Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Obligativitatea anvelopelor de iarna  (Citit de 40539 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
Re: Obligativitatea anvelopelor de iarna
« Răspuns #119 : Octombrie 05, 2013, 01:21:38 p.m. »
Tu da, dar nu se stie si daca cu masina :))
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline FDR

• Moderator General
  • Locaţia: Blaj, Alba
  • Mesaje postate: 959
  • Auto: O2 Facelift, 1.6MPI
« Răspuns #118 : Octombrie 04, 2013, 11:44:59 p.m. »
Deocamdata sunt in Germania cu anvelopele de vara. Oare ma pot intoarce duminica acasa?  =))
"Have no fear of perfection, you’ll never reach it" - Salvador Dali.

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #117 : Octombrie 04, 2013, 10:13:02 p.m. »
dar ce-i pe 1 Noiembrie?

Maine cred ca le schimb si eu. Acum e un grad sub zero si cer senin, maine dimineata sigur gasesc bruma pe masina.
« Ultima Modificare: Octombrie 04, 2013, 10:15:17 p.m. de Stef13 »

Offline gti_mars

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI - MILITARI
  • Mesaje postate: 527
  • Auto: O II 4x4
« Răspuns #116 : Octombrie 04, 2013, 01:46:03 p.m. »
Salut !
Eu am schimbat cauciucurile duminica trecuta . Masina a mers mult mai bine pe ploaie si la temperaturi scazute . Plus ca vulcanizarea a fost goala toata ziua si daca baietii stateau degeaba i-am pus sa-mi verifice si placutele de frana , bucsi , pivoti , alte cele . La 1 nov o sa fie iar omor , cu schimburi de roti si la 3 dimineata . Acum stau linistit si pot sa plec oricand pe Transalpina , Transbucegi , Transfagarasan si alte traversari muntoase .

Offline Stef13

• Moderator General
« Răspuns #115 : Octombrie 03, 2013, 11:06:52 p.m. »
..pana sa apas pe buton, mi-a luat-o inainte :)

Offline Stef13

• Moderator General
« Răspuns #114 : Octombrie 03, 2013, 11:05:43 p.m. »
Sora-mea locuieste in Bruxelles de multi ani si zice ca acolo anvelopele de iarna n-au fost niciodata obligatorii.

Ei bine, conform unui studiu realizat de institutul pentru securitatea rutieră, s-a ajuns la concluzia că doar 2% dintre accidentele anuale de pe şoselele şi autostrăzile belgiene sunt cauzate de zăpadă şi de pneurile neconforme.

o fi vorba de un institut englez..
intrebat-l pe james de cate ori a vazut zapada in Belgia si-o sa intelegeti cum vine treaba cu statistica asta.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #113 : Octombrie 03, 2013, 10:51:43 p.m. »
In Belgia (si Olanda) n-au fost niciodata obligatorii pneurile de iarna. In Luxemburg sunt obligatorii ca in Romania, atunci cand conditiile o impun. Sunt curios de unde o fi scos ziaristul stirea asta...
Mai sunt unele tari gen Franta unde sunt obligatorii doar in anumite zone.

Acum cativa ani (aveam Hyundai atunci, deci sa tot fie vreo 4 ani) o blonda cu serie 1 a pus frana in intersectie cu carligul meu de remorcare. Era prima ninsoare si era incaltata cu tenesi de vara (eu aveam niste kleber krisalp, ceva ieftin insa destul de decent). vitezele erau mici, masina mea n-a avut nimic, a ei un spoiler indoit, asa ca a preferat sa si-o repare din buzunar ca sa nu piarda bonusul la asigurare... si deci n-a intrat in statistica aia.
De vreo doi-trei ani insa incepe sa fie iarna serioasa si pe aici si lumea incepe sa isi puna din ce in ce mai mult pneuri de iarna. Acum un an sau doi chiar a fost criza de cauciucuri, nu existau in stoc cata cerere era.
« Ultima Modificare: Octombrie 03, 2013, 10:53:18 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #112 : Octombrie 03, 2013, 09:19:20 p.m. »
"În timp ce în România legea echipării maşinilor cu pneuri de iarnă le dă multe bătăi de cap şoferilor, iată că într-o ţară europeană mai civilizată autorităţile au decis să elimine din codul lor rutier o astfel de lege!
Este vorba despre Belgia, unde secretarul de stat pentru mobilitate, Melchior Wathelet, a anunţat că, începând din acest an, se suspendă obligativitatea ca şoferii să-şi echipeze maşinile cu pneuri de iarnă, acest lucru devenind doar o recomandare pentru sezonul zăpezii.
Cum este posibil aşa ceva?
Ei bine, conform unui studiu realizat de institutul pentru securitatea rutieră, s-a ajuns la concluzia că doar 2% dintre accidentele anuale de pe şoselele şi autostrăzile belgiene sunt cauzate de zăpadă şi de pneurile neconforme.
În plus, încă din timpul toamnei circa 90% dintre camioane şi tiruri sunt deja echipate cu pneuri de iarnă, datorită şoferilor prevăzători şi a patronilor responsabili, deci nu forţaţi de lege. Iar problemele camioanelor care rămân blocate survin de cele mai multe ori pe fondul repartizării ineficiente a încărcăturii, indiferent că sunt sau nu echipate cu pneuri de iarnă.
Prin urmare, autorităţile consideră arhaică obligarea prin lege a şoferilor să-şi echipeze maşinile cu pneuri de iarnă. În schimb, au decis că e mai important să pună accentul pe campanii de conştientizare a şoferilor de a adopta un stil de conducere cât mai preventiv.
Ca o notă personală: probabil belgienii nu realizează potenţialul pe care îl are o astfel de lege de a aduce bani la buget prin amenzile usturătoare..."

