Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: THE NEW ŠKODA RAPID – THE NEW CLASS OF ŠKODA  (Citit de 90088 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline FDR

• Moderator General
  • Locaţia: Blaj, Alba
  • Mesaje postate: 959
  • Auto: O2 Facelift, 1.6MPI
Re: THE NEW ŠKODA RAPID – THE NEW CLASS OF ŠKODA
« Răspuns #210 : Decembrie 29, 2012, 11:16:08 p.m. »
Stai linistit Mr. Portocala  :)) . Fiecare e liber sa-si exprime parerile. Depinde doar de modul in care o face. Mai precis, bogdanpiatra e cel avertizat.
"Have no fear of perfection, you’ll never reach it" - Salvador Dali.

Offline portocaliul

• Doar inscris
  • Locaţia: iasi
  • Mesaje postate: 7
  • Doar Inscris
  • Auto: renault megane 1.5 d
« Răspuns #209 : Decembrie 29, 2012, 11:09:00 p.m. »
Avertizarea imi era adresata? Sau lui Bogdan?
Lasand Renault de-o parte, deranjeaza comparatia sau cele spuse despre Rapid? Sincer am asteptat cu nerabdare Rapid-ul, iar dezamagirea a fost maxima. La preturile astea asteptam mult mai multe, cum m-a obisnuit O2, si mai apoi O2FL. Sau, aceeasi masina la preturi mult mai accesibile. Nu sunt absurd sa am pretentia la preturi de Logan, insa 17000 euro echiparea de baza e foaaarrte mult! Si 20000 euro o echipare decenta, iar e mult pentru cata masina iti ofera Skoda Rapid!

Offline FDR

• Moderator General
« Răspuns #208 : Decembrie 29, 2012, 10:07:39 p.m. »
 Ba da, exista multe cuvinte care au loc aici. Din pacate tonul sau felul in care sunt spuse lasa de dorit. Considera acest post ca o avertizare (a cata oare?).

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3198
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #207 : Decembrie 29, 2012, 09:57:51 p.m. »
Prietene, lasa Renault in pace! Cuvantul asta nu are loc pe forumul skoda, nici acum nu ai inteles?  :-o Ce , Renault face masini?

Sincer mie imi pare rau ca nu am luat Renault si am luat skoda 1,2 tsi! E atat de buna!  =))

Offline portocaliul

• Doar inscris
  • Locaţia: iasi
  • Mesaje postate: 7
  • Doar Inscris
  • Auto: renault megane 1.5 d
« Răspuns #206 : Decembrie 29, 2012, 08:22:36 p.m. »
Rapid - o mare dezamagire. Mult plastic. Mult marketing. Pret foarte mare. Va face sa fie regretata O2FL.
Cateva anomalii: deja mult discutatul sistem de franare spate, geamuri electrice spate actionate doar din spate, nu si de la sofer.
Am configurat de curiozitate un Rapid varianta Elegance, 1,6 tdi, am mai pus cateva optionale modeste (nci macar proiectoaarele de ceata nu sunt standard in echiparea de varf!!!!!) si am sarit rapid de 20000 euro, suma foarte mare pentru o masina cu aspiratii populare. Sincer de banii astia imi iau un Renault Megane Sport Tourer 1,6 dci 130 cp., echiparea de varf! Cu multe in plus fata de Rapid!
Conduc o Octavia Combi 4x4, recent achizitionata, am mai avut O2, sunt masini de nota 10. Masini perfecte de familie. Insa Rapid este mult sub ce asteptam de la Skoda. Dimensiunile interioare sunt vizibil mai mici, sub O2FL clar.

Offline FDR

• Moderator General
« Răspuns #205 : Decembrie 29, 2012, 04:07:24 p.m. »
Am gresit eu. Era vorba de motorizarea 1.2 MPI / 55kW /75CP.

Offline N_Fabia

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Pitesti
  • Mesaje postate: 124
  • de orice masina exita posesori nemultumiti
  • Auto: Fabia Star 1.2 DSG7
« Răspuns #204 : Decembrie 29, 2012, 04:01:13 p.m. »
Multumesc de info nu te contrazic dar pe configurator apare la http://www.automarket.ro/configurator/skoda/skoda-rapid/12-tsi-86cp-active/715298420121123/ ca are frina cu 4 discuri din care doua ventilate. Deci conform acestui configurator standard are discuri pe spate neventilate insa.
Desigur nu exclud variate pentru Ro sa fie mai ieftina decit cea mai ieftina standard Rapid Acive. Poare facuta in India!!! am auzit  ca si acolo este o fabrica Skoda.
.....mintea de pe urma.

Offline FDR

• Moderator General
« Răspuns #203 : Decembrie 29, 2012, 03:24:11 p.m. »
Conform configuratorului online, tamburii se regasesc doar pe varianta "Rapid Active TSI Tractiune Fata, Benzina / 1.2l / 63kW/ 86CP, Manuala", neexistand franele disc pe spate ca optiune.

