Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Masini second-hand care sunt adevarate TEPE pe piata auto de la noi !  (Citit de 103528 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
Re: Masini second-hand care sunt adevarate TEPE pe piata auto de la noi !
« Răspuns #57 : Mai 22, 2012, 10:00:30 a.m. »
multumesc.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #56 : Mai 21, 2012, 06:45:40 p.m. »
Avatar, ma mai ajuti si pe mine cu VIN-ul pe care l-am comunicat cateva posturi mai jos?

Verifica-ti Inbox-ul.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline dbake

• Doar inscris
  • Locaţia: Targu Neamt
  • Mesaje postate: 17
  • Doar Inscris
  • Auto: Fabia 1-1.4 TDI BNM
« Răspuns #55 : Mai 17, 2012, 05:43:48 p.m. »
@Andrei1980 : Este cazul unora...însă nu a majorității. Știu persoane care uită să mai verifice un nivel la ulei, la antigel, să se întrebe ce se aude suspect. Uită când au schimbat uleiul...când au făcut ultima revizie...etc. Nu-și dau seama cât îi costă o reparație lăsată până în ultima clipă, până "pică". E ca și la om...după ce s-a îmbolnăvit grav...e mai greu să-l faci sănătos. Binențeles, e și problema banilor. Vorba ta...mulți cheltuie și ultimii bani pe jante nu știu care mai de care și își iau cauciucuri second hand. E problema lor...și câteodată și a noastră pentru că din cauza unor defecțiuni tehnice se mai întâmplă să omoare și nevinovați. Aici e și vina autorităților (ar trebui controale stricte și pe bune în trafic și ITP pe real, nu "la mica înțelegere"). Dar deja am cam deviat de la subiect...ce pot face cei care vor să-și ia o mașină second? Să fie extraordinar de atenți...și să înțeleagă că dacă ceva e prea frumos să fie adevărat...atunci nu e (99,99 % din cazuri). 

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1792
  • Auto: Toyota Corolla 2.0 hibrida 140
« Răspuns #54 : Mai 17, 2012, 05:29:28 p.m. »
Si eu tot asa am facut! masina anterioara (loganul) chiar nu avea absolut nici o problema tehnica (nici de atunci nu a avut, actualul proprietar fiind un coleg de al meu de serviciu), in afara de cateva petece de rugina pe care le-a reparat chiar usor.
Insa, recunosc am vrut mai mult, un feeling mai bun, mai multa putere de la motor...am vrut sa evoluez. Insa investind asa suma mare (mare pentru mine) in cumpararea unei masini, reversul medaliei este ca l-am luat pentru o perioda de timp mai mare si daca am luat o tehnologie care nu este fiabila( si se pare ca sunt deja semne de acest - lantul deh...la 35 000 km) nu o sa ies prea bine(oricum niciodata nu o sa fac rabat de la o intretinere ca la carte - chiar daca nu fac tuning vizual numai ca altii sa isi caste ochii pe masina).

Din pacate foarte multi, mai ales la  noi vor sa fie boieri cu tot dinadinsul si nu cunosc termenul de a intretine cum trebuie o masina. Dau sume colosale pe chestii care se vad (tuning vizual, jenti cat mai mari cu putinta, pe care pun anvelope second hand ca nu au bani sa cumpere de marca etc) insa nu mai vor sa cheltuiasca pe raparatii, pe intretinerea corecta - cele care nu se vad - :047: ...astfel vanzand masina de multe ori cu probleme grave( care de multe ori au evoluat exact din cauza ca nu au intretinut cum trebuie masina) si bineinteles cu kilometrajul dat inapoi fara scrupule....
« Ultima Modificare: Mai 17, 2012, 05:31:19 p.m. de Andrei1980 »
Toyota Corolla TS - 2.0 196, Exclusive, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #53 : Mai 17, 2012, 04:49:21 p.m. »
După cum enumeram motivele vânzării, predomină cel în care reparația nu se justifică...astfel se încearcă găsirea unui "fraier". Mai ales în vremurile astea tulburi, de criză și incertitudine financiară...puțini își vând mașinile pentru a investi în alta mai nouă...mai mare (chiar dacă au poate banii necesari).
eu chiar asa am facut: mi-am vandut Symbolul si mi-am luat o masina mai noua, mai mare, acum nu stiu daca si mai buna. =)) 

