Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Seat Exeo vs... Skoda O2/Superb ?  (Citit de 37319 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Tytel

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Marghita, Bihor
  • Mesaje postate: 256
  • Seat enjoyneering®
  • Auto: Seat Exeo 1.8 TSI
Re: Seat Exeo vs... Skoda O2/Superb ?
« Răspuns #87 : Martie 13, 2012, 03:25:10 p.m. »
E posibil sa se fi vandut mai bine cu 1.4 TSI sau cu 1.6 TDI, probabil ce spun cei de la Audi asa tre sa fie, la A4 B8 e la fel, 1.8 TSI 120CP si 2.0 TDI 120 CP sunt primele motoare, plus motorul este pozitionat longitudinal, sa nu uitam si avantajele lui,are un cuplu cu 30Nm mai mare eu zic ca s-ar fi miscat mai bine si Superbul cu acest motor fata de cel de 1.4TSI la taxe nu e de speriat,RCA am platit 310 ron/an si impozit 170 ron/an .
Seat are masini cu un design mai mult tineresc,futurist,ori iti place ori nu, Skoda are design mai normal sa zic asa, mai de famile,eu zic ca si asta e un motiv pt. care se vinde mai slab,cum ar arata o persoana de 50 ,60 de ani intr-un Leon :)) .Poate o sa le creasca vanzarile cu noul Toledo.
Seat Exeo 1.8 TSI 120 CP/88 KW
             enjoyneering

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1790
  • Auto: Toyota Corolla 1.8 hibrida 140
« Răspuns #86 : Martie 12, 2012, 06:18:46 p.m. »
Imi place foarte mult Exeo ca si look si calitatea materialelor. Dar nu as da spatiul mult mai mare din interior al Superbului si portbagajul iarasi mult mai mare al Superbului pentru nimica in lume pentru Exeo. Si cine a mers cu Superb II nu cred ca are multe de reprosat Superbului la partea de calitate a materialelor sau a faptului cum merge. Este vorba pur si simplu de preferintele fiecaruia dintre noi. Unora le merita faptul ca in subconstient conduc un Audi iar altora este mai important ca o masina sa fie cat mai practica. Iar aici Superbul este de nebatut.
Toyota Corolla TS - 1.8 140, Dynamic, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline drapar

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1255
  • De catva timp inscris
  • Auto: Golf VII 1.0 TSI
« Răspuns #85 : Martie 12, 2012, 05:20:02 p.m. »
Ce pacat ca SEAT se vinde atat de slabin RO de ani buni si are o valoare de revanzare mai scazuta decat Skoda...
Nu stiu de ce, dar realitatea aceasta este...
Exeo cu motorizare 1.4 TSI cred ca s-ar fi vandut binisor... Si poate si cu 1.6 TDI...
Dar cum Exeo incepe "gama" de la 1.8 TSI, vanzarile sunt slabute.
VW Golf VII FL Comfortline 1.0 TSI 115 CP - MY2019
Skoda Octavia II FL Drive Plus 1.6 TDI 105 CP - MY2012 (retired); Skoda Octavia II FL Business 1.2 TSI 105 CP - MY2010 (retired); Skoda Fabia I FL Combi Elite 1.2 HTP 64 CP - MY 2004 (retired)

Offline satlantis

• Gold member
  • Locaţia: constanta
  • Mesaje postate: 1033
  • Auto: yeti 1.4 tsi
« Răspuns #84 : Martie 12, 2012, 03:56:18 p.m. »
Per total, la Seat ofertele sunt mult mai bune, ma refer la dotari/versiune pret. Probabil Seat-ul vrea sa creasca mai mult... pentru ca in fond este aceasi tehnologie sub invelisul exterior.
1.4 tsi... de la 1.8T

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #83 : Martie 12, 2012, 03:54:57 p.m. »
Ce pacat ca SEAT se vinde atat de slabin RO de ani buni si are o valoare de revanzare mai scazuta decat Skoda...
Nu stiu de ce, dar realitatea aceasta este...
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Tytel

• Membru de baza
  • **
  • Seat enjoyneering®
« Răspuns #82 : Martie 12, 2012, 03:51:25 p.m. »
Skoda Superb vs Seat Exeo,

Aceste doua masini au fost la mine finalistele, am ales Exeo pt. ca imi place mai mult atat exteriorul cat si interiorul.Pot sa spun ca masina a fost aleasa mai mult cu sufletul :x , un fel de dragoste la prima vedere.Dotarile masinii sau firma nu inseamna chiar totul, eu zic ca e mult mai important feeling-ul pe care il ai cand te urci in masina, cat de bine te simti in ea, cat de mult te reprezinta!Superbul mi se pare putin cam batraneasaca, interior mai monoton, la fel ca si Passatul.