SURSA: ZF
Land Rover Discovery 3

Offline oaspetele

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bistrita
  • Mesaje postate: 343
  • Auto: SUPERB 2.0TDI 125KW
« Răspuns #111 : Martie 30, 2013, 06:53:43 a.m. »
Dupa cate stiu, si in Austria conteaza conditiile atmosferice.

Für Pkw, Pkw mit leichtem oder schwerem Anhänger und für Klein-Lkw (also bis 3,5 t und B-Führerschein) gilt vom 1. November bis 15. April des Folgejahres eine witterungsabhängige Winterausrüstungspflicht: Pkw- und Klein-Lkw-Lenker haben bei winterlichen Fahrbedingungen folgende zwei Möglichkeiten:

1. Winterreifen

2. Sommerreifen mit Schneeketten

http://www.oeamtc.at/?id=2500,1127991,,
VW Golf VI 1.6MPI Trendline
Skoda Superb Combi Elegance 2.0TDI 125KW

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #110 : Martie 29, 2013, 07:11:09 p.m. »
Germania a revizuit legea referitoare la uzul anvelopelor de iarna in 2010. Pana atunci se mergea pe principiul "Von Oktober bis Ostern". Noua lege nu impune o perioada anume, ci doar faptul ca pe timp de zapada/inghet, folosirea anvelopelor de iarna este obligatorie. Amenzile au fost insa dublate, la 40E, respectiv 80E in caz de accident.
In Austria perioada e batuta in cuie, 1 octombrie-15 aprilie.
Land Rover Discovery 3

Offline lucian.1950

• Expert
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 548
  • Auto: OCTAVIA 2 - 1.9TDI
« Răspuns #109 : Martie 29, 2013, 12:31:42 p.m. »
Din fericire a venit sfirsitul lui martie, asa ca hai sa discutam altceva...

Offline oaspetele

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bistrita
  • Mesaje postate: 343
  • Auto: SUPERB 2.0TDI 125KW
« Răspuns #108 : Martie 29, 2013, 05:45:17 a.m. »
O parere personala...

Nemtii, elvetienii, suedezii sau altii nu sunt mai civilizati ca noi,nici vorba....

In schimb au niste legi si niste amenzi de iti crapa capu..., d-asta sunt asa cuminti. Daca esti cetatean al acestor tari si faci p-al dracu la volan iti vin acasa frumusel amenzi de sute sau mii de euro si te cumintesti foarte repede...

In schimb, au si autostrazi (culmea, nemtii fara limite de viteza) unde poti parcurge fara stres 500 de km in 3-4 ore, nu 9 ca in Romania. Daca tot comparam, sa o facem pana la capat.
Cat despre perioada cu cauciucurile de iarna, nu cred ca in Germania e lege referitoare la asa ceva, maxim o recomandare.
Dar cand ninge stai acasa daca nu le ai.
Asa e (ar trebui) sa fie si la noi.
Exista internet, ca dovada ca scrieti pe forumuri. Exista n situri legate de previziuni meteorologice si toate cele pe care le-am consultat au spus clar ca va ninge pana spre sfarsitul lui martie.
VW Golf VI 1.6MPI Trendline
Skoda Superb Combi Elegance 2.0TDI 125KW

Offline Stef13

• Moderator General
« Răspuns #107 : Martie 28, 2013, 08:18:02 p.m. »
Amenda legata de subiectul in discutie nu-i mica, intre 675 si 1500 lei, adica maximul posibil.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #106 : Martie 28, 2013, 06:31:23 p.m. »
In Romania marea problema nu sunt legile, ci aplicarea lor. Paradoxal nu avem legi asa proaste precum cred unii, multe sunt facute dupa aplicarea modelului comunitar (aquis comunitar).La noi nu se aplica legea, sau se aplica diferentiat pe categorii de  populatie si zone ale tarii. Pe mine ma amendeaza Garcea la cea mai mica greseala, chiar si inchipuita
..un tigan din Ferentari face cam ce vrea cu masina prin cartier.Garcea se face la propriu ca nu il vede. La fel si Gigi Becali, a ramas notoroiu cazul cand l-au urmarit cu masina politiei pe A2, si cand l-au oprit in sfarsit, si au vazut pe cine au de-a face, si-au cerut scuze si l-au lasat sa plece. Apoi s-au pus pe luat carnete la fraieri pt depasirea vitezei.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #105 : Martie 28, 2013, 02:49:35 p.m. »
Desi respect legea rutiera in multe privinte, cand vine vorba de o depasire a vitezei legale sunt mai putin legal. Rar cu altele, dar se mai intampla uneori, cand nu anticipez nici un fel de risc.

Insa as fi de acord sa ma supun unor astfel de legi draconice DOAR daca le-as vedea si aplicate !!
Eu stiu si pot sa circul ca vesticii de care aminteai pt ca am mers destul pe acolo si ajungi sa conduci cuminte fiind un fel de-a fi, evident ca de frica ciomagului si duritatii legii, dar o faci totusi.

Ei bine, pt ca nimeni nu o spune pe bune, o fac eu: la noi legile sunt bune sau nu, dar indiferent cum sunt, arareori se si aplica intocmai. Iar daca nu sunt totusi bune, lasand multe nuante interpretabile, este pt ca unii mai destepti sa le poate fenta. In rest, sa auzim de bine !
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()