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #52 : Mai 17, 2012, 04:17:31 p.m. »
@Avatar: cei care nu verifica masina inainte isi asuma cumpararea ei; am vrut sa imi iau o octavia 2 sau tour break la un pret oki , iar singura pe care am gasit-o oki s-a vandut inainte sa apuc sa ma intalnesc cu vanzatorul.  restul masinilor aveau km dati inapoi , accidente serioase ... sau nici o inregistrare in vreun service VAG in ultimi 6-7 ani. din fericire am un prieten bun cu acces la aceste informatii, care se ocupa cu asa ceva si , ca si tine , o vazut de toate in ultimii ani.
o masina se cumpara gandind cu capul ... nu cu ochii; asa stralucitoare sunt masinile din targ vandute de samsari (care imi ziceau ca fabia mea nu e pregatita de vanzare :)) ).
cand dai 7-8k euro pe o masina e musai sa o verifici mai intai ...asta daca iti pasa de bani tai.

asa am ajuns la un 407 care are istoric verificat  (2007 , 53k km verificati) si cel putin in acest moment nu are nici o problema cunoscuta.

Perfect de acord cu tine.
Daca iei Leutul, atunci sa fie intr-un ceas bun !

Offline dbake

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #51 : Mai 17, 2012, 12:30:30 p.m. »
După cum enumeram motivele vânzării, predomină cel în care reparația nu se justifică...astfel se încearcă găsirea unui "fraier". Mai ales în vremurile astea tulburi, de criză și incertitudine financiară...puțini își vând mașinile pentru a investi în alta mai nouă...mai mare (chiar dacă au poate banii necesari). Mulțumesc lui Dumnezeu că am prins o mașina bună...nelovită, cu km dați înapoi sau cu "bube"...așa că degrabă tare nu mă gândesc să o vând...prefer să o întrețin cât pot eu mai bine și să mă bucur de ea (atâta câtă e  :)) ...mă refer la mărimea ei  :D ). O mașină în ziua de azi nu mai e un moft, ci o necesitate. Iar satisfacerea ei cât mai bine și cu bani cât mai puțini...un vis al oricărui șofer :015: .

Offline MiCos

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 99
« Răspuns #50 : Mai 17, 2012, 11:18:30 a.m. »
@Avatar: cei care nu verifica masina inainte isi asuma cumpararea ei; am vrut sa imi iau o octavia 2 sau tour break la un pret oki , iar singura pe care am gasit-o oki s-a vandut inainte sa apuc sa ma intalnesc cu vanzatorul.  restul masinilor aveau km dati inapoi , accidente serioase ... sau nici o inregistrare in vreun service VAG in ultimi 6-7 ani. din fericire am un prieten bun cu acces la aceste informatii, care se ocupa cu asa ceva si , ca si tine , o vazut de toate in ultimii ani.
o masina se cumpara gandind cu capul ... nu cu ochii; asa stralucitoare sunt masinile din targ vandute de samsari (care imi ziceau ca fabia mea nu e pregatita de vanzare :)) ).
cand dai 7-8k euro pe o masina e musai sa o verifici mai intai ...asta daca iti pasa de bani tai.

asa am ajuns la un 407 care are istoric verificat  (2007 , 53k km verificati) si cel putin in acest moment nu are nici o problema cunoscuta.

Fabia 2, 1.2 HTP, 60 CP

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #49 : Mai 17, 2012, 10:58:03 a.m. »
Din pacate si aici pe forum masinile puse la vanzare incep sa fie cu probleme.

