esti la munte si ninge in iulie, Garcea te poate amenda pt ca nu ai cauciucuri de iarna.
1 nov este doar data de la care intra in vigoare Legea 161.

In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline satlantis

• Gold member
  • Locaţia: constanta
  • Mesaje postate: 1033
  • Auto: yeti 1.4 tsi
« Răspuns #54 : Octombrie 27, 2011, 09:04:54 a.m. »
Mie imi era clar de ceva vreme, dar totusiexpresia  pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei lasa loc de interpretari. Acoperit ce inseamna? Tot drumul acoperit?100% ? Sau daca pe 5 m e zapada sau gheata si restul uscat ma poate amenda?Poate sunt cum se spune... carcotas, dar asta este realitatea. Eu cel putin sunt in legalitate si in siguranta ca m-am dotat cu anvelope de iarna, dar nu poti sa nu te intrebi...
1.4 tsi... de la 1.8T

Offline lucian.1950

• Expert
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 548
  • Auto: OCTAVIA 2 - 1.9TDI
« Răspuns #53 : Octombrie 27, 2011, 08:52:31 a.m. »
In lege nu scrie NICAIERI nimic de perioada . In lege scrie clar ca trebuie sa fie drumul acoperit de zapada... ca sa ai obligatia de a avea cauciucurile de iarna . Treaba cu 1 noiembrie, este ca de la 1 noiembrie se aplica aceasta lege .
Legea 161/2011 privind aprobarea OG 5/2011 pentru aprobarea unor reglementari privind cresterea sigurantei rutiere si destinatia sumelor incasate de catre personalul imputernicit cu atributii de inspectie si control in urma aplicarii sanctiunilor contraventionale specifice activitatii de transport rutier
1. La articolul I punctul 2, punctul 28 al alineatului (1) al articolului 102 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
 „28. conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna, iar in cazul autovehiculului de transport marfa cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone si al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducatorului auto, fara ca acestea sa fie echipate cu anvelope de iarna pe rotile axei/axelor de tractiune sau fara a avea montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante certificate;”.

2. La articolul I punctul 3, litera h^1) a alineatului (1) al articolului 112 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
 „h^1) autovehiculul nu este dotat, la circulatia pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, cu anvelope de iarna, iar autovehiculul de transport marfa cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone si autovehiculul de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducatorului auto, nu sunt echipate cu anvelope de iarna pe rotile axei/axelor de tractiune ori nu au montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante certificate;”.

3. La articolul II punctul 1, alineatul (1) al articolului 56 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
 „Art. 56
 (1) Inspectia, controlul si supravegherea modului de respectare a prevederilor prezentei ordonante de urgenta, precum si a prevederilor normelor si reglementarilor prevazute de aceasta se efectueaza in trafic si la sediul operatorilor de transport/intreprinderilor de catre inspectorii de trafic si/sau personalul autoritatii competente imputernicit in acest scop. Controalele la sediu pot fi efectuate si de echipaje de inspectori, dintre care cel putin unul va fi inspector de trafic.”

« Ultima Modificare: Octombrie 27, 2011, 08:56:19 a.m. de lucian.1950 »

Offline Fleur

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 0
  • Skoda Octavia 2, 1.9 TDI, Toyota Avensis 2.0, D-4D
  • Auto: Skoda Octavia 2, 1.9
« Răspuns #52 : Octombrie 27, 2011, 12:06:36 a.m. »
In lege scrie destul de clar perioada. A citit-o careva? Sau vorbim vorbe?  :-?
Cand sunt mort, nu stiu ca sunt mort. Sufera numai cei din jurul tau. La fel e si cu prostii...

Offline judge

• Gold member
  • Mesaje postate: 1180
  • Auto: Utilaje agricole
« Răspuns #51 : Octombrie 26, 2011, 08:10:47 p.m. »
Pai da, o citiram, dar asa se intampla cand scriem in cel putin 3 thread-uri - se pierd informatiile.

Altfel, nu mi-as permite sa afirm ca organul greseste.

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #50 : Octombrie 26, 2011, 04:45:22 p.m. »
Noi ne tot dam cu parerea, dar a citit cineva legea? Nu raspunsul primit si postat, ci legea in sine.
Eu recunosc ca nu, dar eu nu ma framant atat :) Am pus cauciucuri de iarna, le dau jos la primavara, ca si in alti ani. Nimic nou.

Poate acolo scrie.
bicicleta

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Cont sters
« Răspuns #49 : Octombrie 26, 2011, 02:19:09 p.m. »
In postarea #39 a lui M i c u t z u se vede ca in tarile normale este specificata o anumita perioada. Ca e din septembrie pana in aprilie sau din noiembrie pana in martie, mai putin conteaza... La Rromania se spune doar ca incepand cu 1 noiembrie 2011 devine obligatorie folsirea acestor anvelope, dar pe ce perioada??? Oare incepand cu 1 noiembrie 2011 trebuie sa le folosim in permanenta ca poate mergem la anul in august la munte si exista posibilitatea sa dam de o portiune de drum public unde a nins sau s-a format polei? :042:

Offline satlantis

• Gold member
  • Locaţia: constanta
  • Mesaje postate: 1033
  • Auto: yeti 1.4 tsi
« Răspuns #48 : Octombrie 26, 2011, 09:38:22 a.m. »
Asa este. Confirm si eu. Si bulangii poti gasi peste tot...
1.4 tsi... de la 1.8T

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #47 : Octombrie 26, 2011, 09:36:29 a.m. »
asa este.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline judge

• Gold member
  • Mesaje postate: 1180
  • Auto: Utilaje agricole
« Răspuns #46 : Octombrie 26, 2011, 09:35:26 a.m. »
(1) Organul greseste: obligativitatea nu e exista incepand cu 1 noiembrie.

(2) Da, organul va poate amenda si in august daca ninge sau se formeaza polei pe Transalpina si se intampla ca voi sa treceti prin zona iar el sa fie acolo.

Sfarsit

Offline Leonard

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 167
  • P H 25 N A B
« Răspuns #45 : Octombrie 26, 2011, 05:11:50 a.m. »
Vad ca organul informeaza cu deosebita stima doar data de la care devine obligatorie folosirea acestor anvelope, dar nu zice si data cand se sfarseste aceasta perioada... Pai daca ma gaseste in luna iunie cu anvelope de vara pe "un drum public acoperit cu gheata, zapada sau polei", o sa ma amendeze? :039:
organul zice data de la care intra in vigoare legea...ca asa se umplea satul de bani la munte acum 3 saptamni ....
da se prea poate sa iei amenda daca ninge in august
Fabia Combi Elite HTP 1.2-64 CP

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()