Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Seat Exeo vs... Skoda O2/Superb ?  (Citit de 37356 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Tytel

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Marghita, Bihor
  • Mesaje postate: 256
  • Seat enjoyneering®
  • Auto: Seat Exeo 1.8 TSI
Re: Seat Exeo vs... Skoda O2/Superb ?
« Răspuns #57 : Februarie 22, 2012, 01:48:19 p.m. »
Va salut si bine v-am gasit pe acest forum.
Fel si fel de pareri despre acest versus.In primul rand eu as compara Octavia cu Exeo doar din punct de vedere al spatiului, unde castiga Octavia si deschizatura haionului care este mai practica decat la Exeo. Am configurat Octavia cu dotarile aproximativ ca si ale mele si a iesit un pret de 21.000 euro(aprox.), exact pretul care l-am dat eu pe masina din semnatura,plus la minemai am servotronicul,mufa USB,priza de 220 din habitaclu,pachetul de lumini ambientale plus o platforma de A4 B7, la care se stie foarte bine fiabilitatea.
Octavia as compara-o cu Jetta,nici intr-un caz cu Exeo care este in proportie de 90 la suta un A4,asta nu o spun doar eu ci testele de comparatie intre cele doua si o gramada de artiole care se gasesc pe net.Este ca si cum as compara A4 B7 cu Octavia FL, se stie ca A4 joaca intr-o alta liga,cea premium, dupa cum spune si userul @landser@ acuma sa nu trageti concluzia ca Exeo ar fi premium,nici vorba,fetele de usi nu sunt la fel,nu au introdus un amarat de bec in torpedo(pana si dacia avea) sezutul e putin mai inalt fata de B7...cu siguranta mai sunt, in schimb au facut si unele inbunatatiri fata de B7, au introdus motoare noi,diesel-uri CR si TSI-uri noi ca si la B8, toate cutiile sunt cu 6 trepte fata de doar 5 trepte la B7, toate motoarele sunt Euro 5 ,la B7 sunt Euro 4, au introdus un brat la puntea spate care o face cu 20 la suta mai confortabila fata de B7 ,au renuntat putin la rigiditate si  au mers mai mult spre confort(pt. drumurile noastre, eu zic ca e bine),au marit cu 40 cm locurile din spate(doar de la modelul din 2011) si un mare plus(zic eu) au introdus interiorul de la A4 cabrio, care arata mai bine decat cel din B7, atat doar ca au schimbat sigla de pe butucul volanului.
Inainte de a se produce Exeo, toata linia de constructie si asablare a modelului A4 B7 afost mutata de la Ingolstadt Germania la Martorell in Spania, unde se produce in continuare B7 sub un alt nume.
Despre Superb intr-un alt post, aici se schimba deja treaba.
Toate cele bune.
Seat Exeo 1.8 TSI 120 CP/88 KW
             enjoyneering

Offline alexxb

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 966
  • Auto: Octavia TDI
« Răspuns #56 : Noiembrie 19, 2011, 09:30:45 p.m. »
Mai oameni buni si superbul vechi era copie dupa passat si nu s-a vandut mare lucru pentru ca lumea nu dorea ceva refurbished dar asta nu a facut-o masina mai rea ca pasatul, la fel cred ca exeo nu este mai rea ca a4 vechi in plus are si niste noutati precum motorul care nu este cea mai fericita treaba dar asta e sufera tot grupul VAG

p.s avatar primul lucru care ma uit dupa ce mi-am ales firma si modelul ma uit la testele euroncap. motivul pentru care am ales o masina de 4 stele (adica octavia) este pentru raportul pret gabarit si de asemenea stiind ca golful 5 (pe care sasiu este facut) a luat 5 stele.

Revenind la topic eu as zice asa. Din start Skoda superb as alege sa am banii. Daca am totusi sub 20000 de mii atunci daca vrei DSG atunci alegi octavia daca nu vrei DSG atunco clar exeo(mai ales ca octavia la anul se schimba) sau astepti octavia 3
« Ultima Modificare: Noiembrie 19, 2011, 09:42:31 p.m. de alexxb »

Offline dezamagit_de_mobel

• Junior
  • *
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 48
« Răspuns #55 : Noiembrie 19, 2011, 08:23:46 p.m. »
poti compara numarul de masini vandute

SEAT EXEO - 23,108 - anul 2010
SKODA OCTAVIA - 349,746 - anul 2010
cifre luate din Volkswagen AG Annual Report 2010
Skoda Octavia 1.6 , 102 CP " reparata " de Mobel