Poti sa detaliezi?
bicicleta

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #48 : Mai 17, 2012, 09:52:05 a.m. »
Cunosc si eu un caz in care cumparatorul era fericit ca a trecut de la fabia la pasat,masina avand vreo 150.000km. La o diagnoza ulterioara masina avea aproape de 300.000km.
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #47 : Mai 17, 2012, 09:44:31 a.m. »
Daca tu ai un gust amar dupa 7-8 verificari...eu dupa cativa ani si mult mai multe investigatii ce as putea spune ?
Am o halena fetida :))
Fericiti cei care decid sa verifice masina INAINTE de achizitionare si NU DUPA ;)

Offline MiCos

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 99
« Răspuns #46 : Mai 17, 2012, 09:35:04 a.m. »
@dbake: vanzatorul o vindea chipurile pentru ca o primit un duster de la firma si avea masina mare acum; pretul era intradevar dubios si de asta am verificat totul de mai multe ori. Nu am nici un fel de experienta cu masinile si de asta apelez la prieteni sa ma consilieze.
Din punctul meu de vedere masina arata oki si culmea cel care o cumparat-o ii facuse un test VAS si o citire de directie inainte sa o ia. Dupa ce am verificat vreo 7-8 masini in ultimele 2 saptamani am ramas cu un gust tare amar in gura... toate aveau probleme serioase si au fost cosmetizate. As jignii orice tara africana daca as zice ca numai acolo se poate intampla.
Din pacate si aici pe forum masinile puse la vanzare incep sa fie cu probleme.
Deocamdata ies din grupul VAG ... ca mi-am luat un 407. o sa revin mai devreme sau mai tarziu :)

Fabia 2, 1.2 HTP, 60 CP

Offline dulamaa9

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 594
  • Auto: Skoda O2 1.9TDI 2007
« Răspuns #45 : Mai 16, 2012, 05:48:15 p.m. »
@MiCos am inteles acum. Nu trebuie sa spui pe cine ai sunat. F bine ca ai verificat. Trebuia sa spui de la început si nu mai întrebam :)
Life is a lesson. Live and learn.

Offline dbake

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #44 : Mai 16, 2012, 05:10:24 p.m. »
@MiCos : Din pozele de pe autovit iti dai seama ca ceva nu e in regula cu masina, si anume :  airbag-ul pasagerului arata ca ar fi umblat la el, iar in bord se vede senzorul de airbag aprins. Totodata si pretul pentru o asemenea masina "bate la ochi". Ca omul zice ca nu are accident...e de blamat desigur. Insa un ochi experimentat nu cred ca nu si-ar da seama de asa ceva. Parerea mea  :D .Cineva care-si vinde masina o face pentru ca (ma gandesc din postura vanzatorului) : 1. vrea sa-si ia alta mai noua, mai mare, mai...etc. 2. are ceva defectiuni care nu ar justifica reparatia lor (daca se prinde careva bine...daca nu si mai bine) 3. e in criza de bani 4. a castigat-o la tombola ( :)) cine nu are vrea asa castig). Totusi cand iti iei masina second hand iti asumi niste riscuri. Cel mai bine e sa ceri de la proprietar si sa verifici VIN-ul la reprezentanta (in Romania se poate pt ca "foamea de bani" e mare). Apoi daca din istoric pare sa fie ok, iei pe cineva cu experienta (amic, ruda), un laptop cu cablu VAG COM (eventual faci o scanare contra cost pe undeva) si verifici cu grija si atentie fiecare cm al masinii : serii la geamuri, tabla din portbagaj de la roate de rezerva, praguri, aripile fata sa aiba suruburile vopsite in aceeasi culoare cu acestea si sa nu fie umblate la ele, uzura pedalelor, schimbatorului, volanului, scaunelor, chiar si presurilor. Poti sa-i ceri si eventuale facturi doveditoare ale interventiilor asupra masinii. Si incerci sa vezi si ce om e (pe cat posibil). Cu multa atentie si rabdare poti sa gasesti o masina buna. Insa nu trebuie sa te grabesti. Aaa...si oricine stie ca vinde o masina buna n-o sa lase foarte mult din pretul  cerut...doar daca are nevoie urgenta de bani (mai rar).  :082:

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #43 : Mai 16, 2012, 01:50:38 p.m. »
Avatar, ma mai ajuti si pe mine cu VIN-ul pe care l-am comunicat cateva posturi mai jos?

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()