La Superb imi plac foarte mult gurile de aer din montantii B, consola spate care iti arata ora si temperatura( iti da un aer de premium :D ), iluminarea rotitelor de la gurile de ventilatie, deschiderea haionului( o idee geniala, sa vedem si cat de fiabila o sa fie), de spatiu nu mai vorbesc, te simti un rege in spate.Din acest motiv, cred ca in strainatate sunt folosite mult pt. taxi, cel din spate se lafaie ca intr-un fotoliu.Ai mai multe optionale din care sa alegi fata de Exeo, plus combinatii de motorizari.

Nu inteleg politica celor de la Skoda cu presurile, la o masina de peste 20.000 euro sa nu ai inclus presurile, parca s-ar fi simtit diferenta de cativa zeci de euro la pretul masinii.E bine totusi ca iti dau ESP-ul standard cu primul nivel de echipare, la Octavia nu ai nici macar la cel mai scump nivel ESP-ul, plus primesti doar jante si cauciucuri pe 15.La Exeo e standard cu primul nivel: ESP - ul si dublu climatronicul.

enjoyneering

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #81 : Februarie 24, 2012, 04:24:08 p.m. »
Matematic asa iese, insa exprimarea mea este literara in sine, suta o ia in 7,16sec ESP OFF, franarea este diabolica si pot sa-ti spun doar ca distanta de franare de la 70km/h la 0 este aprox 12-14m masurata la pas impreuna cu colegul HIM , timpul nu-l stiu ca nu l-am masurat (nu mi s-a parut relevant).
Dar suntem putin pe langa subiectul discutiei ;)

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #80 : Februarie 24, 2012, 04:17:41 p.m. »
Adica tu vrei sa zici ca , cat timp iti ia tie sa decelerezi de la 100 km/h -> 0 iti ia sa accelerezi de la 0 -> 100 km/h ?

Caz in care daca masina ta se opreste de la 100 km/h -> 0 in 40metri inseamna ca ar trebui sa prinzi suta in ~ 2.9 secunde :)

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #79 : Februarie 24, 2012, 03:45:16 p.m. »
Poate turbo sa fie aceeasi, am o retinere in privinta debitului de la injectoare ca sunt identice. Trebuie verificat!
Pe mine doar documentatia tehnica a fabricantului m-ar convinge, cred ca e si cazul tau daca vrei sa faci o treaba buna.

210 CP sunt intr-adevar usor de obtinut si din 1.8TFSI 160, acum ar fi bine sa te gandesti ca degeaba ii vei avea, cand sistemul de franare de pe varianta 120 este downsized fata de 160 (fata 288 in loc de 312, spate 245 in loc de 255).
Asadar mai conteaza si daca te mai opresti, nu doar daca accelerezi puternic ;)

Eu prefer sa decelerez mai bine decat sa accelerez, lucru care mi-a si reusit la un moment dat, acum sunt cam even :))

Offline Tytel

• Membru de baza
  • **
  • Seat enjoyneering®
« Răspuns #78 : Februarie 24, 2012, 03:09:37 p.m. »
@AlexTM - eu nici nu am luat-o ca si misto, nici prin cap nu mi-a trecut asa ceva, eu sunt de parere ca atunci cand iti cumperi o masina de mii de euro, te mai informezi putin, ba pe net, ba de la dealer(astia nu prea stiu multe, pe mine m-au cam dezamagit)...., probabil sunt si oameni care merg cu banii direct sa-si cumpere masina fara sa stie exact ce cumpara, doar ce marca e.Altii lucreaza din greu pt. o masina, aia cu siguranata se informeaza inainte de a o cumpara.

@A V A T A R - Am fost la RevO in Oradea, eu mi-au spus dupa doua zile, ca e acelasi motor cu cel de 160 CP si se poate duce la 210 CP doar din STAGE1, am ramas fara cuvinte, i-am intrebat de doua daca sunt siguri, oricum mai tre sa stept pana imi expira garantia, sunt la stadiul de informare.Am vazut si pe alte doua forumuri cum ca ar fi la fel motoarele, sincer mie imi vine foarte greu a crede acest lucru, mai vedem pe parcurs.

