Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Pocnituri puternice dupa oprirea motorului...  (Citit de 6572 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
Re: Pocnituri puternice dupa oprirea motorului...
« Răspuns #7 : Martie 11, 2012, 09:05:28 p.m. »
Posibil senzor temperatura motor defect, apare la diagnoza daca e defect ;)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline DanielCvs

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda Octavia Tour
« Răspuns #6 : Martie 11, 2012, 04:04:11 p.m. »
Salut

Geometria am facut-o dupa ce am schimbat bielete de directie...

Da...asta aveam de gand sa merg sa o ridic pe elevator...dar asta cand o sa ajung inapoi in tara...daca o sa ajung cu ea intreaga...:)

Acum vreau sa merg sa mai fac un test aici... tind sa cred ca e de la galeria de evacuare pocnitura...

Referitor la nivelul temperaturii apei care nu mai ajunge la 90 de grade cum ar fi normal aveti ceva idei? (termostat, senzor temperatura...)

Ms pt sfaturile de pana acum si pentru cele viitoare...:)
Daniel C

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #5 : Martie 11, 2012, 03:03:03 p.m. »
Cam multe interventii pe parte de suspensie si directie !
Ai refacut geometria ?
Zgomotul cu roata bracata la dreapta nu e normal, ceva nu e OK strans pe acolo sau suruburile de la punte sunt uzate.
Sfatul meu: ridica masina pe elevator dupa ce rulezi 20km si cu scutul demontat ascultati si verificati dupa eventuale jocuri, tu si mecanicul.

Offline DanielCvs

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #4 : Martie 11, 2012, 12:18:35 p.m. »
Salutare,

Nu sunt sigur dar zgomotele au inceput sa apara in urma unor "reparatii" (cred...nu sunt 100% sigur daca inainte nu se auzeau...)

In fine...am schimbat bielete de directie (fara capete de bara), bielete antiruliu, bucse bara stabilizatoare, bucse bascula spate.....
Ei cand m-am dus sa schimb astea am observat ca arcul de pe fata stanga avea o zala rupta...am comandat o pereche noua de arcuri...(nu mai stiu exact cum se numesc...in jur de 200Ron bucata) ...si cand m-am dus sa le schimb a venit o pereche dar fata + spate...si am schimbat numai arcul fata...ala rupt...

Apoi inca o chestie care ar fi bine de mentionat este acela ca am gasit colierul de pe galeria de evacuare rupt si in cele din urma mecanicul de acolo l-a sudat inapoi....

As mai mentiona 3 chestii de comportament care ar putea sa ajute....
    1) Este prima iarna cand foarte greu sau mai deloc nu imi ajunge temperatura la apa la 90 de grade...daca am iesirea in habitaclu pe caldura si afara este frig sta in 60 maxim 70 de grade...asta se intampla si inainte de reparatii...
    2) Apoi incepand cu o temperatura sub 0 grade...cand se lasa un pic frigul... sa ii zic asa....la un viraj dreapta cand dau sa accelerez masina se smunceste impreuna cu un zgomot ciudat un fel de crantzzz si atat....dar numai odata pe smuncitura ...(ideea este ca smunciturile mi se par ca sunt oricum nu conteaza pozitia volanului...dar numai cand fac viraj dreapta se aude un crantzzz)...acum cand s-a mai incalzit nu se mai reproduce...
    3) Revenind la problema cu pocniturile am facut ieri un test mergand ffff incet cu masina... am circulat cu ea vreo 20 de minute atat cat sa se incalzeasca motorul....apoi am oprit motorul...si am asteptat...eiii.... cam dupa 2-3 minute a inceput primul clantz....si s-a repetat cam vreo 10 minute....din 30de sec ...sa zicem...Ce am observat este ca nu se aude din prima secunda cum ai oprit motorul....e impresia aia ca ceva fierbinte se raceste si vrea sa se decontracteze si nu are loc.......
Ideea e ca nu pot sa imi dau seama exact din ce loc se aude...(de la arc, amortizor, galerie....)....

Astept inputurile voastre....Multumesc frumos!
Daniel C
« Ultima Modificare: Martie 11, 2012, 12:31:04 p.m. de DanielCvs »

Offline FDR

• Moderator General
  • Locaţia: Blaj, Alba
  • Mesaje postate: 959
  • Auto: O2 Facelift, 1.6MPI
« Răspuns #3 : Martie 10, 2012, 08:26:56 p.m. »
Ai eliminat din ecuatie racirea evacuarii?
Te rog furnizeaza mai multe detalii.
"Have no fear of perfection, you’ll never reach it" - Salvador Dali.

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #2 : Martie 10, 2012, 06:30:37 p.m. »
Te rog ingusteaza aria de lucru rugand pe cineva sa asculte cu capota ridicata imediat ce tu iei contactul, pt o mai buna localizare a acestor zgomote...

Offline DanielCvs

• Doar inscris
  • Doar Inscris
Pocnituri puternice dupa oprirea motorului...
« Răspuns #1 : Martie 10, 2012, 02:47:30 p.m. »

Salutare,

Am o intrebare daca cineva s-a lovit de urmatoarea problema (la o Octavia Tour 1,6 AKL benzina):
  Am observat de cateva luni (cel mai probabil din decembrie) dupa ce opresc motorul se aud niste pocnituri (niste clanc-uri) in partea din fata.....nu stiu daca provin de la motor sau de la o piesa de directie sau amortizare. Pocniturile sunt cam la cateva secunde pret de cateva minute dupa un drum cu masina si opresc motorul.... cei drept nu am ascultat si inainte de a opri motorul daca se aud pocniturile respective....

Ideea e ca nu mi-am putut da seama de la ce poate sa provina pocniturile respective...care mentionez sunt destul de puternice...ca si cum ar vrea sa crape un fier...ceva de genu asta...

Astept raspuns cu orice idee....

Numai bine,
Daniel C

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()