Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Noul Citigo: O ŠKODA pentru traficul urban – „City Clever“  (Citit de 74424 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1501
  • Auto: BIA si AOKI
Re: Noul Citigo: O ŠKODA pentru traficul urban – „City Clever“
« Răspuns #73 : Martie 06, 2013, 03:42:16 p.m. »
Ieri am vazut o masinuta Citigo rosie.  :082: Ori arata mai bine in realitate decat in poze, ori incepe mie sa mi-o placa.

Offline DragosM

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 764
  • B-41-TSN
  • Auto: Octavia Tour II 1.4
« Răspuns #72 : Martie 05, 2013, 03:42:21 p.m. »
Am stat destul de confortabil, iar scaunul se poate da mult in spate. Cred ca cel putin pana la 1.90 m nu sunt probleme.

Eu am 2m/115kg si am loc bine in Citigo :)) chiar pentru o masina de oras este superba.
Skoda Octavia Tour II 1.4MPI 80cp
Kia Rio 1.5crdi 110cp 235Nm

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #71 : Martie 04, 2013, 04:40:36 p.m. »
Asa e, locurile din spate au spatiu mic dar sa stii ca portbagajul nu e atat de mic pe cat te-ai astepta.
Se pot deplasa si 4 persoane intr-un Citigo / Up fara probleme daca au staturi normale.
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline Soifon

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 264
  • Enfant terrible
  • Auto: O2 1.6 MPI DRIVE +
« Răspuns #70 : Martie 04, 2013, 04:27:27 p.m. »
Masinutele astea mi se par pentru 2 persoane si atat, nimic mai mult  :D

Am circulat pe post de pasager intr-un Fiat 500 si un MiniCooper (ambele aveau insa 2 usi, se rabata scaunul din fata ca sa intri strecori in spate) ... Doamne ce putin spatiu era. Locurile din fata , ce e drept, erau destul de "aerisite".

Nici nu cred ca isi au rolul suportul lateral.. Din punctul meu de vedere masinutele astea sunt pentru oras si ... cam atat. Pentru o distanta de cativa km cred ca te poti lipsi de suport lateral si alte detalii pe care probabil le consideri un Must have pe o berlina.  ;)
Vei smulge dinţii balaurului şi vei călca în picioare leii, zise Domnul.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • ...
« Răspuns #69 : Martie 04, 2013, 03:21:04 p.m. »
Am stat destul de confortabil, iar scaunul se poate da mult in spate. Cred ca cel putin pana la 1.90 m nu sunt probleme.
Eu nu sunt inalt, dar sunt "horizontally challenged"  :)) si n-am avut probleme.

Insa sa nu te astepti la suport lateral, scaunele sunt "basic".

Offline Soifon

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 264
  • Enfant terrible
  • Auto: O2 1.6 MPI DRIVE +
« Răspuns #68 : Martie 04, 2013, 02:12:11 p.m. »
Intrebare: ca sofer, ai avut loc in interior?

Intotdeauna mi s-a parut ca masinile din clasa mini/mica nu sunt potrivite pentru o persoana inalta cum sunt eu (peste 1.85m). Imi este frica ca voi atinge cu genunchiul volanul..
Vei smulge dinţii balaurului şi vei călca în picioare leii, zise Domnul.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • ...
« Răspuns #67 : Martie 04, 2013, 02:05:45 p.m. »
Parerea mea este sunt frumoase amandoua si fabia si citigo. Dar pentru 670 E  sau chiar mai putin cat e diferenta intre ele cu siguranta ca daca ar fi sa mai aleg inca o data as alege tot fabia.
Daca e vorba de dotari similare, de acord, Fabia castiga.

...
Varianta testata de ff_2004 cu cutie automata mi se pare varianta normala de oras. Cutia nu este rapida dar este automata si acesta este cel mai important in oras.
Citigo si Fabia sunt masini pentru oras si au un comportament neplacut la drum lung. Fabia  nu-mi place cum merge pe autostrada. La 90 la ora incepe un zgomot neplacut de mare. S-ar putea antifona ..... dar este in final masina de oras si o folosesc ca atare. Foarte multumit.
Da, ar fi ideala pentru oras dar repet, "datul in bot" e foarte deranjant la ASG.
Cat despre mersul la drum lung cu Fabia, am avut ocazia sa fac din astea si a fost ok, am mers si pe autostrazi. Atat timp cat ii cunosti si respecti limitele nu vor fi probleme.

