Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Obligativitatea anvelopelor de iarna  (Citit de 40551 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Saumakos

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 134
  • Doar Inscris
  • Auto: Sk.oct.combi 1,2 tsi
Re: Obligativitatea anvelopelor de iarna
« Răspuns #104 : Martie 28, 2013, 02:10:44 p.m. »
O parere personala...

Nemtii, elvetienii, suedezii sau altii nu sunt mai civilizati ca noi,nici vorba....

In schimb au niste legi si niste amenzi de iti crapa capu..., d-asta sunt asa cuminti. Daca esti cetatean al acestor tari si faci p-al dracu la volan iti vin acasa frumusel amenzi de sute sau mii de euro si te cumintesti foarte repede...

Asa ar trebui si la noi...

Daca spune pe un tronson de drum viteza maxima 50, apoi 50 sa fie, nu 59....

Si daca ai depasit aia 50 cu 1 pina la 10 km/h sa platesti vreo 1000-1500 RON, daca ai depasit viteza maxima admisa cu 11-20 km/h sa platesti vreo 4000-5000 RON cu carnetul suspendat 3 luni, iar daca depasesti viteza maxima admisa cu peste 21 km/h vreo 10000 RON si carnetul suspendat 1 an....

Ce ziceti? Astea nu sunt taxe...sunt amenzi....Va garantez ca intr-un an-doi, scad accidentele grave cu victime cu peste 80-90%...

Dupa cum am spus, doar o parere....

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3199
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #103 : Martie 28, 2013, 01:53:02 p.m. »
Noobinhood, daca te simti murdarit treaba ta, sterge-te!intentia mea nu a fost nici pe departe asta!

Eu sustin ideea ca legea e bunisoara asa cum e(adica pe drumuri acoperite,,,,,,,,,,,,,) dar sa cuprinda si un interval de timp!
Pai de ce? Pai tocmai pentru a nu fi la mana unui asigurator care sa zic pas!
ce am gresit eu daca plec 15 zile de concediu in August la mare si pe drum zice nevasta hai si pe transfagarasan! Prognoze pozitive, totul ok, cauciucuri de vara! Si ninge in pana mea pe acolo asa deodata si intru cu masina in parapet! casco la zi totul ok dar la reparatie pas!  Tu cum gandesti la faza asta??? vinovat normal sunt eu ca nu am plecat in concediu cu 4 anvelope dupa mine, nu-i asa??

la ce imi spui sa folosesc internetul? sa vad ca intr-o tara cu apa calda si munti mai inalti ca la noi intervalul este 01.11-31.03 sau ce???

si daca te tot agiti tu pe aici, inseamna ca de fapt si tu vii cu ideile tale, chiar daca ele sunt in ton cu legea! Toate legile din tara asta sunt bune, nu avem voie sa gandim, sa ne opunem in vreun fel!??

Eu atat iti dores,c sa iti dea Dumnezeu zapada in August cand esti plecat, nu ai la indemana lanturi , lopeti, etc.! atunci sa te vad, !

Dinspre partea mea intervalul 15 .10-15.04 mi l-am impus singur. si chiar il prelungesc atunci cand temperaturile noaptea(sunt nopti cand plec pe la ora 3.oo sau 5.00, cel putin 1-2 zile pe saptamana) sunt sub 7-8 grade! Abia cand observ ca noaptea sunt temperaturi peste 7 gr le schimb! Si in alta ordine de idei, lanturile antiderapante (pe care le-am avut la orice masina) nu parasesc portbagajul tot timpul anului, stau in aceeasi ladita in care sta si gratarul, un alt accesoriu nelipsit din masina mea! =))  Iar o lopata din aceia de armata am permanent in portbagaj! idem si o toporaste! X( Idem un rand  de chingi late cu crichet, asa de orice eventualitate!
S-ar putea, daca ninge in August sa fiu mai pregatit ca tine, stimate coleg!