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #54 : Noiembrie 19, 2011, 07:45:21 p.m. »
Nu-si ia nimeni masina cu gandul ca scapa dupa un accident cu un camion :))

A6 este poate din materiale mai bune, dar prea tern...Superb 2 are cateva inovatii tehnologice care-l scot din anonimat.
Insa divagam de la subiectul topicului :D
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline alexxb

• Gold member
« Răspuns #53 : Noiembrie 19, 2011, 07:06:49 p.m. »
acuma chiar audi a6..... sa nu exageram a6 este o masina cu care intri int-un camion frontal si nu esti sigur care iese mai sifonat. De pasat de acord

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #52 : Noiembrie 19, 2011, 06:58:01 p.m. »
Deocamdata Superb 2 este un model care pune serios in umbra Passat B6 sau Audi A6, este parerea mea. Ce va fi vom vedea. Insa daca tot s-a dat exemplu de nemti care au dare de mana, va reamintesc ca seful PoRo, austriac de felul lui, circula acum vreo 5-6 ani cu Skoda Felicia, desi cu siguranta isi permitea un model premium, asa ca nu putem generaliza.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline alexxb

• Gold member
« Răspuns #51 : Noiembrie 19, 2011, 06:44:07 p.m. »
http://www  .spiegel.de/international/business/0,1518,682530,00.html

At Skoda, Winterkorn is radically changing course, with the goal of bringing down costs and coordinating the model lineup more effectively with Volkswagen. The successor for the Skoda Superb will likely be significantly smaller than the current model, and it will not feature as much leather in its interior.

un exemplu daca mai cauti vei gasi ca a spus-o public chiar laudand la un moment dat renault pentru ce face cu dacia(ideea e ca asa ceva ar trbui si vw sa faca cu skoda si seat)

Offline satlantis

• Gold member
  • Locaţia: constanta
  • Mesaje postate: 1033
  • Auto: yeti 1.4 tsi
« Răspuns #50 : Noiembrie 19, 2011, 06:27:19 p.m. »
oricum actualul manager clar s-a exprimat spre caderea si mai tare a calitatii skoda si seat .

Serios, dar nu cred ca acel manager s-a exprimat in public in acest fel, cu aceste cuvinte. Nu ar face nimeni asa ceva.  Adica iti dai singur cu tesla in.... :-o
1.4 tsi... de la 1.8T

Offline drapar

• Gold member
  • Mesaje postate: 1255
  • De catva timp inscris
  • Auto: Golf VII 1.0 TSI
« Răspuns #49 : Noiembrie 19, 2011, 05:44:31 p.m. »
Probabil fara sa vreau sunt subiectiv ,comparand struto-camila cu Superbul .Cert este faptul ,confirmat de altfel si de vanzarile absolut penibile ale modelului respectiv ,ca vorbim despre o masina de care peste ani de zile nu-si va mai aminti nimeni .
Nici gama de motorizari disponibile nu ajuta vanzarile lui Exeo. Daca, pe langa 1.8 TSI, 2.0 TSI si 2.0 TDI, mai avea 1.6 MPI, 1.6 TDI si 1.4 TSI, cred ca se vindea mai binisor.
VW Golf VII FL Comfortline 1.0 TSI 115 CP - MY2019
Skoda Octavia II FL Drive Plus 1.6 TDI 105 CP - MY2012 (retired); Skoda Octavia II FL Business 1.2 TSI 105 CP - MY2010 (retired); Skoda Fabia I FL Combi Elite 1.2 HTP 64 CP - MY 2004 (retired)

Offline alexxb

• Gold member
« Răspuns #48 : Noiembrie 19, 2011, 05:38:04 p.m. »
De ruliul respectiv am auzit si la altii. Sa ne amintim problemle 1,2 tsi la si chiar si 2.0 tdi acu un an doi, probleme mai apar la modele noi nu are sens sa aruncam cu pietre pentru asta. de cotiera asa a fost gandit la vreme si audi sau golful meu 4 la fel erau si la octavia clar e o imbunatatire. Inca o data pentru cei care cumparandu-si skoda au impresia ca , conduc masina de lux imi pare foarte rau dar nu e asa.skoda si seat nu sunt vw care sunt doar mai ieftine ca asa s-au gandit nemtalaii ci pentru ca, chiar au scazut din calitate. Uitandu-ma la ceasurile de la octavia ele sunt vopsite(rama din jurul ceasurilor de bord) cu aurolac. La vw audi sunt date cu , crom, treaba premium ce sa zic. exeo merge in comparatie cu octavia nu cu superb. Pentru superb va aparea un model nou de seat care va fi mai mare. Foarte trist la noi romanii ne luam skoda si avem impresia ca, cumparam audi la jumate pret si radem de nemti ce fraieri sunt , chestia e ca de fapt rad ei de noi , foarte tare frate. Ia intrebati un neamt care cu adevarat are bani si spune-i sa-si ia superb in loc de a4 sau a6 va rade cu fundu.