Offline N_Fabia

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Pitesti
  • Mesaje postate: 124
  • de orice masina exita posesori nemultumiti
  • Auto: Fabia Star 1.2 DSG7
« Răspuns #202 : Decembrie 29, 2012, 08:24:54 a.m. »
Frina cu tambur este mai ieftina si sigur Skoda ofera si frina cu disk dar la otionale adica platesti tu diferenta. Este probabil in functie de echipare. Bine ca exista la optiuni fiinca la unele marci n-ai aceasta optiune.

Apropo de frina disc pe spate cum este facuta actionarea frinei de mana. La tambur am vazut si intuitiv este simplu dar la disk? -  actioneaza cu cablul cilindrul de frina sau numai placutele?
.....mintea de pe urma.

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1792
  • Auto: Toyota Corolla 2.0 hibrida 140
« Răspuns #201 : Decembrie 28, 2012, 10:56:38 p.m. »
De fapt vorbim iarasi despre o taiere (prosteasca) de costuri. Pe O1 erau intra-adevar la motorizarile mai mici tamburi pe spate, pe O2 deja nu conta motorizarea avea discuri si pe spate (chiar si cu 1.4mpi). Ei acum au devenit mai "destepti" si pe o masina care este aproape la fel de mare ca O2 iarasi au revenit la tambur la motorizarile mai slabe ca si putere dezvoltata, de parca nu ai putea sa mergi si cu 1.2 mpi cu 150 km/h sau de parca cu motorizarile mai slabe ca si putere nu ai fi nevoit niciodata sa faci franari de urgenta. Nu zic ca nu se poate opri cu o masina care are tamburi pe spate, dar este mai eficient si mai fin dozarea cu discuri pe spate, mai ales daca masina este incarcata.
In alta ordine de idei, poate nici nu comentam daca nu era vorba de o masina de 16-17 000 euro...
Ca este tot cu tambur si un Duster de 18 000 euro(sau Lodgy cu hurdugia lui de portbagaj de 850 litrii care precis va fi incarcata pana la refuz de catre unii), este prostia(zgarcenia) firmei Renault, si zic ca nu ii sta bine deloc skodei, mai ales ca Rapid arata bine ca si masina.
Toyota Corolla TS - 2.0 196, Exclusive, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #200 : Decembrie 28, 2012, 07:56:36 p.m. »
Exista combinatia tamburi + ESP si la Fabia 1...ce-i drept, la unele masini din Vest, nu multe dar am vazut, curios mi s-o parut si mie...
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline valir

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Nürnberg
  • Mesaje postate: 228
  • Auto: Superb 1.4 TSI
« Răspuns #199 : Decembrie 28, 2012, 07:04:35 p.m. »
Nu stiu cat de eficient poate fi ESP-ul cu tamburi pe spate, ma astept reactia sa fie mai lenta decat la varianta cu discuri. De asemenea, nu stiu cat de fiabila e solutia asta dar cum probabil ESP-ul intervine doar rar.. o fi ok.

Offline CristiVis

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 189
  • Auto: Octavia IV 1.5 TSI Ambition
« Răspuns #198 : Decembrie 28, 2012, 04:20:41 p.m. »
Bine, sper ca nu te-ai suparat. In primul rand am crezut ca vorbesti la modul general iar in al doilea rand cand am spus manual m-am referit la unul din acelea din care se invata (la scoala), un curs de specialitate. Eu am avut pana anul trecut o Nubira II. Versiunea SX avea frane disc pe fata si tamburi pe spate iar versiunea CDX avea frane disc pe toate cele patru roti. Aceeasi motorizare, abs, etc.
Octavia IV 1.5 TSI 150 CP Ambition
Octavia II FL 1.4 TSI 122 CP Drive

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #197 : Decembrie 28, 2012, 02:31:41 p.m. »
Nu stiu de unde ai scos asta! In orice caz cred nu de prin vreun manual. Frane pe tamburi gasesti si la tractoare si la autobuze.

Crezi prost.

Brakes
– Electronically controlled Anti-lock Braking System (ABS) with Electronic Brake-pressure Distribution (EBD)
– Diagonal twin-circuit brake system with front and rear disc brakes (front ventilated)
Rear drum brakes (1.2 litre 60 PS, 1.2 litre 70 PS, 1.4 litre 85 PS and 1.2 litre TDI 75 PS)
– Asbestos-free brake pads
– Hydraulic Brake Assist (HBA)

Sursa: http://www.volkswagen.co.uk/assets/common/pdf/brochures/polo-v-brochure.pdf

Eu NU am zis ca tamburii nu exista la tractoare si autobuze ! Eu m-am referit strict la motorizarile masinii cu pricina.

Adica 1.2 60 CP are tamburi pe spate si 1.4 122 CP are discuri frana spate indiferent daca optezi pentru ESP sau nu , acum e clar?

Offline kamchatka

• Junior
  • *
  • Locaţia: Gutinas
  • Mesaje postate: 61
  • tedeist
  • Auto: Rapid 1.6 TDI CR
« Răspuns #196 : Decembrie 28, 2012, 02:22:37 p.m. »
Pentru anul viitor vor fi discuri fata/spate pe toate motorizarile cu exceptia 1.2 mpi. Cel putin asa scria pe foaia cu oferta dintr-un hypermarket.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 20, 2026, 06:30:58 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

* Mesaje recente