PS am si incarcator de laptop, servieta de piele, etc, etc! =))

inca un PS: vorba lui Luci, s-ar putea ca la zero grade sa ai roti de ebonita! Si sa lovesti un participant la trafic tocmai ca te-ai rostogolit(abs) sanie si tu tii anvelopele la pastrare, ca doar nu e zapada!

Corectule! :)) [size=78%]![/size]
« Ultima Modificare: Martie 28, 2013, 01:59:20 p.m. de bogdanpiatra »

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #102 : Martie 28, 2013, 01:05:00 p.m. »
anvelopele e iarna se folosesc la temperaturi sub 7 grade celsius.
chiar daca nu ninge, pe la zero grade ai putea folosi in loc de anvelope de vara si roti de ebonita

Offline noobinhood

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 321
« Răspuns #101 : Martie 28, 2013, 12:06:37 p.m. »
Eu am rca de 571 de lei. N-am idee daca e mult sau putin. Oricum este impus de firma de leasing.
N-am cauciucuri all season, am de iarna/vara si le schimb dupa cum e cazul.

Cu alte cuvinte nu vad nici un motiv sa-mi schimb cauciucurile la 15 septembrie daca prima zapada o avem de craciun.

Ca sa concluzionez, imi place legea asa cum e ea acum in ideea ca un interval de timp fix nu poate sa cuprinda toate capriciile vremii.
In Cheile Bicazului poti sa dai de zapada in octombrie, corect. Dar in Bucuresti poate sa nu ninga pana in decembrie, iar in Botosani sa ai troiene de zapada de 4m la sfarsitul lui martie.

Bogdane, poate e cazul sa folosesti internetul mai mult pentru a te informa si mai putin pentru a te murdari de rahat in incercarile disperate de ai improsca pe cei care au pareri diferite de ale tale.

fosta- Octavia 2 Facelift, 1.2TSI, DSG7, Business, Candy White
actuala- Ford Focus 3 facelift, 1.0ecoboost 125cp, trend + optionale

Offline L U C I

• Expert
  • trolez
« Răspuns #100 : Martie 28, 2013, 11:16:30 a.m. »
pt mine e si mai greu, lucrez pe autostrada...

Offline Memphis CZC

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 284
  • Doar Inscris de ceva timp
  • Auto: Octavia RS 2.0 TFSI
« Răspuns #99 : Martie 28, 2013, 10:36:25 a.m. »
Bravo...foarte frumos din partea ta.

Eu am fost we-ul trecut in Piatra tocmai sa-mi pun gumele de vara si sa le las pe astea de iarna. M-am uitat la prognoza si am ales sa-mi las pe masina astea de iarna si sa le car in portbagaj pe cele de vara. Un deranj destul de mare as zice eu pentru o saptamana de mers corect la servici.
« Ultima Modificare: Martie 28, 2013, 10:39:42 a.m. de Memphis CZC »

Offline L U C I

• Expert
  • trolez
« Răspuns #98 : Martie 28, 2013, 10:31:26 a.m. »
desi am peste 500k km cu masina asta, zilele astea am mers pe jos ptr ca m-am grabit sa schimb anvelopele.
mi se pare de bun simt sa te conformezi la reguli.

Offline Memphis CZC

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 284
  • Doar Inscris de ceva timp
  • Auto: Octavia RS 2.0 TFSI
« Răspuns #97 : Martie 28, 2013, 10:24:26 a.m. »
Mersul cu masina nu e un drept din nastere. E un drept castigat dupa o "pregatire" si dupa ceva bani. Daca iti lipsesc oricare din cele doua componente ca sa atingi niste standarde de bun simt si de siguranta stai acasa sau mergi cu bicicleta/metroul. M-am saturat de carute fara frane pe strazi in spatele carora se fac coloane interminabile. E foarte simplu...masina e un semilux care cu siguranta nu e pentru toata lumea. Aici intra si blondele in Q7 care nu stiu sa dea de roata si cred ca mereu au prioritate si carutele cu rotile sudate, fara faruri, frane sau oglinzi care incurca la fel de mult traficul.