oricum actualul manager clar s-a exprimat spre caderea si mai tare a calitatii skoda si seat pentru ca fac concurenta in cadrul grupului dovada mai clara ca e conceputa ca marca low-cost nici nu exista. Ce interes are neamtul sa  vand skoda octavia in loc de jetta spre exemplu la cumparatorii care au bani de jetta nu e logic.
« Ultima Modificare: Noiembrie 19, 2011, 05:39:59 p.m. de alexxb »

Offline Limit

• Gold member
  • Locaţia: Slatina
  • Mesaje postate: 959
  • I like to drive
  • Auto: O2FL, 2.0TDI 175cp
« Răspuns #47 : Noiembrie 19, 2011, 05:37:52 p.m. »
In A4 nu am loc pe bancheta din spate, in Octavia da :D
Dimsport soft 175 cp

Offline Vwiorel

• Junior
  • *
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 36
  • Doar Inscris
  • Auto: Superb 2.0TDI
« Răspuns #46 : Noiembrie 19, 2011, 05:23:31 p.m. »
Recunosc ca m-am amuzat teribil citind unele ineptii de mai sus si mai ales laudele la adresa acestui Audi in salopeta, numit Exeo .Intamplator cumnata mea poseda unul si am avut deseori ocazia sa-l conduc ,uneori pe distante foarte mari .Dupa mine ,singura asemanare a acestui copil din flori cu tatal sau ,renumitul A4 ,o constiuie bordul masinii .Nu va doresc sa simtiti la masinile voastre acel ruliu prezent la turarea motorului cu masina pe loc ,reclamat de foarte multi posesori ,sa loviti cotiera ori de cate ori trageti frana de mana sau sa suportati zilnic sunetul de conserva pe care-l face inchiderea portierei .
Probabil fara sa vreau sunt subiectiv ,comparand struto-camila cu Superbul .Cert este faptul ,confirmat de altfel si de vanzarile absolut penibile ale modelului respectiv ,ca vorbim despre o masina de care peste ani de zile nu-si va mai aminti nimeni .
« Ultima Modificare: Noiembrie 19, 2011, 05:25:14 p.m. de Vwiorel »
Audi, vidi, sile!

Offline satlantis

• Gold member
  • Locaţia: constanta
  • Mesaje postate: 1033
  • Auto: yeti 1.4 tsi
« Răspuns #45 : Noiembrie 19, 2011, 05:04:56 p.m. »
Tocmai de aceea eu am ales Skoda, pentru ca e o masina ieftina
Skoda masina ieftina??!!! poate da, e mai ieftina fata de VW daca optezi pentru primul pret din oricare lista de model...
1.4 tsi... de la 1.8T

Offline Limit

• Gold member
  • Locaţia: Slatina
  • Mesaje postate: 959
  • I like to drive
  • Auto: O2FL, 2.0TDI 175cp
« Răspuns #44 : Noiembrie 19, 2011, 04:33:22 p.m. »
Dimsport soft 175 cp

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Cont sters
« Răspuns #43 : Noiembrie 19, 2011, 04:31:15 p.m. »
=)) eu va cred ca va e drag sa credeti ca skoda e premium dar de fapt ca si seat si VW sun marci low cost(exceptie de la vw fac tuareg si pheaton).Premium inseamna mercedes ,audi si bmw.Cum draq sa fie premium cand cel mai scump model de la skoda costa in jur de 33 000eur.Calitatea skoda seat sau vw n'are nici o legatura cu calitatea audi.Daca ar fi cum spuneti voi nimeni nu ar mai cumpara audi si ar fi peste tot numai skoda !
100% de acord. Tocmai de aceea eu am ales Skoda, pentru ca e o masina ieftina si relativ OK pentru necesitatile mele, cu care mie personal, nu imi este rusine sa ies pe strada. Daca ma dadeau banii afara din casa, cumparam o masina premium de la care as fi avut alte pretentii.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de james kilowatt
[Aprilie 14, 2026, 08:17:16 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de Iulian M
[Aprilie 06, 2026, 12:50:32 a.m.]

* Mesaje recente

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Re: Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Re: Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de james kilowatt
[Aprilie 14, 2026, 08:17:16 a.m.]