Offline Tytel

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Marghita, Bihor
  • Mesaje postate: 256
  • Seat enjoyneering®
  • Auto: Seat Exeo 1.8 TSI
« Răspuns #66 : Martie 04, 2013, 11:51:59 a.m. »
Fabia este in clasa Mica iar Citigo in clasa Mini alatauri UP si MII
Seat Exeo 1.8 TSI 120 CP/88 KW
             enjoyneering

Offline N_Fabia

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Pitesti
  • Mesaje postate: 124
  • de orice masina exita posesori nemultumiti
  • Auto: Fabia Star 1.2 DSG7
« Răspuns #65 : Martie 04, 2013, 08:32:34 a.m. »
Totusi Fabia este clasa compacta si VW UP este clasa mini-compacta.
Varianta testata de ff_2004 cu cutie automata mi se pare varianta normala de oras. Cutia nu este rapida dar este automata si acesta este cel mai important in oras.
Citigo si Fabia sunt masini pentru oras si au un comportament neplacut la drum lung. Fabia  nu-mi place cum merge pe autostrada. La 90 la ora incepe un zgomot neplacut de mare. S-ar putea antifona ..... dar este in final masina de oras si o folosesc ca atare. Foarte multumit.

.....mintea de pe urma.

Offline cosmo47

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: rm valcea
  • Mesaje postate: 155
  • vreau sa stiu cat mai multe despe motorul 1.2 htp
  • Auto: fabia 1.2 60Cp 44 kw
« Răspuns #64 : Martie 04, 2013, 07:46:57 a.m. »
Parerea mea este sunt frumoase amandoua si fabia si citigo. Dar pentru 670 E  sau chiar mai putin cat e diferenta intre ele cu siguranta ca daca ar fi sa mai aleg inca o data as alege tot fabia.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • ...
« Răspuns #63 : Martie 03, 2013, 10:57:53 p.m. »
Sa revitalizam putin topicul asta, poate aflam noutati de la posesori care poate vor contrazice ce scriu eu mai jos. :)

Acum cateva zile am fost la un test drive cu fratele Skodei Citigo, VW Up. Practic sunt masini identice, deci parerile se aplica si la Citigo.
Varianta de echipare de pe masina de test drive a fost cea de mijloc la care s-au adaugat cateva dotari optionale (scaune incalzite si navigatia neincorporata (se ataseaza pe bord si se foloseste si ca si CB)). Cutia de viteze a fost cea automata ASG, iar varianta de motorizare cea de 60 CP.
In ceea ce priveste dinamica, sunt de acord cu ce s-a mai scris, fiind usoara, masina se misca binisor.
La viteze de peste 90 de km/h zgomotul in interior este destul de mare, cred ca aerodinamicitatea slaba e de vina.
Insa vestea cea mai proasta vine acum: cutia mi s-a parut foarte slaba, eu sunt fanul cutiilor automate, iar pe o astfel de masina de oras cred ca s-ar potrivi de minune. Insa la fiecare schimbare a treptelor, masina "da in bot" (scuze, nu stiu cum altfel sa descriu senzatia ca sa fie clar) si nu putin, ci suficient ca sa deranjeze (prima data am crezut ca am facut eu ceva gresit). Reprezentantul de vanzari mi-a spus ca solutia este ca inainte de schimbarea treptelor, trebuie ridicat piciorul de pe acceleratie si astfel schimbarea va fi lina. Intr-adevar, asa este, insa presupune un efort si mi se pare inacceptabil pentru o masina si cutie noi. O a doua problema a cutiei este faptul ca schimbarile treptelor dureaza (cred ca 1 - 1.5 secunde cel putin). Fiind cu un singur ambreiaj, cred ca e normal.
Mentionez ca am condus mai multe modele de cutii hidramate si stiu ce pot cutiile alea si care e castigul cu DSG-ul si cutiile similare.
O a treia problema: pretul. Varianta de mijloc (cea cu automata) plus cateva difuzoare in plus are ca si ultim pret 10500 de euro. Cred ca ar fi fost un succes garantat daca era cu 1500 - 2000 de euro mai ieftina.