Asta nu inseamna ca am ceva cu cei care nu vor sa dea bani la stat sau la asiguratori. Ei sunt cei mai mari hoti dupa parerea mea si un simplu calcul matematic (cel putin in cazul meu) arata ca cat am beneficiat de pe urma asigurarilor nu reprezinta nici 5% din cat am platit eu pe asigurari. Problema mea e cu aia care desi nu-si permit sau nu au capacitatea de a folosi masina isi iau ITP-ul/carnetul pe naspa si se afla inca printre noi.
« Ultima Modificare: Martie 28, 2013, 10:27:19 a.m. de Memphis CZC »

Offline corin

• Moderator General
  • Locaţia: MS
  • Mesaje postate: 436
  • Per aspera ad astra
  • Auto: TOUR 1.6 BFQ AT
« Răspuns #96 : Martie 28, 2013, 09:00:18 a.m. »
Am retinut un lucru: N-ai bani sa fii corect, mergi cu metro-ul.
TARE. :">
No further questions.

"Unde nu cad ploile, nu pot ca sa creasca flori/ Unde nu sunt oameni buni, nu exista sarbatori!" Poem - The Motans feat. Irina Rimes

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #95 : Martie 28, 2013, 08:19:37 a.m. »
Rationamentul tau nu-i corect! Unul care n-are bani de rca bun si cauciucuri, etc, etc n-are bani nici sa-si intretina masina, poate are franele varza si intra pe trotuar si-ti omoara copilul! Atunci ce mai zici??

N-ai bani sa fii corect, mergi cu abonament la metrou!
Dar stii ce??? vei constata ca multi cu rca ieftin au masini de fite si isi permit mult mai mult ca mine, care orice crezi, fac eforturi substantiale sa-mi platesc rca si casco (cam 2500 de lei au fost amandoua anul trecut si expira in Iunie), deja incep sa pun bani deoparte pentru urmatorul taind din alta parte. Dar vreau sa fiu cat de cat ok! Si respect si ceilalti din trafic! Si am si 4 cauciucuri de iarna! Ca asa am inceput sa gandesc!

Si mie imi e cam sila de "amaratii" cu bmw din 1998 cu nr de bulgaria si rca la Euroins care merg cu 180 si habar n-au cei cu ei , care nu respecta nimic in trafic, etc, etc, etc. iar bata ar cam trebui folosita la ei, prietene!

Multi va dati artisti , spunanand ca voi de fapt va bateti cu statul, de aia duceti masina in Bulgaria si luati RCA ieftin! dar va place ca fiul sau fiica sa faca facultatea la stat, sau mama sa se duca in statiune cu bilet de pensionar sau etc, etc, etc.
Nemtii s-au dezvoltat cu bata!Respectul fata de cel de langa el tot cu bata s-a facut! Si dupa acele lucruri, dupa multe bate luate pe teasta, au scos si legile despre drepturile omului pe care le promoveaza acum!
Noi vrem doar drepturi, obligatii canci!

PS: Parca si pe aici era reclama cu RCA-ieftin!
Hai s-o lasam balta!
« Ultima Modificare: Martie 28, 2013, 08:38:28 a.m. de M i c u t z u »