@iwolffy - La varianta Style( cum e a mea) nici nu mai exista TSI-ul de 160 CP, il gasesti doar la Referance, dealeru a spus ca vor sa-l scoata definitiv :( , inca mai studiem cu diferentele, ceva concred si sigur nimic, doar cele spuse de RevO si cativa useri de pe forumuri.
             enjoyneering

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #77 : Februarie 24, 2012, 02:53:47 p.m. »
Deci avantajele platformei sunt mai mult de natura psihologica, sau pentru adevaratii cunoscatori :)

Daca as vrea sa cumpar o masina (sa zicem ... Seat Exeo) si dealer-ul mi-ar spune "are platforma de A4, frate!" prima intrebare ar fi "ce-i aia"?
sunt convins ca majoritatea n-ar sti, cum de fapt nu stiu nici eu (de-aia intreb, nu ca sa fac misto)
bicicleta

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #76 : Februarie 24, 2012, 02:51:43 p.m. »
Intrucat 1.8TFSI 160CP se poate resofta cu un plus de vreo 40CP in mod cert, am dubii ca varianta de 120CP are aceleasi injectoare de ex. Dar sunt curios daca cineva are acces la D&C poate sa vada diferentele tehnice din ELSA/ETKA (turbo, injectoare au acelasi cod ?) ;)

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #75 : Februarie 24, 2012, 02:41:07 p.m. »
Ai mai aflat daca diferenta dintre 1.8 TSI 120cp si 1.8 TSI 160cp este numai soft ? Vad ca e 1100 euro diferta pt aia 40cai in plus  :-o :-o

Si de-asemeni 1.8 TSI 160cp are acelasi pret cu 2.0 TDI 140 cp .... tare ciudate is tainele marketingului asta.

Eu propun o chestie ca sa vedem cam cat de mult seamana cu AUDI: ia-ti din targ niste sigle cu cerculetze , parcheaza intr-un loc mai intunecat si vezi daca ramai sau nu fara oglinzi :P

Offline Tytel

• Membru de baza
  • **
  • Seat enjoyneering®
« Răspuns #74 : Februarie 24, 2012, 02:26:50 p.m. »
S-o folosesti sanatos.
Cum anume simti platforma asta cand mergi cu masina? Prin ce se manifesta: fiabilitate, consum, confort ... ?

Merci frumos de urare, nu am spus nicaieri ca simt platforma cand merg cu masina :D 
Folosirea platformei de la Audi A4 va ramane primul lucru la care se vor gandi multi dintre cei ce vor aborda subiectul Seat Exeo.Acest lucru cred ca implica mai multe avantaje decat dezavantaje( parerea mea).Asta am vrut sa scot in evidenta, folosirea unei platforme de la A4.
             enjoyneering

Offline landser

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 269
  • Skoda Superb 1,9TDI AWX 131 CP BJ2007
« Răspuns #73 : Februarie 24, 2012, 01:04:10 p.m. »
referitor la intretinere din ce am auzit(posesori de passat audi ) sistemul multi link de pe fata e foarte fiabil in sensul ca apare uzura cam dupa 150000km(asta in conditiile in care masinile erau calarite si nefiind la primul propietar).Personal eu pe a mea am 48000km si nu pare a da semne de uzura sau gemete pana acu!E drept ca pt mers la peste  sau pe drumuri mai rele folosec octavia(are pachet de drumri grele) sau fabia.Referitor la costuri nu sunt mari in sensul ca articulatia pe fata costa cam 500 euro !
Superbu 2 precum si passatu' nu mai beneficiaza de acest sistem probabil mai mult ca sigur pt o mai buna delimitare in cadrul grupului de marca premium audi!
Skoda Superb 1,9TDI AWX 131CP BJ2007/Skoda Octavia 1,9TDI AXR 101CP BJ2008

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de james kilowatt
[Aprilie 14, 2026, 08:17:16 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de Iulian M
[Aprilie 06, 2026, 12:50:32 a.m.]

* Mesaje recente

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Re: Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Re: Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de james kilowatt
[Aprilie 14, 2026, 08:17:16 a.m.]