Ca o concluzie: ca si masina de oras e ok, insa cutia ASG nu isi face treaba ca sa merite. Iar o masinuta de oras cu manuala nu e cea mai buna idee (parere personala si deci subiectiva).

Offline LauCalin

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 17
  • Doar Inscris
  • Auto: VW New Beetle 1.4
« Răspuns #62 : Octombrie 09, 2012, 11:45:02 p.m. »
Ma declar un mare fan al acestor tipuri de masini si cred ca masina momentului in clasa mini sunt VW Up! si derivatii lui.
De ce imi plac?
Pentru ca sunt masini al caror spatiu interior este bine gandit, spatiul este aproape de nivelul fostei generatii Fabia din cate am observat.
Deasemenea senzatia de spatiu si luminozitate creeaza o ambianta placuta in masina. Parca nu ti se mai pare ca esti la volanul unei "cutiute cu roti".
Imi place pentru ca motoarele sunt potrivite pentru o asemenea caroserie. Nu sunt prea puternice, insa puterea este arhisuficienta pentru oras si cateva iesiri ocazionale in afara lui.
O alta chestie e ca la drum lung nu prea se simt ca niste masini de clasa mini.
Si nu in ultimul rand imi place ca nu sunt foarte scumpe. Din cate stiu un Citigo este sub pretul lui Fiat Panda (evident ma refer la masini cu puteri si dotari asemanatoare). Cu 8-9000 poti lua un Citigo cu ABS, 4 airbaguri, ESP, inchidere centralizata, aer conditionat si probabil si acel computer cu touch screen.

Din cate am observat VAG a dus mai departe conceptul de masina mini preluat de la PSA-Toyota. Nu e un lucru rau, pentru ca s-au inspirat din niste masinute bune. A facut insa ca 107, C1 si Aygo sa para niste masinute depasite si tehnologic si moral. :)

Offline noobinhood

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 321
« Răspuns #61 : Octombrie 09, 2012, 02:24:41 p.m. »
Nici o ofensa :)

Mie nu mi-a placut absolut de loc in poze, dar cand am vazut-o in showroom mi-a placut mult de tot.
Spatiul in fata e chiar impresionant.

Dar nu cred ca-mi voi lua una vreodata - decat cand 'oi sta la casa cu garaj in curte pentru 2-3 masini si-mi voi permite masina de oras si masina de concediu.
Adica Never daca tinem cont ca nu joc nici la Loto :)

fosta- Octavia 2 Facelift, 1.2TSI, DSG7, Business, Candy White
actuala- Ford Focus 3 facelift, 1.0ecoboost 125cp, trend + optionale

Offline vizitator

• Gold member
  • Mesaje postate: 4541
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #60 : Octombrie 09, 2012, 10:05:00 a.m. »
No offence, dar mie nu imi place deloc Citigo?? Am vazut-o in showroom la Avia, m-am suit in ea...mi se pare groaznica ca aspect.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline noobinhood

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 321
« Răspuns #59 : Octombrie 09, 2012, 08:53:34 a.m. »
Faptul ca e in clasa cu 107/c1/aygo nu inseamna ca nu este peste ele. Eu asta am vrut sa spun.
Si am subliniat ca are un portbagaj apropiat de Yaris care este o clasa peste...

Si asta l-a deranjat pe Bogdan care nu suporta aprecieri laudative la adresa Skoda

fosta- Octavia 2 Facelift, 1.2TSI, DSG7, Business, Candy White
actuala- Ford Focus 3 facelift, 1.0ecoboost 125cp, trend + optionale

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 20, 2026, 06:30:58 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

* Mesaje recente