Offline corin

• Moderator General
  • Per aspera ad astra
« Răspuns #94 : Martie 28, 2013, 07:24:55 a.m. »
Priveste lucrurile si din alta perspectiva.
Daca n-ar fi firme de asig. lowcost, sa zicem, ai plati rca la Allianz 7oo ron pe an in loc de 35o. Si anyway, cheap shoes are better than NO shoes. (chiar daca va e greu sa credeti sunt si oameni care isi permit greu si cea mai ieftina asigurare). Asta ca sa nu mai vorbim de 4+4 cauciucuri, casco, etc.
Spune-le tipilor astora ca tu esti mai corect decat ei in trafic pentru ca iti permiti platesti 2100 ron asig(mai mult decat valoarea de piata a masinii lor), ca ai masina de 17000 de euro nu ca ei, derbedeii care ar trebui sa stea acasa daca n-au banii lui/de tiriac. Sa iti pui o bentita, nu cu tricolorul, ci cu mesajul: Eu platesc 2100 ron asig, iar voi sunteti jenanti sa te plimbi printre ei zi de zi. Poate cand va vor schimba cu bata se va schimba si lumea asta.
As mai putea spune ca mi-e sila de oameni ca voi, care pozati in oameni grijulii si corecti, care va credeti soferi adevarati doar pt ca aveti bani de full casco la allianz si nshpe cauciucuri, dar n-o spun, pentru ca va iubesc asa cum sunteti, cu lipsurile voastre sau imperfectiunile voastre, ca sa fiu pe vorba lui roberto. :D
E o vorba veche de-a noastra, care se potriveste ever: Satulul nu-l crede pe flamand si nici bogatul pe sarac. Numai ca legile le fac de fiecare data aia satuli si bogati. Si cu gura mare pe forum(asta-i de la mine) :))
"Unde nu cad ploile, nu pot ca sa creasca flori/ Unde nu sunt oameni buni, nu exista sarbatori!" Poem - The Motans feat. Irina Rimes

Offline L U C I

• Expert
  • trolez
« Răspuns #93 : Martie 27, 2013, 11:47:08 p.m. »
nu exista all seasons decat ptr militieni.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #92 : Martie 27, 2013, 11:40:28 p.m. »
Eu am asigurare de 170 de lei si cauciucuri all seasons.
Asa, si?

daca o ai la o firma buna si e 170 lei fiindca ai B8-B10, etc, etc atunci e ok.

daca o ai la Euroins chiar iti multumim! sustii si economia bulgara, grav incercata de criza si mai si nenorocesti ceva oameni, nevinovati in urma lovirii de catre tine, care o sa isi tocesca nervii si talpile incercand sa isi repare masina!

Am intrebat pe cineva care si-a facut RCA la euroins sustinand ca desi stie ca nu platesc, si ca el cumpara ce e mai convenabil de pe piata, de ce nu isi cumpara parizer de 10 lei kg! Ca si ala e pe piata si e convenabil! Mi-a raspuns ca RCA nu e pentru el, pe cand parizerul il baga in matul lui! De asta nu vom inainta niciodata nicaieri si firme de genul asta vor continua sa prospere pe spatele unor nefericiti!

Ma bucur, ca in acesta saracie lucie care ne cuprinde, reusesc sa imi platesc cei 2100 lei casco anual , macar sa ma apar de cei ca tine! Sunt prea sarac sa imi cumpar pantofi ieftini, vorba englezului.
Nu vreau sa nasc o polemica, dar cei cu rca la euroins nu se diferentiaza cu absolut nimic de cei cu numere de Bulgaria, pe care toti sau aproape toti ii renegati!

De altfel imi place enorm motoul tau, "Singura cale să schimbi lumea este sa te schimbi pe tine însuți." Ne place doar sa fim filozofi, dar asa de dragul lumii, cand e la pus in practica...........................
« Ultima Modificare: Martie 27, 2013, 11:43:08 p.m. de bogdanpiatra »

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #91 : Martie 27, 2013, 11:14:37 p.m. »
Nimeni nu-i perfect.
Land Rover Discovery 3

Offline corin

• Moderator General
  • Per aspera ad astra
« Răspuns #90 : Martie 27, 2013, 10:19:44 p.m. »
Eu am asigurare de 170 de lei si cauciucuri all seasons.
Asa, si?

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()